Iwonko (Siberia)! Zaczęło się niewinnie, ale każdy musi kiedyś dorosnąć
Witam Cię w moim ogrodzie.
Bożko (bozunia)! 'Yuki-no-yoso'oi' kwitnie jak na razie 4 kwiatami, choć to młodziak. Jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniejszy. Nie mogę narzekać na powojniki. Rosną u mnie bardzo ładnie.
Rozalko (Nowinka)! Niestety ja narzekam - na nadmiar deszczu. To, co się teraz dzieje to przesada. A padać, choć z różnym natężeniem, ma do przyszłej środy. Jeden z moich lilaków w tym roku nie kwitnie. Chyba źle go przycięłam
Tae
Edytko (eda_s)! Wolałabym znowu zobaczyć moje rośliny w promieniach słonka, tymczasem... Iryski to moja wielka miłość
Asiu (jlg)! Jak już podjęłam decyzję o własnym domu, to minęło 13 miesięcy ji już mieszkaliśmy. W sumie to zmobilizowało nas życie, bo pieniądze z mieszkania weszły w dom. I zwyczajnie nie mieliśmy gdzie mieszkać. Azalie w zeszłym roku po raz pierwszy łapnęły grzyba, ale oprysk dał efekt. W tym roku przy okazji róż opryskami i azalie. Robi e tak tez z wierzbami i wiciokrzewem.
clematis Maria Skłodowska -Curie
Wandziu (wanda7)! A mnie szkoda azalii. O tej porze wyglądają prześlicznie. Co więcej, zamierza sobie dokupić choć jednego... Warzyw nie mam wiele. Tyle, co na własny użytek. A co mi zostaje to mrożę, szczególnie lubczyk. Nie ma smaczniejszej przyprawy do rosołu. Sałatkę i ja już bym schrupała, ale czekam aż jeszcze urośnie. Chętnych jest jednak więcej...
Sosna wejmutka 'Tiny curls'
Ewo (majowa)! Jelonek nie tyle był przestraszony, co przerażony i spanikowany. Na szczęście panowie z sąsiedztwa mu pomogli. Gratuluje zakupu lilaka. Ja już nie kupuje choćby bez pąków, bo co kupiłam okazał się - liliowy.
Majeczko (edulkot)! Oj nie zazdrość mi deszczu. Mam go stanowczo za dużo, a prognozy nie nastrajają pozytywnie. Ale miejmy nadzieję, że na tym tygodniu się skończy. Irysków mam mnóstwo, ale jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa... Aga dziś zdała kolejny egzamin. Jeszcze dwa
Danusiu (dana1s)! Ty już wiesz, że ja kocham te misterne kwiaty. Od zawsze
Beatko (mrówa)! W 100% się z Toba zgadzam. Nieco zapobiegliwości i radość z kwiatów. Azalii nie zamierzam się pozbywać tylko z powodu mączniaka.
Kolejna w pąkach - Knap - hill - hybride
Alu (anie)! Co roku i ja kupuję stokrotki afrykańskie, ale pierwszy raz trafiłam na takie. I nie w L. tylko w moim zaprzyjaźnionym ogrodniczym, gdy byłam tam po ziemię. Dziękuję
Tae
Daisy! Mił, że mnie odwiedziłaś
Kocham moje góry, a mój córka mówi, że na równinach wpada w depresję
Bardzo miłe to, co mówisz. Dziękuję również za trzymanie kciuków za moją maturzystkę.
Przyrosty na iglakach dzielnie konkurują obecnie z kwiatami
Kasiu (Robaczek)! Mam nadzieję, że to jednak pąk kwiatowy, a jak nie to zaczekam. Nie mam wyboru... Tym razem kupiłam białą i razem z fioletową rosną z tyłu działki. Razem mają zarosnąć mur oporowy mojego sąsiada, który stoi w granicy naszych działek i mają zasłonić smętny beton... Warzywnik był w założeniu ogrodu. Podobnie jak drzewa i krzewy owocowe. Powierzchnia mojego ogrodu jest mniej więcej taka jak Twojego, ale część jest i będzie użytkowa. Nie ma innej opcji.
Mój ulubiony rododendron Mieszko I w pełnej krasie
Moniko (Monika-Sz)! Na szczęście czasy się zmieniły i poza ogrodowymi kupuje i te egzotyczne owoce. Sama uwielbiam wszelkie owoce, a innym też nie żałuję. Poza tym dla naszych dzieci atrakcje są zupełnie inne... Poziomki u mnie rosną naturalnie. Za domem 'trawnik' w 30% składa się właśnie z poziomek
Azalia Mandarin lights
Aniu (anabuko1)! Uznałam, że jarzyny tak ładnie rosną, że zasłużyły na własne portrety. Drzewa owocowe mam bardzo młode. W zeszłym roku miały pojedyncze owoce, a w tym - będzie ich wiele więcej. Dziękuję
Może Ty mi podpowiesz, co to ja posadziłam. Bo ja nie pamiętam
Iwonko (tilia66)! Tak chciałam, by było. Moja Aga w lecie ciągle chodzi poskubywać z krzaków - a to truskawkę, a to agrest, a niekiedy i pomidory. Już nie może się doczekać np. na sałatę lodową.
W oczekiwaniu na kwitnienie złotokapu
Wyrobiłam zaległości