TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 20:44 #333530

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Widzę, że nawet lekkie opady śniegu nie ostudziły głów i plany zakupowe nadal idą pełną parą.. Haneczko- a jeszcze tak niedawno wspominałaś, że miejsca niewiele, sadzić zbytnio nie będziesz.. Hahaha- uwielbiam te nasze plany i zarzekanie się, że nie... nie... w tym roku bez szaleństw- będę leżeć na leżaku i podziwiać dzieło z lat poprzednich ;)

Ja nawet nie googluję odmian tu omawianych- nie chcę się denerwować :P

Pozdrawiam serdecznie!
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 20:52 #333539

• Poll
  • Poll's Avatar
hanya wrote:
Zadyszki dostałam ze złości, bo tej odmiany nigdzie nie ma, albo ślepa jestem już zupełnie :hammer: Poluś człowieka wpuszcza w maliny :devil1: Ciekawe, gdzie kupi tego diabelca :think:

Jest, jest, tyle,ze na Wyspach. Kosztuje ok. 15 funtów. Nie jest to tragedia, abo rozmiar ok. 60 cm. Jeśli się nie pojawi w Polsce, skorzystam z mojego kanału przerzutowego, albo kupie , gdy polecę do moich. :whistle:

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 21:07 #333549

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Poluś, na Wyspach znalazłam, ale patriotycznie podchodzę do zakupów roślinnych, prawie wszystkich :whistle: Nie mogę sobie przypomnieć, która z moich odmian ma też ciemne młode przyrosty. Muszę znależć. Poczekam cierpliwie i będę podziwiać u Ciebie :) Może Twoi przywiozą, bo na Wielkanoc przyjeżdżają przecież, ale podróż z dziećmi i krzakiem :jeez:

Moniśka, nawet burza śnieżna nie zniechęci mnie do snucia planów wiosennych zachwytów i kompozycji kolorystycznych. Chyba, że wywali internet, to technicznie mnie nieco poskromi. Przecież moje zakupy to Twoja wina :woohoo: Jak pisałam, że nie mam miejsca na więcej niż 2 rodki, stwierdziłaś, że żle szukam i co teraz powiesz? :rotfl1: :rotfl1: No, to się postarałam :happy: W życiu nie pomyślałam o leżeniu na leżaku w ogrodzie, nie ma takiej mozliwości. Nawet kawę i ...piję w ogrodowym locie :laugh1:

Iwona, ale Poluś namieszała :happy: Krótka podróż na Wyspy albo zamówionko i szatanica Twoja :happy:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz, IwOnagn

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 21:13 #333556

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Masz rację, zapomniałam :rotfl1: .. a jak Ci dobrze idzie :kiss3: Sama widzisz, ile masz miejsca :dance:
Teraz wchodząc w Twój wątek co chwilę zamykam oczy, żeby kolejnych nazw azalek i rodków nie czytać :P

Miałam chwilową przerwę z powodu wykładzin, a teraz pewno znowu zacznę przeglądać strony azalkowe w poszukiwaniu wiosennych łupów. u mnie jednak będzie skromnie- 1 japonka, 1 rodek, 1-2 wielkokwiatowe.
Za to nie mogę się doczekać Twoich rabat w rozkwicie:hearts:

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 21:23 #333566

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Staram się, jak mogę :rotfl1: Oglądaj wszystko, bo przecież musisz wybrać te dwie najpiękniejsze :happy:
Żebyś wiedziała, jak ja czekam na kwitnące i pachnące azalki :flower2: :flower2: Mam nadzieję, że deszcz ich nie wytłucze, jak w ostatnie dwa lata zrobił zbój ponury :mad2:
Miłego wieczoru :hug:

Hanka

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 22:05 #333605

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
hanya wrote:
Iwona, ale Poluś namieszała :happy: Krótka podróż na Wyspy albo zamówionko i szatanica Twoja :happy:

Oj, jakby to było możliwe, to bardzo chętnie, będę też jej wszędzie wypatrywać :search: :search:

Wśród starych sosen 25 Sty 2015 22:16 #333610

• Poll
  • Poll's Avatar
Dziewczyny, tez wolę kupować w kraju, ale jak nie ma a naprę się, jak dzika bawolica, to co robić? :mad2: Choruję jeszcze na Rhododendron atlanticum, gdybyście spotkały, to proszę o 4 szt dla mnie. :kiss3: Hanuś, takie ciemne liściory ma jeszcze azalia Fireball

Attachment 4-IMGP1957.JPG not found

Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2015 22:22 przez Poll.

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 10:01 #333705

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ale czerwienią nam Poll po oczach zapodała! Piękne to-to! :)

Jak tam humor z rana, Haneczko?
Śnieg jest?
U nas sporo dosypało, co mnie nawet cieszy...
Tylko w Warszawie mgła coraz gęstsza...
Dobrego poniedziałku!

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 10:31 #333708

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzień dobry, zasypało na biało :happy: co prawda +1, ale liczę na więcej śniegu, mrozik i jakie takie dojście do zimowej normy :think: Nawet nie chciało mi się robić zdjęć zielonych niespodzianek w ogrodzie, bo po co utrwalać przyszłe potencjalne klęski i straty? :( Mam nadzieję, że roślinki są silniejsze, niż nam się wydaje.

Poluś, właśnie wczoraj póżnym wieczorem przypomniałam sobie, że to przecież moja Fireball taka podobna do Szatanicy. :woohoo: I już jest wielka i cudna (tfu,tfu,tfu!). Będę bezwstydnie żerować na Twoich eksperymentach z bliskością nasadzeń, i dopiero wtedy coś jeszcze (co, nie daj Boże), zamawiać. Ale, jak człowieka napadnie, co zrobić :jeez:
Co się tak uparłaś na nadbrzeżną? Zdjęcia w bazie nie zachwyciły mnie jakoś specjalnie...Ma ukryte zalety? Cóż, dzika bawolica, jak się uprze, to przepadło :devil1:

Iwona, jak masz Fireball, to już jest dobrze :happy:

Edytuję: Agusia, kolorowo się zrobiło dzięki Polusiowi :)
Humorek chyba wszystkim dopisuje, bo jaśniej na świecie, a to już dużo.
Spokojnego dnia :flower2:

Życzę choć odrobinki słońca :bye:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2015 10:34 przez hanya.

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 11:14 #333716

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ciekawe, czy moja Fire w tym roku zakwitnie.

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 11:17 #333718

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Haniuś :kiss3: Jak tam Twoje wybory ? posuwają się do przodu ? Ja już swoich dokonałam ,teraz tylko medytuję skąd by tu kasę zdobyć .Pozostają mi jeszcze urodziny ,ale to dopiero w lipcu ,no i ewentualnie dzień matki :rotfl1:Ale jakby na to nie patrzeć ,to 5 już mam :garden1:

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 11:35 #333725

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Fireball mam nawet dwie i myślałam że już wystarczy ale jak Was podczytuję to apetyt mi rośnie i cóż ja biedna pocznę znów mi zostaną zadołowane doniczki na dalszy plan :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 11:44 #333729

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewcia, okazji prezentowych jest mnóstwo :rotfl1: tłusty czwartek, Walentynki, ostatnia sobota karnawału, ostatki, Walentynki, 8.03, 10.03, pierwszy dzień wiosny, zmiana czasu, Dzień Ziemi ....Wybieraj, przebieraj i delikatnie sugeruj a na kilka róż/rodków się uzbiera :dance:
Wybory powolutku nabierają kształtu. Jeszcze się zastanawiam, jak to jest z sadzeniem rodków w grupie, wtedy są zadowolone, jest im pewnie weselej i cieplej, ale jaki dystans osobniczy je satysfakcjonuje, tego nie wiem. Nie chcę sadzić bardzo blisko, bo nie lubię takiej buły, a ile to jest nie za daleko, nie mam pojęcia. Chyba 1,5m będzie dobrze? Jakbym miała miejsce na 'rodkowisku' sadziłabym co 2m.
U Kordusa oferta na stronie ma się pojawić na początku lutego. Popatrzymy :think:

Ulu, to jedna z najlepiej kwitnących azalek. Nie ma pąków? Jak zawiązała, to na pewno zakwitnie; chyba, że jakiś kataklizm pogodowy :woohoo:

Kupiłam wczoraj begonię, tyle się o nich nagadałyśmy, że mnie korciło niemożliwie i pojechałam.

Wybór żaden, ale nie wróciłam z pustym koszykiem:

DSC01871.jpg

Oczywiście, nie ma imienia :mad2:

Edit: Pikutku, oczywiście, że apetyt należy zaspokoić koniecznie :devil1: Sezon jest tak krótki, że trzeba podwójnie albo i potrójnie nasycić się kolorami, zapachami i całą ogrodową radością. A doniczki? No cóż, im więcej tym lepiej :happy:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2015 11:50 przez hanya.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 12:11 #333735

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
O, Walentynki to chyba Twoje ulubione święto Haniu, bo napisałaś dwa razy :lol: , a może liczysz na dwa prezenty :woohoo:
Begonka fajna, ma chyba w nazwie coś z tygrysa, jak sobie przypomnę to Ci napiszę :)
A z tymi doniczkami to nie tak całkiem, bo im więcej tym więcej można zmarnować :huh:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 12:23 #333738

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Rzeczywiście :laugh1: Zawsze liczę na dwa prezenty, i podpowiedzieć coś można. A tak w ogóle, to dla mnie Walentynki mają podwójne znaczenie :) Pomyślałam, że możesz kupować malutkie roślinki, dużo taniej, a będą rosły i TAM już oko ucieszą. I łatwiej przewieżć :flower2:

Miałam edytować i poprawić Walentynki, ale co tam, niech zostanie podwójne święto :dance: :drink1:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2015 12:24 przez hanya.

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 12:34 #333739

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Haniu, małe roślinki wolę podpędzić TU, a TAM przewieźć już podrośnięte, bo takie maluchy bez nadzoru nie dadzą sobie rady :huh: . Dlatego kopię duże krzaki ;)

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 13:02 #333746

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
A kupowałaś już u tego Kordusa - ma on sprzedaż wysyłkową?

Też mam Fireball - teraz będzie jej trzecie lato u mnie. Cała jest w pakach - nie umiem się doczekać.

Wśród starych sosen 26 Sty 2015 13:10 #333747

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ja kupuję u Kordusa, niemal co roku - głównie duże rośliny, drzewa.
Mają bardzo dobry materiał szkółkarski w przyzwoitych cenach.
Nic mi nie wiadomo o sprzedazy wysyłkowej - z tego, co wiem, nigdy jej nie prowadzili.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.595 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum