TEMAT: Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 09:55 #698847

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
Rany boskie, puściłam nieopatrznie Twoją Histerię i wyszłam na sklep do klienta.
Nie dało się dosłuchać a Klient błagał by wyłaczyć. :woohoo:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 09:57 #698848

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 467
czesio wrote:
Zwracam się z apelem o usunięcie tego postu.

Myślę, że powinieneś się udzielać w wątkach działu: "Off topic. Codzienność w naszej Ojczyźnie i inne tematy." na ...info. Tam znajdziesz pełne zrozumienie. Tak jak Ci Beatka napisała, nie musisz chodzić tam, gdzie Cię nie chcą.
Na pierwszy rzut oka widać, że tutaj tematem nie jest polityka, poglądy mamy bardzo szerokie, a przede wszystkim się szanujemy i lubimy (w przeciwieństwie do "Panów" i ich zwolenników)

Kasia wrote:
Janusz, naprawdę Bernadetty już nie ma? :supr3: Przecież ona tyle zrobiła dla Polski!!!
Odstawienie od koryta i dojnej zmiany przynosi natychmiastowe wyprostowanie poglądów.
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 09:59 przez mirek_z.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, anaka, Mirek19

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 10:01 #698850

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10260
whitedame wrote:
Rany boskie, puściłam nieopatrznie Twoją Histerię i wyszłam na sklep do klienta.
Nie dało się dosłuchać a Klient błagał by wyłaczyć. :woohoo:

Muse się mu nie podoba? :think: To świetna kapela. Wprawdzie lepszą histerię zrobił Def Leppard, ale tej "Musowej" też niczego nie brakuje :wink4:
Pozdrawiam,
Kasia

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 10:47 #698854

• Rzepka
  • Rzepka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1560
Właśnie pikuję i chciałabym Was przestrzec przed ziemią uniwersalną z Hollasu,(czarne worki) używam jej od lat, ale takich zanieczyszczeń nie widziałam, z jednego wiadra całą reklamówkę śmieci wybrałam, nawet płytkę ceramiczną znalazłam :woohoo:
Może to tylko taka partia, kupowałam w Castoramie w Sosnowcu.
No i nie mylić z hollasowską ziemią do wysiewu, ta jest super.

Pozdrawiam Irena

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 10:54 #698857

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Kilka słów od moderatora, żeby nowi forumowicze mieli jasność.

Wątki w dziale "Mój ogród" są wątkami autorskimi i to ich założyciele decydują jakie wpisy mają w nich pozostać. Wpisy usuwam na ich prośbę. Mogę też usunąć wpis na prośbę jego autora, ale tu decyzja należy do mnie, więc zastanówcie się co piszecie, bo może to zostać w necie na zawsze.
Natomiast nie toleruję wulgaryzmów i obrażania innych ludzi. Jeśli ktoś napisze "pan X to ch... złamany", to bądźcie pewni, że taki wpis usunę nieważne pod czyim jest adresem - polityka czy osoby prywatnej. Powtarzanie podobnych wpisów skończy się najpierw ostrzeżeniem, a potem banem.
Po za tym jestem zwolenniczką wolności słowa i nic mi do czyich poglądów i opinii, nawet jeśli są skrajnie różne od moich. Mogę tylko osobiście przestrzec przed zbyt burzliwymi dyskusjami o polityce, bo to niczemu nie służy. Jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby ktoś zmienił poglądy pod wpływem dyskusji w sieci, za to forumowicze, którzy się dotąd lubili nagle stają się wrogami.

A teraz wracam do wiosennych porządków, bo w tym trudnym czasie trzeba czymś zająć ręce i głowe.
Pozdrawiam
Bea
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 11:00 przez Betula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Mikar, zielonajagoda, mymysteryy, whitedame, pouder, CHI, Agus, Mamma, anaka, Black Rose, newrom, Zefirka, KaLo, Rzepka, Mirek19

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 11:49 #698869

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7721
Betula tak tyrzymać :drink1: . Specjalnie dla Ciebie za godną postawę obywatelską.

Piekny i chwytajacy za serce hymn p.Pietrzaka z czasów, kiedy jeszcze miał talent, który umarł wraz z komuną. Obecna Jego "tfurczość" to nieudolne podlizywanie się "wadzy"- jego autorskie określenie rzadzących. Satyryk prawicowy to jednak postać tragiczna. :think:

mirku_z odpuść czesiowi, spójż, lajkuje po kolei jak leci. Wróżę mu wielką przyszłość w polityce, tacy ludzie nawet zostają prezydentami. :ohmy:
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 11:50 przez KaLo.
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame, anaka, Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 13:17 #698875

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Dziękuję. :drink1:
Pozdrawiam
Bea

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 16:33 #698896

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1652
Co jest "godniejsze" zasadzenia" miechunka pomidorowa czy rodzynek brazylijski?
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 16:41 #698898

• vimen
  • vimen's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 417
Jedno i drugie rozsiewa się potem jak chwast :happy:
Miechunka jest wytrawna - raczej do sałatek, a rodzynek słodki - do deserów, więc zależy jakie masz potrzeby.

pozdrawiam Katarzyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 16:45 #698900

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Miechunka pomidorowa to zupełnie inna roślina niż rodzynek brazylijski, chociaż wyglądają podobnie.
Rodzynek, to owoc do jedzenia prosto z krzaka a miechunka wymaga obróbki termicznej. Nadaje się do potraw: gotowanych, smażonych np. sosów. Daje fajny posmak.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Agus

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 16:58 #698902

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7721
Też kiedyś miałem miechunkę z AWN. Skuszony opisami zrobiłem nawet meksykański salsa verde 2 razy. Pierwszy i OSTATNI. :sick: . Oczywiście to rzecz gustu ale jadałem dziwniejsze rzeczy , które smakowały lepiej.
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 16:58 przez KaLo.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 17:04 #698904

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
vimen wrote:
Jedno i drugie rozsiewa się potem jak chwast :happy:
Miechunka jest wytrawna - raczej do sałatek, a rodzynek słodki - do deserów, więc zależy jakie masz potrzeby.
Z rozsiewaniem się dam radę. Już przesądzone: rodzynek zostaje.
Wiedźmowata
Za tę wiadomość podziękował(a): anaka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 17:20 #698907

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10260
Dobra decyzja, będzie Pani zadowolona. :drink1:
Pozdrawiam,
Kasia
Za tę wiadomość podziękował(a): anaka, Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 17:21 #698908

• czesio
  • czesio's Avatar
whitedame wrote:
Nie umię pisać wstępów, więc będzie krótko.
Po Dziadkach odziedziczyłam 12 arową działkę z domem na stoku pagórka.
Apeluję do Pani, jako założycielki wątku „Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie”, o skierowanie prośby do Moderatora o usunięcie wpisu #697772 z dnia 11 Mar 2020 09:19.
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 17:22 przez czesio.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 17:37 #698910

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
czesio wrote:
Apeluję do Pani, jako założycielki wątku „Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie”, o skierowanie prośby do Moderatora o usunięcie wpisu #697772 z dnia 11 Mar 2020 09:19.

forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...ie?start=1080#698857
Wiedźmowata
Za tę wiadomość podziękował(a): czesio

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 18:26 #698923

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
Czesiu, pozwolisz że tak do Ciebie
się zwrócę.
Cały czas mam wrażenie, że znamy się z innego miejsca i czasu niż tu na Oazie.

Długo razem z przyjaciółmi zastanawialiśmy się dlaczego mamy usunąć ten film o p. Kaczyńskim?
Zmontowany został z prawdziwych wypowiedzi prezesa, kilkakrotnie powtarzanych-ale prawdziwych.
Prezes ma swoisty stosunek do ludzi, których lubi dzielić.
Na przykład na zakamuflowaną opcję niemiecką i rasę panów.
Dlaczego mam puszczać mimo uszu słowa, podobno, najważniejszej osoby w państwie.
To byłoby nawet niegrzeczne.
Ja słucham i pamiętam.
Gdyby Mirek wstawił zmanipulowany filmik jak p. Kaczyński śpiewa polski hymn w Mam talent, to usunęłabym bez gadania.
Będąc na świeczniku należy uważać na słowa, internet nie zapomina, jak kiedyś już pisałam w innym miejscu i czasie.
Kwestię pozostawienia lub usunięcia tego filmu pozostawiłam Mirkowi.
Mnie on nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniany: 17 Mar 2020 18:39 przez whitedame.
Za tę wiadomość podziękował(a): Agus, czesio, Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 18:42 #698930

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Mamma wrote:
Miechunka pomidorowa to zupełnie inna roślina niż rodzynek brazylijski,

No i właśnie mój świat runął. Że nie to samo? No to co mi wykiełkowało? :ouch:

BTW wchodzę, patrzę i przez chwilę pomyślałem że jakimś cudem się zalogowałem na forumkomuszkowate.info.
Ale jak zobaczyłem co napisała Betula to się uspokoiłem, bo tam tak mądra postawa byłaby niemożliwa :bravo: :bravo: :bravo:
No i widać że ladministracja tamtejszego forum ma ból zadku, bo nie dość że kilka aktywnych osób ich opuściło, to jeszcze nie mogą skasować cudzych postów zgodnie z punktem regulaminu "admin może wszystko, a krytyka admina to zdrada stanu" ;)
Jak ktoś nie jest w kwarantannie to niechże im podrzuci
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, Agus, Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 17 Mar 2020 18:47 #698932

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Mirek19 wrote:
Wracając do "gorącego" tematu...
czesio wrote:
Naruszenie Regulaminu Forum Ogrodniczego Oaza.

Konkretnie - o co chodzi :woohoo: ???

Czesio, wciąż czekam na odpowiedź :coffe:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.866 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum