TEMAT: W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Lut 2014 18:33 #221571

• VERA
  • VERA's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3718
Bardzo urokliwe miejsce z powojnikiem, cudowne klimaty.................
Pozdrawiam Vera :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Lut 2014 21:37 #221667

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dobrze, ze nie mam garażu ;) i muszę wszystko jesienią wysadzać choćby nie wiem co... A co to ta Vanilla? Róża?
Tym razem szanse na uratowanie duże, wiosna ponoć tuż, tuż... :)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Lut 2014 18:51 #222134

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Ewa,koty mają ochote na marcowanie...wysiedziały sie biedactwa w domu :woohoo: A to oznacza,że ich pani niedługo popędzi do ogrodu do swoich różyczek :flower:

Wiesiu,ta róża przeżyje wszystko,bez okrywania.......chyba,że czegos o niej nie wiem :oops:

Orszulko,ja tez myślałam,że ten krzaczor zastawi mi pół rabaty a tu po kilku latach 3 badyle,kwitnie bardzo obficie,gdybym zadbała o nią może zacząłaby sie zagęszczać? :oops: rośnie z tyłu i zawsze umyka mi z pamięci.......

Vera, :thanks:

Marta,róża,róża,o pieknym kształcie płatków,czas wsadzić ją do gruntu,pomału dochodzi do siebie w zimnym ale jasnym przedsionku....co Ty z tą wiosną?obuwiki chcesz sadzić i tak pili Cię :rotfl1: ale czyżby juz wysyłali? :woohoo:

Może faktycznie wiosna blisko,pierwszą rzeczą w tym kierunku było rozebranie choinki :funnyface:
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Lut 2014 21:15 #222176

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Wiosna coraz bliżej, koty niezupełnie marcują, bo nie maja czym, ale grasują na podwórku coraz dłużej. Przyglądam się miejscom, w których powstaną nowe rabaty ;)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Lut 2014 21:55 #222190

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
A ja właśnie latałam u Kogry,patrzyłam ile tam wszelkiego dobra zadołowane :woohoo: ,ja tez mam doniczek w ziemi do czorta :ouch: ,wciąz też nie wiem gdzie wsadzić 2 pnące-Probuzeni i Johna LS,od pół roku myślę.....nie widzę dobrego przylądka i żadnej nadziei :club2:
Dobrze,że nie maja czym marcować :rotfl1: ile potem nieszczęść z takiego zamętu.Swoją drogą ciekawe czy zima jeszcze dopiecze?dziś było tak przyjemnie,że mogłabym zabrać sie za kopanie,sadzenie i takie tam.......

A u mnie wiewiórkowo,podjada ptakom jabłka,ubaw niesamowity...

wiewirkazjabkiem003.jpg

wiewirkazjabkiem004.jpg

wiewirkazjabkiem005.jpg

wiewirkazjabkiem006.jpg

wiewirkazjabkiem007.jpg
Ostatnio zmieniany: 06 Lut 2014 22:04 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, waldek727, Bozi, xMonia, Firletka, VERA

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Lut 2014 22:41 #222200

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Fajnego rudzielca u siebie gościłaś :) A co do pogody to w TV straszą, że ok. 20 lutego ma zima wrócić.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Lut 2014 23:10 #222204

• Roma
  • Roma's Avatar
Ewa-nie dobijaj mnie :( jak sadzić i kopać,toż u nas śniegu leży kupa :P
Nie mam takiego szczęścia aby ustrzelić aparatem wiewiórkę a wiem,że są , mam dwie leszczyny i jeszcze nigdy nie zebrałam orzechów.Wiewiórki są zawsze szybsze niż my :P

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Lut 2014 07:49 #222212

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
sierika wrote:

Wiesiu,ta róża przeżyje wszystko,bez okrywania.......chyba,że czegos o niej nie wiem :oops:

I to jest to czego mi potrzeba :woohoo: , tylko gdzie ją dostać?

Wiewiór uroczy :) , nawet nie wiedziałam, że lubi też jabłka :oops:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Lut 2014 10:47 #222234

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Firletko,przebiegasz niczym moja wiewióreczka,po cichutku :hug:

Piotrek nie strasz,śnieg wytopi sie do reszty bo słońce operuje 3 dzień,potem może juz nie spaść i zima znów........te rosliny oszaleją.Wiewiórkom podoba sie u mnie od jesieni buszują po krzakach,po trawniku,nawet po drutach telefonicznych pedzą :rotfl1:

Roma,dobrze,że leży śnieg bo rośliny spokojnie czekają zamiast szaleć,tu słońce tak ostro operuje,że znów boję się o nie....a kto mówił.że lekka zima to jest to :evil: Wiewiórki zawsze trafią do spiżarni :rotfl1: ,ba nawet na słoninkę są chętne :woohoo:

Wiesiu,ja kupowałam w Rosarium u p.Chodunów,to chyba jedyne miejsce......Ale plamistość masz jak w banku,genetyczna........
Wiewiórki objadają mi szyszki,jabłka kwiczołowe,jagody cisa......słoniną nie gardzą/to moje obserwacje/,są wszędzie,ogromna przyjemność patrzeć na nie.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Firletka

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 08 Lut 2014 10:10 #222418

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
U siebie w ogrodzie nie widziałam nigdy wiewiórek. Może to i dobrze, koty mogłyby je ganiać.
Pogoda znów ładna, w nocy nie było przymrozku i śnieg znika. Prognozy z mrozami staram się ignorować :whistle:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 08 Lut 2014 11:26 #222446

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Ojej, jakie piękne zwierzątko Cię odwiedziło... :woohoo:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 08 Lut 2014 19:22 #222587

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Obuwiki jak to obuwiki, idą ;) Mam tylko nadzieję, że ja do mnie dojdą, to już nie odejdą... :rotfl1:
Wiewiórki są fajne, ja miałam gdzieś zdjęcia, jak wiewiórka rano siedziała w grillu i zjadała, to co tam zostało...
A i pies ma całodzienne zajęcie, mój dawny pies całymi godzinami przesiadywał pod drzewami i był czujny...
Na nowej działce wiewiórek nie mam, jeszcze ;) Niech no mi tylko śmigną w górę te orzechy włoskie, które jesienią zakopałam :lol:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 13 Lut 2014 23:01 #224260

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa,nie wiem kto kogo goniłby :rotfl1: wiewiórki szybkie,latają po kablach telefonicznych a tego koty chyba nie potrafią :rotfl1:

Beata,umilają czas bardzo.

Marta,nie wiem co jeszcze złapiesz w sezonie oprócz obuwików bo na tym nie koniec? :rotfl1: dopiero rozkręcasz się tylko jeszce o tym nie wiesz.... :happy3:
Na orzechy to jeszcze poczekasz i na orzechówkę własną :drink1:

A do mnie trafiły angielskie nasionka,zobaczymy co z nich wyrosnie :ouch: znak,że do wiosny odliczanie czas zacząć :jeez: poza tym nasionka kiełków,juz na sicie przygotowują się do startu na moje zdrowie...........mniammmmmmmmmm.Dzień wstał taki sobie ale słonko zaprocentowało i miło było wystawić twarz do słoneczka....

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 14 Lut 2014 07:27 #224283

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Ale ładnie uchwyciłas wiewióreczkę :bravo: :bravo:
,suuper móc podgladać takie zwierzatka,prawda? :)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 14 Lut 2014 20:11 #224498

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Już tak się rozkręciłam, że nawet nasionka kupiłam! :) Strasznie małe te nasionka, Twoje też? Jak ja nie lubię małych nasionek! :angry: Słonecznik to jest ideał! :rotfl1: Dynia też może być..
Małe nasionko = duży kłopot! :rotfl1:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 14 Lut 2014 21:22 #224537

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu,to bardzo miłe,one przychodzą co dzień ale wczoraj widziałam jakąś biedaczkę,rozjechaną na szosie :placze:

Marta, :thanks: wiesz za co :thanks: doszło.Małe nasionka?przypomniało mi się,że w ubiegłym roku kupiłam w naparstnicę w ilosci 5 sztuk za duze pieniadze,wyjęłam z koperty woreczek a tam tylko karteczka z nazwą,myślę sobie heca...... przysłała mi kobieta samą torebkę foliową,zaglądam,zaglądam i zajarzyłam w końcu takie minimini okruszki. :rotfl1: .........byłam pełna podziwu jak mozna cos takiego odliczać na porcje,ale wyrosły wyobraźcie sobie moje zdumienie,angielskie miały być,i chyba były skoro cos z nich wyrosło :woohoo:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 15 Lut 2014 14:43 #224653

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
sierika wrote:
...przypomniało mi się,że w ubiegłym roku kupiłam w naparstnicę w ilosci 5 sztuk za duze pieniadze,.... wyrosły wyobraźcie sobie moje zdumienie,angielskie miały być,i chyba były skoro cos z nich wyrosło :woohoo:

Ewcia, nie masz zdjęć kwiatów ? Chyba nie, bo skoro one są dwuletnie , to zakwitną Ci dopiero w tym roku , tak ? Chyba ,że to jakieś inne te "angielskie" :yummi:

Parę dni temu kupiłam nasiona takiej naparstnicy . A miało być w tym roku już bez kupowania nasion ... :laugh1: I po co było gadać, zarzekać się ?... :happy:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 16 Lut 2014 19:46 #225168

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Rozjechana na drodze... hm... tzn., że samczyki zaczęły już na oślep przez pola, lasy drogi... Zew natury... :hearts: W wiosennym czasie często widuję rozjechane lisy i jeże na drodze. :sad2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.534 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum