TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 14:11 #447872

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Moniśka, oczywiście, że jechać :happy: Ostatecznie można sobie poćwiczyć siłę charakteru i przetestować słabość silnej woli :devil1: U Ciebie się rozpadało, a tutaj pojawia się słońce; chyba miało być odwrotnie :rotfl1:

Dorota, mam nadzieję, że będzie coś godnego uwagi. Udanych łowów.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 14:21 #447875

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Siberko , bardzo dobry pomysł :happy: Może w ten sposób zima da się sprowokować do powrotu :devil1:
Moja Taragona bez pączusiów, jak zresztą prawie cała reszta zeszłorocznych zakupów.

Hanka

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 14:51 #447880

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Hanuś..ano będę :) powoli wchodzę w rytm.Ale to nie to co parę lat temu wszystko szło "ino migiem"
czytam o rozterkach - kupić nie kupić..czasami stawiam sprawę jak Monika.Wejdę i jak nie ma tzn.,że nie pisane mi i ulga.Jak jest to :hammer: ja mam tylko nadzieję,że nie będę miała z kim jechać.
Właśnie przyszła wielka czarna chmura i leje.Może ten deszcz oczyści sytuację :jeez: pogodową

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 15:11 #447889

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Olu :) , migiem teraz to leci tylko czas :happy: ja bym chciała kupić coś ładnego, jakąś odmianę, której nie mam. Zobaczymy, ale na pewno nie będę stawiać oporu materii :devil1: Teraz przyszła czarna chmura, mam nadzieję na porządny deszcz. A jeszcze przed chwilą przebłyski słońca tak ślicznie rozjaśniły ogród, że myślałam o zrobieniu kilku zdjęć. Nie zdążyłam. Oj, ten marcowy garniec :rotfl1:

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): Aszka

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 16:29 #447910

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Haniu, możesz przypomnieć jakich odmian poszukujesz ;) . Ja oczywiście nie zamierzam nic w tym temacie, ale towarzysko, dla Ciebie :hug: , chętnie się porozglądam :lol:
U mnie dziś jak w Bollywood :jeez: , czasem słońce, czasem deszcz, a czasem śnieżyca :pinch:

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 16:42 #447916

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusia :kiss3: , szukam oczywiście fioletów: Tonika, Tamarindos, Blue Peter, Anatevka, Metallica, Blau Jungs, Lee's Dark Purple. I pewnie coś tam jeszcze, piszę z głowy :devil1: Nie kupię wszystkich. Jednak cena w B. bez porównania z innymi sklepami, zobaczymy, czy w ogóle z 'moich' coś będzie. Jedziemy z Moniką do Bielickiego, ma nadzieję, że coś tam znajdziemy. Co za szczęście, że sfikołowałam w jednym kolorze :happy: A może jednak kupisz coś dla siebie, drzewa rosną, będziesz miała gotowe rodki do cienia :rotfl1:
Dziękuję za ogrodniczą gotowość :hug: U mnie nie pada, cały dzień podlewam :devil1:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 22 Mar 2016 16:42 przez hanya.

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 16:55 #447921

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Notatki zrobione :P
Ja nie kupuję z powodu braku cienia, tylko braku odpowiedniej gleby :happy3: . Gdzie bym nie wetknęła ph-metr tam 7 :tongue2: , żadne kwasoluby nie chcą u mnie rosnąć, jedynie azalie wielkokwiatowe dają radę i tych się trzymam ;)

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 17:52 #447931

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Matko z córką, jakie szaleństwo rodkowe :devil1:
Trochę je rozumiem, bo w przypadku Twojego ogrodu, Haniu, to wspaniałe i bardzo pasujące rośliny, doskonale wpisujące się w klimat tego miejsca.
Ale żeby aż tyle??? Szaleństwo :)

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 18:19 #447936

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś, jak się bawić to się bawić, portki sprzedać, frak zastawić, jak mówi lwowska piosenka...nie sądzę, żeby wszystkie moje rodki rosły w sposób satysfakcjonujący, więc jakby się zrobiło za ciasno to :flower: :devil1: Nie umiem się zdecydować na odmianę oglądając obrazki. I kupuję wszystko, co wpadnie w oko. Wyobraż sobie, że z ubraniami nie mam takiego problemu, choć zdarzało mi się kupować buty w jakimś przecudnym fasonie w dwóch kolorach :happy:

Martusia, a cóż za problem zakwasić jakiś kawałek ogrodu? No, dla Ciebie to już na pewno mięta z bubrem. A jednak co zimozielone to zimozielone, i do tego liściaste :woohoo: Skuś się, skuś :hearts:

Hanka

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 19:11 #447951

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Ależ próbowałam :devil1: , kilka lat próbowałam :devil1: , myślisz, że poddałam się bez walki :rotfl1: ? Zamordowałam kilka rodków :pinch: , jeden odżywa u Romy, o borówkach nawet nie chce mi się gadać, wrzosy też do wywalenia :huh:

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 19:16 #447954

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Niemożliwe! Ciekawe dlaczego się nie udało. Na pewno, nie za dużo słońca? Szkoda, bo liście mają prześliczne, dlatego im daruję beznadziejne kwitnienie w tym roku. Jeżeli nie zostaną pożarte przez opuchlaki, może poprawią notowania w przyszłym sezonie :devil1:

Hanka

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 19:34 #447960

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesz, u mnie z zimozielonych dobrze rosną sosny :rotfl1: , co się będę kopała z koniem :happy3:

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 19:47 #447966

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Bardzo słusznie. Ostatnio mnie napadło na zimozielone, bo taki łysy ogród, goły przez ponad pół roku mnie dobija. Zobaczymy, czy coś kupię.
Ciśnienie idzie w górę, jutro będzie słoneczko. Deszcz muszę sobie zrobić sama :devil1:
:)

Hanka

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 20:14 #447983

• broja
  • broja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Ogród od nowa
  • Otrzymane dziękuję: 981
Widzę, że choroba rodkowa się zaczęła :rotfl1: ja dziś właśnie byłam w Biedronce tylko dwa rodzaje ciemny róż i fiolet. Za to kupiłam w Castoramie, a tam wybór :jeez: i wzrostowo i kolor, a nawet karłowate są :) w azaliach też można przebierać ja kupiłam w Auchanie, ale w Castoramie- piękne. Ciekawa jestem jak my wytrzymamy za stołem w Wielkanoc, jak będzie piękna pogoda :devil1:
Pozdrawiam Haniu i dużo zdrówka życzę :bye:

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 20:32 #447993

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
A ja już dziś przyszalałam rodkowo w Biedronce i teraz dopiero czytam że niefortunnie wybrałam jakiegoś wrażliwca :(
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 20:36 #447999

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Bożenko, właśnie nie wiem, co to jest z dostawami do Biedronki. Już w zeszłym roku zrobili ze mnie :ouch: Zobaczymy, jak będzie w tym roku. Jak ja się cieszę, że na razie nie ma koło mnie wszystkich marketów, zawsze tam są jakieś zieloności, i ciągnie człowieka. U nas Święta skromne, szybciutko dam jeść, a potem polecę na powietrze do ogrodu, zamiast spaceru oczywiście :happy:
Serdeczności, bardzo dziękuję za życzenia zdrowia :hug:

Pikutku, jeżeli znowu mnie wprowadzili w błąd, co do terminu to pęknę ze złości. Pojadę jutro. Dlaczego wrażliwca? Pochwal się co kupiłaś :hug:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 22 Mar 2016 20:37 przez hanya.

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 20:47 #448011

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Na razie dwa ;). Alfred jest chyba ok , ale Bernstein nie ma najlepszych notowań :(
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 22 Mar 2016 21:34 #448038

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83453
Wiesiu, ale dwie piękne odmiany kupiłaś! Bernstein bym mimo wszystko nabyła natychmiast... :oops: A, kurczę, jutro pracuje od rana do pierwszej.
Może ludziki rzucą się na jajka, nie na rododendrony? :happy3:
Marto, przepraszam, ze namolnie zapytam: a myślałaś o różanecznikach niewymagajacych kwaśnej gleby? Przecież są takie (wiem, że dużo droższe, ale nie trzeba zaraz kupować hurtowych ilości). Zresztą nawet taki różanecznik dahurski, np. cudny P.J.M. Elite może rosnąć nie na kwaśnym.
Ostatnio zmieniany: 22 Mar 2016 21:39 przez Łatka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.595 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum