TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Sie 2013 21:38 #183817

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marta, ale czemu całą kalinę wycięłaś? :eek3: Nie potrafiłaś się zatrzymać w pół drogi? :rotfl1: Sekator to jednak niebezpieczne narzędzie w niektórych rękach ;) Kosmos pełen niespodzianek, tak mówią... ;)
U mnie jeden taki też fajny, ale nie taki, jak ten Twój... Ale jeszcze nie wszystkie się ujawniły z tym, co tam szykują...
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Sie 2013 22:03 #183825

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Marta lilie piekne masz,u mnie też rosłyby na piachu,pisałam,że nie wiem dlaczego sie opieram :rotfl1: kosmosy natomiast to jest to,moje białe ale te zaczerwienione :eek3: ,musze jakieś jeszcze dokupic na przyszły sezon :funnyface:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Sie 2013 23:05 #183844

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Kosmosy piękne jak jeden .2 lata temu też miałam ich mnóstwo jeszcze nawet w ubiegłym roku były pełne .Niestety w tym roku tylko pustaczki powyłaziły .Te kolorowe są śliczne a Casablanca szaleje i ten zapach .U mnie juz przekwitła szkoda
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Sie 2013 23:36 #183855

• Roma
  • Roma's Avatar
Patrzę,oglądam i,podziwiam i sama nie wiem co pochwalić w pierwszej kolejności.do mnie najbardziej przemawiają jeżówki.Martuś-przygotuj się na ciężką pracę umysłową na Jaśkowej. Mam pewne plany wobec Ciebie i Dorci. :P :devil1: Oj będzie się działo :ouch: Już odliczam dni do Waszego przyjazdu :dance:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Sie 2013 08:31 #183863

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, hortensji widziałam sporo, choćby u Romki w zeszłym roku :P . Ale nie martw się, jeżówki też do mnie nie mówiły, a wiosną wysiałam sobie torebeczkę :rotfl1: .

W związku z postem Romci... kiedy przyjeżdżasz? na ile? sama czy z córą i mężem? ... no i czy możesz załatwić zwolnienie lekarskie, żebyśmy mogły Romce pokazać, że nie możemy dużo pracować :happy3: . No i najważniejsze... czy lubisz ogórki? :whistle:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 15:00 #184061

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Marto przyznam się szczerze, że najpierw spory kawał tej właściwej kaliny wycięłam niechcący :jeez: :hammer: . Te dźwigniowe sekatory są takie nieporęczne :jeez: . Ale potem jak doszłam do spodu i zobaczyłam grubość pnia podkładki :ohmy: , dałam sobie spokój. Miałabym z nią ciągle problem :pinch:
Ja chyba muszę odszczekać swoją niedawną opinię, że pełne kosmosy to sztuka na jeden raz :rotfl1: . Rozwijają się kolejne i większość jest pełna :silly:

Ewo lilie rzeczywiście u mnie nie grymaszą i u Ciebie też rosły by pięknie, więc może już skończ z tymi oporami :happy3: . Jak mi się przypomnisz pod koniec wakacji, to wyślę Ci nasionka kosmosów, bo znów wygląda na to, że będę je rozdawać kilogramami :rotfl1:

Jadziu no właśnie ciekawa jestem jak długo zachowają te cechę :think: . Na pewno znów się wysieją i znów kilka zatrzymam i poobserwuję :search: . W tej fazie rozkwitu są takie fotogeniczne :silly:

DSC_7562.JPG

Romciu jeżówki mówisz ;) , a do mnie ostatnio przemawia werbena patagońska :woohoo:

DSC_7558.JPG

DSC_7566.JPG

A co Ty tam dla nas szykujesz za pracę, co? :wink4: . Czy aby na pewno masz na myśli umysłową :happy4:

Dorcia ja się nie martwię ;) , ja sobie spokojnie poczekam, żeby kiedyś móc powiedzieć "a nie mówiłam" :funnyface: :rotfl1:
Resztę już wiesz :hug:

