TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 09 Kwi 2013 21:24 #143510

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
A tak w ogole to zakochalam sie w tej ksiazce...Przedstawia jak malowac motyle, wazki, pajaki (fuuuj :sick: ), zaby i male futerkowe, a to wszystko tak realistycznie ze trudno uwierzyc, ze sa namalowane! :supr3:

DSCN4682.JPG

DSCN4683.JPG

DSCN4684.JPG

DSCN4685.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 09 Kwi 2013 21:42 #143523

• mosewa
  • mosewa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Prochy beda OK, jesli pomoga wytlumic te agresje i samonakrecanie. Przez terapie przechodzilam pare razy i wiecej nie zamierzam. Za kazdym razem pogarszalo to moj stan, bo trzeba bylo znowu opowiadac i przypominac sobie przeszlosc, a ja wole zapomniec.
Każdy z nas ma jakieś swoje demony :unsure:
Ale idzie wiosna, będzie zielono, kwieciście, mam nadziej, że i ciepło no i ptaki będą śpiewały :dance:
Ewa
“Kiedy przeczytam nową książkę, to tak jakbym znalazł nowego przyjaciela, a gdy przeczytam książkę, którą już czytałem – to tak jakbym spotkał się ze starym przyjacielem.”

Dwa Świerki
Ostatnio zmieniany: 09 Kwi 2013 21:45 przez mosewa.

Domek na prerii 10 Kwi 2013 10:43 #143709

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Diano zasmuciła mnie Twoja kondycją :oops: czytam, czytam ... i nie wiem co napisać :unsure:
Bo, że masz dbać o siebie to chyba jasne :hug:
Badanie poziomu hormonów trzeba zrobić, bo menopauza od wieku nie zależy. Oby to nie ona ;)

Nerwowości i u siebie zauważyłam, ale to raczej wina dłuuugiej nadmiernie zimy i ostatnich przeżyć :blink:
Brak snu jest niepokojący, bo on tylko nasila stany nerwowości i 'telepawki', o innych pisać nie będę, bo mam nadzieję, ze nareszcie się wyspałaś :kiss3:
Mam nadzieję, że dzisiaj sie nareszcie wyspałaś :) :)
A co lekarz na to wszystko???

Domek na prerii 10 Kwi 2013 15:07 #143836

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
W nocy padal marznacy deszcz; mysle ze juz po kwiatach na kwitnacej wisni :angry: Teraz jest pochmurno, zimno i wiatr wyje za oknem..czuje sie jak w Polsce! :wink4:

Jolu-spalam troche wiecej niz ostatnio i od razu humor lepszy. Lekarza mam o 2; wczesniej mam zamiar wpasc do zaprzyjazionej Rosjanki, ktora sprowadzila sie tu z mezem i dwojka malych dzieci; zyja ze stypendium meza i bardzo sie im nie przelewa, wiec robie czystki w domu, co mogloby im sie przydac.
Wydawaloby sie, ze po takiej operacji powinnam miec regularnie robione badania hormonow..ale nie :dry: . Heh, przypomnialo mi sie, jak moj gin na bole (wtedy nie wiedzielismy ze to nerw) zaproponowal ze zrobia mi zastrzyk, przyspieszajacy menopauze!! Stanowczo zaprotestowalam i widze, ze dobrze zrobilam :sick:
Ty tez , prosze, dbaj o siebie. Mysle ze sporo osob ma teraz tam depresje zimowa, bo w sumie organizm domaga sie juz wiecej slonca, ciepla a tu nici...

Mosewo-o tak. Ale trzeba z nimi walczyc :lol: Zielono, kwieciscie i ptaszki juz mam :wink4: . Ptaszki jako ze jszcze za duzo owadow nie ma, grupowo zywia sie kocia karma-ostatnio sypie miche z gorka i to znika w jeden dzien :think:
Przedwczoraj zapomnialam sprawdzic miske wieczorem i byla pusta; jakis kot wyrazil swoja dezaprobate z tego powodu...zalatwiajac sie do miski :mad2: . Zapomnial tylko ze ja moge wyrazic swoja, przestajac ja napelniac :dazed:

Wczoraj nie zabralam psic do sklepu ze mna, tak byly zajete sciganiem tumbleweeds :devil1: . Kiedy zas wrocilam, Gaby byla tak szczesliwa,z e pancia jest w domu, ze zaczela ze szczescia siusiac biegnac do mnie przez kuchnie i kolo drzwi wejsciowych :crazy: I kochana pancia musiala umyc podloge :whistle:

A ja jeszcze troche i bede miec ogrod warzywny, ale w domu!

DSCN4692.JPG

DSCN4691.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 10 Kwi 2013 21:18 #143924

• Roma
  • Roma's Avatar
Diano-może to jest w stanie poprawić Ci humor :hug:

W piątek poleci to za ocean :P :P

Domek na prerii 10 Kwi 2013 22:08 #143956

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 244
A jajaj ,piękne prezenty ! I dla ciała i dla ducha :bravo: :flower1:

Diano,cudne te ilustracje malunków w książce,ale ja bym w życiu tak nie namalowała :supr: Aby tak malować,to jeszcze oprócz farb przydałoby się trochę talentu i praktyki a u mnie nic z tych rzeczy :happy:

Pomidorek kwitnie ! :bravo: Tylko patrzeć ,jak będą owoce na oknie. Ale musisz zapylać,albo wystawiać na dzień na dwór :evil: A te inne roślinki ,to co to jest? Chyba trochę wybiegają do słońca.Chyba musisz je przesadzić do wiekszych doniczek ,i sadzić najgłębiej,jak sie da.

Z Tobą Diano,to wszyscy mają dobrze- i bezpańskie koty,psy,ptaszki,emigrantki różnych narodowości i my- wirtualne koleżanki ze starego kraju! :happy: :kiss3: Jesteś dobrym człowiekiem,takim przez duże " C"
Psy najlepiej znają sie na ludziach-Twoja Gaby dała wczoraj dowód ,jak Cię kocha ! :happy4:

Domek na prerii 10 Kwi 2013 23:18 #144021

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Romo!!! :dance: Dziekuje slicznie! :kiss3:

Elu-ja praktyki w tym nie mam , za to mam duze checi :lol: . Zobaczymy jak bedzie wychodzic. Dzis rano pomalowalam troche, ale potem musialam sie zbierac do wyjazdu, dopiero wrocilam. Zamowilam nowe drzwi przy okazji, do pokoju corki, beda jak sie spodziewalam, za 4 tygodnie. No i zawiozlam trzy reklamowki zamrozonego miesa nowej kolezance :lol: Mam nadzieje, ze na jakis czas wystarczy..

Lekarz zlecil mi badanie krwi, na hormony i tarczyce, z powodu bezsennosci i zmeczenia. Nie wiem kiedy dostane wyniki. Mam za to przypisany prozac :unsure: i i cos na sen, maz odbierze wracajac z pracy...Musialam zasugerowac swojemu lekarzowi badanie hormonow, bo uwazal, jak gin zreszta, ze jak sie ma jeden jajnik to wszystko powinno byc OK :whistle:

Te wybiegajace roslinki to fasole roznego sortu, powinnam wlasciwie z nimi poczekac ale jakos tak wyszlo, ze posialam od razu ;)

Co do Gaby, to ja jednak wole dowody milosci w postaci CZYSTEJ podlogi :wink4:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 10 Kwi 2013 23:24 #144025

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Diano jak dostałaś tabletki szcześcia ... to powinno byc ok ;) Tylko czy spacyfik oby nie za mocny :think:
Także kiedyś dostałam tabletki nasenne, zażywać przed snem bezpośrednio :supr: zanim dotarłam do łózka już prawie spałam, a kiedyś się zdarzyło, że nogi się pode mną uginały w drodze do wyrka :rotfl1: hardcore, mowię Ci :crazy:
Uważaj, poczytaj ulotkę, jak działają.
Ostatnio zmieniany: 10 Kwi 2013 23:25 przez pamelka.

Domek na prerii 10 Kwi 2013 23:45 #144035

• Roma
  • Roma's Avatar
Elu! moje psiaki nie sikają z radości jak wracam do domu,czy to znaczy ,że jestem złym człowiekiem? :think: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Domek na prerii 11 Kwi 2013 00:50 #144047

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Romo-to znaczy ze maja mocne pecherze :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Jolu-d jakiegos czasu bralam tabletki nasenne, zeby zlapac troche snu..i nic. Jedyny efekt to ciezka glowa nastepnego dnia :think: A marzy mi sie 8-10 przespanych godzin ... :jeez:
Mam nadzieje, ze dostane to co Ty :wink4:

Tak w tej chwili wyglada sciana czolowa :lol:
Czekoladowy pasek jest niewidoczny, bo zaklejony tasma malarska, zeby namalowac drugi, jasniejszy pod nim. Naszkicowalam tez cienie tych blankow (? :think: ) i musialam posprzatac, bo zaraz wroci rodzina..

DSCN4693.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2013 00:54 przez planta.

Domek na prerii 11 Kwi 2013 01:13 #144048

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie Romo,to znaczy,że Twoje psy jeszcze nie rozwinęły całej gamy okazywania radości :happy4: Albo za krótko byłaś poza domem :P Jeszcze wszystko przed Tobą ;)
A na poważnie- to moich znajomych pies (owczarek niemiecki-sunia) ,kiedy wrócili po 2-ch tygodniach z wakacji,tak się cieszył,że dostał zawału. Na ratunek było za późno :(
Mój mały kundelek,który przybłąkał się do mnie rok temu,kiedy wyjechałam na 4 dni,miał ciężką depresję- prawie nie jadł, nie biegał,tylko leżał zamyślony... Psy to bardzo mądre zwierzęta i charakterki też mają,że hoho.. Kiedyś miałam owczarka Maxa,który ciągle,za jakieś byle głupstwa się obrażał,a jak był obrażony,to nie jadł,nie reagował na wołanie,nie patrzył na tego,na kogo był obrażony,tylko jeszcze bardziej odkręcał głowę w przeciwną stronę-no ubaw mielismy z niego po pachy :rotfl1:

Diano-jak dawno miałaś usuniety jajnik? Przed czy po porodzie? Moja siostra też ma usunięty jajnik,ale to było wieki temu,z jednym jajnikiem zaszła w ciążę i urodziła syna.A z tym lekiem bym sie wstrzymała,aż przyjdą wyniki badań.Choć zdaje się,że Prozac nie ma wielkich skutków ubocznych i nie uzależnia,ale wiadomo,każdy organizm moze reagować inaczej.

Domek na prerii 11 Kwi 2013 07:56 #144063

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Diana naprawdę zwolnij. Ja tak jak dziewczyny jeśli pozwalałam sobie na pracę ponad siły.........potem nie mogłam nie tylko zasnąć ale jeśli już mi sie udało - budziłam się po 2 godzinach i tłukłam w łóżku. A potem skończyło się na psychotropie. Na szczęście tylko 1 raz w życiu. Ale później zdarzało mi się mieć poważne problemy bezsenności. Niedawno się powtórzyło, gdy wzięłam sobie zbyt wiele na głowę obowiązków.

Domek na prerii 11 Kwi 2013 12:21 #144189

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Supenacko wyszła ta ściana :bravo: te Twoje pomysły :lol:
Tylko teraz na dole jakieś widoczki z baśni 1000 i jednej nocy by się przydały :wink4: :wink4:
Moim dziecion zafundowałam kiedyś taki widoczek na ścianie, na przeciwnej ciąg dalszy oceanicznych głębin :)
Podumaj ;) , podumaj ;)

Kolorowych snów życzę i długich :hug:

Domek na prerii 11 Kwi 2013 15:54 #144251

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No i spalam niecale 5 godzin :unsure:

Jolu-wow :supr3: . U malej na tej scianie beda meble; wysoka bibioteczka, biurko i nad nim i obok rzad zamykanych szafek. Miedzy tymi bedzie przerwa na powieszenie TV i mala szafke pod spodem, na DVD. Malunki tak naprawde beda na dwoch scianach, nad jej lozkiem i na scianie miedzy drzwiami do garderoby a wejsciowymi.

W jednym z okiem mysle machnac widok zamku z daleka, waham sie miedzy Alhambra i Alcazar z wyrazna przewaga tego ostatniego.

Alhambra:

alhabmra4.png

Alcazar:

alcazar-castle-of-segovia-spain.jpg

Ulo-to bardzo mozliwe z esie nakrecam tym malowaniem i dlatego nie moge potem zasnac. To by tlumaczylo tematyke moich snow! :wink4: Ale chcialabym domalowac te sciane chocby dlatego, by moc przeniesc jej szafki do pokoju; wtedy bede mogla tez polozyc podloge w jej garderobie :devil1:

Elu-to jak Kora, moja dobermanka w Polsce-byla z urody i charakteru bardzo podobna do Xeny. Kiedys sobie wymyslilam, ze skoro jest duzym psem to moze rownie dobrze pociagac mnie na sankach; przyczepilam do niej sanki, Kora zasiadla tylem do mnie i nie patrzyla na mnie-nawet sie nie ruszyla ani prosba ani grozba, dopokit ych sanek nie zabralam. No jak to, szlachetna dobermanke brac za jakiegos psa pociagowego! :devil1:
Nieslusznie tez skarcona przez moja mame na spacerze podeszla od niej od tylu, podniosla nosem brzeg kurtki (zima to byla i na Mazurach :lol: ) i uszczypnela mame w posladek :rotfl1: :rotfl1:
A dzis wlasnie dowiedzialam sie, ze corka w srodku nocy cichcem otworzyla drzwi do swojego pokoju, zeby Gaby mogla z nia spac w lozku :wink4: . A to dlatego "bo ona tak strasznie kocha Gaby i Gaby kocha ja" :lol: . Fakt ze obie psicew zaliczaja sie do piernatowcow i Gaby korzysta z okazji, by pospac na czyms miekszym niz sofa, najchetniej na poduszce. Uklada sie wtedy jak kot, podkulajac wszytskie lapy pod siebie, zeby sie zrobic taka malutka :rotfl1: :rotfl1:

Niekompletna histerektomie mialam w 2010; ostal mi sie jeden jajnik :wink4: . KAzdy psycotrop, wliczajac Prozac, potrzebuje ze 3 tygodnie, zeby zaczac dzialac. Dave mnie tak wczoraj pocieszal, bo lekow nienawidze brak, ze corka jego ex zony z poprzedniego malzenstwa miala takei PMSy ze moje zachowanie to pikus... :whistle: Brala na to wlasnie prozac. I wiecie co, ulzylo mi!! :lol:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 11 Kwi 2013 19:09 #144336

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Alcazar - bajka :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Ja też taki chcę :ouch:

Domek na prerii 11 Kwi 2013 21:04 #144408

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Alcazar! ;)

Domek na prerii 11 Kwi 2013 21:18 #144415

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No wlasnie, mi tez sie Alcazar podoba :lol:

Po kolejnych paru godzinach z farbami wyglada teraz tak. Do wiezyczki z prawej domaluje sie zlota kplule i zlikwiduje zacieki, i juz bede mogla ustawic czesc jej mebli, zeby moc normalnie korzystac z pokoju dziennego.. :think:

DSCN4694.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 11 Kwi 2013 21:48 #144431

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękny kolorek wyszedł - taki cieplutki,energetyczny z połyskiem ;) .Ciekawa jestem Jak ten Alcazar Ci wyjdzie :supr:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.701 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum