TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 00:31 #333952

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Haniu- przestań wywoływać zimę :happy-old: bo w końcu przyjdzie :silly:
Niech sie sezon szybko zaczyna- jak przypomnę sobie 2013r, jak na majówkę jeździłam po szkółkach a tam jeszcze niewiele z zimowiska zwieziono i wszyscy narzekali, że sezon startuje co najmniej miesiąc później. Mnie nosiło, bo chciałam coś kupować i nie było co :unsure: wolę wersję łagodnej zimy bez strat roślinnych i szybkiej wiosny :woohoo:

Chętnie w doniczki ruszyłabym już w marcu :happy3: ..tyle dam radę jeszcze wytrzymać.

Ściskam :hug:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 08:21 #333967

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Poll wrote:
Tomek Mr wrote:
Dzień Kobiet ma być trochę wcześniej- 29.II. ;) :flower1:

A ja słyszałam,że 32 stycznia? :think:

To może by tak dorobić te dwa dni w kalendarzu :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 10:13 #333993

• Poll
  • Poll's Avatar
No i Hanuś wywołała zimę :lol: U mnie za oknami biało, az oczy bolą. Nie ukrywam ,ze bardzo się z tego cieszę :dance:

Pikutku, jak sobie same nie poświętujemy, to na facetów nie ma co liczyć! :blink:
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2015 10:14 przez Poll.

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 10:25 #333997

• Roma
  • Roma's Avatar
Wczoraj wywoziłam przerobiony obornik na rabaty a dzisiaj w nocy przykryty został białą pierzynką :dance: :dance: i znowu jest biało i czysto,jak ja to lubię.

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 10:31 #334001

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Polu, masz rację skoro i tak w większości prezenty kupujemy sobie same to przecież wszystko jedno kiedy to zrobimy :lol:
A styczniowa zima cieszy i mnie :woohoo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2015 10:32 przez piku.

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 10:44 #334007

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Ciągle jest biało i robi się tego więcej, a nocą to mocno przymroziło :huh:

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 11:00 #334015

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witam słonecznie i śnieżnie :) ,
cieszę się z tego, co za oknem i mam wielką ochotę na więcej białego i nawet mroziku mocniejszego bym chciała :oops: Na co mi przyszło :woohoo: , ale zeszłoroczne doświadczenia nie pozostawiły złudzeń: zbyt wczesna wegetacja, to w naszym klimacie katastrofa. Jesteśmy w stanie zabezpieczyć rośliny przed dużymi mrozami, lodowatymi wiatrami, możemy strzepywać nadmiar śniegu, nawodnić co trzeba. Nic nie poradzimy na zbyt ciepłą zimę, okładów chłodzących nie zrobimy. W zeszłym roku plaga ślimaków, straty po przymrozkach w roślinach już w najlepsze rosnących, zamordowane pąki azlii i rodków. Wariactwo z okrywaniem w maju :rotfl1: Przypominam sobie akcje u Siberki i Adriana, nawet moje szaleństwo gazetowo-włókninowe. Śmialiśmy się, ale nie do śmiechu mi było.
Mogę sobie rozważać i pisać do woli, ale niestety, może klimat zmienia się w takim tempie i trzeba zmienić koncepcję ogrodu?

Poluś, chciałabym móc wywołać zimę i wiosnę też. A może mogę? :woohoo: :woohoo: W końcu ma się trochę znajomości :rotfl1: Człowiek nie zdaje sobie sprawy z własnych mocy :devil1:

Pikutku, Dzień Kobiet to pierwszy dzień Roku Kobiet, i tak rok w rok :dance:

Moniśka, zima ma być i kropka. Będę wywoływać i może nawet jakieś czary urządzę :rotfl1: z okadzaniem okolicy.
Polecam zakupy domowych kwiateczków. Może sępolia? Takie wdzięczne i od razu w domu radośniej.

Ewelinko, mieszkam pod Warszawą. Jeszcze śniegu mało, ale nie tracę nadziei :) Na pewno sanki się przydadzą :)

Michał, zapeszysz, obrazi się i będziemy mieć w ogrodach same zgniłki, bo chyba nie sądzisz, że Zośka odpuści :jeez:

Może Krzysia zajrzy: z tej odmiany chcesz zrezygnować :jeez:

golden-eagle_2015-01-27.jpg

Edytuję: klub miłośników zimy założymy :rotfl1: To dopiero zmiana :woohoo: Ze mnie może nie miłośnik, ale doceniam porządek rzeczy i kiedy się plącze jestem mocno zmartwiona :(

Majko, napiszę to odważnie: zazdroszczę Ci :devil1:
Pikutku: nie kupujemy!!! :hammer: Wybieramy i zamawiamy :happy:
Romuś, u Ciebie na pewno bajka :) Mam nadzieję, że i tutaj tak wreszcie będzie.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2015 11:06 przez hanya.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, chester633, Gabriel, Amarant

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 11:24 #334021

• Poll
  • Poll's Avatar
Łaskawie :thanks: uniżenie :thanks: z wielka atencją :thanks: podejmując pod kolana :thanks: uprasza się Waszą Hanusiowatą Mość o zasilenie naszej marnej bazy Rh zdjęciami azalek. :thanks: Nie bądź sobkiem :tongue2: słonko, masz ich tyle. :kiss3:

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 11:55 #334032

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Poluś, co Ty wyrabiasz :woohoo: :woohoo: Kręgosłup zmarnujesz, jak nic :hammer: Mam szczery zamiar wstawić fotki azalek do bazy, ale muszę się upewnić w kilku przypadkach, co do odmian. Ta pokazana w ostatnim poście 'robi' za Golden Eagle i pod taką nazwą kupowałam. Tymczasem zdjęcia nawet w naszej bazie (poza Twoim, z Wojsławic, o ile dobrze pamiętam), trochę mnie 'zmięszały'. Dlatego wiosną, obiecuję solennie, wszystkie swoje azalki powstawiam do bazy, którą cenię i wiele z niej skorzystałam. Teraz wstawię kilka, których jestem pewna :hug:
Podpisano: Haniusiowata Mość :comp:

Hanka

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 12:17 #334039

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Wasza Hanusiowata Mość kupowała taką którą ja mam a kupowałam Glowing Embers :dry: tak rozpoznał ją Adrian. :wink4:

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 12:45 #334049

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Wasza Hanusiowata Mość - dobre! :happy4:

Podpisuję się pod prośbą naszej Poll, a na dokładkę dodam, że też jeszcze poproszę o trochę zimy... pod koniec lutego może się zacząć klarować ku prawdziwej wiośnie :P
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2015 12:45 przez Aguniada.

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 12:45 #334050

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Poluś, to nie jest niekonsekwencja, tylko pokuta, sama się umartwiasz i jestem ciekawa dlaczego :devil1: Zabraknie miejsca w Jędrzejówce :rotfl1: :rotfl1: , będziesz miała niezłą minę, jak to wszystko się rozrośnie :woohoo: 2-3 lata i Polus dokupi łąki za płotem :whistle:

Dorota, Ty mnie nie denerwuj, bo i tak już dostaję cholery :hammer: Mam kilka nowych, kupionych wiosną zeszłego roku (Glowing Embers też!) i bardzo jestem ciekawa, co z nich wyrosnie. Te odmiany za mało się od siebie różnią, gdybym lubiła różowy kolor mogłabym trochę odsapnąć, ale nie chcę różowego; przy rozmiarze Principessy brzmi to bardzo sensownie :laugh1: :laugh1: Z innymi poczekam do wiosny i rozpocznę śledztwo, bo to dla azaliowca wstyd i kompromitacja, że nie wiem, co mam :oops:

Aguś, o wiośnie pomyślimy dopiero pod koniec marca. Chcesz mieć w ogrodzie same zielone zwłoki? I nie mam na myśli wygranej wojny z ufo-ludkami :devil1:

Może Adrian zajrzy tu kiedyś i poratuje w opresji?

Hanka
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2015 12:49 przez hanya.

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 12:56 #334054

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
...no, ale klarować się może już wcześniej ;-)

Wiosno, jesteśmy z Tobą umówieni!

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 13:34 #334071

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Zajrzałam, tylko zajrzałam :P , przyjrzę się jak wrócę do domu.

aha ... jeszcze z niczego nie zrezygnowałam, ale wszystko się nie zmieści :jeez:
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 16:00 #334094

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś, niech będzie i tak :happy:
Krzysiu, wszystko nie, ale dużo :woohoo:

Zaczynam badać teren na temat linii kroplujących. Wybiorę się w piątek do hurtowni i mam nadzieję, że znajdę coś w zjadliwej cenie :whistle: Po obsadzeniu 'rodkowiska' i zagospodarowaniu zachodniej skarpy, koło Principessy, będzie sporo do podlewania, a w ciągu dnia podlewanie 'górą' to strata wody, połowa idzie w atmosferę.

Coś z cieplejszych czasów :)
Poobgryzany martagon
martagon3_2015-01-27.jpg

Trzykrotka
DSC00828.jpg

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Amarant, Adasiowa

Wśród starych sosen 27 Sty 2015 21:01 #334189

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Nadstawiam ucha nt linii kroplującej :woohoo: Ciekawa jestem, czy jakoś na stałe łączysz z kranem, czy też może szybkozłączką.. i jak decydujesz i rozłożeniu linii- jak fantazja podpowiada, po prostu prowadzisz zygzakiem między krzewami :think:
Może i ja bym o czymś takim pomyślała.. ?
Chociaż z drugiej strony- wieczorne podlewanie działa na mnie relaksująco:)

Wśród starych sosen 28 Sty 2015 08:08 #334304

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
Chociaż z drugiej strony- wieczorne podlewanie działa na mnie relaksująco:)

i tego się trzymajmy, wracam z pracy jak dobrze pójdzie o 20.00, a potem biegam po ogrodzie do 23.00 a rano na 7.00 muszę być w pracy......taki aerobik jest bezcenny :devil1: :devil1: :devil1: ....
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a

Wśród starych sosen 28 Sty 2015 18:40 #334457

• Flora
  • Flora's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 389
Zwiedziłam ogród, więc wypada się przywitać :bye: Oj, przez podczytywanie takich takie rozmów coraz bardziej na kwasoluby choruję. :)
I chociaż jedną sosnę postanawiam do ogrodu sprowadzić ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.754 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum