TEMAT: W moim gospodarstwie

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 11:26 #256787

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Obiadek na pewno pyszny :)
w korytkach jak rosliny urosną będzie ślicznie:)
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ma Gorzatka

Zielone okna z estimeble.pl

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 11:28 #256788

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Gratuluję niezłomnego charakteru :kiss3: :kiss3: :kiss3:

- - - - - - -

Miałam kiedyś zatrwiany w kilku kolorach :woohoo: Piękne były... Trzeba będzie kiedyś do nic wrócić B)

Tymczasem mam bylinowy szerokolistny - niebieski :-)

Idę robić obiad :happy4:

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 11:30 #256790

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
MaGorzatko daj zbliżenie tych floksów.
Ja mam dwie odmiany,mogę się z Tobą podzielić przy okazji.

Idę poszukać zdjęć,to Ci pokażę,jakie mam.
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 11:32 #256792

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
[quote="Siberia"

Idę robić obiad :happy4:[/quote]

ja tez bo w końcu pora obiadowa się zbliża..;)

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 11:47 #256804

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Gosiu- wybacz za off topic ale pozwolę sobie odpisać Constancji.. Kochana- ciesz się, że dostałaś odpowiedz samej góry.. Ja wczoraj w dziale technicznym zadałam to samo pytanie- bo weszłam na FO i nawet nie wiedziałam o tej blokadzie- niby z jakiego powodu..
Wątek zamknęłam, ładnie sie pożegnałam i od tego czasu na FO weszłąm dwa razy pisząc neutralne komentarze..
Moje pytanie do działu technicznego powisiało tam kilka minut- po czym zostało skasowane a kolejna próba wysłania wiadomości zakończyła sie komunikatem "wiadomość przed wysłaniem musi być zaakceptowana przez admina"- mam więc cenzurę. :supr3:
Odpowiedzi na pytanie o powód blokady mojego konta nie ma- tak samo jak mojego pytania..

Śmieszne to i żałosne- że można rozpętać aferę z niczego, a ludzi usuwa się jakby nigdy nie istnieli. Skasować, zapomnieć i udawać, że jest super.. Szok, że tak można.. Jawnie nie wystapiłam na FO ze swoją opinią- poza wpisem u Aguniady tuz po Jej odejściu. Jak widać inkwizycja działa szeroko..
Tym bardziej śmiać mi się z tego chce, że możemy spotykać się tutaj. Ciężko by było ugiąć kark i dostosować się do zasad, rozmawiać o kwiatkach i udawać, że nic sie nie stało i wszyscy kochają się w duchu ogrodnictwa..

Małgosiu- widok poduch floksowych i mnie zawsze zachwyca! A Twoje sadzonki wyglądają całkiem okazale :hug: Obiad też smakowity- młoda kapustka chyba.. :whistle: Dobrze, że mama niedługo wychodzi z sanatorium- ja nie umiem zrobić, więc Mame przekonam- narobiłaś mi smaku :P
Bardzo ponuro dziś u nas- nie pada, ale jest wietrznie i pochmurno- sama nie wiem, czy chcę nos z domu wystawić..

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 12:02 #256816

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
MaGorzatko,wstawiłam u siebie zdjęcia floksów,zobacz czy takie byś chciała.
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 12:27 #256830

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Siberio - to o mnie jest, z tym niezłomnym charakterem? Nie przesadzaj! Chociaż... ogrodniczki lubią przesadzanie :kiss3: Muszę poczytać o tych zatrwianach bylinowych.
Terlica - nie mam zbliżenia moich floksików, ale widziałam Twoje - chcę, chcę! Moje mają chyba kropeczki w środku, ale sprawdzę później, bo właśnie leje.
Moniko, Constancjo - dziękuję Wam za Wasze rzeczowe wpisy; ja nie mam nic przeciwko temu, żeby u mnie o tym pisać, bo chyba nadszedł czas, żeby wszystko wyjaśnić do końca i zamknąć za sobą ten rozdział. Nasi przyjaciele, którzy TAM zostali, a nieświadomi są całej sytuacji, też w końcu kiedyś to przeczytają, a co z tym zrobią, to już ich sprawa.

U mnie obiad sam się robi - mięso dusi się w rondlu pod przykryciem, dziś wytrybowany udziec indyczy. Dorzucę później do niego młode ziemniaczki, a kapustę mam z wczoraj. Moniko - ja ją robię bardzo prosto, duszę z łyżką wody i łyżką masła, vegetą i pieprzem, a na koniec, jak woda odparuje, dodaję tylko koperek.
Mam też już pod folią sałatę rzymską, sałatę czerwoną Red Bowl i rukolę w rozmiarach nadających się do podskubywania :)

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 12:38 #256839

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
To samochwała też znikła? :( a to u Ciebie chyba podglądałam jak robić pałeczki lawendowe :think:
Mam nadzieję,że tu tez pokazesz :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 12:44 #256842

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
Samochwałę ukatrupili, ale chyba tylko drugą część. No ale to, co zostało, to i tak jest bez zdjęć, bo wyprowadziłam się stamtąd razem ze swoimi zdjęciami.
Pewnie, że pokażę!

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 12:59 #256849

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
D_M wrote:
Adi jeśli ktoś chce myć te okna w niedziele to niech myje bądźmy tolerancyjni ;)
Nie każdy w tym kraju jest katolikiem;))

Ach mam nadzieję że ten post w formie żartu, bo mój takowy był. Ja człowiek wyzwolony o czystym umyśle :rotfl1: , do nikogo pretensji, czy zarzutów nie mam, niech każdy robi co chce, z kim chce, byle nie krzywdził innych.

Obiadowo :P ja już godzinę temu zjadłem :drink1:
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 12:59 przez Adrian89.
Za tę wiadomość podziękował(a): terlica

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 13:07 #256855

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Kurczę,no muszę się odezwać,bo ja nigdzie nie napisałam,że katoliczką nie jestem. A to tylko katolikom nie wolno myć okien w niedzielę? A gdzieś to jest napisane? W jakimś katechizmie?

Ja jem drugie śniadanie,do obiadu daleko :)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:08 #256886

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
Adi mój na pewno.. ;)

Ewo nie myślałam o Tobie.. ;) jeśli jesteś katoliczką a chcesz myć okna w niedzielę myj..twoja sprawa.. ;)
ale Ci na ogół wierzący bardzo tego nie robią..
i nie chcę się już spierać o to komu wolno a komu nie, niech każdy robi co uważa i z swoim sumieniem.. :)

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:09 #256888

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
MaGorzatko czy mogłabyś podczas ogrodowych spacerów zboczyć nieco,podejść do siatki przy kurniku i tak gdzieś na jego wysokości sprawdzić czy powojnik Polish Spirit żyje?
Ciekawa jestem.
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:28 #256894

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
Adrian89 wrote:
Ja człowiek wyzwolony o czystym umyśle :rotfl1: , do nikogo pretensji, czy zarzutów nie mam, niech każdy robi co chce, z kim chce, byle nie krzywdził innych
Nic dodać, nic ująć!
Terlica - ja nie muszę nigdzie łazić, ja wiem! Niby zdechł był, bo patyczek malutki i suchy został jeno po nim, ale wypuścił niedawno spod ziemi zielone i rośnie. Obłożony jest patyczkami i kamyczkami, żeby Kora swoim łapskiem potężnym mi nie nadepnęła na to chucherko.
Tak samo miałam rok temu z powojnikiem The President, a w tym roku byczysko z niego i tyle ma pąków!

Przeszłam się z aparatem w krótkiej przerwie pomiędzy ulewami i nawet słońce było przez chwilę, ale zaraz już lało i biegiem uciekałyśmy z psem do domu.

Jeszcze wracając do FO - nie mogę już tam pisać postów, wypróbowałam to na wątku Pat. Dostałam wiadomość, że mój post został wysłany i przekazany do akceptacji admina. Napisałam w tym poście, że u mnie wietrzysko wieje i wygląda, jakby padał śnieg, bo płatki jabłoni fruwają po całym ogrodzie.
Admin nie zaakceptował. Pat przeczyta o tym tutaj - mam nadzieję.
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 14:30 przez Ma Gorzatka.

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:37 #256902

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Małgosiu, przeczytałam w Twoim wątku, co się dzieje na FO i włosy mi dęba stanęły, chociaż tak naprawdę to nie powinnam być zdziwiona...Toż przecież dwa lata temu przeżywałam dokładnie to, co Wy teraz. Zmoderowano moje wątki, wykasowano wypowiedzi, a na koniec zbanowano dożywotnio, bez możliwości wchodzenia na FO. A wszystko dlatego, że sprzeciwiłam się upolitycznianiu forum ogrodniczego :eek3: Na szczęście ten etap mam już za sobą, ja i wielu 'emigrantów' tamtej fali znalazło spokojną przystań w Oazie :)
Dziwię się, że podobne praktyki wciąż mają miejsce na tamtym forum, zwłaszcza że na niektóre -jak ktoś wyżej napisał- są odpowiednie paragrafy :idea1:
Ale zapomnijmy o tym, szkoda dla nich naszego czasu. Jest wiosna, maj, w ogrodach się dzieje, a ja dotąd nie znałam Twojego :oops:
Jeśli pozwolisz, pospaceruję sobie i obejrzę fotki :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 14:37 przez dala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ma Gorzatka

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:37 #256904

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Śnieg w maju? Toż to co najmniej... obrazoburcze! :devil1:
Pozdrawiam - Gosia

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 14:48 #256909

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
No tak, Gosiu - to wszystko tłumaczy :happy4:
Dalu - witam i zapraszam serdecznie :flower1:
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 14:49 przez Ma Gorzatka.

W moim gospodarstwie 11 Maj 2014 15:00 #256916

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesz co ... u mnie też jakby śniegiem sypało,a to tylko dmuchawce z sąsiedniej działki.
Sic! że to wszystko w moją stronę leci! :evil:
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.577 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum