TEMAT: Ogród (nie do) Poznania.

Ogród (nie do) Poznania. 13 Lut 2015 08:49 #339901

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Już krokusy???
Niewiarygodne. U mnie wciąż mroźno, chociaż faktem jest, że śnieg zszedł.

Jak się czujesz?
Ja, poza tym że cieszę się z piątku, umieram na głowę :sad2:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród (nie do) Poznania. 13 Lut 2015 20:11 #340105

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
U ciebie już krokuski kwitną :supr3: Dziś zobaczyłam malutkie przebiśniegi, ale krokusów jeszcze nie widać
Za tę wiadomość podziękował(a): Lady-r

Ogród (nie do) Poznania. 14 Lut 2015 17:06 #340313

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
...a mówili, że ja jestem czarownicą :funnyface:
U mnie krokusy jeszcze w pączkach, choć w nadchodzącym tygodniu powinny zakwitnąć! Mam nadzieję, że uda mi się je zobaczyć ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród (nie do) Poznania. 17 Lut 2015 21:46 #341319

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Czyli jesteś chyba na forum Number One
Jeszcze nigdzie nie widziałam tegorocznych krokusów

Ogród (nie do) Poznania. 17 Lut 2015 22:12 #341343

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Nasza Asia chyba 24h/dobę pilnuje teraz tych krokusów, bo zaginęła bez wieści :whistle:

Ogród (nie do) Poznania. 22 Lut 2015 07:33 #342309

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Sweety wrote:
Nasza Asia chyba 24h/dobę pilnuje teraz tych krokusów, bo zaginęła bez wieści :whistle:

A pewnie! I admiruję samotnie, żeby im przykro nie było... Postarały się biedactwa, ruszyły w wiosennej awangardzie, ale miały pecha, bo wyrosły nie w tym ogrodzie... :sad2: Mało kto je zauważył....

Witajcie niedzielnie :bye: !
Jakaś zalatana jestem ostatnio. Niby nic, a czasu nie starcza. Wybaczcie więc, że tak rzadko wpadam. Niemal cały wczorajszy dzień spędziłam w szkole i z zazdrością wieczorem czytałam o Waszych ogrodowych poczynaniach. Słowo pisane jakoś się nie kleiło, więc spacerowałam po cichu...

Margo,
Czyli jesteś chyba na forum Number One
nie ja, tylko moje małe krokusiki. ;) Dziękuję Ci w ich imieniu, za przyznanie zaszczytnego tytułu :lol: .

Kasiu, widziałam :) . I u Ciebie już kwitną. Czytałam, że ruszyłaś ostro z pracami ogrodowymi... Kiedy ja znajdę na to czas :think: ... Weekendy mam w większości zajęte aż do maja :jeez: , bo jakiś taki głupkowaty plan ułożono w tym roku... Może w tygodniu wygospodaruję trochę wolnego. Tniesz już róże!?

Iwciu, ano są! Tylko na najbardziej słonecznej rabacie, ale zawsze. Zamknęłaś wątek. Kiedy wracasz z newsami?

Aguś, przez ostatni tydzień też temp codziennie (a w zasadzie conocnie ;) ) spadała sporo poniżej 0, ale krokusom to nie zaszkodziło :lol: . Kwitnie ich coraz więcej...
Jak sprawuje się nowy sprzęt?

Sweety, przecież biel działa kojąco ;) ... uspokaja nerwy.... :wink4:

Dorotko, Gosiu, trochę czasu minęło... czy krokusiki pojawiły się już i u Was?

Aniu, to fajnie, że tu trafiłaś! :kiss3:

Życzę Wam dziś pięknej pogody i radosnych prac ogrodowych! Mnie się pewnie nie uda wyskoczyć na działkę .... :cry3:
Ostatnio zmieniany: 22 Lut 2015 07:37 przez asia2.

Ogród (nie do) Poznania. 22 Lut 2015 09:00 #342319

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
asia2 wrote:
...Gosiu, trochę czasu minęło... czy krokusiki pojawiły się już i u Was?
Poczucie humoru Cię nie opuszcza! :evil: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Ogród (nie do) Poznania. 22 Lut 2015 09:37 #342325

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Asiu, dzień dobry!
Wygospodaruj chociaż pół godziny na działkę... może przed zachodem słońca uda się tam wpaść?
Wszędzie budzi się życie :)
Nawet w mazowieckim widać wiosenne akcenty :)

Sprzęt sprawuje się bardzo dobrze, gorzej ze mną, ale się uczę :coffe:

Miłego!

Ogród (nie do) Poznania. 22 Lut 2015 10:13 #342333

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
asia2 wrote:
Sweety, przecież biel działa kojąco ;) ... uspokaja nerwy.... :wink4:

Co za dużo, to niezdrowo :angry:
Ostatnio zmieniany: 22 Lut 2015 10:13 przez Sweety.

Ogród (nie do) Poznania. 22 Lut 2015 19:52 #342523

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Poszłaś za radą Agi na działeczkę?
Pewnie coraz więcej kwiatków zaczyna wyłazić.
U mnie tylko ranniki zaczynaja, przebiśniegi jeszcze maja pochowane kwiatki
Może za tydzień

Ogród (nie do) Poznania. 23 Lut 2015 08:11 #342708

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!
Asiu, jak się czujesz? Wykurowałaś się trochę?
:kiss3:

Ogród (nie do) Poznania. 24 Lut 2015 18:37 #343000

• Olunia
  • Olunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 115
Witaj Asiu :hug:

Czytałam u Agnieszki ,że Cię choroba zmogła :( to tak jak mnie w zeszłym tygodniu,jakiś wirus panuje ,wczoraj moją siostrę z 40 stopniową gorączką do szpitala chcieli zabrać ,ale odmówiła dostała antybiotyk pomimo bezbakteryjnych objawów i dziś trochę lepiej.Kuruj się kochana ,bo słyszałam od Kasi ,że na warsztaty się w czwartek wybieracie :) .Ja będę w sobotę może uda się nam spotkać w większym gronie.Piękne krokusy już masz :hearts: U mnie też niewinnie ,ale pokazują się pojedyncze.
Powrotu do zdrowia życzę :bye:

Ogród (nie do) Poznania. 25 Lut 2015 22:29 #343367

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Witaj Asiu po długiej przerwie :kiss3: Mam nadzieję, że widzimy się na Gardenii? Zaległości nie nadrobię, ale miło będzie Was zobaczyć!

Ogród (nie do) Poznania. 02 Mar 2015 08:57 #344585

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie moi nieliczni, acz wierni bywalcy!
Od wczoraj mamy marzec, niby tylko zmiana kartki w kalendarzu, ale o ile lepiej brzmi niż luty ;) ! To znak, że wiosna coraz bliżej...
Pomimo wstrętnego grypska, które spoziomowało mnie w ubiegłym tygodniu, spędziłam całe trzy dni na Gardenii. Wyszłam z założenia, że albo ja ją (tę grypę znaczy), albo ona mnie i spremedykowana czym się da, ruszyłam między łany zieleni. Tego mi było trzeba.... Warsztaty projektowe, wykłady, spotkania z zielonozakręconymi....! Nie będę się rozwodzić, bo dziewczyny (Kasia-Robaczek i Bozunia) zdały już dość szczegółowe relacje z naszych poczynań, powiem tylko, że było rewelacyjnie! I nawet uporczywy ból głowy, który towarzyszył mi przez cały czas i na marginesie, nadal nie odpuścił :jeez: , nie był mi w stanie zepsuć przyjemności! Bozuniu, Kasiu, Ewo, Martuś, Oluniu, bardzo Wam dziękuję, za przemiłe wspólne chwile! Jeśli chodzi o łupy, to ta Gardenia była zdecydowanie uboższa od ubiegłorocznej, ale nastawienie też miałam nieco inne... Zakupów także nie planowałam, ale nie byłabym sobą, gdybym w tym planie wytrwała.... :rotfl1: Cztery ciemierniki, przebiśniegi i dwie azalki ;) , uważam, że to i tak niewiele, jak na ilość czyhających pokus :P .
W ogrodzie, jak na razie, nie kiwnęłam palcem. Nawet nie miałam czasu zobaczyć, czy się wiosna rozgościła.... Może dziś przed pracą uda mi się wpaść, chociaż pogoda nie zachęca... bura szmata i 3st.

Gorzatko, staram się nawet w najcięższych chwilach je zachować. Pomaga mi przetrwać :P .... W uzupełnieniu odpowiedzi na pw, ona ma cieniutki pasek :rotfl1: ....
Agnieszko, dziękuję za zainteresowanie, z grypą już się chyba pożegnałam, jednak to co mnie niepokoi, to ten nieustępujący od czwartku ból głowy, w nietypowym jak na mnie miejscu (ból jest inny od normalnych napadów migrenowych). Na działkę może uda mi się dziś pojechać, czas ciąć powojniki! ... wczoraj wpadłam, ale na króciutko. Kwitnie coraz więcej krokusików, zaczynają pojawiać się irysy reticulata i przylaszczki.
Aniu, czy u Was nadal biało? Chyba nie, bo widziałam, że marzec przywitałaś krokusami. Może już czas otworzyć wątek?
Gosiu, niestety na działce byłam dopiero wczoraj i to na chwileczkę. Tylko obczaiłam co z ziemi wyłazi i wracałam do domu. Może dzisiaj się uda.... W razie czego wieczorem zapraszam na fotorelację...
Oluniu, Bozuniu! jeszcze raz dziękuję za wspólne chwile! Było wspaniale! Olu,dowiozłaś roślinki bez uszczerbku? Pytam szczególnie o magnolię :lol: ....

Wszystko co dobre szybko się kończy i dziś już niestety poniedziałek.... Zawsze jednak można powspominać...

Główna hala, w której wystawiali się szkółkarze, jak zwykle kipiała zielenią...

belgijskie ciemierniki zrobiły furorę, podobno będą w sprzedaży i u nas (m. in. w szkółce Zymona)

Jak co roku można było podziwiać również artykuły dekoracyjne i morze kwiecia z .... plastiku ;)

Aranżacje stworzone na konkurs dla projektantów pt. „KLASYCZNA NOWOCZESNOŚĆ”

I na koniec wspaniała kolekcja dla trendy-ogrodniczki. Ceny też niestety dość "trendy" :jeez: Gorzatko, może wykorzystasz pomysł i stworzysz kolekcję autorską? Zbyt miałabyś na pewno!

Szybkiego poniedziałku :bye: !

Ogród (nie do) Poznania. 02 Mar 2015 10:15 #344610

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Chciałam wyedytować post, ale już za późno.... Z wyprawy na ogród nici..... leje jak z cebra :sad2: .

Ogród (nie do) Poznania. 02 Mar 2015 10:21 #344612

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry, Asiu, w nowym tygodniu!
A już myślałam, że czmychniesz dziś na działkę... co za zonk z tą pogodą!
U nas słońce co prawda lekko przygaszone, ale jest - może po południu się u Was przejaśni?
Tak mi się wydaje, że macie w ogóle bardziej wilgotne gleby, co w połączeniu z wyższymi temperaturami sprawia, że wiosna w Wielkopolsce budzi się znacznie wcześniej.
Ja póki co, mam jej namiastkę w domu.
W ogrodzie widzę co prawda szczypiorki krokusów, ale do kwitnienia raczej jeszcze daleko.
Za to krzewy pączkują jak szalone. W weekend robię cięcie tego, co mi zostało i szykuję się do cięższych prac.
Oby aura sprzyjała.

Bardzo Wam w tym roku zazdroszczę tej Gardenii i obiecałam sobie za rok 'być'.
Łupy mniejsze niż zwykle? A może to i lepiej... w końcu w miejsce nie jest zbyt ciekawie.
Dosadzisz coś w sezonie, jak już będzie wiadomo, gdzie faktycznie jest luka.
Dzięki za urocze zdjęcia! Tak, Gorzata mogłaby się zająć naszą garderobą :)

Miłego, Asiu!

Ogród (nie do) Poznania. 02 Mar 2015 11:08 #344634

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Dobry!
Ja też miałam plany bombonierkowe na dzisiaj, ale przynajmniej ogarnę bałagan (żeby nie użyć innego słowa!) w domu. Aga, ponoć Wielkopolska leży w strefie najmniejszych opadów rocznych, według pomiarów mamy najbardziej sucho. Dzisiejszy dzień jest chyba statystycznie tym jednym z niewielu ;) Ja się cieszę, że pada. Wczoraj podlewałam wszystko zimozielone, bo było bardzo sucho.
Asiu, szczęściara z Ciebie! Te ciemierniki były obłędne! Niech Ci pięknie rosną, żebyś mogła się z nami podzielić B) Napisz, jakie dokładnie odmiany zagarnęłaś. Ciuszki ogrodowe oglądałam już na stronie sprzedawcy. Różowe kalosze muszę mieć!
Dziękuję za wspaniałe towarzystwo i pogaduchy! Musimy jakąś kawkę w mieście wykonać ;)
Ostatnio zmieniany: 02 Mar 2015 11:11 przez bozunia.

Ogród (nie do) Poznania. 02 Mar 2015 11:25 #344642

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Asiu, skoro jesteś zaraz po chorobie to nie wyściubiaj nosa na dwór :teach: jeszcze zdążysz.
Garderoba też zwróciła moją uwagę, ale ceny to istne szaleństwo :crazy: Muszę się rozejrzeć za pasem-fartuszkiem na narzędzia; zazwyczaj zostawiam gdzieś na rabacie, albo okazuje się, ze muszę lecieć przez cały ogród np. po nożyczki do garażu.
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.710 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum