TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 17:59 #327520

• Poll
  • Poll's Avatar
chester633 wrote:
Haniu ...(ale po mistrzowsku się wpraszam.... :devil1: )

A ja cichcem wsunę sie za Pawłem. :rotfl1:
Hanuś, ta pani zima już całkiem zwariowała... za oknami grzmi, grad wali taki,ze swiata bożego nie widać. Ja chcę porządnej zimy! Śniegu chcę...No zróbże coś! :club2:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2015 18:00 przez Poll.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 18:08 #327524

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Poluś, trzymam za słowo :hug: tutaj, co prawda, nie grzmi ani pada grad, ale lało ślicznie i prawie wiosennie. Co zrobić, co zrobić, może na piśmie prosić Jaśnie Panią Zimę o powrót :woohoo: A tak serio, to kupię jeszcze włókniny, bo boję się powtórki z zeszłego roku. Starsze azalki duże i coraz trudniej opatulić. Podobno następny tydzień tak będzie, na plusie :placze:
Co zrobiłaś ze zdjęciem awatarkowym? :supr3: Inne tutaj inne normalnie :think:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2015 18:09 przez hanya.

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 18:16 #327527

• Poll
  • Poll's Avatar
Hanuś, zmieniłam avatarek na zimowy 3 dni temu i nie wiem dlaczego raz pokazuje stary a raz ten nowy. :think:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2015 18:17 przez Poll.

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 18:25 #327532

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Wypełniając sobie jakoś nudne zimowe wieczory zmieniamy avatarki. ;)
Ja też ciągle znajduję lepsze :woohoo: i jeszcze lepsze :woohoo: :woohoo: zdjęcie nadające się na avatarki.
Jeszcze chwila i cały ogród tam przeniosę :laugh1: :crazy:
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 18:43 #327537

• Roma
  • Roma's Avatar
Nudzi mi się sakramencko :jeez: i co robię? ano bułeczki hot dogi :jeez: a d..a rośnie :teach:

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 18:56 #327542

• Poll
  • Poll's Avatar
...i co robię? ano bułeczki hot dogi :jeez: a d..a rośnie :teach:

Romciu, przynajmniej będzie na czym wygodnie siedzieć i wieczorną porą orzechy gnieść. :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2015 18:57 przez Poll.

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 19:29 #327549

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Romuś, wyczytałam, że żle się czułaś. Badania!!!! Wygodnie, cieplutko i mięciutko :devil1: Wiosną będziemy płakać.
Poluś, awatarek zimowy w 'odpowiedz', poza tym stary. Zdumiewające.
Nudzą się koleżanki? Poluś z ogrodu zwolniona, ma superatę :) Szkoda, że się nie nudzisz, bo miałabym pomysł...
Ale pozostałe Panie, proszę opracować plany ogrodowe i przedstawić do konsultacji. Będę się miała nad czym pastwić.
Beatko, co tak zniknęłaś? I Axela zabrałaś. :placze:
A ja robię porządki w książkach, efekty żadne, ale przynajmniej one się przewietrzą.

Hanka

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 20:14 #327568

• Roma
  • Roma's Avatar
Nie cierpię lekarzy ale jak do poniedziałku uciążliwość nie zniknie to nie będzie wyjścia i trzeba będzie udać się do lecznicy :angry:
Wygodnie,mięciutko i cieplutko to ja już mam i to aż natto :jeez:

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 20:19 #327571

• Poll
  • Poll's Avatar
Romciu, tego, co dobre, nigdy nie za duzo :hug: a o dodatnich plusach napisałam wyżej. Jeśli są jakieś ujemne, szurnij te bułeczki pitoszkom do karmnika i po kłopocie. :lol:

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 20:34 #327579

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie czekaj do poniedziałku, może serduszko się buntuje na taką pogodę. Napisałam głosem rozsądku, a Ty i tak nie pójdziesz :devil1:
Poluś napisz, że się nudzisz okropnie, bo może się na Ciebie zamachnę :think: I tak mnie :hammer: , ale ... :)

Hanka

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 21:37 #327620

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiedziałam, że się nie uda. Oczywiście myślałam o wątku z zielonymi hostami. Może kiedyś dasz się namówić :hug:

Hanka

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 21:39 #327622

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Im więcej patrzę na Twoje zółto-oranżowe azalki tym bardziej mi się podobają, a moje zamówienie już poszło :jeez: :rotfl1: ale miejsca u mnie dostatek to na kolejną listę będzie jak znalazł :devil1:

Zazdroszczę tym co będą oglądać wiosenny festiwal azalkowo rodkowy :(
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 21:40 #327623

• Poll
  • Poll's Avatar
Jeśli tylko moje hosty w tym sezonie będą do pokazania ( marzę o tym od 2 lat :cry3: ), to w pierwszej kolejności poleci na forum taki wątek. :garden: Z tym nienudzeniem się w łóżku trochę pojechałam po bandzie...czasem jednak się nudzę ;)

Wśród starych sosen 09 Sty 2015 22:42 #327650

• Roma
  • Roma's Avatar
Teraz to już za późno na tłumaczenie się :P lepiej niech już tak zostanie ;) :rotfl1: :rotfl1: Może tym wpisem ktoś zostanie dowartościowany :teach:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2015 22:42 przez Roma.

Wśród starych sosen 11 Sty 2015 11:54 #328055

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Haneczko :flower1: zniknęłam coby nie obnosić się ze swoją zimową :lev: :lev: :lev: trochę kiepsko było pod koniec roku, ale już z górki jest...
dużo lepiej i nawet zaczęłam się ruszać, tzn. ćwiczyć. Zwykle ćwiczenia dają mi wiele frajdy, a i dnia przybywa :wink2:
także pewnie któregoś dnia zbiorę się i otworzę jakiś nowy wąteczek :hug:
Pozdrawiam serdecznie :bye:
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2015 11:55 przez mrówa.

Wśród starych sosen 11 Sty 2015 18:23 #328164

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Adasiowa wrote:
Hanuś kochana :)
Jesteśmy już "po" - BARDZO DZIĘKUJĘ Tobie i każdemu z osobna za wiele wspaniałych myśli, za dobrą energię, która niesamowicie nam pomaga i za sosnową czakrę :)

Chciałam się przyłączyć do słów Ani. Haniu tak bardzo Ci dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśli :hug: Czytam tutaj, że nie tylko mnie spotkało nieszczęście pożegnania kudłatego przyjaciela. Masz dla każdego dobre słowo, jesteś cudownym człowiekiem. Zresztą jak można by było inaczej pomyśleć o człowieku, który wykarmi kozim mlekiem dwie maleńkie, zagubione wiewiórki i który tak kocha psy.

Masz piękny, zaczarowany ogród, w którym rosną moje ulubione rośliny. Ile lat mają te gigantyczne hortensje pnące? Moja ma pięć lat, ale po 2 latach zmieniłam jej miejsce. Z utęsknieniem czekam kiedy pokryje ścianę przy której ją posadziłam.

Przesyłam całuski
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya, Adasiowa

Wśród starych sosen 11 Sty 2015 19:34 #328189

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Dobry wieczór :) , no to ładnie nas przewietrzyło :woohoo: Mam nadzieję, że nie macie zbyt wielu kłopotów z dostawami energii, tutaj -odpukać- na razie spokój. Ogrzewanie gazowe, ale piec sterowany elektrycznie przecież. Przy każdej awarii obiecuję sobie, że kupię generator, malutki, taki do zasilania tylko podstawowych sprzętów. Problem z zasilaniem znika i mój zapał do zakupu też.
Kubuś tak mnie wpienił, że coś okropnego. Znowu włamał się na teren zakazany :hammer: , podeptał paproty, żurawki, liriope, obsikawkował zbój języczkę w donicy uziemioną i wyszedł nie wiem nawet jak :mad2: W drugim miejscu wlazł pod siatką, i znowu łapiszony wpakował w moje śliczne tiarelki, jeden podrzeń został połamany (dobrze, że mam pięć, jest jeszcze na co patrzeć :happy: ) i oczywiście nie wiedział, o co mi chodzi :oops: (Kuba nie podrzeń)
Jeszcze większy bałagan robią kosy. Urzędują sobie pod karmnikami, zawsze coś wypadnie wiórkom i sikorkom, sprzątają, a w wolnych chwilach przewracają ściółkę bez umiaru. Skotłowana jest niemożliwie, malutkie sadzonki żurawek zniknęły zupełnie, nie wiem, czy zakopane czy wykopane :rotfl1:

Iwonko :hug: witam Cię najserdeczniej. Tak się cieszę, że jesteś pod sosnami i mam nadzieję, że będziesz moim stałym gościem :flower2: Zupełnie nie wiem, co powiedzieć. Bardzo dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem, ale naprawdę nie uważam, żebym robiła coś wyjątkowego.
Hortensje mają 15-17 lat. Warunki dość trudne, ale rosną sobie spokojnie, choć pewnie wolniej.

Mróweczko :hug: no co Ty opowiadasz, dlaczego nie możesz razem z nami sobie ponarzekać albo pomruczeć z ukontentowania, jak jest lepiej? Otwieraj wątek, na pewno jakieś plany ogrodowe już robisz, listy zakupów przygotowane, nowe miejsca do obsadzenia wypatrzone. I tak wszystko bez konsultacji z nami? :woohoo: I zdjęcia psiuni poproszę :hearts:

Romuś :hug: najważniejsze jest Twoje zdrowie, a reszta to nieistotny szczegół.

Poluś :hug: , Twoje hosty na pewno ucierpiały ostatnio, ale może jakieś zdjęcia z lepszych czasów byś znalazła. Wiesz, że zielone to moje ulubieńce i ich własnie nie ma :placze: Bardzo czekam na ten wątek i już dziękuję, że będzie :dance: A z nudzeniem się w różnych miejscach, hm, różnie bywa :happy3:

Krzysiu, :hug: jeszcze niejedną listę azalkową zrobisz! A jeżeli lubisz wszystkie kolory, to przepadłaś :rotfl1:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2015 19:36 przez hanya.

Wśród starych sosen 11 Sty 2015 19:40 #328191

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Bo taka już jest ta nasza Hanusia Iwonko :) - jest "lekiem na całe zło", a to tym bardziej powinno się docenić, im bardziej kurczą się "zasoby" takich wspaniałych ludzkich postaw.
Na szczęście dobrych duszyczek, które tak ciepło współodczuwają odejścia naszych sierściuchów jest sporo na naszym Forum i bądźmy za to wdzięczni :)

Haneczko, czyż nie mam racji ;-)? Będziemy wspierać Iwonkę.
A tymczasem ... nie wywiało Was, mam nadzieję ... zapowiadają zmniejszenie siły wiatru i nadchodzący wyż, co daje chwilowe wytchnienie od ostatniej niekorzystnej pogody ...
Wyszpiegowałam u Iwonki hortensję piłkowaną ... :woohoo: , hmmm, hmmm.... myślisz, że ... czy myślisz to samo co ja ???
Jak przeżywają Twoi podopieczni te silne wiatry? Ogród przetrwał ?
Pozdrawiam cieplutko :hug:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.744 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum