TEMAT: Jaśkowa Polana 2015-2016

Jaśkowa Polana 2015 10 Kwi 2016 22:08 #454751

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Romciu, z pomocnikiem od razu prace ruszyły z kopyta. Skarb z Andrzejka i wspaniale, że tak Wam pomaga :hug:
Ja się tylko pytam..czy Andrzej nie zechciałby łaskawym okiem na mapę zerknąc i do domu przez Wawę wracać :silly:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 17:30 #454988

• Adela
  • Adela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Pamiętajcie o ogrodach
  • Otrzymane dziękuję: 374
Romuś, dobrze wiem, jak czas leci wprost proporcjonalnie do wieku :evil: Nawet, gdy powinnam odpoczywać, to myślenie ile jeszcze pracy przede mną bardzo mi przeszkadza. Tyle, że im więcej jest do zrobienia, tym bardziej ręce mi opadają, a wtedy nie mogę się za nic zabrać, bo nie wiem od czego zacząć :happy: I tak mam w kółko ;) Ech, trzeba się nauczyć odpoczywać i mieć świadomość, że gdy się czegoś nie zrobi, to świat się nie zawali. Życzę ci wypoczynku na nowym tarasie :coffe:

P.S. A może te przetarcia na kostce, to wina producenta? Trochę się naczytałam o wadliwych kostkach, kiedy budowałam swój taras. Sporo ludzi reklamuje kostki. Przyznam, że trudno jest obetrzeć kostkę w trakcie pracy, jak już, to prędzej mogłaby się obłupać, chociaż to też byłoby trudne. W końcu kostka jest do chodzenia, stawiania ciężkich mebli ogrodowych, to powinna być trwała.

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 19:50 #455040

• Roma
  • Roma's Avatar
Olu a wyobrażasz sobie dzisiaj życie bez kompa? bo ja niekoniecznie :P
Bożenko,drzewa faktycznie jest d eskachyba,że No oporu ale mocy przerobowych brak :(
Dalu,jeszcze podejmę jedną próbę z różami ale tea raz sprowadzę terminatorki a jak one sobie nie poradzą to przestawię się na takie które polubią moją piaszczystą glebę :teach: U nas dzisiaj niby było słonecznie ale zimno i dlatego dzisiejszy dzień przeznaczyłam wyłącznie dla siebie (kosmetyczka,fryzjerka, zakupy)i muszę przyznać,że nawet mi się to podobało :devil1:
Dorotko,cieszę się,że nie podesłałam Ci umarlaków,po przeczy Andrzej drogi do Ciebie nie odnalazłytaniu informacji u constancji skłaniam się ku takim przemyśleniom.Ona zawsze miała przepiękne róże a w tym roku też poniosła duże straty a warunki ma takie jak i u nas.
Dorka,Jedna róża to nie strata ale masz rację jak te zimy będą takie jak dwie ostatnie to niejedną przyjdzie nam pożegnać.
Kasiu, u Ciebie pada a ja dzisiaj podlewam :( przydałby się deszcz oj przydał.Liczę na to,że do jesieni uda mi się tę nową rabatę obsadzić i w przyszłym roku będzie już coś widać.
Marta,moje duże raczej nie skaczą,no chyba,że Neska :jeez: b :jeez: bardziej zależy mi na zabezpieczeniu przed szalonym pędem czwórki harpaganów jak ktoś zbliża się do bramy,wtedy to gnają na oślep, tratując wszystko po drodze.
Drzwi balkonowe niestety są niezbędne,za duża jestem aby przełazić przez okno :P
Monisia, mapy pochowałam coby Andrzej do Ciebie drogi nie znalazł :P
Arletko,jak to dobrze,że jest ktoś kto potrafi zrozumieć :kiss3:
W zasadzie to mnie nie obchodzi czy to wada producenta czy wykonawcy bo to była jego kostka ale mnie się wydaje,że to efekt użycia maszyny do ubijania.Po prostu kostki zostały obtłuczone.

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 21:29 #455117

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Bardzo fajny taras, na pewno będzie przyjemnie się na nim odpoczywało. Ja bym jednak pomyślała o zadaszeniu jakimś, bo przejść na taras chyba można z drzwi wyjściowych...

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 21:33 #455121

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Roma wrote:
Drzwi balkonowe niestety są niezbędne,za duża jestem aby przełazić przez okno :P
Ale do tej pory jakoś sobie radziłaś! :lol: No wiem, wiem, że by się chciało tak wprost na taras, inwestycja rodzi inwestycję :)
Roma, dzięki za wskazówki na pw :hug: , u mnie dokładnie to samo, wystarczy najmniejszy dżwięk dochodzący z sąsiedztwa, a mój jak ruda strzała mknie zabić, zagryźć ;) i tratuje wszystko na swej drodze...
Kostkę i usługę reklamuj! To nie są już takie czasy, że się potulnie przyjmuje wszystko, co fachowiec zdziała, trochę jakby rynek konsumenta mamy :)

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 21:43 #455129

• Roma
  • Roma's Avatar
Jaguś,drzwi jeszcze nie ma ale do końca czerwca już powinny być. Zadaszenie w dalszej perspektywie,myślimy o markizie, nic innego być nie może bo w pokoju byłoby ciemno :(
Marto,czekam na szefa firmy bo jeszcze nie był po kasę, więc zbytnio się nie przejmuję,piłka jest po mojej stronie :devil1: :devil1:

Jaśkowa Polana 2015 11 Kwi 2016 22:57 #455182

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Roma wrote:
Monisia, mapy pochowałam coby Andrzej do Ciebie drogi nie znalazł :P
Phi, no wiesz..nie spodziewałam się, że się tak nie umiesz dzielić :rotfl1:

Jaśkowa Polana 2015 12 Kwi 2016 19:36 #455466

• Adela
  • Adela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Pamiętajcie o ogrodach
  • Otrzymane dziękuję: 374
O tak, mądra dziewczynka, nie płaci się póki robota nie jest wykonana tak, jak powinna. Nie to co ja, bywało, że dawałam się zrobić w balona :evil:
Jeśli materiał dawał wykonawca, to rzeczywiście jego problem. Musi poprawić - wymienić kostkę.
I tu również się z Tobą zgadzam, że takie uszkodzenia mechaniczne powstają w wyniku bezmyślności i niedbalstwa wykonawcy, bo u mnie też użyli zbyt ciężkiej maszyny i kilka kostek pękło tyle, że od razu je wymienili.

Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie perypetii tarasowych. Pozdrawiam :hug:

Jaśkowa Polana 2015 12 Kwi 2016 20:04 #455501

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Romeczko, nie wiem czy Cię pocieszę, bo marne to pocieszenie, ale róże nie tylko u Ciebie kiepsko przezimowały. Mam ten sam kłopot w połowie moich królewien. Najdziwniejsze, że terminatorka za jaką uważa się np. jest Nevadę też dostała i niestety jest do wykopania. Inne po mocnym cięciu już odbijają - to pocieszające.
Chciałabym mieć takiego pomocnika ogrodowego, choć na dzień, dwa :whistle:
Pozdrowienia serdeczne :kiss3:
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Jaśkowa Polana 2015 12 Kwi 2016 20:15 #455509

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Roma się nie chce dzielić póki nie skończy swoich rewolucji :rotfl1: Dostałem nawet pozwolenie na zaprojektowanie kolejnej rabaty, ale nie wiem czy jestem godzien. W końcu jestem od czarnej roboty :devil1:
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2016 20:16 przez andrzejek.

Jaśkowa Polana 2015 16 Kwi 2016 17:35 #457257

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Trzymam kciuki za rozpiazanie problemow z tarasem-notabene sliczny i geba sama sie zasmiala jak go zobaczylam, w takich radosnych barwach.
A teraz sie pytam, a gdzie zdjecia konikow? :flower1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Jaśkowa Polana 2015 16 Kwi 2016 19:12 #457309

• Roma
  • Roma's Avatar
Monia,wybacz starszej pani ;)
Adelo,jak na razie fachowca nadal nie ma,czyżby się bał :P :club2: :club2:
Iwonko, już się pogodziłam ze stratami a to,że u niektórych ogrodników z różami jest podobnie to wcale mnie nie pociesza :(
Andrzej,coś mi się wydaje,że jeszcze długo nim się uwolnisz od Jaśkowej :P
Dianuś,majster musi być dobrym psychologiem ;)chyba bierze mnie na przetrzymanie a ja z dnia na dzień bardziej mięknę :teach: Jeszcze kilka dni a ja będę gotowa mu dziękować :P
Konie jak konie,dzisiaj rano mieliśmy weterynarza bo Faks ma taki suchy krótki kaszel,dostał sterydy i antybiotyk oraz dwa razy na dzień po 6 tabletek"ACC optima" przez 4 dni.Jak Jasiu kupował w aptece 5 opakowań to aptekarka zdziwiona zapytała kto to jest tak bardzo chory,jak usłyszała odpowiedź,że koń to śmiała się do rozpuku :) Obiecuję w najbliższym czasie wstawić fotki :kiss3:
Wyobraźcie sobie,że i u nas wreszcie trochę popadało.Pada od 2 godzin,słabo ale jednak już dwie beczki 200l są pełne :) Nie wiem tylko czy zasilanie które wykonałam przed południem, będzie skuteczne. Azalie,hortensje, Rh i część róż dostały Magiczną siłę, martwię się czy deszcz mi wszystkiego nie wypłucze :think:

Jaśkowa Polana 2015 16 Kwi 2016 19:25 #457319

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83169
Romka - opryskiwałaś czy dałaś do ziemi? Z ziemi raczej nie wypłucze, chyba że masz oberwanie chmury ;)
Podawanie psom tabletek mam opanowane do perfekcji, ale koniowi? :eek3: W jabłko mu wbijasz?
5 opakowań na kuracje... i ja narzekam na rachunki u weta :unsure: .

Jaśkowa Polana 2015 16 Kwi 2016 21:06 #457407

• Roma
  • Roma's Avatar
Na szczęście rośliny dostały zasilenie do gleby ale przy moich piachach jest obawa,że zasilenie przy nawet niewielkim deszczu może przelecieć jak przez sito.
ACC to są tabletki musujące,rozpuszczam w szklance wody i polewam owies,konik nawet nie wyczuwa,że ma owies okraszony :devil1:

Jaśkowa Polana 2015 17 Kwi 2016 08:21 #457555

• Roma
  • Roma's Avatar
Wczoraj robiłam porządki w zdjęciach i tak wyglądało u mnie, dokładnie rok temu

kwiecie.jpg

kwiecie1.jpg

kwiecie2.jpg

kwiecie3.jpg

kwiecie4.jpg

kwiecie5.jpg

kwiecie6.jpg

kwiecie7.jpg

kwiecie8.jpg

kwiecie9.jpg

kwiecie10.jpg

kwiecie13.jpg

kwiecie14.jpg

kwiecie16.jpg

kwiecie115.jpg

Jaśkowa Polana 2015 17 Kwi 2016 08:33 #457556

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Panowie drwale przejaśnili Ci trochę przed domem :)
Bardzo głęboko wkopałaś te dachówki. Widzę, że są chyba wstawione pionowo, to chyba lekko nie było. Właśnie wczoraj zaczęłam i ja robić podkop dla dachówek, by oddzielić warzywnik od trawnika, planowałam je jednak dać poziomo i chyba tak zrobię. Nie chcę by mi wystawały wysoko przy ogrodzeniu, ale też nie chce mi się kopać tak głęboko, by je dość mocno schować. Kopania mam już po wyżej uszu, ramię mi wysiada :unsure:

Nie mam niestety takich pięknych dachówek jak Ty, tylko takie stare, poniemieckie, ale do warzywnika ujdą, tym bardziej, że z przodu dałam cegły, tylko z tyłu będą dachówki.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Jaśkowa Polana 2015 17 Kwi 2016 08:41 #457561

• elzbieta1
  • elzbieta1's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 122
Czy zrobiłaś zdjęcia tych samych miejsc w tym roku? Fajnie by było porównać. :flower2: Życzę trochę deszczu i trochę słońca.Miłej niedzieli :coffe:
Pozdrawiam Elżbieta

Jaśkowa Polana 2015 17 Kwi 2016 09:28 #457578

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Ja tez jestem ciekawa, jak to wygląda teraz :) .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.716 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum