Wiesiu, nazwa łączka coraz bardziej pasuje do mojego ogródka kwiatowego, bo trawy stanowią tu już szczelne wypełniacze
Pocieszam się, że to tylko trawy, a nie oset, który masowo wyrasta mi na rabatach tuż przy siatce. Z jednej strony sąsiad zlikwidował już swój ostowaty ugorek, więc jest szansa, że z czasem pozbędę się chwasta definitywnie, ale z drugiej
zero nadziei...
Trawy powinnam teraz wyrwać, bo lada moment zaczną sypać nasiona
ale nijak się nie składa
Artamko, moja czerwcowa łączka jeszcze zbyt zielona. Ja wolę te lipcowe, kiedy buchną kolorami różne długo kwitnące byliny. Gdzie nie spojrzę rośnie jakiś floks, dlatego tak zielono na razie
Hostowisko pod sosnami i świerkami, jeśli już, bo kupione były dwa, pamiętasz? A sosen 5, bo 1 już tam rosła
Waham się, bo 2 świerki to trochę za mało, żeby dawać nazwę, ale z drugiej strony sosny pięcioigielne niepewne, bo chorowite
więc może proporcje kiedyś się zmienią
Upały były wcześnie i krótko, więc hosty nie zdążyły się przypalić, co u mnie zasadniczo się nie zdarza (mokra gleba)... poza jedną, która i na słońcu i w doniczce rosła - Fragrant Bouquet. Margines jej najpierw zwiotczał, a po gradzie wręcz odpadł
2 nowe liście już ładne, ale i stare zostawiłam (jak nie ja), niech fotosyntetyzują jeszcze z miesiąc
Gorzatko, czasem lubisz żółty
więc wróżę, że wkrótce dojrzejesz całkowicie i nie tylko po zimie zaczniesz doceniać urodę małych słoneczek - antydepresantów
Niestety, nie mam czym do żółtego przekonywać, bo tylko jeden liliowiec reprezentuje ten kolor i rozkwitajaca powolutku delosperma
Błękity i róże w natarciu, nie mylić z różami kolczastymi
Ula, jak na cały wolny dzień, kilka zdjęć i 3 oszlifowane deski to trochę za mało
A liczne minusy zniwelowały i te nieliczne plusy
Ale będzie lepiej... kiedyś
Mireczko, mam do oddania klawiaturę
Chcesz?
Czy coś pięknego barokowego u mnie będzie na łączce daliowej - zobaczymy
Nie wiem co pająk na to... ale raczej mu się nie spodoba efekt używania przeze mnie szlifierki
Woda w ogrodzie
Barokowy czyściec wielkokwiatowy (chyba)
Cudne irysy syberyjskie
Coś żółtego... w dzwonkach ogrodowych, które lada dzień buchną, bo 3 lata temu wysiałam całą paczkę nasion i nie chciało mi się tego pikować w pierwszym roku
Kto mi rozpozna to żółte?