TEMAT: Siberia uprawia...

Siberia uprawia... 02 Kwi 2014 21:41 #239822

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ja już teraz bym nie betonowała :whistle: Widziałaś ścieżki Very? :woohoo:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Siberia uprawia... 02 Kwi 2014 21:42 #239823

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Puk,puk, czy pod folią coś się dzieje :think: .

Siberia uprawia... 02 Kwi 2014 21:47 #239828

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
A o którą folię się rozchodzi? :happy3:
Bo duży tunel zwróciłam w ramach reklamacji niecały rok temu i drugiego nie kupiłam :whistle: Mały foliaczek chroni zakupy na balkonie... a małe torebki foliowe siedzą na kuwetkach z zasiewami :devil1:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Siberia uprawia... 02 Kwi 2014 21:57 #239832

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
A mnie Podstolczaki tak jakoś nie urzekły :unsure:
Pewnie się za dużo nasłuchałam w poprzednich latach ochów i achów , co do wielkości :flower2:
Natomiast ,tak a i owszem wyglądały zdrowo , zresztą co ja narzekam , jaka cena taka wielkość ;) :rotfl1:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Siberia uprawia... 02 Kwi 2014 21:58 #239834

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Siberia wrote:
Ja już teraz bym nie betonowała :whistle: Widziałaś ścieżki Very? :woohoo:

Widziałam, piękne... tylko skąd ja tyle kamlotów miałabym natargać???
Już nie wiem co robić, ciągły problem z koszeniem, nie mam chętnych, no i mam dużego psa, a ten tak zniszczył cały trawnik, że na tę chwilę, to już go nie mam. :jeez:
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2014 22:28 przez . Powód: poprawiono cytat

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 09:04 #239942

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Siberko, podpytuję o ,,foljak'' bo w końcu rozstawiłem swojego liliputa z Lidla-który cierpliwie czekał na zlitowanie cały rok :devil1: Nie bardzo wiem jak go wietrzyć :jeez: na razie wysiałem dwa rodzaje rzodkiewki.. :wink4:

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 09:22 #239947

• Keri
  • Keri's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 88
Czytając o M. i paczkach ubawiłam się przednio :rotfl1: , chociaż nie powinno mnie to śmieszyć, bo mam w domu tak samo :supr: . Na szczęście, u mnie listonosz zostawia paczki w pierwszym domu od głównej drogi, czyli u bratowej. Mam z nią taki układ, że jak jest paczka to ona dzwoni i zaprasza mnie "na kawę" :drink1: :happy3: .
Pozdrawiam cieplutko, Beata.

Mały,ale doskonały;-) Zapraszam

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 10:39 #239975

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Przyszłam z samego rana odszczekać com naplotła wieczorem :silly:
Paczka nie jest z BR tylko od M. Podstolca. Ja, kobieta pierwotna, zobaczyłam na pudełku piękną jeżówkę i wydedukowałam, że w środku są jeżówki :happy3:
No owszem, dwie były, ale jednak markowe :devil1: a konkretniej jedna markowa a druga martwa :happy3: Szkoda, że ta fajniejsza, którą chciałam mieć ('Paradoxa'), a nie ta, którą zamówiłam z braku laku ('Fatal Attraction') :jeez:

Tak zimno na balkonie (3 stopnie), że woda, którą podlewałam z konewki, parowała jak głupia :supr3: Aż sprawdziłam czy gorącej z kranu nie puściłam :whistle:

Kasiu, ja ze swoim M. czasem nawet trochę współpracuję ;-) Oddałam mu raz kartę kodów niezbędną przy przelewach z konta i zabroniłam zwracać :devil1:
A wczoraj ubiegłam ewentualne komentarze dowcipem, żeby wreszcie skończył z tymi zakupami, bo zaczynam mieć trudności w poruszaniu się po mieszkaniu i balkonie :rotfl1: Pośmiał się trochę i tyle B)

Pawełku, do wietrzenia foliaka trzeba mieć bystrego człowieka, bo można całe uprawy ugotować :happy3:
Ja za pogodą nie nadążam... dzień niepodobny do dnia, a noc do nocy :happy4:
Czekam na słońce :supr:

Beatko, jak się dobrze poszuka, to kamienie można kupić taniej niż kostkę :-) Ale nie namawiam...
Koszenie trawnika trzeba polubić :-) Szczególnie w przypadku małego nie ma o czym mówić :devil1:

Marzenko, klienci zdobyci, to nie ma co się poświęcać i wysyłać 5 sadzonek w cenie jednej!
Wcale się nie dziwię :-)
U mnie kilka torebek zawierało 2 sadzonki. Połowy jeszcze nie obejrzałam, bo skoro wczoraj przywiozłam masę doniczek z szopki, to, dla odmiany, zabrakło ziemi :silly:

I tutaj, żeby zaspokoić potrzeby osób lubiących fotki, mogłabym wstawić zdjęcie burdlu na moim balkonie, ale daruję sobie dzisiaj tę kompromitację :rotfl1:

To przynajmniej mały wycinek :devil1:

Marcowe hostki i Markowe byliny różne :-)

P1020178.JPG

Liliowce (jednak zamówiłam 2) i bergenia :-)

P1020179.JPG

Hostki piękne, wielokłowe, tylko mocno przysypałam ziemią, bo i tak osiądzie :whistle:
Frosted Jade
Radiant Edger
Guacamole
Invincible
Cherry Berry
Fragrant Bouquet
Ostatnio zmieniany: 03 Kwi 2014 10:45 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, VERA

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 10:47 #239980

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Tę jeżówkę "Fatal Attraction" zamawiałam w zeszłym roku i był to raczej "fatal error", jak mawia mój M. :evil:
Małe to, paskudne, jeszcze dobrze nie rozkwitnie, a już przekwita :jeez: , bardzo się do jeżówek zraziłam po zeszłorocznym zamówieniu, bo w dodatku cała reszta była pomylona :angry: . W tym roku jeżówek nie zamawiałam, za to sporo liliowców, które wszystkie się zgadzały i wszystkie zakwitły :dance: . Mam nadzieję, że tym razem nie pochwaliłam dnia przed zachodem słońca :whistle: :wink4:

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 11:07 #239990

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
To i tak będziemy ją nazywać :devil1:

Marto, u mnie jeżówka 'Mamma mia' w pierwszym roku była brzydkim potworkiem, a w drugim sezonie wypiękniała :happy3:
Ostatnio zmieniany: 03 Kwi 2014 11:07 przez sd-a.

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 12:52 #240018

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Toteż jeszcze jej nie wywaliłam ;) , dam szansę w tym sezonie :devil1:

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 13:16 #240021

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
W takim razie szeptnę , nieco melodramatycznie .. Czemuż , ach czemuż nie dałam się mu zdobyć w poprzednich latach :rotfl1:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 13:19 #240024

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
"Fatal Attraction" sama nazwa mówi za siebie :devil1:
Fajnie mamy z tymi paczkami :happy: . Mój M przeważnie nie widzi jak przychodzą, ale później, przed wyjazdem, pakuje te skrzynki i pudełka z sadzonkami :woohoo: :wink4: .
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 13:21 #240025

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Siberia wrote:
Wyrwałam i zalałam wodą wiaderko mniszków :whistle: Trochę chłodno na fermentację, ale zdecydowałam się na taką śmierć dla nich :devil1: bo w kompostowniku dalej by wegetowały :jeez:

No widzisz, a mnie zaćmiło, nazbierałam kupkę i zastanawiałam się co z tym zrobić :think: Jeszcze się chyba ogrodowo nie rozkręciłam :oops: . Dzięki za olśnienie dzisiaj idą do wiaderka z wodą :woohoo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Siberia uprawia... 03 Kwi 2014 22:41 #240176

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Przyznaję się... jestem kobietą bez serca, bo wszelkie przesyłki gabarytowe kieruje na pracowy adres M :devil1:
Kurierzy, dziwnym trafem :silly: kursują zazwyczaj w godzinach mojej pracy... a tak dostaję pudełeczka w porze obiadowej z dostawą pod drzwi ;)
Pozdrawiam - Gosia

Siberia uprawia... 04 Kwi 2014 11:34 #240337

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
A jednak masz serce, Gorzatko, wszak przestałaś zamawiać :devil1:
Czyli ta metoda działa bardzo dobrze :think: :think: :think:

Katju, Twoja sytuacja też chyba powoduje pewne ograniczenia :devil1: Jak Ci poszło w tym roku, ile razy dałaś się ponieść fantazji zakupowej? :happy4:

Marzenko, zarówno nadmierne uleganie wpływom jak i przesadne opieranie się pokusom nie są dla ogrodniczki korzystne :happy3:
Trzeba znaleźć złoty środek :happy: Z czasem nam się uda!

Wiesiu, dopiero kwiecień, więc o pełni formy ogrodowej mówić nie wolno :devil1: Powolutku się wdrożymy :-) Byle z minimalnym stresem, bo przecież ogród jest dla przyjemności :-)

Markito, wspierajmy się B)
To szybkie przekwitanie to może był wynik jakichś kłopotów rośliny - pasożyty, grzybica, nadmierny upał, susza w korzeniach? :think:

Ogród dopiero jutro, wiec migawki z balkonu :-)
Moja chryzantemka - patyczanka (ruda z ogródka) :hearts:

P1020183_2014-04-04.JPG

... i, od wczoraj, niespodziewana przyjemność :thanks: w postaci białej ułudki :hearts:

P1020201.JPG

Oślepiająca jasność na balkonie całkowicie uniemożliwia zrobienie lepszego zdjęcia :-)
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Siberia uprawia... 04 Kwi 2014 13:21 #240365

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Myślałam, ze ułudki są niebieskie :oops: . Chryzantema kiedy pójdzie do ogrodu? Zaraz, to ona Ci teraz zakwitła na balkonie?
Fantazja zakupowa poniosła mnie 5 razy /wyszło, jak na spowiedzi ;)/, nie licząc cebul i nasion :lol: . Ograniczenia :think: , M. pakuje bez sprzeciwu, chyba myśli, że ja to za darmo dostaję :happy:. Ach ci mężczyźni :wink4:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Siberia uprawia... 04 Kwi 2014 13:27 #240367

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Piękna patyczanka :woohoo: , a z moich patyczków nic nie wyszło :dry:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.650 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum