TEMAT: Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 07:01 #697741

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
W Chinach funkcjonuje system punktacji.
Jeżeli sąsiad doniesie na sąsiada - dostaje pozytywne punkty.
Jeżeli na kogoś z rodziny- punkty są podwójne.
Te osoby na które "nakablowano" dostają punkty negatywne.
Duża ilość takich punktów sprawia, że można kupić np. biletu na samolot czy nie dostać kredytu.
Wszyscy w kraju są zaewidencjonowani. Każdy obywatel czy firma ma nadany tzw. numer zaufania publicznego i gromadzi punkty.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 14:49 przez Mamma.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame, CHI

Zielone okna z estimeble.pl

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 07:04 #697742

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
Irenko, czego Ty słuchasz?
Ja RMF Classic i tutaj z rana poza piękną muzyką nic nie mąci mego spokoju.
Jeśli już słyszałaś to wyjaśnij kto i na kogo ma donosić i o czym?
Bo te donosy mają mieć pewnie konkretny cel i podtekst.

Kiedyś dawno temu przeglądając dokumenty mojego Dziadka natrafiłam na pewien dokument.
Zrozumiałam, że Dziadek zwracał się z prośbą o przydział drzewa na budowę i dostał odpowiedź odmowną bo wg słów zasłużonego członka partii, mój Dziadek był elementem bezpartyjnym i nie chciał się podporządkowywać jedynym słusznym wytycznym.
Historia lubi zataczać koło.
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 07:06 przez whitedame.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 07:11 #697745

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Ale ta metoda nie sprawdzała się za dobrze nawet w Chinach. Dlatego od lat mają system oceny zachowań na ulicy, kamery automatycznie wychwytują i przekazują działania typu przechodzenie na czerwonym świetle itp.
Wielki Brat Patrzy.

Ale są też dobre wieści, Kurskiego odwołali po czym dostał posadkę doradcy. Wszyscy mający IQ> niż zmywarka widzą że znowu p.rezydentowi fumfle napluli do talerza :)

A teraz idę czcić narzędzie pracy...

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 07:40 #697753

• Rzepka
  • Rzepka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1560
Beatko, słucham TokFM, szczegółów donosicielstwa nie znam, sama nawiązałaś do czasów komuny, stare wraca. :teach:
Kasik, takie nagradzane donosy są też w spółdzielniach mieszkaniowych, ale Ciebie to nie dotyczy, najwyżej życzliwi doniosą, że dziki masz na ogrodzie :rotfl1: a właśnie, co tam u nich słychać?
Co do Kurskiego, to co sobie przypomnę tą całą sprawę, to w głos się śmieję, czyżby nasza Głowa Państwa też została potraktowana jako" ciemny lud"???
Kupił? kupił...
Tyle, że ten śmiech jest zaprawiony goryczą, szanuję urząd Prezydenta, chciałabym też szanować osobę na tym stanowisku.
Teraz wracam do roślinek, Beatko, to Ty miałaś petuńki w ubiegłym sezonie i Twoje nasienie wysiałam, czy już nie czas je pouszczykiwać?
IMG_20200309_090813.jpg

Pozdrawiam Irena

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 07:59 #697758

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21397
Irenko
szanuję urząd Prezydenta, chciałabym też szanować osobę na tym stanowisku.
Bardzo mądrze napisane.

W domu słucham Muzycznego Radia. W samochodzie słuchałam Trójki. Zmartwiliście mnie.

Ze "starych czasów" znam akcję, kiedy wojna dwóch partyjnych kacyków przysłużyła się moim bezpartyjnym znajomym. W pewnym momencie sprzedawano (za grosze) obiekty kolonijne w miejscowościach podgórskich (Zachełmie, Przesieka, Sosnówka). Standard (na dzisiejsze czasy) nie był za wysoki, w sensie pojedyncze okna, łazienki w podziemiu, pokoje "typowo kolonijne". Ale położenie piękne i poza miastem.

O jeden z takich domów biło się takich dwóch, że "osoby decyzyjne" stwierdziły, że niepolitycznie wybrać jednego. Na szybko szukali "małżeństwa młodych nauczycieli lub lekarzy". Moi znajomi (znam to z Ich opowiadań) dostali polecenie napisania podania o przydział tego domu. Mąż się wzbraniał, bo "bez sensu, nie partyjni, nie dostaną, szkoda nerwów", żona napisała ;-). Dostali od ręki.

Ale jakoś mi tak przykro. Na starość wolałbym spokój i zmiany na lepsze...
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 08:01 przez CHI.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 08:39 #697766

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
No cóż mogę na to powiedzieć

Irenko, mnie zawsze uszczykiwanie przychodzi z trudnością i robię to dopiero kiedy widać wyraźny pęd.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 08:42 #697767

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
Spojrzałam właśnie na moje futrzaste i taka refleksja mnie naszła (to chyba przez ten deszcz, stukający o szyby).
Jeśli nawet pies z kotem umie się dogadać to jaką rasą jest Pisowski beton, że z nimi się nie da?

20200311_084216.jpg

Edytuję.
Zajrzałam do moich siewek i wiecie co papryka Corno di Torro rosso po 1,5 miesięcznym kiełkowaniu wystawiła łebki:

20200311_081031.jpg

NIKOGO ani niczego nie należy przedwcześnie skreślać. :teach:
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 08:50 przez whitedame.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 08:52 #697769

• Rzepka
  • Rzepka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1560
No cóż, pewnie łatwiej byłoby się dogadać, gdyby nie wszechobecny TKM.
Pomocnica mi rośnie, na razie teorii słucha, za dwa lata pozwolę jej praktykować :rotfl1:

IMG_20200309_131721.jpg

Pozdrawiam Irena
Za tę wiadomość podziękował(a): zwykły chłop

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 09:19 #697772

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
whitedame wrote:
Jeśli nawet pies z kotem umie się dogadać to jaką rasą jest Pisowski beton, że z nimi się nie da?

Nowa rasa Panów :woohoo:

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 09:42 #697776

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 467
whitedame wrote:
.... to jaką rasą jest Pisowski beton, że z nimi się nie da?...

Zacytowałem post ze zdjęciem na FB i mam od razu lajka... :happy4:
Edit: już 4 !!!
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 09:46 przez mirek_z.
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 09:51 #697779

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Doskonała manipulacja "betonem"(określenie bardzo mi się podoba).
Co lepiej zadziała niż danie tłukom poczucia wyższości i wyjątkowości.
No i ten znany od wieków "moherkowy",jedyny i słuszny sposób działania poprzez nienawiść i eliminację wszystkiego co inne.
Więc... jak tu nie być PANEM i dlaczego ktoś TAK wyjątkowy ma się dogadywać z tymi, którzy są winni za ICH tragedię i całe zło tego świata...
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2020 10:19 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame, newrom

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 11:56 #697790

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 20:26 #697837

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10260
Rzepka wrote:
Kasik, takie nagradzane donosy są też w spółdzielniach mieszkaniowych, ale Ciebie to nie dotyczy, najwyżej życzliwi doniosą, że dziki masz na ogrodzie :rotfl1: a właśnie, co tam u nich słychać?
Gdzieś tam włóczą się po wsi, ale mój ogród omijają szerokim łukiem. Nie polubiły się z elektrycznym pastuchem. :devil1:

Ale co tam dziki. Niby duże, ale nie sieją takiego postrachu, jak te malutkie paskudy w koronie.

Sklepy wymiecione z płynów dezynfekujących, więc trzeba było odpalić domowe laboratorium.
;)

20200311_200155.jpg
Pozdrawiam,
Kasia

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 21:38 #697858

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
A przepisik gdzie?
Niby mam kilka własnych ale ten od doświadczobej fatmaceutki będzie najbardziej wiarygodny.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 22:36 #697875

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
A przepisik prościutki. :)

~100g spirytusu 95* + ~ 50g żelu aloesowego ---> otrzymujemy ~70* spirytusowy płyn do dezynfekcji. Podobno takiego stężenia
najbardziej nie lubi. :wink4:
Pozdrawiam,
Kasia

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 23:16 #697882

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
A gdzie czarny kogut, o północy na rozstaju? :happy-old:
Zabezpieczyłaś kota przed wiruskiem tym żelem? Pyta kolega zaniepokojony że Nutka może zachorować. :devil1:

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 23:24 #697884

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
Który kolega? Ten co rozdeptuje niewinne sierściuchy?

Nie mam czarnego koguta. Mam nietoperze. Może się nadadzą.
Pozdrawiam,
Kasia

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 11 Mar 2020 23:29 #697885

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
Niewinny sierściuch to oksymoron :hammer:
Jak nie toperze to co masz? :P

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.703 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum