TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 12 Mar 2013 02:28 #133584

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Eh, kosteczki mial jak maly kurczak :lol:

DSCN4038.JPG

DSCN4044.JPG

DSCN4051.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 12 Mar 2013 06:38 #133592

• Jo37
  • Jo37's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 251
Życzę małemu,żeby szybko znalazł dom .
Ja pomagam psiakom w Polsce. U nas nie ma tak sprawnych
służb jak w USA a schroniska w ogromnej większości
to mordownie . My wyciągamy psy ze schronisk do domów
tymczasowych i hoteli aby uratować im życie .
Pozdrawiam,Joanna
Za tę wiadomość podziękował(a): planta

Domek na prerii 12 Mar 2013 08:32 #133608

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Diano widzę że wszędzie są tacy ludzie do mnie teraz przychodzą aż 3 psy , dwa wielkie i jeden mały , obsikują moje tuje , też na pewno jakiś sąsiadów po prostu wypuścili je na wolność .

Domek na prerii 12 Mar 2013 14:45 #133750

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Jo-ale z kolei tutaj nie trzymaja psow w schronisku w nieskonczonosc (z wyjatkiem prywatnych schronisk), tylko po 3-5 dniach usypiaja. W tutejszym SPCA nie mozna znalezc miejsca.
Staram sie dotowac schroniska; zawiozlam tam zbedne miski, smycze, obroze, koce, reczniki i plastikowa bude-iglo, ktore kupilam z mysla o moich psicach , a nie wsadzily tam nawet nosa :whistle: Do drugiego z kolei zawiozlam na swieta reklamowke psich smakolykow :lol:
Szkoda mi tych zwierzat, ale nie moge adoptowac -raz ze moje psice sa negatywnie nastawione do nowych lokatorow i nie chce psich walk, po drugie-nie moglabym zapewnic dosc czasu-raczej trudno wychodzic z trzema duzymi psami na smyczach :unsure:

Rzecza , ktora moglam zrobic to wysterylizowac moje psice i nie powiekszac w przyszlosci psiej populacji. Wiem, ze nawet te wychuchane, wypieszczone psie arystokratki moglyby trafic do schroniska, albo byc uzyte do walk psow :sick:

E-geniu-ja co jakis czas znajduje psy na mojej posesji; byl tu collie (wypuscilam w koncu bo na nr tel na wywieszce nikt sie nie oidzywal); duzy pasterki strozujacy, sama skora i kosci, ktory pochlonal miche jedzenia (wyslalam do schroniska); mlody pitbul (wyslalam do schroniska), psy sasiadow (wyslalam do schroniska 3 razy :angry: )...
Czesto jest tak, ze ludzie jada ze zwierzeciem tam, gdzie mysla ze znajdzie jakies jedzenia lbo je przygarnie i wyrzucaja zwierzaka.
Pamietam jeszce w Arkansas wybralismy sie z mezem nad rzeke, on chcial poplywac kajakiem, i wlasnie tam ktos zostawil trzy mlode szceniaki. Probowalam dodzwonic sie do schroniska ale bylo przepelnione i powiedzieli ze te zostalyby uspione; pojechalam wiec do miasta i kupilam najwiekszy wor karmy. Zostawilam w miejscu, gdzie bylby latwy dostep i zrobilam naciecie, jadly tak, jakby glodowaly od dawna..nie wiem co sie potem z nimi stalo, mam nadzieje, ze ktos je zabral :sad2:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 12 Mar 2013 15:09 #133757

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Cos mi sie wydaje, ze moje jasminowce predzej zakwitna mi w domu niz ja je wysadze do gruntu :devil1:

DSCN4052.JPG

DSCN4053.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 12 Mar 2013 20:16 #133839

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku i mówią, że to zwierzaki nie mają uczuć ani duszy.....guzik prawda! :mad2:
nie rozumiem, jak można wyrzucać zwierzaka......jakbym takiego gościa dorwała to bym nie dość, że nakopała, to bym go związała, wrzuciła do bagażnika i wyrzuciła na pustynię bez żadnego jedzenia ani picia i to jeszcze na golasa :mad2:
może wtedy by zrozumiał co takie maleństwo czuje.......grrrr :mad2:
oby ten maluszek szybko znalazł dom.... :hug:

jejku ten zachód słońca..... :hearts:

Domek na prerii 12 Mar 2013 21:44 #133865

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Shirall-widze, ze podzielamy uczucia :whistle:

A ja dzis czuje sie slaba jak nowo narodzone kocie, wiekszosc dni aspedzilam w lozku. Dobrze, ze dzien taki zimny i niezachecajacy do wychodzenia, bo juz bym sie silowala z lopata :lol:

Za to moglam zaczac czytac moja nowa lekture :P

DSCN4054.JPG

DSCN4055.JPG

..a w momentach slabosci zawsze jeszce zostaje forum :lol:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 13 Mar 2013 21:26 #134105

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Wiosna w pelni! Znowu nos opalilam :oops:

Wisnia japonska zaczyna rozwijac paczki-widac odrobine koloru na czubkach :lol:

DSCN4056.JPG

Posadzilam Picea abies Aurea Jacobsen-od razu rozkwitl plama koloru :lol:

DSCN4058.JPG

Pinus strobus Alba-mam nadzieje, ze przypasuje jej miejsce obok wejmutki Gold Painted

DSCN4059.JPG

Kolejna miniaturka swierka serbskiego- "Librec" (dzieki Pawelku za zarazenie miniaturkami! :rotfl1: )

DSCN4061.JPG

Picea abies Gold Strike-posadzona w miejsce sosny koreanskiej Jack Korbit/Corbit, w rzedzie swierkow o pokroju placzacym.

DSCN4064.JPG

Swierk serbski Gotelli's Weeping - zostawilam mu sporo miejsca wokol, na wszelki wypadek, gdyby mial ochote sie rozpostrzec :silly:

DSCN4062.JPG

Swierk serbski Kuck Weeping -ten to bedzie potrzebowal czasu.. :wink4:

DSCN4063.JPG

Praca wre! Az zabraklo mi ziemi, zostalo tylko pol worka :angry: Musze pojechac dokupic.

DSCN4060.JPG

Dostalam tez przesylke z Coenosium-ale zostawiam sobie na jutro, dzis tylko rozpakowalam i postawilam na zewnatrz, zeby sie hartowaly :devil1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 14 Mar 2013 14:31 #134333

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Jak się naoglądam tych nowych nasadzeń i robót ziemnych, to na chwilę mi lepiej, ale zaraz kolejna deprecha dopada ze zdwojoną siłą. I nie chce przyjąć do wiadomości wyjaśnienia, że te zdjęcia pochodzą z Hameryki. :club2:
Chyba zacznę się rzetelniej modlić, bo wszystkie inne metody już zawiodły. Jak trwoga to do Boga. :teach: :)

Domek na prerii 14 Mar 2013 14:54 #134337

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Jaka deprecha??? :eek3: Idź do solarium na 3 minuty, a dwa dni później na 5 :-)
Lub siej pory :happy4:

Diano, to malownicze obrzeże to nowość, czy ja coś przeoczyłam???

Domek na prerii 14 Mar 2013 14:58 #134339

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Hej Danielo-pomysl ze i u Was niedlugo zacznie sie sezon wykopkow :lol: . I ze kiedy Ty bedziesz rozkoszowac sie latem, ja bede pracowac do max 11 w poludnie, bo slonce zaczyna wtedy parzyc skore :pinch: .
Ze teraz masz czas popatrzec za kwiatkami, drzewkami, spokojnie przygotowac sie do otwarcia szerzonu-a ja tak troche na wariata, bo jeszcze niedawno mialam w tym miejscu metr sniegu, a dzis temp siegnie 28C..
Jesli to nie pomoze, przytulam wirtualnie :hug2:

Siberio-no przegapilas troche :P . Jakis czas temu zamowilam palete cietego kamienia i prawie skonczylam ukladac-przeszkodzila mi troche pogoda (snieg), potem kladzenie podlogi w pokoju meza no i teraz na gwalt sadze nowe drzewka, bo szkoda zeby schly, nie nadazam podlewac tych doniczek :lol:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 14 Mar 2013 15:26 #134351

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
A jutro ma byc +34C.. :ohmy:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 14 Mar 2013 16:28 #134356

• Roma
  • Roma's Avatar
Diano-nie podpuszczaj nas tą pogodą :hammer: :hammer: bo deprecha murowana :angry:
Melduję posłusznie,że tym razem paczka dotarła a po otworzeniu jej zrobiłam takie oczy :supr3: Pięknie Ci dziękuję.Zaraz je sobie opiszę a jak nie będę wiedziała co jest co to,to po pomoc polecę do planty :P
Fotki nasion wykonam jutro bo jak zwykle złośliwość rzeczy martwych,przy trzeciej fotce baterie odmówiły posłuszeństwa i trzeba im dać papu.

Domek na prerii 14 Mar 2013 17:03 #134363

• Cypryda
  • Cypryda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 340
Przeczytałam cały wątek w 2 dni ( jednym tchem) piszesz bardzo ciekawie i obrazowo, do tego zdjęcia - czyta wie wspaniale i czeka na dalszy ciąg.
Podziwiam Ciebie, to co zrobiłaś, to ogrom pracy dla kilku chłopów.
Twój mąż to wygrał los na loterii mając taką żonę, nie tylko pracowita ale i piękną. Masz śliczną córkę i piękne psy juz nawet ie wspomnę o domu, ogrodzie. Tez lubię takie dziwne miniaturowe iglaczki.Poczekam jeszcze na ta stajnie i konie.
Za tę wiadomość podziękował(a): planta, Anielska

Domek na prerii 14 Mar 2013 21:30 #134435

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Diano,
pomogło. :flower2: ;)

Siberio,
no ja niestety nigdy nie byłam w solarium, więc już pewnie mi to nie grozi. :P :rotfl1: Zapowiadają poprawę pogody po najbliższym poniedziałku, jakoś się doturlam. :rotfl1: W ramach walki z depresją kupiłam sobie angielską porcelanę i do poprawy pogody chyba wystarczy. :crazy: ;)

Domek na prerii 14 Mar 2013 21:39 #134437

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Danielo, jesteś pewna tego poniedziałku? :rotfl1: Niby cieplej, ale bez słońca :think:
tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/polska,1/prognoza/gdansk,7478.html

Domek na prerii 14 Mar 2013 21:47 #134440

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Diano....błagam, nie dobijaj.....u Ciebie +34 - rajciu ja też chcę! a tu.....-12 :mad2:
jejku brakuje mi ciepełka jak nie wiem co....słońce dziś było cudne ale to nie to....ja chcę upały! :P

Domek na prerii 14 Mar 2013 21:56 #134444

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Siberio,
patrzyłam na prognozę ogólną dla Polski. Twoja precyzja mnie... :club2: No ale te w nocy -4 to już nie tak strasznie, może część im się nie sprawdzi? :bad-idea: ;)

Tych plusowych temperatur Diano to zazdroszczę, mam nadzieję, że będę się mogła "zrewanżować" ;) jakimiś wyższymi temperaturami, kiedyś gdy u Ciebie będzie BE. No i oczywiście wtedy chętnie pocieszę, a co! :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.879 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum