Beato - awatarek się nie podoba??? To przecież taki przemiły stwór
My precious
On oraz krasnolud Gimli to moje ulubione postacie z tolkienowskiej trylogii
Krzysiek - gdybyś miał problem z podpuszczką, to daj znać na PW. Mleka to mamy póki co pod dostatkiem, ale takie 'jaja prosto od chłopa' kosztują u nas wszędzie 2x więcej, niż w markecie. Osobiście różnicy w smaku nie wyczuwam, ale jakoś podświadomie wolę te droższe. Przynajmniej wiem, czym kury się odżywiają
Romciu - okazało się, że nasz sąsiad rolnik ma śrutownicę i mieli nam mąkę jaką tylko chcemy
Jedyny problem w tym, że ja wolę pieczywo pszenne, a M żytnie. Jak żyć?
Bardzo dziękuję
Pawle - nowym awatarkiem odpędzamy zimę
Geniu - no właśnie ... też chciałbym psa, ale jak tu dbać o ogród? Obserwuję zmagania Danusi i nie wiem, czy miałbym tyle cierpliwości ...
Przyzwyczaiłaś się do kapelusza? No dobra, poszukam Golluma w kapeluszu
Danusiu - Gollum chroni ogród przed intruzami! I to jak! Tej zimy nie było np żadnego kreta! W zeszłym roku szalały po całej działce, a teraz spokój
A w kapeluszu też bym w zimie chodził, gdyby miał nauszniki
Bartek - drzewce były nie dość odpychające
A poza tym na żadnym nie zauwazyłem czarci8ej miotły, więc odpadły w przedbiegach
Sylwio - chyba jeszcze nie miałem okazji przywitać Cię w Hanutkowie, więc niniejszym to czynię
Sery to jednak w głównej mierze domena mojej M. Ja tylko pomagam
W tej całej zabawie nie chodzi już nawet o finanse, choć faktycznie wyroby są tańsze niż sklepowe, ale o dwie rzeczy:
- zdrowie - wiemy dokładnie co jemy i jedyne E w składzie sera, to tylko nasze "E, już chyba wystarczy tega sera'
- zabawę - fajna sprawa na zimowe wieczory
Pytasz o przyprawy, więc odpowiadam - ekzeprymentujemy z estragonem
Aneto - u nas od pieczenia chelba się zaczęło
Jeśli pamięć mnie nie myli, to zużyliśmy już chyba 3 lub 4 automaty do pieczenia
Wędzarnię polecam! Kiedyś mieliśmy pomysł na zbudowanie takiej z kamienia i cegły, ale daliśmy sobie spokój. Mamy taką skromną z Allegro (za 150 zł) i sprawdza się znakomicie. Właśnie przerabiam ją, żeby można było w niej wędzić zimnym dymem.
Beato - może ogłosimy luty miesiącem zmiany awatarów?
Aneto - Wydaje mi się, że teraz wyglądam lepiej
A wracając do spraw ogrodowych to czytam i słyszę, że w całej Polsce odwilż, pączki, biedronki, sporo na plusie, a u nas ... No było już +1.5
No i dlatego zimą w Hanutkowie wszędzie tkwią wysokie patyki