TEMAT: Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 11:02 #459958

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Jak Natalka? Mam nadzieję, że powolutku wszystko się normuje :kiss3:
W poniedziałek wylewki, no to już będzie wielki krok do przodu, zwłaszcza, że czas Was goni. W sumie to chyba dobrze, bo się człowiek spręża i wszystko zrobione migusiem, inaczej może się przedłużać, a po co to komu.
Nie wiem, jak wytrzymujesz fizycznie taką ilość pracy, bo przecież w ogrodzie też nie odpoczywasz :jeez: Silna z Ciebie kobietka! Oby tak dalej, serdeczności :hug:
Poproszę o zdjęcia całości, ze wszystkich stron :oops: :hearts:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot

Zielone okna z estimeble.pl

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 11:11 #459961

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
Majutku, ja się nie martwię - takie są fakty i już. Powiem Ci, że jak widzę, co się tutaj dzieje, to nawet czuje niezmierną ulgę na myśl, że te wariactwa i niepewność nie dotyczą moich dzieci, niech one sobie żyją spokojnie w normalnych krajach :)
Super, że napisałaś o mieszańcach hultemii :kiss3: Ja mam dopiero od jesieni i już jestem pod wrażeniem :hearts: Zimę przetrwała bez szwanku, ma najdłuższe nowe przyrosty, puszcza z miejsca szczepienia... Fascynująca witalność. Jakbyś miała chwilkę, napisz o 'Astronomii', bo ostatnio wokół niej się trochę kręcę. Warta grzechu jest?

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 21:04 #460106

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Hanuś :kiss3: dzięki za troskę, wyniki moczu Natalki doszły do normy i oby na długo tak pozostało. Jutro chrzciny, będzie kiepsko bo zapowiadają taką paskudną pogodę, dzieciarnia rozniesie domek.
Sprężaliśmy się zimową porą żeby wszystko możliwe nakupić bo wiosna to nie czas na latanie po marketach budowlanych, ale może to był błąd, przy okazji może kupiłabym jakieś krzaczory :rotfl1:
Zajechana jestem i nie ma co tego ukrywać. Na budowie mam wolne od tygodnia to podgoniłam ogrodowo, większość ciężkich robót odwalona, nawet koszenie już za mną, taka dłubanina co mi została to przyjemność ogrodowania.
O jakie zdjęcia i jaką całość Ci chodzi?
Wkurza mnie to wstawianie zdjęć, zbyt czasochłonne, jak znajdę szybszy sposób to będzie więcej :wink4:

Beatko takie podejście jest praktyczne, macie spokojną głowę o przyszłość dzieci.
Astronomia równie dobrze radzi sobie w upalnym słonku, dobrze znosi zimy choć podobno wytrzymałość mrozową ma na strefę 6b. Jeszcze nigdy jej nie cięłam do ziemi a kopczyka to ona nie dostaje od dawna.
Mamy wątek o niej w dziale różanym Astronomia - Sweet Pretty

Siberko wstawiam na serwer Oazy, ale jest to zbyt upierdliwe wyszukiwanie zdjęcia wśród kilkuset zdjęć w jednym folderze.
Ja tam lubię mieć kontrolę nad tym co i jak wstawiam, żadnego automatycznego niemyślenia nie znoszę :mad2:
Ile ja się naczytałam wściekłych opinii o rezygnacji z tak prostego a zarazem dobrego Picasa.
Zdradź co wykombinowałaś w tej kwestii :kiss3:
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 21:27 #460128

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
To zdjęcie magnolii jest z Picasa, z G+ próbowałam ale wychodził tylko sznureczek znaczków ;)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 21:29 #460132

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Majutek, podczytuję co tam u Ciebie słychać i jak zwykle, nie marnujesz ani sekundy swojego czasu :)
Tytan-kobieta!
Uskrzydla zapewne perspektywa rychłej przeprowadzki, a takie światełko jeszcze dodaje energii.
Podziwiam jak zwykle za power godny lekkoatlety.
Cieszę się, że u Natalki lepiej i życzę wspaniałej uroczystości! :hug:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 21:59 #460167

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś no nie mam innego wyjścia, w ogrodzie muszę sama i to nie z wyboru tylko z musu ;)
Dobrze że panowie mi pomagali przesadzać wielgaśnego głoga, ale ziemią obsypywać to musiałam ja i ciągle pilnować, żeby mu woda skapywała i wykosić niby trawnik z olbrzymią ilością zeszłorocznych liści i ...... może już dość tego narzekania ;) sama chciałam to mam co chciałam :whistle:

Dość mocno podkasana tawuła - panna młoda :hearts:

P1760140.jpg

ps. zapomniałam podziękować za życzenia :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2016 22:00 przez edulkot.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 23 Kwi 2016 22:01 #460170

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Majutek, bo my jesteśmy wszechmocne, szkoda tylko, że do czasu ;)
Ja dziś zapowiedziałam M. żeby się o nic nie martwił i że ja do końca swych dni będę pracować w ogrodzie... jakieś tam geny z jednej strony rodziny mam i liczę, że to właśnie te będą mi dane :devil1:
Panna Młoda cudna... ja swoją tak pocięłam rok temu, że kwiatów mam mniej, ale to dla zdrowotności :)

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 24 Kwi 2016 09:38 #460322

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Zdjęcia całości budowlano-ogrodowej, oczywiście :happy: Ale poczekam, jak będziesz miała czas i wstawianie się wyjaśni.
Cieszą dobre wieści o Malutkiej :hearts: Wspaniałej uroczystości Majeczko, dobrej zabawy i oby dom pozostał w całości :rotfl1:
Buziaki :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 24 Kwi 2016 11:17 #460379

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Dzień dobry :bye: Czytam ,że u Ciebie nieźle .Ja jak zwykle podziwiam to , jaka z Ciebie silna kobitka :wink2:Teraz czka Cię piękna uroczystość ,oby wszystko fajnie się udało :drink1: :dance:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 24 Kwi 2016 11:26 #460384

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Majutku dopiero skojarzyłam, że to dziś ta ważna uroczystość.
Mam nadzieję, że pogoda dopisze. Dużo dobrego dla malutkiej :hearts:
O domek nie musisz się martwić i tak do rozbiórki :lol:

Ps. Różyczki obejrzałam zachwycona. Wszystkie od Ciebie pięknie obsypują się listeczkami, najbardziej dr van fleet. Aż nie mogę uwierzyć, że u mnie mogą tak ładnie kwitnąć.

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 24 Kwi 2016 11:42 #460396

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Witam w jakże nieproduktywne niedzielne przedpołudnie :wink4:
Z reguły w niedziele wolne mam dopiero po południu a tym razem wolne mam rano i odrabiam zaległości domowe.
Uroczystość chrzcin będzie w domku córki i to dużo mniejszym niż nasz stary dom dlatego obawiam się o całość z powodu bardzo kiepskiej pogody. Jest strasznie zimo, wieje i czasami popaduje, trudno w taki ziąb wygnać dzieciarnię na wypas ogrodowy.
Dziękuję za wszelkie życzenia i dobre słowa :kiss3:

Aguś moja Panna Młoda podgolona od dołu i z jednego boku, po kwitnieniu muszę ją całą mocno przyciąć bo tak wygląda brzydko ;)
Dobre geny ogrodowe to ja też mam z jednej strony i dlatego liczę na łaskawość losu :hug:

Hanuś ciężko coś wykombinować ze wstawianiem zdjęć żeby było prosto i w miarę mało automatycznie. Pewnie muszę wyszukać jakiegoś całościowego programu ale ciągły brak czasu ;)
A czasami jakieś zdjęcie wstawię :wink4:

Ewuniu no nie jest źle, dłubaninę ogrodową lubię to i będę sobie ją uprawiała na spokojnie, a w miarę sił i chęci odwalała kolejne darcia murawy, wszak muszę gdzieś wsadzić to co czeka na wykopanie spod starego domu :flower:

Dorotko ano dzisiaj a tu taki ziąb.
Różyczki mogą rosnąć wszędzie byleby nie było bardzo mokro bo to nie bagienne rośliny. Niektóre nawet mogą rosnąć na wydmach, naszych nadbałtyckich :lol:
Dr. W. Van Fleet powinna zakwitnąć w tym roku, rok temu miała sporo kwiatów. :flower2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorota15, hanya, wxxx-a, Kasionek

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 25 Kwi 2016 22:11 #461188

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Eh, kto to widział taką zimną wiosnę ;) przy dzisiejszych pracach zmarzły mi paluszki od tak zimnej ziemi, brrr
Ale mimo paskudnej pogody wczorajsza uroczystość przebiegła dość spokojnie, pomimo upchnięcia 8 maluchów w wieku od 7 lat do kilkunastu miesięcy (najmniejszej Natalki nie liczę choć i ona dawała niezły koncert) w niezbyt obszernym domku.
Takim tortem się objedliśmy

P1760246.jpg

A dzisiaj od samego rana wylewkarze działali na budowie i już po południu mieliśmy takie śliczne wylewki zakrywające wszelkie skarby ogrzewaniowe :dance:

P1760253.jpg

Ja pomimo ziąbu powolutku działałam w ogrodzie, w którym nawet ciągle jest kolorowo, jak do tej pory przymrozki nas omijają.

narcyz Thalia
P1760259.jpg

P1760261.jpg

pigwowiec cały w kwiatach
P1760265.jpg

to miały być tulipany Violet Bird, jakoś daleko im do fioletu ;)
P1760299.jpg

P1760300.jpg

P1760301.jpg

P1760304.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada, Bozi, VERA, hanya, Krzysia, broja

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 25 Kwi 2016 22:25 #461203

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Już po chrzcie, cieszę się, że małej lepiej, to taka drobinka jeszcze.
Narzekam, że mam dużo pracy a mało czasu, że chyba mnie to wszystko przerasta,
ale jak popatrzę na Twoje wyniki to jakoś mi trochę wstyd marudzić.
Podejrzewasz, że tulipany pomylone, ale przynajmniej są - u mnie myszowate się trochę najadły :evil:.
Zimno i u nas, ale zwykle pod wieczór, kiedy pora do domu wracać, to i wiatr ucichnie i cieplej jakby.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 25 Kwi 2016 22:46 #461225

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
Elu tulipany są bo w doniczkach ;) za to w liliach mam pogrom, choć nie wszystkie z winy podziemia ;)
Najbardziej zmarzłam właśnie pod wieczór, szybko uciekałam już po 19-tej, a chciałam jeszcze jakieś siewki przesadzać.
Jakie moje wyniki, pokazuję tylko to co mam względnie zrobione, dzisiaj dopiero przyginałam pędy róż na rabacie przy płotku i ciekawa jestem tego efektu. W innych miejscach róże pozarastane, o kancikach nawet nie wspomnę :wink4:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 26 Kwi 2016 09:12 #461326

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
No to macie już w domu aniołka :hearts: . Tort jak na ogrodnika przystało różany :lol: . w ogrodzie wiosennie a domek już prawie do meblowania :woohoo: . Gratuluję :flower1:
A co kombinujecie z tymi zdjęciami to nie bardzo wiem bo ja ciągle wstawiam po staremu z Picassa :think:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 26 Kwi 2016 16:57 #461550

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Majuś :) tort śliczny.Ucałuj małego szkraba i życz jej dużo zdrowia od całej mojej rodzinki.Wiosna cudna , piękne te różowe tulipany.Miłego dnia :hug:

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 26 Kwi 2016 17:58 #461564

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Majeczko, czy ten piękny tort to Twoje dzieło :supr3: ? Piękna uroczystość, gratulacje :)
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Majkowe różane szaleństwo i cała reszta zieloności. 26 Kwi 2016 22:10 #461798

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Ledwie żyję, więc wypłaczę się tylko i idę spać. Róże pnące w większości do wyrzutu, zostaną może po dwa pędy. Nawet Russelliana przestanie być ścianą kwiatów :cry3: Dr van Fleet też :cry3: Trier rąbnęłam do ziemi, a Fantin Latour-szkoda gadać :cry3:
Domeczek wygląda zachęcająco, nie mogę się doczekać zakończenia budowy :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.706 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum