TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 22:55 #342048

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dario- awatarek to Twoje nowe wizażowe wcielenie? Suuuuper :hug:

Sąsiadki nie posądzam o pryskanie roślin.. Po pierwsze- rosną tam szmaragdy i świerki srebrne- to chyba nie ma co prsykać..? Poza tym ma taki bajzel na ogródku, wydeptaną trawę i pobojowisko tak duże, że aż miło popatrzeć ;) (mając niewiele lepsze po jesiennych pracach ziemnych :happy3: ) i generalnie nic tam nie robi poza leżeniem na leżaku.. na zmiane z leżeniem na huśtawce :P
Albo to jest wysychanie/wymarzanie końcówek- o czym wspominał Paweł, albo jednak jakiś grzyb :think:

Gosiu- Monia wróciła do domu o 22 :blink: i dopiero się dowlokła do kompa ;)
Z fryzury jestem baaardzo zadowolona. Jeszcze tylko zlikwiduje kurze łapki i będzie super :funnyface:

Lusterko zostało u Pawła :happy3:

Aguś- jaki kolor..hmm.. :think: Nie mam porównania, ale w awatarku ładnie wyglądasz w blondzie i nie wiem, czy ciemny by Cię nie "zasmucił"..?
Najważniejsze, w jakim Ty się dobrze czujesz!

Jestem dziś w rewelacyjnym nastroju- słońce śweciło dziś pięknie, fryzjerka nie zrobiła masakry na głowie, jest piąteczek.. Zaopatrzyłam się w zapasy ręczniczków kuchennych papierowych i jutro zamierzam zaatakowac okna- nooo, chyba, że nie będzie mi się chciało ;) ale na razie mi się chce.
Muszę też ogarnąć wnętrze samochodu- wygląda jak poligon po wybuchu granatu :jeez:
Czas na wiosenne porządki!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:18 #342059

• Sinthell
  • Sinthell's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Michał
  • Otrzymane dziękuję: 438
No to trzymam kciuki za chęci bo mi się nie chce... :P
i nie wiem kto ma to zrobić...?
pozdrawiam wieczorowo
Michał

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:24 #342064

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Po co Pani chce sprzątać samochód :think: :blink: przecież lada moment do samochodu trafia rośliny i znów się ubrudzi... :oops: :devil1: .

a okna to się myje maszynką Karchera :bravo:

pobrane_2015-02-20.jpg

ja używam takowego..... tzn.M. używa... :rotfl1: :tongue2:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:28 #342067

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Michał.. czyli wyznajesz zasadę.."żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce" :happy3:
Mnie na razie rozpiera energia- zawsze tak mam w piątek :lol:

Pawełku- się ma, to sie używa.. Widzisz, jak ty o swoją M dbasz.. :whistle: ja dostałam gotówkę na zakup ręczników kuchennych :happy3:

Po co sprzątam samochód- widzisz.. świeży bród zawsze lepiej wygląda, niż stary ;) Ostatnio był przymrozek i szyby mi lekko się oszroniły- jak efekt "czyszczenia" zobaczyłam w blasku słońca następnego dnia, to padłam. Toż to wstyd takim smoluchem na miasto jechać.. na wieś zresztą też :silly:

EDIT! W wątkach czytam o planowanym cięciu krzewów. Na Accu sprawdziłam- pokazują śnieg w marcu :mad2: Ciąć, czy nie??
Na liście do cięcia mam powojniki, hortensje bukietowe, tawułki, derenia, pęcherznice i jednego klona.

P.S. do Pawła- kształt cięcia chwilowo pomińmy ;)
Ostatnio zmieniany: 20 Lut 2015 23:42 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:42 #342073

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale mi wstyd, w W-wie same ciągniki i słoma a(jeszcze namioty) Ty się wstydzisz :woohoo: :rotfl1: mój dziadek ŚP. żołnierz gen.Hallera, pogromca czerwonej chołoty :teach: mawiał tak - wnusiu jak coś ukradniesz i cię złapią to będzie wstyd.... :rotfl1: :whistle:
Most nam rozbiorą :unsure: i za 100 mln zrobią nowy.....to chyba ta 100 co miał oddać Wałęsa Kazikowi.... :happy:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:47 #342076

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Monika-Sz wrote:
Iwuś- rzadko udaje mi się zamilknąć :silly: Cieszę się, że jesteś :hug:
Jak samopoczucie.. i w ogóle, jak się trzymasz..?
Jak widzisz- ja powoli zaczynam myśleć o psiaku- w sumie to Mąż mi wierci dziurę w brzuchu, a ja się mocno waham..
Jak u Ciebie- kiełkuje powoli myśl, czy jeszcze uczucia zbyt świeże..? :kiss3:
/quote]

Trochę to potrwało, ale przedreptałam tych 10 stron. Zachwyciłam się planami na rabatę przy wykuszu - super sobie radzisz z planowaniem. Tak trzymaj. Chciałam tez wystąpić w obronie brzozy, choć zdaje się nie muszę, bo ty kochasz te swoje brzozy :hug: Dom kupiliśmy właśnie z powodu olbrzymiej brzozy, która rośnie od drogi. Kocham ją i uwielbiam się do niej przytulać. I w cale mi nie przeszkadzają "jej śmieci"

A co do moich trosk, to od tygodnia znowu bardziej tęsknię i ciągle o nim myślę..tak bym się chciała przytulić do niego i wycałować te jego aksamitne papelki. Bardzo mi brak Guinnessa. Zaczyna coś mi tam kiełkować, ale jeszcze jest za wcześnie. Ja w odróżnieniu od ciebie lubię duże psy i myślę, że mogłabym wsiąść pieska ze schroniska, ale nie wiem czy M na to się zgodzi :sad2:
Ostatnio zmieniany: 20 Lut 2015 23:50 przez iwa27.
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 20 Lut 2015 23:48 #342077

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Racja, zapomniałam, że teraz wiocha w Wawie jest :happy3:

Do powiedzonek o wstydzie mogę dodać- niech się wstydzi ten, kto widzi;)

Most rozbierają, bo "tak taniej".. Dzięki temu pożarowi to ktoś zrobi interes życia :whistle: Swoją drogą żenujące- i pożar.. i gaszenie :jeez: Kraj się chyli ku upadkowi :teach:
W komentarzach pod artykułami o tym temacie przeczytałam fajny tekst- gdyby ktoś chciał zrobić inwazję na kraj, to najlepiej w weekend- nic nie funkcjonuje ;)

EDit.. a Dziadek nie mówił Ci, że jak Cię złapią, to mów, że nie Twoja ręka :happy:

Iwonko- serdecznie dziękuję za miłe słowa nt planowania rabat :thanks: Mi się ciągle wydaje, że to marnie mi wychodzi- ale trudno, skoro ogródek mój, to tego nie przeskoczę ;)Planuję, jak umiem..
Brzozy są ukochane! Niech śmiecą na zdrowie ;)

Doskonale Cie rozumiem- mnie też czasem dopada tęsknota. Z dnia na dzień nie myślę o tym, ale czasem jak przyszpili :cry3:
Psiaków dużych sie boje, szczególnie takich o zdecydowanym charakterze.. byłam 2 razy ugryziona i raz "zaatakowana" przez dużego psa- dla mnie psiak do kolana jest ok, wyższe wywołują niepokój- chyba, że są bardzo milusińskie..
Ja chwilami myślę, że chcę psa.. a niedługo dochodzę do wniosku, że nie chcę, bo kochałam Zakusia.. Na razie psiaka nie ma i nie będzie, ale staram sie oswajać z tą myślą. Muszę, bo Mąż chce mieć psa..
Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 00:04 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 00:13 #342085

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monia skoro tak się boisz dużego psa to zapraszam na dogoterapię z Azją..... :hug:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 00:17 #342088

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Hahaha- jasne, odpalam motór i jadę :crazy:

Sam niedawno napisałeś, że jak się zezłości, to jej schodzisz z drogi. Zresztą- zdaje sie, że teraz siedzi w budzie i przegląda się w lustereczku ;)

Serio mówiąc- Azja jest ogromna.. W moich oczach ma rozmiar smoka :blink: , połykającego tchórzliwe dziewczątka(to o mnie ;) )

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 00:32 #342091

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Czy jej schodzę z drogi...nie tak...hmmmmm....owczarek środkowoazjatycki to twardy i nieustępliwy zawodnik... :think: z Asią zawsze dopinam by moje było na wierzchu - raz jak nie chciała się wynieś z jałowca i wrzosów(zrobiła sobie legowisko) pokazała mi zęby a ja ...jej szczotkę :devil1: i uciekła do swojego azylu...gdybym wtedy odpuścił to ona by była NR.1 - w tej akurat sytuacji
Za tę wiadomość podziękował(a): iwa27

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 00:46 #342097

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika co tak wcześnie poszłaś spać.... :think:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 00:51 #342100

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja spać.. no coś Ty! U Ciebie siedziałam :comp:

A propos Azji- nie boisz się, że Cię kiedyś dziabnie? MNie by to paraliżowało :unsure: nie umiałabym wychować takiego psa i egzekwować posłuszeństwa.
Zakusiek raz na mnie nawarczał- jak chciałam odebrać mu kość. To była częśc nauki, że pies musi wiedzieć, że ma obowiązek oddawać jedzenie. U nas czasem na ogródku cos psy znajdowały- a to kości, czy kawałki chleba.. pewno gubione przez ptaki.. Zawsze uważałam, że pies musi dla swojego bezpieczeństwa być tego nauczony..
Więc Zakusiek był innego zdania- ten mój bąbel ciapowaty nawarczał na mnie gardłowo.. aż mi się gorąco zrobiło! Ale sobie powiedziałam- no bez żartów, pies sięgający mi do kolana.. :crazy:
Nie umiałabym "sobie powiedzieć" tego przy psie postury Azji :unsure:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:01 #342103

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Azji miskę mogę zabrać lecz kości bym nie próbował :rotfl1: ,nie miałem tego psa od szczeniaka to raz, a po drugie nie wiem co przeszła przed adopcją... :dry: :think:
chyba Ci mówiłem że kiedyś mnie drasnęła po twarzy-czoło i nos :devil1: :rotfl1: ale to przez moją głupotę :teach: - to były ,,nasze'' początki.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:26 #342108

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie. o draśnięciu nic nie mówiłeś.. Boszz... i Ty mnie wpuściłeś na ogródek, gdzie grasowała Azja :jeez:

Ja Zakuśka też nie miałam od szczenięcia- dostałam go, jak miał 1.5 roku.. ale to inna liga ;) Tchórz, bojący sie własnego cienia.
Szczerze- nie wyobrażam sobie wzięcia dorosłego psa tej wielkości, z takim charakterem.. Bałabym się psa skarcić, czy czegokolwiek mu nakazać- szybko by mnie zdominował :hammer:
Trzeba mierzyć siły na zamiary ;)

Jak Kokosek- rozrabia? :hearts:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:38 #342109

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Kokosek... :rotfl1: ....znalazł dziś szyszkę ale miał frajdę....podrzucał ja do góry, łapał w pysk i biegał jak poparzony...na setkę był szybszy od Usain Bolt :devil1: , o przygodzie z Azją opowiem ci jak wpadniesz po ,,patyki''.... :whistle:
Oglądasz czasami w TV Oskara-takiego gościa od układania psów - program jest prod USA...ten gość to ,,kozak'' - wszystko co tyczy się czworonogów to zachowania stadne...

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:44 #342110

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja z programów USa nt psów kojarzę Cezara Milana.. Zaklinacz psów.. czy jakos tak..? Jego też pies kiedyś dziabnął..

Tak, zachowania stadne, trzeba być przywódcą stada itp.. ale żeby być przywódcą to trzeba się nie bać poddanych ;) a w moim przypadku oznacza to- do kolana, łagodny charakter..

Kiedy będzie czas na patyki?

Kokosik- cudo!! Ile radości jest w tej psinie :happy:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:47 #342111

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
chester633 wrote:
Oglądasz czasami w TV Oskara-
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

oczywiście miał być Cezar.....muszę się na razie wylogować na godzinkę....jadę w teren..... :pinch:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 21 Lut 2015 01:51 #342112

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie żartuj.. jak w teren. Powiedz kumplom, że nie masz czasu na wycieczki.. :happy-old: żeby tak człowieka na miasto ciągnąć po nocy :jeez:

Jak nie zasnę, to będę ;)

Czytam sobie forum o niewydolności nerek u psów- smutno jakoś się zrobiło :cry3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.529 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum