TEMAT: Gorzatkowo 2015

Gorzatkowo 2015 15 Lis 2015 18:28 #413800

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Gosiu, i o to chodzi - nasze wnętrze ma się podobać NAM :)
A nawiązując do dodatku do herbatki, to ja już jestem na takim etapie, że 'nic nie muszę', że zacytuję klasyka :P A zwłaszcza nie muszę być szczupła i piękna ;) A więc zaraz skonsumuję pyszne ciasteczko, bo ...lubię i sprawia mi to niekłamaną przyjemność :drink1:
Miłego wieczoru :kiss3:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowo 2015 15 Lis 2015 18:33 #413802

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ja nie skonsumuję... bo nie mam ;) tak na wszelki wypadek...
I choć też nic nie muszę - w tym być szczupła i piękna ;) to jednak kiedyś w życiu jednak chciałabym, a tu, co by nie mówić, z wiekiem szanse nie rosną ;)
Po prostu szczuplejsza z mniejszym obrzydzeniem patrzę w lustro... a i wygodniej jakoś, kiedy znad paska spodni nic się nie wylewa...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 15 Lis 2015 20:01 #413829

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
A u mnie już skonsumowane wczoraj upieczone pierniczki, dzieci wyjechały, cicho i pusto.
Jak zwykle, podobają mi się te Twoje przemiany domowe, styl konsekwentnie surowy, elegancki, szykowny.
Zainspirowana Twoim corocznym remontem ;) wzięłam wałek w garść i pomalowałam korytarzyk przy wejściu gospodarczym :lol: .
Tyle, że teraz :wink2: przydałoby się pomalować jeszcze drzwi.
Od godziny szukam ładowarki do aparatu, chciałabym zrobić zdjęcie lalce Zuzi, którą właśnie skończyłam robić,
Trenuję, bo okazało się, że tym razem będziemy mieć wnuczkę :lol: .
Dziękuję za zdjęcie różanki :P - ziemia odzyskana, ale już zasiedlona, zobaczymy wiosną.
U nas teraz mocno pada, nadrabia za suche lato.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 15 Lis 2015 22:07 #413858

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Też mi się taka różanka podoba! :lol:
Jakoś wszyscy pomijają milczeniem temat choroby, ale będziemy Cię wspierać :hug: Ktoś, kto ogród na pyle węglowym stworzył :) , z pewnością wygra z krętkami!
Tak się nad tym napisem na ścianie zastanawiam... To jakieś przykazanie pracowitości, z którym nie do końca mogę się identyfikować ;) , bo czy warto mieć to, czego pragną inni? :rotfl1:
Nawet Ela się przejęła i godzinę szuka już ładowarki, a tyle innych pożytecznych rzeczy mogłaby w tym czasie zrobić! :rotfl1:
Gosiulu, nowe trendy? A te sweterkowe ozdoby już poszły w kąt?
Na mnie takie firmy wnętrzarskie, tak je nazwę ;) , bo nawet nie wiem, jak powinnam ;) to nie zarobią, ale za to zewnętrzarskie ;), ogrodowe chętnie wspieram :)
Za tę wiadomość podziękował(a): ada.krysia, marzenaF

Gorzatkowo 2015 16 Lis 2015 01:26 #413882

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Gorzaciu, słodko-gorzka to radość, że wątek otwarty :dance: Czyżbyś się zraziła do mojego :P ?

Współczuję bardzo stwierdzonej choroby i spustoszenia, jakie poczyniła w organiźmie przez te lata..ale szukając pozytywów..jest diagnoza! To już dużo, bo chociaż wiadomo, z czym i jak walczyć.. Teraz już będzie lepiej- a gdy złapiesz gorszy czas, to sobie odpoczniesz chwilkę..i z nowymi siłami wrócisz- a wszyscy tu na Ciebie bedą czekać :hug:

Podziwiam dyscyplinę w urządzaniu wnętrz- do tego trzeba mieć twardy charakter, żeby nie naznosić bibelotów w innych kolorach :silly: Takie konsekwentne trzymanie sie obranego celu na pewno daje w domu świetny efekt spójności :woohoo:

Twoja różanka bardzo mi się podoba :rotfl1: Co tam posadziłaś- napisałaś i mi umknęło, czy to tajemnica do wiosny :think: ?

Ściskam i serdecznie życzę, aby leczenie jak najszybciej przyniosło efekty :hug:

Gorzatkowo 2015 16 Lis 2015 15:02 #413936

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Musiałam urwać się godzinę wcześniej z pracy i teraz nadzoruję panów monterów... nie mogę się już doczekać, kiedy zamknę za nimi (nowe) drzwi!

Elu... byłam, widziałam! Urodziwa Zuzia! :)
Jak u Ciebie po remoncie dachu? Bo to było wyzwanie, nie jakieś tam drobnostki, którymi ja się param!
Pierniczki będą i u mnie... jak już przyjdzie pora...

Martulu... dziękuję za troskę i wsparcie... aczkolwiek nie oczekuję od Was niczego ponad odrobiną wyrozumiałości w cięższych momentach, nie będziemy zatem rozwodzić się nad tym tematem (rymuję? :blink: )
Sweterkowe ozdoby są, mam nawet nowe kubeczki w szarych sweterkach. Ptakom za to na razie podziękowałam ;)

Monika... czułam się trochę jak pasożyt ;) ale to nie znaczy, że zamilknę tam, gdzie zdarzało mi się odezwać...
Dziękuję za wsparcie, ja twarda sztuka jestem, więc tak łatwo się nie dam :P choć akurat depresja potrafi zmóc każdego i to jest dla mnie najtrudniejsze - a jednocześnie najbardziej widoczne tu, na forum :(
Różanka zasiedlona azaliami (nie pytaj jakimi, różnymi, oględnie mówiąc ;) ) i dużymi grupami cebulowych pomiędzy krzaczkami - liczę na spektakularny efekt na wiosnę: robinia zacieniająca latem tę rabatę, późno obsypuje się listkami, więc powinno być tam akurat światła dla kwitnących wiosennych roślin, a później korona drzewa pozwoli azaliom trochę odetchnąć...

Jeśli chodzi o bibeloty, to rzeczywiście jestem konsekwentna, ale bez wielkich wyrzeczeń.
Teraz dojrzewam powoli do wprowadzenia na czas Świąt czerwieni... o ile z ubiegłorocznymi szarościami nie współgrała, to chyba będzie dobrze wyglądała na tle bieli i czerni. Nie w nadmiarze, w detalu jedynie... o nie jest to do końca mój kolor... nie mam czerwonych ubrań...
Ale na przykład mam czerwone oprawki okularów... i paznokcie ;)
Pozdrawiam - Gosia
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Gorzatkowo 2015 16 Lis 2015 19:03 #413959

• Grzesiu
  • Grzesiu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Życie jest piękne
  • Otrzymane dziękuję: 213
No jak to tak czarownica bez miotły...nie wypada :bye:
Mnie też działka nie cieszy w tym roku...zwłaszcza okres suszy dobił moją ochotę na działkowanie
Fajne zasłony

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 19:41 #414126

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Tajemnicą poliszynela, jest, Grzesiu szanowny, że miewasz ostatnimi czasy przyjemniejsze sposoby na spędzanie wolnego czasu, niż działka (że o forum nie wspomnę), zatem aż tylu okazji do dołowania się suszą nie ma ;)
Nie jest to wyrzut, absolutnie pochwalam ideę ustatkowania się, jednak... czyżby Justyna nałożyła embargo na internet? :P

Z miotłą czy bez... widoczek z okna upiorny... mój ulubiony :lev:

Małżonek szanowny umila wieczór wiertarką... sama tego chciałam ;) powtarzam sobie, że musi być demolka, żeby było pięknie... na razie tkwimy na tym pierwszym etapie :blink:
W ramach zaklinania rzeczywistości wędruję myślami ku okresowi świątecznemu i na tę intencję zaszalałam nawet troszkę w TKMaxx-ie... uwielbiam ten sklep i gdyby nie resztki zdrowego rozsądku, mogłabym tam zamieszkać :rotfl1:
W ramach uchylania rąbka tajemnicy wyjawię, że przybyło kilka ślicznych (czy ja naprawdę napisałam to słowo? :silly: ), czerwonych drobiazgów... które na pewno pojawią się za czas jakiś w świątecznych aranżacjach...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 20:05 #414132

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Bardzo jestem ciekawa tych czerwieni, wydaje mi się, że ładnie ożywią wnętrze, jak czerwone paznokcie do czarnej sukienki ;).
Kiedy mój małżonek zaczął bawić się w hydraulika [wymiana baterii], to na drugi dzień prawdziwy hydraulik musiał spawać rury, takiego mam siłacza :P . Wiertarka jednak bezpieczniejsza, chyba, że się wkręci w rurę z wodą ;)
Krótkotrwała demolka jest do przyjęcia, wiesz, że zaraz minie i będzie pięknie.
A wiesz, gdzie była moja ładowarka - w futerale na aparat, kto by tam zaglądał :laugh1: ,
co innego na komodzie, parapecie, w szufladzie biurka czy wielu innych miejscach - ja to jednak jestem królową chaosu. :sad2: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie
Ostatnio zmieniany: 17 Lis 2015 20:05 przez elsi.

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 20:07 #414133

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jak w Lublinie otworzyli TKMaxx, to poleciałam w te pędy oglądać te cuda, o których wiele w sieci czytałam. Niestety moje zderzenie z tym sklepem poskutkowało zupełnie odmiennymi od Twoich skojarzeniami :dry: . Jak dla mnie to połączenie ciuchlandu z graciarnią, a do ciuchlandu z graciarnią ceny z kosmosu nijak nie pasują :pinch:
Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda w innych miastach, byłby to nie pierwszy przypadek, że Lublin jest ubogim krewnym :unsure:

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 20:46 #414143

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Elu... czy jeśli powiem, że mój kabelek do ładowarki telefonicznej jest ZAWSZE w prawej, górnej szufladzie komody w sypialni - za wyjątkiem momentów, kiedy telefon się ładuje - wówczas znajduje się na blacie bezpośrednio nad rzeczoną szufladą ;) a kabelek łączący aparat z laptopem jest zawsze w specjalnie przeznaczonym do przechowywania i aparatu i kabelka pudełku na półce w salonie... to wyjdę na straszną pedantkę? :oops: :rotfl1:
Rur z wodą w zasięgu operatora wiertarki brak, ale żeby nie było za słodko, wiertło okazało się za krótkie, aby przewiercić otwór na kabelek łączący dzwonek z usytuowanym na zewnątrz przyciskiem... próbował z dwóch stron... ale dwupasmówka wyszła... jak tym drogowcom z dowcipu :happy3:

Czerwone paznokcie do czarnej sukienki - nie na odwrót! Czy to Magdy mąż miał wyrobioną opinię na temat pań w czerwieni? :whistle:

Markitko... w tym sklepie omijam zawsze stoiska z ciuchami i innymi modowymi gadżetami, nie jestem fanatyczką modnych marek i ubieram się raczej w sieciówkach (i ulubionym lumpeksie ;) ), zatem logo na metce mi nie imponuje, zwłaszcza kiedy cena kosmiczna - nawet jeśli normalnie płaci się za to więcej...
Miewają fajne buty (luuubię buty :whistle: ), ale chyba tylko raz skusiłam się na czarne szpilki z mięciutkiego zamszu... superwygodne i bardzo zgrabne... ale to taki zakup na całe życie ;)
Co do działu z wszelkiego rodzaju dekoracjami, zdarza się trafić na coś unikalnego, w rozsądnej cenie.
A mój M ma tam ulubiony dział z nożami :lol: dzięki czemu ostatnio nasza kuchnia wzbogaciła się o jakieś cuda ze stali damasceńskiej :blink: i zgrabny, japoński oręż do krojenia...
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 17 Lis 2015 20:48 przez gorzata.

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 21:31 #414154

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
gorzata wrote:
Różanka zasiedlona azaliami
To mój ulubiony rodzaj różanki :rotfl1: Teraz się mnie już nie pozbędziesz :woohoo:

MNie też Tkmaxxx nie porywa.. Znam jego prawdziwą wersję, gdzie traciłam głowę..a w polskim odpowiedniku jakoś nie umiem się odnaleźć :think: Ceny też nie powalają.. :unsure:

Gratuluję czerwonych bibelotów..czy to do czarnego czy do szaego koloru- czerwony pasuje idealnie! Będzie pięknie, już to czuję :kiss3:

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 21:47 #414161

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja odnaleźć się potrafię, bo te moje, to takie... mini... Maxxy :silly: za to w Warszawie na Marszałkowskiej mi się nie podobał... ciasno, tłoczno... nie da się szperać w takich warunkach... to ja już wolę swoją prowincję ;)
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 21:53 #414165

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
W tym na Marszałkowskiej nigdy nie byłam, robiłam kilka podejść do tego w CH BlueCity. Skoro już weszłam, to coś kupić musiałam :funnyface: tak więc mam miseczkę na owoce czy inne chrupacze- z drewna..i śliczniusi fioletowy płaszczyk. Jednak do tego stopnia sklep nie zdobył mojego serca, że nie ciągnie mnie tam w ogóle.
Swojego czasu buszowałam w Bath n Body Works, tez przez sentyment.. ale przeginają z cenami nieziemsko :angry: Tak samo Home and You.. czasem coś fajnego wpada w oko, ale ceny często sprowadzają na ziemię :unsure:

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 22:02 #414171

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Ja jeszcze nie byłam w naszym Tkmaxx , ale miałam okazję być w zeszłym roku w Berlinie..
Moja córka mnie tam zaciągnęła.
Wrażenia ? Wielki lumpeks, nic nie mogłam sobie wypatrzeć ,bo przy takiej ilości rzeczy to trudne.
Tylko ,że ja ogólnie nie lubię zakupów, a już sklepy typu Home&You przytłaczają mnie swoją ...drobiazgowością :happy4:

Jedynie Ikea dobrze na mnie wpływa.

To straszzzzzne zdjęcie jest rewelacyjne Gosiu !

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 22:40 #414178

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Monia... H&Y... no cóż... popatrzeć można... kupić - raczej tylko na wyprzedażach, wtedy ceny osiągają poziom mniej więcej adekwatny do tego, co proponują, rzadko zdarzają się naprawdę okazje do nabycia czegoś za bezcen :unsure:
Dlaczego fioletowy płaszczyk wcale mnie nie dziwi? :devil1:
Magda... lubiłam jeździć do Ikei (wybaczcie, ale odmieniam tę nazwę - to też lubię :silly: ) kilkanaście lat temu, to była wówczas wyprawa pociągiem do Wrocławia, przywoziło się drobiazgi, ale takie... inne...
Teraz jeżdżę z konkretnym zamiarem zazwyczaj... i staram się omijać ten sklep w weekendy :happy3:
Jeśli chodzi o drobne dekoracje, to czasem udaje się coś wyszperać w Pepco, ostatnio zaglądam również do KIK i Netto. Można kupić coś zgodnego z obowiązującymi trendami, może nie jest to jakaś superjakość, ale też cena niewielka, więc i wyrzut sumienia (aaa... zapomniałam, nie posiadam takowego ;) ) i żal, kiedy po jakimś czasie idzie w odstawkę - mniejszy...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 17 Lis 2015 22:58 #414181

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie w szufladzie pt kolor fioletowy mieści się wszystko..od odcieni lawendowych, przez wrzosowe, na bakłażanach kończąc.

O proszzz..a ja codziennie mijam Netto- sądziłam, że to jakiś spożywczy :think: W Pepco fajne rzeczy są o tyle, że kupując jakieś drobiazgi łatwo się skusić, bo są niedrogie :silly:

Ja też odmieniam nazwę Ikea.. Jak inaczej powiedzieć..jadę do IKEA.. nieeee.. do IKEI :lol: Lepiej już odmienić, niż mówić Ikeja :rotfl1:

Gorzatkowo 2015 18 Lis 2015 11:18 #414205

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Monia, ja też nie zaglądałam do Netto, dopóki bratowa mi nie podpowiedziała... a ona ma absolutnego świra na punkcie dekoracji i zmian :devil1:
To taka trochę... Biedronka ;)(sklep, nie bratowa) : i spożywcze i przemysłowe...
Fioletowy to zupełnie nie mój kolor, choć przecież mogłoby się zdawać, że reprezentujemy podobny kolorystycznie typ urody... we wnętrzach też go nie oswoiłam...

Poranek był piękny, słoneczny i ciepły, bo kto to widział 13 stopni rano w listopadzie? A teraz na zmianę leje i świeci po oknach, powiewa też konkretnie...
Byle do wiosny...
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 18 Lis 2015 11:24 przez gorzata.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.630 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum