TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 23 Kwi 2013 22:48 #148721

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Prawie jak Leonardo da Vinci. :P
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): planta

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 23 Kwi 2013 23:30 #148739

• Cypryda
  • Cypryda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 340
Przepiękne. Masz ogromny talent. Podziwiam.

Domek na prerii 24 Kwi 2013 00:12 #148744

• Ela
  • Ela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 244
Glicynia jako żywa ! :bravo: A motylki-mistrzostwo świata! :thanks: Podpisuję sie pod moimi przedmówczyniami-masz talent ! :teach:
Chciałabym mieć taką żywą w ogrodzie -już raż sadziłam,ale nie wiedzieć czemu ,padła .

Domek na prerii 24 Kwi 2013 02:28 #148754

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Dzis temperatura na dworze byla na tyle bliska zeru, ze mialam lusterka w samochodzie pokryte warstwa lodu :supr3: Po wczorajszym dniu z +31C!!

Tak wiec, nie majac zbytnio checi (i sily po kolejnej nieprzespanej nocy) aby cos zrobic konkretnego, zajelam sie malowaniem "okien" oraz paskow u gory.Ten zolty pasek bedzie zloty, jak sie go pomaluje druga farba..

DSCN4779.JPG

DSCN4780.JPG

Niby niewiele, ale malowanie precyzyjne, nawet z zastosowaniem tasmy, zajmuje troche czasu. A w tym przypadku wiekszosc dnia.

Zlozylam tez jedno krzeslo na taras, ktore musze polakierowac; kupilam dwa za 20 $ sztuka zeszlej jesieni i tak czekaly na wlasciwa chwile w pudlach :lol: Ten typ krzesla-fotela z obnizonym tylem nazywa sie adironrack. W calym domu teraz pachnie jodla :lol:

DSCN4781.JPG
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Domek na prerii 24 Kwi 2013 06:21 #148757

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ty chyba jesteś niezniszczalna.

Domek na prerii 25 Kwi 2013 02:44 #149053

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Ulo-nie znosze bycia bezczynnym :lol:

Dzis sluchajac kolejnych odcinkow 13 posterunku, malowalam motylki-akurat lecial odcinek o tym, jak Czarek usiluje nauczyc siostre historii na mature i wciela sie m.in. w postac Hitlera malujacego motylki bez skrzydelek, ktorych nikt nie chce wystawic, ani Polacy, ani Masajowie, Mongolowie i inne nacje. I tak mi sie teraz kojarzy :rotfl1:

DSCN4784.JPG

DSCN4785.JPG

Musze tez dodac, ze przy malowaniu nie jestem sama, mam towarzystwo :devil1:

DSCN4770.JPG

Zrobilam szkic motyla siedzacego na galazce ale juz nie pomalowalam, bo obiecalam slubnemu zlozenie i polakierowanie obu foteli :whistle:

DSCN4786.JPG

Tych kolorow uzywalam do malowania motyli, plus odrobina niebieskiego i cynobru :lol:

DSCN4787.JPG

Wczoraj niebo pokazalo sliczne kolorki :devil1:

DSCN4783.JPG

Po drodze do przedszkola zajechalam do Lowe's i kupilam wor ziemi do drzewek-w koncu moze posadze te sosne kupiona w zeszlym tygodniu, oraz 120 plyt kamiennych do ulozenia chodnika miedzy patio a bramka na drugie podworkoo dla psic (tak wydeptaly sobie sciezke na ukos ze trawa nie rosnie) oraz przy domu jako przedluzenie patio. Jesli jutro dostane z powrotem pickupa z naprawy, to pojade odebrac. Nie wiem tylko kiedy bede to ukladala :think:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 25 Kwi 2013 09:39 #149108

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A dlaczego Ty znowu nie śpisz :( Nawet tabletki nie pomagają :cry3: ?
Pokłady energii, ktore w Tobie drzemią są nieprzebrane i talenty różne :hug:
Ciekawe kiedy skłonisz sie w kierunku malarstwa sztalugowego :lol:
Piękne kolory nieboskłonu nie były aby na niską temperaturę w nocy :supr:

Domek na prerii 25 Kwi 2013 15:44 #149228

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Jolu-nie wiem. Probowalam roznych swinstw i jedyny efekt to ciezka glowa nastepnego ranka. Co do malowania, wczoraj maz podziwiajac moje motylki powiedzial, ze moze powinnam ludziom malowac murale :think: :lol:

Dzis chcialabym troche popracowac w ogrodzie, wiec mam nadzieje na cieply dzien :wink4:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 26 Kwi 2013 00:49 #149405

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No i jak zwykle-jak mam plany , to cos wypada. Rano tzn kolo 10, maz zadzwonil do serwisu i okazalo sie ze pickup jest do odebrania. Pojechalam wiec z nim odebrac samochod, pojechalam zaladowac 43 plyty, rozladowalam (jedna wazy chyba wiecej niz worek cementu), pojechalam po kolejna porcje...i zafundowalam ladujacym chlopakom zgrzewke piwa i smazonego kurczaka :lol: Niech maja na zregenerowanie :P

Wlasnie policzylam, na stronie internetowej podaja ze jedna plyta wazy ok 31 kg; tak wiec na poltonowego pickupa udalo sie zaladowac 1333 kg...nic dziwnego ze zawieszenie siedzialo a mnie plecy bola po rozladowaniu :lol:

A reszte dnia spedzam w kuchni, jakos mnie wzielo po tym jak szukajac arabskiej lampy do pokoju corki a skonczylam z wozkiem roznej masci makaronow, ciastek, sosow i innych cudownosci :P

O, i dostalam w poczcie ...nie wiem jak to nazwac...pokrywke do przelacznika do swiatla? :think: Szukalam czegos oryginalnego i znalazlam to recznie malowane porcelanowe cudo za 7 dolarow. Niech zyje eBay! :P

DSCN4788.JPG

Update..
Moj maz po powrocie z dzieckiem z basenu probowal te porcelanowe cos przykrecic. Uslyszalam meski krzyk i brzdek...okazalo sie ze przelacznik go porazil pradem, wiec odskoczyl i upuscil te przykrywke, ktora pieknie pekla na dwie czesci :dry: . Teraz w poczuciu winy usiluje to skleic, a ja na wszelki wypadek zakupilam drugi, bo sa rzadkie i potem moglabym nie znalezc..

A ja gooopia myslalam ze nawet do takich manipulacji prad w danym miejscu sie wylacza ale ja strachliwa jezdem :P
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2013 02:41 przez planta.

Domek na prerii 26 Kwi 2013 06:26 #149430

• Jo37
  • Jo37's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 251
Chyba wszystkie panie wyłączyłyby prąd. A panowie...wiedzą lepiej.
Pozdrawiam,Joanna

Domek na prerii 26 Kwi 2013 07:35 #149440

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Mój pan też wyłącza prąd jest elektrykiem :happy4: :rotfl1: a ja bym się do takich prac nie zabrała :happy4: :happy3:

Domek na prerii 26 Kwi 2013 08:14 #149451

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Nie strachliwa tylko przewidująca, Diano! :lol:
Wszak zgodnie z instrukcjami, nawet do wymiany żarówek powinno się odciąć źródło zasilania (kto tak robi? ;) )
Ja do grzebania w gniazdkach i przełącznikach staram się jednak wyłączać bezpiecznik, ale moja męska połówka ma bardziej nonszalanckie podejście do tych spraw i ulega jedynie pod naporem :hammer: :rotfl1:
Fajny ten pokoik Młodej! :bravo:
Pozdrawiam - Gosia

Domek na prerii 26 Kwi 2013 09:20 #149485

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Znowu targasz :oops: a potem spać nie możesz :jeez:
Diano oszczędzać się miałaś, przypominam :teach:
Jeszcze tylko przepukliny brakuje :lev: odpukałam :lev:

Dziewczyny, a ja tam nikogo nie przekonuję :funnyface: do skrzynki i sama odłączam :rotfl1:
Strzeżonego Pan Bóg strzeże :lol:

Domek na prerii 26 Kwi 2013 13:14 #149533

• jadwiga1
  • jadwiga1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • miłośniczka wszystkich kwiatów
  • Otrzymane dziękuję: 774
Jesteś wszechstronna wszystko potrafisz zrobić pięknie pomalowałaś pokój ale bardziej myśl o swoim zdrowiu zostaw trochę siły na dalsze lata :bye:
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
ogród Jadwigi i Henryka

Domek na prerii 26 Kwi 2013 13:47 #149540

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Chyba powinnaś przyjechać do Polski, to sen wróci. :P
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Domek na prerii 26 Kwi 2013 21:57 #149654

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
mój tata też jest elektrykiem i już od jakiegoś czasu prąd wyłącza w danym pokoju kiedy coś majstruje przy gniazdkach bo kiedyś go prąd kopnął, potem mnie jak chciałam tylko lampkę podłączyć do prądu :whistle:
choć do wymiany żarówek to nie...... :funnyface:
ale miałaś się oszczędzać, robota nie zając, nie ucieknie :hug:

Domek na prerii 26 Kwi 2013 22:45 #149704

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Shirall - moj zdolny maz kiedys podlaczal suszarke do pradu-tam z tylu trzeba rozdzielic kabel na wlokna i przykrecic w odpowiednich miejscach-trzymajac ow kabel w rece, podlaczony do pradu, zwarl owe kabelki...z drugiego pokoju uslyszalm tylku huk i lomot. I swiatla zgasly w calym domu bo wysadzil glowny bezpiecznik :devil1:
Na szczescie ani jemu ani suszarce nic sie nie stalo. Dobrze ze u nas w gniazdkach 110V :lol:

Dangar- to musialboby byc na dluzej bo jak przyjechalam na dwa tygodnie to pierwszy tydzien usilowalam sie przestawic na czas polski (roznica 7 godzin, kiedy dla mnie byl dopiero wieczor dla rodzicow byl srodek nocy. A potem znowu mialam ten sam problem w domu w Stanach :silly:

Jadwigo-teraz zrobie ciezsze rzeczy zeby na starosc moc tylko chwasty pryskac :wink4:

Jolu-nosi mnie. Dzis nie moge sobie znalezc miejsca (w poniedzialek nastepny zabieg), nie moge zaczac robot precyzyjnych typu kolejne motylki wiec zabralam sie za ukladanie kraweznikow,

DSCN4795.JPG

troche wyrywania chwastow i robienie kolejnych cieniowek...

DSCN4796.JPG

Przy okazji popstrykalam kolejne rozwijajace sie paczki..

Picea omorica (swierk serbski) Peve Tijn tez dostal oslonke

DSCN4791.JPG

Picea glauca Bean Bag odbija, a myslalam ze slonce go zalatwilo na dobre. Dostal oslonke w nagrode :P

DSCN4789.JPG

Picea omorica Bruns tez niezle sobie poczyna

DSCN4794.JPG

Mialam nadzieje, ze zrobie dzis opryski ale jest zbyt wietrznie na takie rzeczy-od paru dni przychodza wiatry poziome-sa jak fala w oceanie i podobnie jak ona zmiataja wszystko po drodze. z lekkiego i przyjemnego wiatrzyku slysze nagle szum jak odrzutowca niemal i przychodzi fala wiatru ktora potrafi powalic mnie na tylek :P
Jak juz kiedys pisalam, tutejszym fenomenem sa wiatry zstepujace ze stratosfery; nagle i niespodziewanie zstepuja na ziemie i wieja na przestrzal ; na moich oczach taka fala zlamala slupek 10x10 cm.

Dlatego tez wszystkie budowle przymocowuje ekstra solidnie :devil1:

Nasi sasiedzi wzdluz drogi potracili rozne rzeczy jak dach od garazu; czesc dachu od domu i szopke...

Pojechalam tez po kolejna partie plyt ale poczekaja sobie na pace az maz wroci z pracy, bo dzis czuje sie i ruszam jak Robokop...pewnie krawezniki tez mialy swoj udzial ale musze bo sie udusze :devil1:

Gosiu, Jo, E-geniu-ja do pradu nie dotykam odkad probowalam wymienic w akademiku jeszce bedac , spalona zarowke. Jak mnie kopnelo to zlecialam z krzesla i ze stolu na ktorym owe krzeslo postawilam..od tamtej pory mam uraz :whistle:

A pokoik jeszcze skoncze. Jak tylko pogoda sie zmienia na gorsze, wtedy mam co robic w domu :wink4:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 26 Kwi 2013 23:03 #149720

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
no zabiłaś mnie :rotfl1:
......precyzyjnych prac robić nie może to.......krawężniki układa i kończy :rotfl1: :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.857 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum