TEMAT: Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 15 Mar 2020 22:49 #698599

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
To dopiero nauczanie wstępne... :happy3: :happy4:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 15 Mar 2020 23:19 #698605

• vimen
  • vimen's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 417
Hmmm... na jesieni przywiozłam prawie kilogramową butlę nadmanganianu potasu z działki z myślą o daliach - tylko gdzie ja ją wsadziłam? :unsure: Listę do wysiewów mam zrobioną, zaraz opiszę nożyki i jutro trzeba będzie skombinować naczynka i porobić dziurki. I sieję :dance:

pozdrawiam Katarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 07:13 #698617

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
No zbiesiły mi się w tym roku pomidory i nie chcą kiełkować :jeez:
Zawsze moczę je w rumianku parę godzin i na waciki. W tym mi się nie chciało i wyłożyłam bez moczenia. Nasączyłam rumiankiem tylko wacik. Boję się, że zgniją a nie wykiełkują. Może polać je wodą utlenioną?
Co ciekawe papryki nie mają problemu z kiełkowaniem :think:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 09:43 #698638

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Niczym nie ryzykujesz...
W trakcie kiełkowania tlen jest potrzebny w dużych ilościach.
Szczególnie narażone na niedobór tlenu podczas kiełkowania są nasiona duże i stare.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 13:17 #698677

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7721
Dobra wiadomość dla wszystkich :woohoo:. Tak jak poprzednie wirusy SARS i MERS, nowy koronawirus najprawdopodobniej nie przenosi się drogą płciową więc i tym przypadku całkowicie wystarczającym zabezpieczeniem przed złapaniem SARS-CoV-2, nadal pozostaje maseczka. :devil1:
zdrowie.radiozet.pl/Seks/ABC-seksu/Koron...si-sie-droga-plciowa
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 13:18 przez KaLo.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 13:46 #698684

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
To raczej zła wiadomość, dzisiaj usłyszałam, że niektórych Chińczyków zamkniętych w domach zaraziły wolnowychodzące zwierzęta.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 14:09 #698685

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja Was proszę, skończcie te domysły. To nie są potwierdzone naukowo informacje, tylko plotki a ludzie w Polsce już zaczynają zostawiać psy na ulicy.
Profesorowie medycyny i wirusolodzy już się wypowiedzieli, że zwierzęta w tym przypadku NIE SĄ NOSICIELAMI.
zdrowie.wprost.pl/koronawirus/10306983/c...l-przestrzegaja.html
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 15:11 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, anaka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 15:26 #698696

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
Zgadza się one nie zachorują, być może przyczyną jest to, że mają wyższą niż ludzie temperaturę ale mogą przenieść na sierści.

Ja kociastym robię kwarantannę a pies spacery ma tylko po placu.
Muszę uważać na Babcię.

Rozumiem, że nie wolno robić paniki, bo niektórzy nieodpowiedzialni skłonni będą pozbyć się zwierzęcia.
Jednocześnie nie wolno wierzyć we wszystko co nam powiedzą lub napiszą, trzeba mieć własny rozum.
A mój własny rozum podpowiada mi, że skoro wirus na różnych powierzchniach może przeżyć kilka lub kilkanaście godzin, to co przeszkadza mu przeżyć na sierści?

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 15:36 #698698

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak, na sierści może, tak jak i na naszych włosach, czy ubraniu.
Można zdezynfekować sierść psa odkażaczem na spirytusie, można też użyć suszarki do włosów. Ciepłe i suche powietrze bardzo szybko poradzi sobie z wirusem a zwierzak nie ucierpi.
Kilkanaście godzin przeżywa tylko na metalowej powierzchni. Na suchym ubraniu (śierści) ok.6 godz.
Marlena
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 15:39 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, whitedame

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 16:42 #698714

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Nieświadom niczego, pilnuje skarbu największego...

IMG_20200316_164014332.jpg
Marlena
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 16:50 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, anaka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 17:30 #698728

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1652
Cudny piesek.
Wiedźmowata
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 18:14 #698739

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7721
KaLo wrote:
Dobra wiadomość dla wszystkich :woohoo:. Tak jak poprzednie wirusy SARS i MERS, nowy koronawirus najprawdopodobniej nie przenosi się drogą płciową więc i tym przypadku całkowicie wystarczającym zabezpieczeniem przed złapaniem SARS-CoV-2, nadal pozostaje maseczka. :devil1:
zdrowie.radiozet.pl/Seks/ABC-seksu/Koron...si-sie-droga-plciowa
whitedame wrote:
To raczej zła wiadomość, dzisiaj usłyszałam, że niektórych Chińczyków zamkniętych w domach zaraziły wolnowychodzące zwierzęta.
:think: Sugerujesz, że uprawiali seks ze swoimi zwierzętami bez podstawowego zabezpieczenia? :ohmy:
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 18:15 przez KaLo.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 18:48 #698746

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
Wrzucam też tu, żeby nikt nie przegapił...
Królowa "podcieru" polecana w szczególności. Sama koniecznie muszę zdobyć...
patronite.pl/post/11159/subiektywna-list...ych-papier-toaletowy
Marlena
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 20:22 #698768

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
Zła bo nie trzeba uprawiać seksu, od tego można się powstrzymać lub zabezpieczyć .
Koronowirus roznosi się drogą kropelkową.
Nie da się źyć bez powietrza .... choć noblistka pisała inaczej.

Irenko zobacz co narobiłaś samej szałwi Luna mam 50 sadzonek :jeez:

20200316_200816.jpg

20200316_200827.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 16 Mar 2020 20:26 przez whitedame.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 20:39 #698776

• vimen
  • vimen's Avatar
  • Platinum Boarder
Ooooo a skąd masz takie fajne ciepłe skrzyneczki? :supr3:

pozdrawiam Katarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 20:41 #698777

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
Sławek uśmiecha się do obsługi działu rybnego w Selgrosie.
Muszą być całe.
Za tę wiadomość podziękował(a): anaka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 20:42 #698778

• vimen
  • vimen's Avatar
  • Platinum Boarder
Znaczy się pełne?

pozdrawiam Katarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 16 Mar 2020 20:47 #698780

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
Te do ryb są zawsze pełne tylko obsługa je dziurawi żeby woda z lodu odpływała.
Na giełdzie warzywnej są jeszcze takie do sałaty podziurawione.
Te używam do rozsady pod folią.
Fajnie izolują od zimnej gleby.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.755 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum