Markiciu... te roślinki chyba sprawdzają giętkość naszych kręgosłupów
mam nadzieję, że im my starsze, tym one wyższe jednak będą
Chociaż... miałam taką różę... co zakwitła w zasadzie nad samą ziemią... i padła...
Niezrażona kupiłam następną od tego samego sprzedawcy... i dzięki temu chyba mam 'Kent'
Alebciu... Ty wiesz, jak człeka pocieszyć
Dziś - wbrew temu co mówiły prognozy, obyło się bez opadów... więc może rzeczywiście nie warto zaglądać?
Kasiu... akurat ten kwiat róży się przewiesił... generalnie kwitnie ona na sporej wysokości
Przy okazji - dziś odnotowałam, że niektóre lilie już mnie przerosły!
Aniu... różyczki powoli stają się przeszłością, ale będą liliowe drzewa!
Edytko... duet nie do końca był zaplanowany... to znaczy... miały być obok siebie... tymczasem ND poszła nieco wszerz... a VB raczej trzyma się pionu... i tak się jakoś przeplotły...
Trzecia różyca i czwarta koło niej, bardzo do siebie podobne, nadal NN niestety
Eluś... i ja dziś sporo róż ogłowiłam... coś tam jeszcze kwitnie, ale nie da się ukryć, że moment szczytowy mamy już za sobą
Takich nieskopiennych lilii mam więcej
następna będzie 'Annmarie's Dream' - filigranowa jak jej imienniczka
Komarów rzeczywiście mnóstwo i ich towarzystwo bywa uciążliwe, zwłaszcza jeśli człowiek na chwilę pozostanie w bezruchu...
Na szczęście roboty masa... więc ruch jest... a i spray powoduje, że jakoś nie gryzą...
Martulu... nie wiemy! Jakaś angielka z zakupów rybnickich... ale listę gdzieś posiałam... pamiętam, że jeszcze z listą sprawdzałam i żadna mi nie pasowała do tej róży...
Ale co tam imię! Ładny bladawiec i już!
I dość trwały, to też się liczy!
Czytałam o Twoich destrukcyjnych przygodach... my dziś zaśmiewaliśmy się nad prosem od Izy, które wypadłoby rozdzielić
Popołudnie bardzo pracowicie spędzone w ogrodzie i wszystko z grubsza obrobione...
Oczywiście rabaty, na które nie mam pomysłu, nadal straszą
ale przynajmniej chwastów nie ma... wszystko, co trzeba przycięte... trawnik skoszony... i pozamiatane oczywiście!
Konieczny będzie oprysk róż... ale pogoda musi się ustabilizować, tymczasem w prognozach znów opady...
Zdjęć nowych brak... jakoś się nie złożyło...