TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Lut 2014 21:56 #228151

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Nie wiem dlaczego nornice chodzą od rózy do róży,czasem dół pod krzakiem jest.........w ubiegłym roku po zimie było tego :jeez: , bałam się,że wypadna róże a one dały popis kwitnienia :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Lut 2014 22:34 #228191

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Jestem i czytam :club2:

Do Markity :) Ryśkę przegłodzić i wytresować na łowczynię nornic :happy-old:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 25 Lut 2014 23:04 #228553

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Marta :)
Dzisiaj dostałam pelargonie od Ciebie :kiss3:

Bardzo ,bardzo nie dziękuję !

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 09:09 #228626

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
sierika wrote:
Nie wiem dlaczego nornice chodzą od rózy do róży,czasem dół pod krzakiem jest.........w ubiegłym roku po zimie było tego :jeez: , bałam się,że wypadna róże a one dały popis kwitnienia :rotfl1:

Oby, oby :thanks:
I u mnie korytarze od różanego kopca do kolejnego :blink:
Skubane odkryły, gdzie mam cebulki :club2: i od tych róż dalej w cebule :club2:
Ryśka nie mam niestety :blink: i mieć nie będę przy moim psim 'miłośniku' kotów :whistle:

Koleżanka ma wilka na zewnątrz, jak taki 'koń' w zimie po działce stepuje to żadna myszowata się nie zbliża :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 10:36 #228667

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
pamelka wrote:
Koleżanka ma wilka na zewnątrz, jak taki 'koń' w zimie po działce stepuje to żadna myszowata się nie zbliża :rotfl1:

No i to jest odpowiedź na to, dlaczego ja nie mam nornic i kretów :devil1: - mam dwa "konie" :rotfl1: .

Marta musisz kupić większego psa :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 26 Lut 2014 10:38 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 10:42 #228670

• Roma
  • Roma's Avatar
To dlaczego ja mam krety i nornice? Przecież mam 5 + 2 prawdziwe konie :P 6 kotów nawet nie liczę :(

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 10:43 #228671

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:rotfl1: :devil1: Nie kupuj, ja mam dwa duże psy i dużo nornic do których próbują się dostać. Muszę u siebie w wątku pokazać ich wykopy :evil: :mad2:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 10:44 #228672

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
u nas tez kretów brak, u sąsiada są.... pewnie psy.
Kiedyś sie jakiś zjawił, naładowałem do dziury psich włosów i skrewił.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 10:52 #228676

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Romka, a masz krety i nornice na podwórku? Czy raczej za płotem? :whistle:
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 11:02 #228679

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Zapomniałam dopisać, że koleżanki 'koń' biega za podwórzowym kotem :rotfl1:
Choć za sukcesy w odstraszaniu myszy chwalą psa :unsure:
Ostatnio zmieniany: 26 Lut 2014 11:02 przez pamelka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 20:11 #228856

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
markita wrote:
Chyba w tym roku nie będę już inwestować w korę, przynajmniej dopóki nie pozbędę się tych ryjących potworów :mad2:
Czyli, że zapisujesz się do klubu uwielbiających widok naturalnej ziemi na rabatach? No przynajmniej tych nowych? ;)
Ja w tym klubie od lat... ;)
Ciekawa jestem, co to za cudowna roślina? Może łoboda czerwona? Hm...U mnie się nie sprawdziła... A jeśli to coś innego, to jestem żywo zainteresowana wynikiem eksperymentu, bo moje korytarze to dopiero coś! ;)
A ciemiernik pozostał na swoim miejscu? Widzisz, jaki wdzięczny? :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 21:01 #228891

• Roma
  • Roma's Avatar
W tym roku też chcę zainwestować w korę,5 km od nas jest tartak,zobaczę może tam uda mi się kupić taniej.Na wrzosowisku mam włókninę (masakra)myślę jak by tu jej się pozbyć.Trochę z tym będzie roboty bo całą ściółkę trzeba będzie zebrać i dopiero kawałkami likwidować tę włókninę.Dla mnie ta włóknina na wrzosowisku to porażka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lut 2014 22:06 #228917

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Włóknina wszędzie to porażka :jeez:

My ,po bardzo krótkiej przygodzie z włókniną (zeszła wiosna) ,będziemy się
jej pozbywać.
Ani nic dosadzić ,kora osypuje się z tego i widać kawałki szmaty,ziemia pod spodem
zbita , a chwasty wysiewają się nawet na włókninie ,na wierzchu. Do kitu !

To się nadaje jedynie pod ścieżki.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lut 2014 16:11 #229104

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Całe szczęście, że ja się nigdy nie dałam namówić na włókninę. A co do gryzoni to powiem ci, że też mam wrażenie, że to jednak dzięki Guinnessowi nie ma ich tej zimy... właściwi to czy u mnie była w ogóle zima :think:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lut 2014 18:13 #229134

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gorzatko przez środek też już przerabiałam ;) i faktycznie nie wolę :happy3:

Edytko ależ Cię dawno nie widziałam :hug: . Kot mam nadzieję zejdzie w końcu na ziemię i zajmie się tym, co potrzeba :devil1:
Ciemierniki nie lubią kwaśnej gleby - to na pewno. U mnie wszędzie wysokie ph w okolicy 7 :dry: , najwidoczniej im to pasuje ;)

Dorotko żebyś wiedziała, że masz szczęście i oby Cię nigdy nie nawiedziły :kiss3:

Dorcia dziś krokusy juz prawie, prawie :P

DSC_9020.JPG

DSC_9021.JPG

Mój pies wykorzystuje wyłącznie trawnik do "tych" celów ;) , tylko dlaczego najczęściej tuż na wprost zejścia z tarasu :dazed: :happy3:

Romciu mam nadzieję, że i moja zostanie wreszcie łowcą :woohoo: , na razie namiętnie łowi złotooki :hammer: i generalnie wszystko, co się rusza, a na razie nie ma tego za wiele :happy3:
Ciemierniki lubią wapienną glebę o wysokim ph, nie jestem pewna, czy Twoja gleba nie byłaby dla nich za kwaśna :think: . Ale odpowiednie stanowisko możesz przecież im przygotować ;)

Aniu mnie kiedyś nornice podkopały liatry. One płytko się korzenią i natychmiast zaczęły więdnąć, bo korzenie miały w powietrzu :jeez: . Jednak jak na razie niczego mi nie zjadły :huh: (tfu, tfu, odpukać w niemalowane :wink4: )

Paweł mam nadzieję, że instynkt się w niej obudzi ;) , w sumie na ziemi spędza jednak większość czasu :happy3:

Ewo nawet nie wiesz jak ucieszyły mnie Twoje słowa :hug: . Bo ja oczywiście zamartwiam się tym, czego nie widzę ;) , a mianowicie, co tam pod kopcami nawyprawiały :jeez:

Siberko przez chwilę zastanawiałam się za co dostałam tą patelnią :wink4: , ale po chwili zrozumiałam, że to nie ja dostałam :happy4:
Ryśka jest kotem wiecznie głodnym :woohoo: , więc mam nadzieję, że wkrótce załapie o co chodzi z tymi dziurami w ziemi :evil:

Magdo jak juz się porządnie ukorzenią to zacznij je uszczykiwać, żeby się ładnie rozgałęziły :silly: . Ja trochę za bardzo je oszczędzałam ;) i porosły krzaczory, które mi się przewracały :jeez:

Jolu miło pomyśleć, że nie tylko ja się zmagam ze zmasowanym atakiem gryzoni :jeez:
Ale wywołałaś dyskusję uwagą o wilku wypłaszającym nornice :lol:

Dorcia, Roma, Marysiu, Grześ już prawie doszłam do wniosku, że mam plagę nornic, bo zabraniam psu ryć w ogrodzie :rotfl1:

Marysiu widziałam u Ciebie te wykopy :eek3: :eek3: . Nornice (moje :wink4: ) robią zdecydowanie mniejszy bałagan :happy3:

Grześ stosowałam już wszystko oprócz trucizny :jeez: . Psie i kocie kłaki zbieram skrupulatnie i upycham potem w dziurach, pomaga na krótko niestety :angry:

Marto jakoś w tym roku, a zwłaszcza teraz, na wiosnę zaczęła mi kora przeszkadzać :wink4: . Nie dość, że zryły ją nornice, to jeszcze tak ciężko z niej powydłubywać te listki róż i inne śmieci :jeez: . A tak by się małymi grabkami przejechało i porządek jest :P
Ta cudowna roślinka to nie łoboda, na moje oko to jakiś wilczomlecz :think: , ale głowy za to nie dam ;) . Jak urośnie, to pokażę, a jak będzie skuteczna to założę hodowlę i się na niej wzbogacę :rotfl1: (jak Bożenka na swoich siewkach :happy3: )

Romciu ja pisałam, że właśnie NIE będę inwestować w korę ;) , a przeciwnikiem włókniny też jestem od dawna. Miałam ja tylko krótko w truskawkach, porażka :jeez:

Magdo mam dokładnie takie samo zdanie o włókninie :pinch:

Iwonko włókninie mówimy stanowcze "NIE" ;) :devil1:
A z tym psem to już sama zgłupiałam :supr: , może źle robię nie pozwalając mu ryć :huh:

Wiosna nadchodzi wielki krokami :woohoo: , najwyższy czas zatem zamknąć stary wątek i rozpocząć nowy sezon :dance:
Nowy wątek powstanie najdalej w weekend :P , a tymczasem proszę o zamknięcie tego :thanks:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lut 2014 18:29 #229150

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Skoro jeszcze nie jest zamknięty to poinformuję, że roślinka antykret przypominająca wilczomlecz nie działa :funnyface: Nornice ryją korytarze pomiędzy wilczomleczami, praktykowałam :rotfl1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lut 2014 18:50 #229165

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja to się umiem wślizgnąć tuż przed zamknięciem :happy3: .

Marta, to ja czekam na weekend :happy-old: .
Twoje krokusy są lata świetlne przed moimi :tongue2: . U mnie na razie same lliściory widać. Codziennie robię przelot po ogrodzie. Najbardziej poczuła wiosnę wierzba i wiciokrzew :woohoo: . Na pierwsze kwitnienia przyjdzie mi jeszcze poczekać.
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lut 2014 20:08 #229212

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ach ci nasi moderatorzy :whistle: , halo, jest tam kto :screem: :search:

Marysiu proszę mi złudzeń nie zabierać :happy-old: , ja i tak wysieję i sama się przekonam :P

Dorcia odkładam na weekend, bo chcę się jakoś przygotować ;) , takiego wejścia jak Twoje :woohoo: raczej na pewno nie uda mi się stworzyć, ale coś tam wspominkowego wygrzebię ;)
Jak będzie słońce przez najbliższe kilka dni to krokusy ruszą i u Ciebie, zobaczysz :hug:

A teraz już bardzo proszę o zamknięcie wątku :happy-old: :flower1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.483 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum