TEMAT: Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 15 Gru 2015 22:25 #418385

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Ale Ona jest słodka :) Całkiem jak nasza Łaciata - byle co dorwać i jest impreza :happy: a najlepiej coś czego nie wolno ... na co komu zabawki :) Ooo właśnie znowu się nakręciła i jeździ na zadzie po zakrętach...chyba ucieka przed gumowym dinozaurem :rotfl1:

Chatka piękna Wam rośnie :) Parterowa ? A firmy rodzinne to znam i ja. U nas było M i ja :unsure: Tymi ręcami na spółkę z M. wykonana izolacja termiczna i wodna fundamentów z odwodnieniem liniowym, przydomowa oczyszczalnia ścieków, ocieplenie dachu wełną (masakra - do tej pory czuję to g..* w oczach), wykonanie podbitki drewnianej dachu, ocieplenie stropu, ocieplenie ścian zewn. styropianem, tynkowanie ścian wewn. sufity podwieszane w całym domu i ścianki k-g na poddaszu, instalacja elektryczna, ocieplenie podłogi, o kosmetyce typu malowanie ścian, wykonanie i malowanie stolarki wewn.(listwy przypodłogowe i ramy do drzwi bo mi się kurna drewnianych zachciało) czy układaniu podłogi nie wspominając...no i o ogrodzie....nie zliczę ile ton żwiru i ziemi przewaliłam...no i co się dziwić, że mi kręgosłup siada :( No ale teraz żaden fachowiec mi kitu nie wciśnie :lol:

Mam nadzieję, że po wymianie części komp. będzie hulał - ech ten sprzęt !
Buziaki :kiss3:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot

Zielone okna z estimeble.pl

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Gru 2015 10:23 #418530

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Majutku, własnie powinnaś się wyżalić.
Od tego jesteśmy
Zawsze to jakoś raźniej razem
Mam nadzieję, że kłopoty minęły
Milunia :hearts:
I nie narzekaj. Lepiej, że gryzie kamienie niż kapcie :happy:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Gru 2015 23:01 #418597

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Gosiu jakoś tak niezbyt mi wychodzi żalenie się, zwłaszcza publicznie. Ciągle wolę dusić w sobie jakieś troski zamiast wylać to wszystko z siebie :huh:
Budowa powolutku dobiega końca, jeszcze paręnaście dachówek, gąsiory i pożegnamy ekipę budowlaną. Zaczną się prace własne i te już będą zależne tylko od nas i naszych chęci do pracy.

Milunia kapci nigdy nie gryzła, od samego początku nie miała do nich dostępu a teraz tylko na nich śpi jak jakieś zostaną nieschowane. Za to rozszarpała kilkanaście pluszaków po-wnukowych, ona ma radość a my nie wyrzucimy zbędnych starych pluszaków :happy: W domu praktycznie nie zrobiła większej szkody, no może oprócz zalanych podłóg i dywaników, ale te i tak będą wyrzucone razem ze starą chałupką :)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 18 Gru 2015 09:44 #418610

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja wiem, że cięzko tak publicznie się uzewnętrzniać. Mam tak samo, ale czasem nawet wystarczy wspomnieć, że jest źle.
Nie trzeba pisać szczegółów
A słowa pocieszenia działają kojąco
Sama to przezyłam
Ty zmieniasz nie tylko dywaniki, ale i dom, ale Mila narozrabiała :rotfl1:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 21 Gru 2015 22:53 #418997

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu masz rację ale ciągle czuję w sobie jakąś blokadę ;)

Mila rozrabia codziennie :rotfl1: ale trzeba przyznać, że powolutku sprawy toaletowe normują się, w końcu dorośleje fizycznie, ale nie psychicznie :wink4:

Daszek na domku gotowy więc mogę przystąpić do świętowania :dance:

widok od wschodu, okna z salonu i sypialni

widok od południa, okna z salonu i jadalni

Pogoda cudowna, wcale nie zimowa, szkoda tylko że brak czasu na prace ogrodowe. A mam co sadzić bo czekają na uziemienie wykopane roślinki uratowane w ostatnim momencie przed zniszczeniem, dzisiaj przyszła paka cebulek kupionych pod forumową namową :rotfl1:

Zdjęć aktualnych brak ale jakieś grudniowe się znajdą.

Nie wiem czy będę mieć czas wpaść jeszcze z życzeniami dlatego już dziś wszystkim kochanym gościom składam serdeczne życzenia Błogosławionych Świąt i radosnych dni w Nowym Roku :kiss3:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, r-xxta, piku, chester633, VERA, Ma Gorzatka, moni, inag1, Adasiowa, IwOnagn

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 22 Gru 2015 13:04 #419031

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Majeczko - jak ja Cię świetnie rozumiem! Czasem by się chciało wyżalić, ale coś nie pozwala, same sobie ustalamy jakieś granice, no po prostu, nie wszystko się nadaje...
Kochana, życzę Ci, żeby smuteczki były jak najmniejsze, żeby chwile radości trwały długo - wszystkiego dobrego na święta i na po świętach także :hearts:

Domek ślicznie już wygląda, a wiesz, co mnie tu najbardziej zachwyca? Że domek jeszcze niedokończony, a już tak bogato obsadzony różami, bo ja już widzę, co tam będzie latem!
Ostatnio zmieniany: 22 Gru 2015 13:05 przez Ma Gorzatka.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 22 Gru 2015 21:01 #419093

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Majka :woohoo: To prawie już na swoich śmieciach :)
Smutno mi się tylko zrobiło, gdy wspomniałaś o Goldim. To naprawdę już trzy lata? Fakt, że moja Golden Wings wyglądała w tym roku zjawiskowo, ale nie powiązałam tego szalonego kwitnienia z czasem, jaki upłynął. Coraz szybciej te lata lecą :(
Same psy ostatnio, nie masz jakiegoś fajnego kota? ;)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Gru 2015 13:11 #419145

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
Majeczko, najwazniejsze, że powoli budowa się posuwa do przodu
Kolejny etap zakończony
W Nowym roku będzie jeszcze lepiej :)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Gru 2015 20:56 #419193

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Majeczko :)

Tobie i Twoim najbliższym życzę, aby wszystkie Wasze marzenia spełniły się jak najszybciej i aby temu spełnianiu towarzyszyło zdrowie, szczęście i pogoda ducha ...

Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 25 Gru 2015 11:09 #419366

• VERA
  • VERA's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3718
IMG_1880-7.jpg

Serdeczności :kiss3: :hug:
Pozdrawiam Vera :)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 26 Gru 2015 21:37 #419505

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Wszystkim kochanym gościom, i tym cichym i tym którzy pozostawili życzenia bardzo dziękuję za wizytę, życzenia i dobre słowo :kiss3: :kiss3: :kiss3:
Wstawię zdjęcie jakie przygotowałam przed świętami (taki najzwyklejszy wianek ukręcony na szybko), miałam znowu jakieś problemy ze sprzętem ale liczę, że w końcu zacznie działać normalnie :jeez:

Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, piku, VERA, Adasiowa

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 28 Gru 2015 22:30 #419911

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Ma Gorzatka wrote:
Majeczko - jak ja Cię świetnie rozumiem! Czasem by się chciało wyżalić, ale coś nie pozwala, same sobie ustalamy jakieś granice, no po prostu, nie wszystko się nadaje...
Kochana, życzę Ci, żeby smuteczki były jak najmniejsze, żeby chwile radości trwały długo - wszystkiego dobrego na święta i na po świętach także :hearts:

Domek ślicznie już wygląda, a wiesz, co mnie tu najbardziej zachwyca? Że domek jeszcze niedokończony, a już tak bogato obsadzony różami, bo ja już widzę, co tam będzie latem!
Gosiu dzięki Ci za zrozumienie :kiss3: i życzenia :kiss3:
Jak do tej pory udało się uniknąć większych strat w różach i z tego bardzo się cieszę.
A widoki kwitnących róż rzeczywiście można sobie wyobrazić, pokażę już historyczne widoki bo jeszcze przed pierwszymi wykopkami.

Long John Silver na jednym łuku ( w głębi pusty placyk)

widok z sypialni na ten łuk, już nie będą miały słońca do samego zachodu

Na drugim łuku powolutku pnie się Aennchen von Tharau

Widok z dachu obecnego domu, może w przyszłym roku róże będą kwitnąć przynajmniej tak pięknie jak w tym.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, VERA

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 28 Gru 2015 22:48 #419920

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
ewamaj66 wrote:
Majka :woohoo: To prawie już na swoich śmieciach :)
Smutno mi się tylko zrobiło, gdy wspomniałaś o Goldim. To naprawdę już trzy lata? Fakt, że moja Golden Wings wyglądała w tym roku zjawiskowo, ale nie powiązałam tego szalonego kwitnienia z czasem, jaki upłynął. Coraz szybciej te lata lecą :(
Same psy ostatnio, nie masz jakiegoś fajnego kota? ;)
Ewuś jak miło Cię czytać :dance: mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać :hug:

Ten czas tak szybko leci, że człek nawet się nie zorientował że to już tyle lat minęło :ohmy: w lutym będzie już 4 lata od tego tragicznego dnia :placze:
Golden Wings to piękna róża, moja mimo suszy jakoś kwitła, teraz będzie miała więcej cienia, czy da radę kwitnąć obficie :unsure:
Teraz związana w snopek, trochę połamana czeka na wiosenne uwolnienie.

Jak po ogrodzie buszują psy to koty chowają się w mysze dziury :( ale powolutku przyzwyczajają się do siebie, choć nie wszyscy.
Dioblik zupełnie nic sobie nie robi z Mili, nawet potrafi wylizywać jej miskę, oczywiście jak właścicielki nie ma :lol:
Zdzisiek leniwiec woli górne partie domu i raczej mijają się z Milą w czasie ;)
Albercik za to jest tak wystraszony, że paniką reaguje na każdy dochodzący szmer :(
Zdjęcia mam tylko z czasów przed Milą.
Zdzisiek w upalny sierpniowy dzień

Albercik odpoczywa w chłodnym cieniu
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, VERA

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 28 Gru 2015 22:55 #419926

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Margo2 wrote:
Majeczko, najwazniejsze, że powoli budowa się posuwa do przodu
Kolejny etap zakończony
W Nowym roku będzie jeszcze lepiej :)
Gosiu dziękuję :kiss3:
Zaczął się okres odpoczynku po szaleńczej budowie i planowania dalszych robót, które będą wykonane prawie we własnym zakresie. Montaż okien pod koniec stycznia, instalacje syn chce ciągnąć już w styczniu, a potem tynki, wylewki i wykończeniówka, oby nas to nie wykończyło :wink4:

Adasiowa wrote:
Majeczko :)

Tobie i Twoim najbliższym życzę, aby wszystkie Wasze marzenia spełniły się jak najszybciej i aby temu spełnianiu towarzyszyło zdrowie, szczęście i pogoda ducha ...
Aneczko bardzo Ci dziękuję :kiss3:
Mam nadzieję, że w Waszym stadzie zdrowie dopisuje, życzę dużo lepszego roku dla Was wszystkich :kiss3:

Vero :kiss3:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 29 Gru 2015 15:24 #420013

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Dzień dobry :hug: Ależ Ci Majutku chałupa urosła :eek3: Aż się zdziwiłam ,gdy zajrzałam .
Teraz korzystaj z przerwy i odpoczywaj ,bo prze Tobą pracowity sezon :)
Na nowy roczek życzę Ci dużo zdrowia i żeby wszystkie marzenia przestały być marzeniami :kiss3:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 30 Gru 2015 23:03 #420303

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuniu bardzo Ci dziękuję za tak serdeczne życzenia :kiss3:
Tobie również życzę wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku i dużo, dużo zdrówka :kiss3: :kiss3: :kiss3:

Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 30 Gru 2015 23:25 #420309

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Maju, cieszę się, że dach już jest, teraz można spokojnie robić resztę.
Masz sporo tego zamętu, bo i budowa i opieka nad małolatami.
Myślę, że do wszystkiego można się przyzwyczaić,
ale od czasu do czasu zafunduj sobie dzień tylko dla siebie.
Dużo zdrowia i cierpliwości Ci życzę.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 31 Gru 2015 22:38 #420489

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Elu wielkie dzięki :kiss3:
Radość z jakiegoś zakończonego etapu rzeczywiście jest wielka, ale z równie wielką radością przystąpiłam do szukania sprzętów do nowej kuchni :hearts:
Wolny dzień :woohoo: a co to takiego :unsure: nie miałam czegoś podobnego od kiedy urodziła się nasza pierworodna ;) Po wolnych dniach świątecznych będę miała wolne przedpołudnia jak małolaty pójdą do placówek i wtedy z radością będę objeżdżała sklepy z domowym wyposażeniem :rotfl1:

Sibirko witam Cię z największą radością :bye: :kiss3: i bardzo dziękuję za słowa wsparcia :kiss3: jesteś pierwszą osobą, która wspomniała o uczuciach odczuwanych przez czytających słowa użalania się nad sobą. Rozumiem tych którzy muszą wylać swoją niedolę na klawiaturę, ja raczej wolę przemilczeć i wrócić jak wyjdę na prostą.

Przyznam się, że też czasami bywałam w Twoim ogrodzie cichaczem :drool: bardzo fajnie się Ciebie czyta, taka wesoła z Ciebie dziewczyna. Twoje doniczkowo-parapetowe kolekcje dalii i host bardzo mnie rozśmieszało wiosną, ale równie mocno podziwiam Twoją pasję hostową.

Jako że całkiem niedługo zawita tak wyczekiwany nowy rok to wszystkim forumkom życzę aby był bardzo kolorowy, urodzajny i spełniał oczekiwania nas ogrodników :kiss3: :kiss3: :kiss3:
Oby czas do kolorowej wiosny minął jak najszybciej i w koło były takie widoki :flower2:

Do napisania za rok :devil1:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, sd-a, Margo2, piku, VERA, wxxx-a, Krzysia, Adasiowa

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.904 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum