TEMAT: Gorzatkowo 2015

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 20:23 #419651

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Aleście już natrzaskali wpisów, ja niedawno dopiero dostalam sms, że dzieci szczęśliwie dotarły do Krakowa.
Przyjechały w wigilię o 13-tej, więc musiałam bardziej liczyć na siebie. Jak zwykle ..... dałam radę ;) .
Cieszę się, że chcą z nami spędzać święta, bo mają już również inne zobowiązania.
Czyszczenie klawiatury nie bardzo pomogło, mam jednak dodatkową klawiaturę na ekranie, jakby jakaś literka nie wybijała mogę się nią posłużyć.
Gosiu, rodzice nie chcą nam sprawiać kłopotu, dlatego bagatelizują problemy zdrowotne.
I dodatkowo .... bardzo cenią sobie niezależność, mój Tata ma już 85 lat, sam mieszka, prowadzi samochód
a wypytywanie o cokolwiek traktuje jak ograniczenie swobód obywatelskich :silly: .
Nieraz zastanawiam się, jak reagowałabym, gdyby dzieci zaczęły mnie ograniczać, np.zakazały pracy w ogrodzie ze względu na kręgosłup? :happy-old: .
Internetowy rabuś nie da pałką w głowę, przynajmniej dosłownie, ale to jednak rabuś - przykre zdarzenie.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 20:46 #419661

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
gorzata wrote:
W H&Y byłam... ale jak już kiedyś wspominałyśmy, ich ceny dopiero po sporej obniżce stają się rozsądne... poza tym... nic mnie na kolana nie rzuciło ;) odnoszę wrażenie, że ostatnio asortyment tego sklepu staje się nieco... wtórny...
Ja z wyprzedaży skorzystałam, bo też ceny pierwotne powalają, szczególnie, że to chińska produkcja przecież :jeez:

Za wtórność asortymentu ja akurat dziękuję radośnie- niewiele w tym sklepie kupowałam, a rok temu wpadła mi w oko miseczka, która i w tym była wystawiona. Tak więc niech żyje wtórność dla spóźnialskich :rotfl1:

Co do paypala.. dziwne, że nie potrafią udowodnić nieuprawnionego wejścia na konto..albo im się nie chce.. Znajomy z USA opowiadał mi, jak w kurorcie wakacyjnym wyciągał kasę z bankomatu, po godzinie było drugie wyjęcie- tym razem przez złodzieja.. Zgłosił, że to nie on..i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu dostał zwrot na konto :blink: Ja karty kredytowej nie mam- zlikwidowałam dla swojego bezpieczeństwa :funnyface: więc nie do końca znam zasady, ale zaskoczył mnie ten bezdyskusyjny zwrot.. A z kolei sprawa Waszego Syna zaskakuje negatywnie- jakby po IP nie można było dojść, kto, kiedy.. :hammer:

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 21:26 #419674

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
magdala wrote:
Kiedy ją pytam czy po studiach zamierza wracać czy zostać w tej Łodzi ,mówi ,że chce jechać "jeszcze dalej"...
Gdzie to jest ??
Obawiam się, że może to być Londyn :) Nigdy nie puszczajcie dzieci do Londynu! To miasto zasysa dzieci! ;)

Gosiaaaa.... Ja czytam, bywam, ale sama wiesz... Sytuacja...
A tu byłam dziś w skrzynce ;) i Ty jesteś kochana, a ja podła... Bardzo dziękuję!
Masz rację, to jak z terrorystami, nasze zwycięstwo to nie dać im zmienić, zniszczyć naszego życia, właśnie w Londynie taką forsuje się taktykę i to jest słuszne!
Ale komórki w całym ciele nerwowe, te w mózgu najbardziej :)
Cieszę się, że z teściem już lepiej. No i cieszę się, że płuca zdrowe, a Magdala niech się nie wymądrza! :rotfl1:
Mówisz, że antydepresanty fajne są? Może i ja spróbuję? Co konkretnie polecasz? :rotfl1:
Jutro dziecko wraca do Londynu i będzie mi smutno...

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 21:30 #419676

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Magda... nasze dzieci już duże... ale fajnie patrzyło się ;) przy Wigilii na siostrzeńca - dwulatka...
Siostrzenice M nieco starsze, ale też młodsze od moich... ośmiolatka została nawet u nas pierwszy raz na noc ;)
Cieszę się, że moje dzieci już takie... samodzielne ;) bo muszę przyznać, że już chyba... za stara jestem :happy3:

Elu... wtrącamy się = jesteśmy złymi dziećmi wg ojca... nie wtrącaliśmy się = wyszliśmy na złe dzieci przed wszystkimi :crazy:

Monia... ja myślę, że taka kradzież jest trudna do udowodnienia... przecież nie musisz się logować zawsze z tego samego miejsca, prawda?
Choć on zwykle się loguje z domu... chyba nawet zawsze...
Poczekamy... ciekawa jestem tylko, co oznaczała reakcja tego serwisu: zablokowali konto sami :think:
Zaczną się normalne dni robocze... może się dowiemy...
Młody w nastroju mocno nieprzysiadalnym, bo stracił dostęp do większości swoich gier :evil:

Zdjęcia z nogami dawno nie było :rotfl1:
Pod kolor :P

Martulu... a ja już pewna byłam, że poczta nawaliła :oops:
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 27 Gru 2015 21:32 przez gorzata.
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 21:58 #419685

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ale naprawdę przez grzeczność mogłabyś zaprzeczyć, że nie podła! :rotfl1: Christmas time mamy w końcu! :rotfl1:

Gorzatkowo 2015 27 Gru 2015 23:36 #419709

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
O, jak już zdjęcia z nogami wracają ,to idzie na dobre :P

Do mojego brata przyszli goście z dwójką kilkuletnich dzieci i z moją bratową samymi spojrzeniami się porozumiałyśmy ,jak to dobrze ,że nasze takie duże...
Tamci naznosili jakichś wielkich hałaśliwych zabawek , biegali w kółko i takie rzeczy... :happy3:

Oczywiście nasi dokładnie tak samo zachowywali się lata temu ... ;)

Marta ,coś jest z tym Londynem ,bo moja córka była już tam kilka dni w czasie liceum i faktycznie
ciągle potem mówiła ,że musi tam wrócić. Mówisz - nie puszczać ?

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 12:33 #419747

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Kurcze, a ja puszczałam jednego i drugiego a to to Londynu, a to na Cypr a to do Ameryki, ba! nie tylko puszczałam, ale nawet wypychałam ;)
A oni zawsze wracali :eek3: Do mamusi, do dziewczyny, do kolesiów...Nigdzie nie było fajnie :P

Ja Święta miałam gwarne i wesołe :) Było nas sporo, ale głównym gościem była malutka dwumiesięczna Alicja, ksywka Miśka :hearts: Jeszcze nie ganiała, nie bawiła się hałaśliwymi zabawkami, ale trochę nam w kość dała. Chyba będzie bardzo towarzyska, bo gdy nie spała musiała być na rękach. I nie bardzo podobało jej się siedzenie przy stole, zdecydowanie wolała spacery po domu, tańce, podskoki i bujania; 'lotnik' też był fajny. Aha, jeszcze nie zaszkodziło, gdy noszący i bujający śpiewał, najlepiej 'Idziemy na jagody'. A do spania puszczaliśmy jej nie kołysanki, ale brzęczenie odkurzacza lub suszarki do włosów - specjalne nagrania z netu dla niemowląt :eek3: Dziwne są te współczesne dzieci B)

Gosiu, dobrze widzieć znowu Twoje nogi :lol: Idzie ku dobremu!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 14:01 #419758

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Idzie ku dobremu? Nogami do przodu? No nie wiem... nie wiem... ;)
Psychicznie jest ok, natomiast fizycznie odczuwam jakiś mały kryzys, co prawdopodobnie jest reakcją na leczenie... zobaczymy...

Chciałam serdecznie podziękować Marysi - Olibabce i Markitce za piękne kartki świąteczne :kiss3: miło jest, kiedy Święta nie kończą się tak szybko ;)
Maryś... co do Twojego życzenia... kto wie? ;)
Czas pokaże...
Aaaa... nie podziękowałam jeszcze (tutaj) za jedną kartkę, ale w tym przypadku załącznik był tak frapujący, że wymagał innej formy przekazu :happy3:
Nie mam zgody na publiczną prezentację... nie zaryzykuję :devil1:
Pozdrawiam - Gosia
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, r-xxta

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 16:21 #419772

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja się mogę tymczasem przyłączyć do podle zachowującej się przedmówczyni ;) bo sama nikomu kartek nie wysyłałam w tym roku..a dziś właśnie dostałam Gosiaczkowego pluszaka wraz z życzeniami :oops:

Gosiu, ogromnie dziękuję za ten uroczy prezent :hearts: a mi wstyd, że pierwsze primo- nie wysyłam kartek :dry: a drugie primo ;) nie umiem nic tak fajnego zrobić w ramach podziękowania :oops:

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 16:44 #419778

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Cieszę się, że kolejny reniferek dotarł do celu :) ... swoją drogą, jest spora rozbieżność, jeśli chodzi o termin dostawy jednocześnie wysłanych kartek :unsure:
Ale ja lubię dostawać kartki i po Świętach... bierzcie zatem przykład ze mnie ;)
Monia... no co Ty? U mnie czekają na debiut foremki wielkanocne, otrzymane od Ciebie wiosną :oops: nie wiem, czy wystarczającym wytłumaczeniem na to może być fakt, że byłam wówczas w paskudnej depresji :( i choć mnie ucieszył prezent, nie miałam siły na żadne pieczenie...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 17:15 #419786

• Grzesiu
  • Grzesiu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Życie jest piękne
  • Otrzymane dziękuję: 213
Frapujący? muszę pogoglać :blink:
No to jeśli o mój chodzi to zgoda jest...ale ja od razu się tłumaczę, że szycie nie będzie moim drugim hobby :P

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 18:03 #419802

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Gorzatko, Twój teść nie jest jedyny, dziś mój mąż odprowadzał do domu starszego pana, który leżał przy drodze, okazało się, że ma 90 lat i cierpi na zawroty głowy. Ale pogotowia nie pozwolił wezwać, bo nic przecież mu się nie stało :eek3: Zresztą mój ślubny też zrobił badania krwi, gdy młody zaszantażował go, że na prawo jazdy zapisze się, gdy ojciec pójdzie do lekarza :) No a ten kurs to kolejna rodzinna opowieść, od chyba już sześciu lat kontynuowana :happy: i podejrzewam, że bez końca :happy:
Jednym słowem z facetami jest ciężko się dogadać, nieważne w jakim są wieku :happy:

Gorzatkowo 2015 28 Gru 2015 18:49 #419831

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Alinko... ale trzeba przyznać, że nudny byłby ten świat bez nich ;)
Grześ... googlaj... googlaj... ode mnie można się wiele nauczyć... nowych słów na przykład ;)
Ale szyć to musisz sam się naumieć :happy3:

Jest zgoda... jest prezent...
Co do zastosowania... umówmy się, że jednak pozostaniemy przy ozdobnej powłoczce na poduszkę... choć były i bardziej... praktyczne ;) sugestie...

Proszę... cóż za udana próba wpasowania się w obowiązującą tej zimy kolorystykę i stylistykę:

Prostota w stylu scandi ;)

Guzik przyszyty w bardzo malowniczy sposób... z takiej dziurki na pewno nie wypadnie :devil1:

Jakby to powiedzieć... jeszcze nigdy w życiu żaden facet niczego dla mnie nie uszył :oops: ale... jako ogrodnik świetnie sobie radzisz, Grzesiu! :kiss3: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Gru 2015 08:34 #419950

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Widzę, że prezent wywołał konsternację (znów trudne słowo)... większą niż moje nogi :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Gru 2015 08:57 #419953

• ada.krysia
  • ada.krysia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 137
To nie konsternacja, ale zachwyt Gorzatko, zachwyt :rotfl1: :devil1: :rotfl1:

Gorzatkowo 2015 29 Gru 2015 09:31 #419962

• Roma
  • Roma's Avatar
Cokolwiek by nie powiedzieć,to odważny gość jest z Grzesia ;)

Gorzatkowo 2015 29 Gru 2015 11:30 #419978

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzaciu, to Grześ forumowy dla Ciebie uszył.. :woohoo: Nie konsternacja, tylko dzika zazdrość chyba wszystkich uciszyła :rotfl1:

Swoją drogą- świetnie się spisał.. i brawa za pomysł :lol: DObrze, że ja nic takiego nie wymyśliłam, to dopiero byłby ubaw :P

Gorzatkowo 2015 29 Gru 2015 20:36 #420079

• Zielona Ania
  • Zielona Ania's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1300
Gosia, dzisiaj miałam wielką niespodziankę - reniferek (jest kapitalny) i życzenia! Bardzo Ci dziękuję - nie spodziewałam się.
Dobrze, że zawirowania świąteczne minęły, oby Nowy Rok był łaskawszy.
Co do Grzesiowej powłoczki - ja bym przechowywała jak cenną relikwię :bravo:
Zapraszam
Mania Zieleni
Za tę wiadomość podziękował(a): gorzata

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.571 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum