Aniu, dziękuję
Maczków pod rynną coraz więcej rozkwita, na razie pół na pół białe i pomarańczowe
Zdjęcia nie wyszły. Za szybko dziś działałam
Do ogródka wpadłam jak po ogień. Zabrałam ze słońca donice, których wczoraj nie podlałam i ustawiłam na wschodniej stronie domu.
Nie ma co się przesadnie wygrzewać, skoro idzie ochłodzenie.
Jedna róża z zakupionych wiosną nie ruszyła... Czy to możliwe, żeby 'Jacqueline du Pre' była taka wolna???
Zdenerwowałam się dziś niewymownie, bo odkryłam, że wzdłuż mojej siatki sąsiad ma zamiar posadzić tuje zaledwie 25 cm od ogrodzenia
Robotnicy wykopali już rów na krawężniki oddzielające pas tuj od trawnika, a sąsiad nie odbierał telefonu. Dopiero przed chwilą zadzwonił i obiecał z sadzeniem odsunąć się bardziej od siatki.
Markito, ja nie wiem czy maczki będą się siały na suchej korze
Czy własnie na takie podłoże trafiają nasiona werbeny?
To już wiem skąd się biorą moje porażki
Chociaż, chociaż... trzeba pamiętać, że pierwszą swoją miałam właśnie z nasion
W kuwetce pojawiły się dziś 3 jakieś niteczki... może to ONA
Mireczko, ja mam hostek o połowę mniej (ale nie wiem ile), więc jakoś sobie poradzę z ich okrywaniem
Te z liśćmi dostaną czapki z pudełek, a kły obsypię ściółką. Tardiana Group (sztuk całych u mnie 5)
obsypałam już dzisiaj, żeby nabrać wprawy
Dorciu, miałaś wierzbę Hakuro Nishiki na patyku? Moja ma formę krzewiastą, więc raczej jest niezniszczalna
Widziałam kiedyś u kolegi wielki piękny krzak Hakury, więc kiedy pojawiła się możliwość zakupienia właśnie takiej rośliny, skorzystałam z okazji
Ja to zawsze jak nieludzie
Gorzatko, jaką rosę puściłaś po pniu
I czy już doszła do siebie???
Jak się ma Twoja Praying Hands? Moja chyba z 1 kłem