Czy u Was też taki upał? :jeez: . Normalnie szykuje się tydzień wyjęty z życiorysu :evil: , oby nie dłużej, bo różne serwisy pogodowe pokazują kompletnie co innego :hammer:
Kilka nowinek :P

Czyżby mój Chippendale wreszcie się nawrócił :woohoo: , czy Wy też widzicie tę obwódkę :woohoo:

DSC_7561.JPG

trzy nowo rozkwitłe floksy, Sherbet Blend :huh:

DSC_7513.JPG

Laura :)

DSC_7554.JPG

Picasso :P

DSC_7498.JPG

i za chwilę zakwitnie mi kobea na tarasie :dance:

DSC_7536.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 15:21 #184062

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
markita wrote:

Czyżby mój Chippendale wreszcie się nawrócił :woohoo: , czy Wy też widzicie tę obwódkę :woohoo:

DSC_7561.JPG

On to, on zdecydowanie :wink4:
Werbena piękną jest roślinka bezprzecznie :teach: dlaczego jej jeszcze nie mam :think: MArta podpowiada, ze ususzyłam :supr:
O pogodzie lepiej nie wspominać, po wczorajszych bardziej optymistycznych prognzach dzisiaj znowu piekło zapowiadają :jeez:
Ostatnio zmieniany: 04 Sie 2013 15:21 przez pamelka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 18:09 #184070

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Niesamowite są te twoje kosmosy :supr3: ja widziałam i miałam tylko pojedyncze. Szkoda tej kalinki :( Ale masz miejsce na nową roślinkę ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 18:14 #184071

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Marta ,

Ja też mam podobnego floksa -nazywa się Sherbet cocktail (chyba). Wyrósł mi w tym roku na wielkie krzaczysko i kwitnie obficie,
ale te "wyszukane" kwiaty są takie ...nijakie. :huh:
Jakby je męczyła jakaś choroba , która przeszkadza im w wybarwieniu się...

Ja już sobie obiecałam-żadnych cudaków :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:10 #184119

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś i u mnie werbena (ta od Ciebie :kiss3: ) zbiera się do kwitnienia :dance: . Nie sądziłam tylko, że ona taka wielka wyrasta jak u Ciebie :dazed: . Moja jest niższa, aż się boję przyszłego roku :whistle: .

Upały mi nie przeszkadzają - ale o tym wiesz. Przeszkadza mi tylko podlewanie :sick: .

Co do hortensji - to ja nie mówię, że ani jednej ;) - jakąś na pewno posadzę - ale żeby tak mnie jakoś szczególnie wzruszały, to wiesz :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:27 #184132

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu dzięki za potwierdzenie :kiss3: . Już nie mam śmiałości prosić, żebyś zerknęła do moich dwóch ostatnich odpowiedzi na Twoje posty :whistle: :oops: . Prośbę miałam... :oops:
A posiadanie werbeny możemy szybko nadrobić ;) , już w najbliższą sobotę :silly:
Nie wiem, czy da się ją ususzyć, czytałam, że jak się ukorzeni, to susze jej nie straszne ;) , ja właściwie jej nie podlewam :whistle:

Iwonko chyba zacznę przyjmować zapisy na nasiona :rotfl1:
Też mi szkoda kaliny, bo trzy lata czekałam na kwiaty :huh: , a teraz całe czekanie od nowa :unsure:

Magdo to prawie taki sam floks, a może nawet ten sam u różnych sprzedawców ;) . To chyba jedyny floks, który mi się nie podoba :dry: . Chyba wolę już majtkowo różowe :happy4:

Dorcia werbena i u Ciebie wyrośnie i to na pewno jeszcze w tym roku :rotfl1: . Ona się dopiero rozkręca :woohoo: . Spodobała mi się też ostatnio inna werbena - hastata. Dostałam sadzonkę od Elsi i też już kwitnie :dance:

DSC_7556.JPG

Mi tez podlewanie doskwiera :jeez: , a najbardziej niepożądane towarzystwo komarów :hammer:
Hortensje będziemy delikatnie lansować :whistle: , na początek przypomnienie Phantoma od Łukasza :woohoo: .
Nie mogę się nadziwić, że taki mały krzaczek ma tak wielkie kwiaty :woohoo:

DSC_7518.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:38 #184134

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
A wiecie ,że u nas komary skończyły się...
Wczoraj siedzieliśmy sobie w ogrodzie wieczorkiem i było tak niesamowicie przyjemnie, aż dotarło do mnie ,że ogromne znaczenie
dla tej przyjemności ma fakt,ze nie latają komary !

Floks ,o którym mówimy Marto, jest nadzwyczaj nieudaną odmianą - aż nie chce mi się na niego patrzeć -taki to brzydal :silly:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:43 #184136

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Widziałam prośby, ale nie wiem zupełnie :oops:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:47 #184140

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Magdo macie szczęście :dry: , u nas był taki moment, że mniej ich było, ale ostatnio znów ich pełno :hammer: , a jakie zajadłe :hammer: , może też wkurzone na brak deszczu :tongue2:
Żeby zatrzeć wrażenie po paskudnym floksie, mój nowy nabytek Soft Pink :P

DSC_7420.JPG

i floksowy widoczek z bardziej udanych odmian, choć samych nieznanych :rotfl1:

DSC_7418.JPG

Jolu nie szkodzi ;) , myślałam po prostu, że przeoczyłaś ;) . Może na żywo jakiś pomysł przyjdzie :whistle:
Ostatnio zmieniany: 04 Sie 2013 21:48 przez r-xxta.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 21:53 #184142

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
Te ostatnie floksy piękne!

Ostatnio poszłam na zakupy owocowo-warzywne i wróciłam z dwiema olbrzymimi kępami floksów- w dwóch odcieniach różu.
Boskie!

A robisz coś liściom ,żeby nie atakował mączniak ?

O tych komarach jeszcze- może fakt ,że "moje" jaskółki-rodzice uwijają się nad ogrodem w poszukiwaniu owadów spowodował
brak komarów?
Eeee...to chyba niemożliwe .
Ale cztery głodne dzioby ciągle czekają w gniazdku na świeżą dostawę :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 22:01 #184143

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Sherbet Blend i Sherbet Coctail to nazwy synonimiczne, po co, nie wiem, bo chyba ta odmiana rynku nie zawojuje ;) , ale on u mnie w cieniu jest całkiem ładny! Zbiorę się i wkleję we floksowym wątku...
Marta, nowy nabytek ładny, floksowa grupka też... Mi zaczyna chodzić po głowie ;) rabata z samych floksów...
Ja odkąd jakby pokochałam floksy, bacznie się im w sklepach przyglądam, ale ja floksów "nie widzę"... Nie jestem w stanie stwierdzić, czy takiego już mam... Kupuję na wszelki wypadek ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 04 Sie 2013 22:38 #184155

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
czy liliowce są takie fioletowe jak na zdjęciach? fajne kolorki, moje raczej wyblakłe :dry: floksy tak ładnie pachną że można kupować i kupować, mam rabatę z samych floksów i bardzo miło jest wieczorem tam posiedzieć. Marta zdjęcia niektóre :P robisz bardzo ładne, ucz się ucz, podzielisz się może praktycznymi wskazówkami :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 05 Sie 2013 14:38 #184242

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Za brateczki dziękuję, naprawdę śliczne. A kalinę mogłaś zostawić i dosadzić drugą, taka z podkładki też mogła być ładna :think:
Wszyscy się zachwycają werbeną patagońską, a mnie uwiodła hastata - prześliczna :woohoo: , ciekawa jestem czy też się sieje?
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.579 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum