TEMAT: Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 09:41 #425922

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Twój różany raj może zawrócić człowiekowi w głowie .Bardzo lubię oglądać takie zdjęcia .
Od razu mi się tęskni za swoimi różami .A za oknem biało ,też pięknie .Ale ja niestety wolę wiosnę .
Teraz jestem ciągle zmarznięta i często bez humoru .Dobrej niedzieli Majuś :hug:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot

Zielone okna z estimeble.pl

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 21:31 #426182

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Budowanie, wybieranie wszystkiego od podstaw to musi być wyzwanie.

Bardzo podobały mi się płytki, które wybrałaś. Nie przeciętne :woohoo: I kuchnia w jasnych barwach ... marzenie.
Budowa domu jeszcze przede mną, ruszamy za jakieś pięć lat, no i zaczynam się już trochę rozglądać.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 21:50 #426186

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Łażę po Oazie, byle gdzie zaglądam a tu goście byli u mnie i jeszcze mieli pytania :wink4:
Aguniada wrote:
Dobry wieczór :kiss3:
Ach, te sielskie różane obrazki! Czasem, spoglądając na Twój rajski zakątek, żałuję w głębi duszy, że róże się u mnie nei sprawdziły...
Te marne kilkanaście sztuk to zaledwie kropla w morzu chciejstw, z których zrezygnowałam...
Podziwiam!
Cieszę się, że nowy domek tak pięknie rośnie i kolejne etapy będziecie realizować...
Sama całość zaprojektowałaś? Chylę czoła!

Jak głowisia? Moja od dłuższego czasu na medal :)

Ciepło pozdrawiam...
Aguś dziękuję, głowisia jako tako :kiss3:
Domek nie zaprojektowałam tylko... , no dobra zaprojektowałam ale potrzebowałam biura projektowego żeby cały projekt ubrali w odpowiednie obliczenia i papierki. W końcu od prawie 35 lat marzyłam o nowym domku i zrobiłam chyba z 1000 przeróżnych projektów, w zależności od aktualnych rodzinnych potrzeb :tongue2:

Twój ogród jest taki a nie inny, odpowiedni do Ciebie i miejsca, nie masz co żałować czegoś co się nie sprawdziło :teach:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 21:58 #426190

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Roma wrote:
Maju,już niedługo i będziesz szczęśliwą mieszkanką pięknego domku wśród krzewów różanych.Jedynie czego żal to chyba bluszczu który tak pięknie oplatał Wasz dom.
Romo nawet nie masz pojęcia jaka jestem już niecierpliwa, codziennie coś wyszukuję, dokupuję czy zamawiam, chciałabym żeby już był środek lata a ja kończyła urządzanie domku.
Ten winobluszcz pewnie powstanie jak feniks z popiołów i może gdzieś po jakimś drzewie będzie się piął :)

Ave wrote
Te czerwcowe zdjęcia wymiatają , po prostu, przecudowny masz ogród Majeczko.
I wśród tego raju stanie teraz nowy domek... czego chcieć więcej :dance:
Ewo no było w czerwcu cudnie, zresztą jak każdego roku. W tym roku może jeszcze wokół nie będzie gotowe ale za rok :whistle:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 22:13 #426196

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Flora wrote:
Zgadzam się z Ave, przed chwilą cieszyłam się w swoim wątku z zimy, a teraz znowu chcę lata :cry2:
Maja, co to za pomarańczowa pnąca róża na łuczku nad furtką?
Pewnie gdzieś napisałaś, ale o tej późnej porze nie mam siły szukać. Ostatnio podobają mi się różane pomarańcze i miedź.
Sylwio bo jednak lato przebija wszystkie inne pory roku choć każda ma swoje uroki :drool:
Ta pomarańczowa niby pnąca to Westerland poczytaj Westerland
Piszę niby bo ona jest uważana za parkową tylko ja kupiłam ją dawno temu jak pnącą i tak ją prowadzę. Potrafi wyrosnąć i to bardzo wysoko, ale i potrafi wymarznąć do samej ziemi, tyle tylko że jeszcze tego samego roku sporo urośnie i zakwitnie. Ta róża jest nie do zdarcia. Kiedyś nawet chciałam się jej pozbyć ale kto wykarczuje tak stare i rozrośnięte korzenie :flower:
Za ten jej cudny zapach łaskawie pozwoliłam jej zostać :rotfl1:
Kwitnie cały sezon, a jak ją mocno przytnę to wypuści kolejne pędy i kwitnie do samej zimy.

czerwiec

wrzesień

październik
Ostatnio zmieniany: 17 Sty 2016 22:14 przez edulkot.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, VERA, Krzysia

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 17 Sty 2016 22:25 #426201

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Nowinka wrote:
Twój różany raj może zawrócić człowiekowi w głowie .Bardzo lubię oglądać takie zdjęcia .
Od razu mi się tęskni za swoimi różami .A za oknem biało ,też pięknie .Ale ja niestety wolę wiosnę .
Teraz jestem ciągle zmarznięta i często bez humoru .Dobrej niedzieli Majuś :hug:
Ewo różany raj rzeczywiście potrafi zawrócić w głowie i mnie właśnie to spotkało dlatego jestem taka szalona :rotfl1:
U Ciebie biało, u mnie tylko pobielone a marznąć też marznę, jak pójdę na budowę :wink4:

Dorota 15 wrote:
Budowanie, wybieranie wszystkiego od podstaw to musi być wyzwanie.

Bardzo podobały mi się płytki, które wybrałaś. Nie przeciętne :woohoo: I kuchnia w jasnych barwach ... marzenie.
Budowa domu jeszcze przede mną, ruszamy za jakieś pięć lat, no i zaczynam się już trochę rozglądać.
Dorotko to rzeczywiście najwyższy czas przemyśliwać wszystkie rozwiązania i zakamarki nowego domku, koncepcja pewnie jeszcze ulegnie zmianie nie jeden raz ale uwierz mi, dobre przemyślenie ustawienia wszystkiego w domu to podstawa późniejszego dobrego mieszkania.
Cieszę się że kafelki Ci się spodobały, białego nie lubią w nadmiarze ale beżowy jak najbardziej pasuje do wszystkiego. Pewnie domyślasz się dlaczego tak zażarcie walczyłam o wszystkie aukcje lawendowe :drool: Co prawda lawenda niezbyt chętnie u mnie rośnie ale ciągle staram się ją dosadzać i dosadzać :wink4:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 18 Sty 2016 22:21 #426599

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Przez tak długą nieobecność na forum coraz częściej zapominam imion swoich róż. Teraz właśnie mi przypomniałaś, że Westerland nie okryłam :hammer: Śliczna jest, ale okropnie mnie denerwuje to, że nigdy nie wiem, na co mogę liczyć w sezonie-albo mikra, albo wielki krzaczor. No ale śliczna bezapelacyjnie... A kto powiedział, że łatwo kochać? :rotfl1:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 18 Sty 2016 23:05 #426618

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Pisałaś, ze zastanawiasz się, czy zrobić daszek do końca domku
Czy tam nic nie będzie rosło?
Wszędzie będzie kostka?
Jeśli tak to w sumie co Ci szkodzi?
Chociaż chyba ładniej wyglądałby taki tylko nad schodkami i tarasem.
Trochę to by złamało bryłę domu

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 13:38 #426699

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuś ja też zapominam imiona swoich róż czy bylin, ale od czego są ściągi :rotfl1: jako nauczycielka powinnaś o tym wiedzieć :laugh1:
Miłość nigdy nie jest łatwa, dlatego kocham wszystkie te kujoki i wszystkie futerka :hearts:

Gosiu zadaszenie było planowane łącznie z umiejscowieniem właśnie tam kojca dla Mili, ale kojec zostaje tam gdzie teraz stoi wśród róż. Zadaszenie będzie się kończyć za schodami, potem jakaś rabata i kostka przy wejściu do piwnicy. I teraz trzeba wykombinować jakiś daszek nad tymi drzwiami, żeby zbytnio na nie nie zacinało.
Daszki planuję przykryć płytami onduline czy czymś podobnym, ważne żeby było lekkie i nieprzeźroczyste.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 15:53 #426733

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Mamy już okna czyli osiągnęliśmy stan surowy zamknięty :dance:

A to jest północna strona która ma być cała wyłożona kostką na szerokość 3 m od ściany domu, dalej już będą cieniolubne rabaty.

Mila grzecznie leżała w kojcu bo w trakcie montażu okien chyba by ich "zeżarła' czyli ciągle by szczekała i latała pod nogami jak to ona potrafi.

Kojec zostanie w tym miejscu osłonięty różami, widok od północy, dosadzę jeszcze pomiędzy już rosnące róże jedną która woli mieć półcień, Souvenir d'Alphonse Lavallee.

Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, VERA, Krzysia, broja

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 18:21 #426779

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Szerokie plany, daj boże zdrowia.......... :bravo:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 18:36 #426782

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewo :kiss3: musi Bóg dać zdrowie :wink4:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 21:33 #426862

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ja bym zrobiła jeden daszek nad tarasem i drzwiami, bo przecież taras będzie obok schodków
Fajnie, że zrobiłaś miejsce do posiedzenia po stronie północnej. W takie upały jak ostatnio to najlepsze miejsce do odpoczynku.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 21:57 #426873

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu te drzwi o których piszesz czyli na parter to będą pod jednym daszkiem z tarasem. Muszę wykombinować jakiś daszek nad drugimi drzwiami do piwnicy.
Ten północny placyk to był mu, tam jest okno od kotłowni i trzeba utwardzić miejsce zsypywania węgla i drzewa, ale w letnie upały węgla tam nie będzie, za to idealne miejsce dla odpoczynku w cieniu. :)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 22:06 #426882

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
W domeczku już można sobie pomieszkać :) Nie nawieje, nie napada, tylko jakiś sprzęt grzewczy się przyda.
Z opałem tak już jest, że trzeba go w jakiś sposób przenieść do piwnicy. W moich planach był niewielki tarasik do ogrodu, ale M działa z rozmachem-i teraz węgiel da się przewieźć wyłącznie taczką, trzeba uważać, żeby nie spadła z wąskiego przesmyku między tarasem, a murkiem. Tania siła robocza do tej pory tym się zajmowała, ale przecież wiecznie na głowie rodzicom chyba siedzieć nie będzie? ;)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 19 Sty 2016 22:14 #426890

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
No chyba że tania siła robocza wróci do rodzinnego domu żeby z rodzicami zamieszkać na stałe :silly:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 20 Sty 2016 00:09 #426920

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Majka, syn jeszcze się na dobre nie wyprowadził, tylko do szkoły w Olsztynie chodzi i tam mieszka, a Ty już byś mi go do domu wetknęła? :rotfl1: Może na wiosnę, kiedy trzeba będzie warzywnik kopać, mógłby trochę pomieszkać z nami ;)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 21 Sty 2016 20:34 #427426

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzień babci powoli się kończy, jutro dzień dziadka, ale my z M. sprezentowaliśmy sobie już wczoraj z tej okazji cały sprzęt AGD do kuchni, teraz czekam na dostawę :dance:

Żeby uprzyjemnić sobie ten zimowy wieczór ciepłe fotki z 10 czerwca :flower2:

Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, VERA, Krzysia, IwOnagn

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.653 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum