TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 11:13 #144160

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Rzeczywiście nie wszystkie roślinki przyszły w stanie idealnym ;) , ale za bardzo nie mam czasu tego rozpamiętywać :happy3: . Trzeba uziemić resztę, zająć się liliami, które też już rosną w woreczkach :jeez: , przepikować pomidory i zacząć porządki w ogrodzie (tam gdzie juz można wejść ;) ), żeby te wszystkie roślinki można było za chwilę wysadzić :tongue2:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 12:06 #144180

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś oj tak..... zaczyna się bardzo pracowity sezon...... wiosna przyszła późno i teraz wszystko trzeba będzie robić bardzo szybko, bo wegetacja ruszy ze zdwojoną mocą i każda robota w ogródku będzie na wczoraj.....
Moje lilijki też przyszły z kiełkami i trzeba będzie niedługo sadzić..... trochę zwlekam, bo tyle tych cebul siedzi w ziemi, że boję się, żeby ich nie poniszczyć.... miło było by, gdyby już czubeczki pokazały się przed sadzeniem kolejnych ...

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 16:09 #144256

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
U mnie dzisiaj już krokusikowo :dance: aż się serce raduje Niektóre hiacynty też jakieś bardzo wyrywne już są .Teraz już pójdzie z górki
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 19:55 #144360

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś wegetacja już ruszyła :silly: mówię Ci. Sprawdziałam dzisiaj forsycję, pąki pękły, więc przy takich temperaturach zakwitnie lada moment.
Tak więc postanowiłam ciąć róże :lol: jednak nieiwle potrbują cięcia :dance:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 21:17 #144414

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Oj,Aguś ja też sie cieszę,że w końcu wiosna do nas zawitała,tak długo naia czekaliśmy,prawda,teraz aby szybko śnieg ztopniał i możemy wejść do ogrodu :fly:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 21:18 #144416

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadziu u mnie też dziś znalazłam kilka kwitnących krokusików.... tylko kilka, ale dopiero co stopniał na nich śnieg i już kwitną, słoneczka :P Myślę, ze jutro będzie już ich więcej :flower2:

Jolu mam nadzieje, że już szybciutko zakwitną forsycje.... i ze względu na cięcie i róż, ale i na wielkie złociste bukiety, bardzo wskazane po dłuuuugiej szarej zimie :woohoo:
Śnieg topnieje dosłownie błyskawicznie, już leży tylko w kilku miejscach.... jutro chyba uda mi się zrobić pierwsze prace w ogródku :dance:

Aniu u mnie było naprawdę dużo śniegu, wczoraj miejscami zapadałam się jeszcze ponad kostki.... a dziś już tylko kilka plam, tam gdzie było go najwięcej..... myślę, ze jeszcze ze 2 dni i nie będzie go wcale :P
Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2013 21:20 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 21:50 #144435

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Pierwsze prace :woohoo: Ja jestem po kolejnych i jeszcze aerobiku wodnym wieczorkiem :lol:
Jutro nie ruszę ręką ani nogą :happy4: a planuje rozpocząć opryski, bo część rózyczek już gotowa, no i kulki objawiąły się nad śniegiem :)

Ogródek AGNESS 12 Kwi 2013 16:33 #144735

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu dziś wreszcie stopniał prawie cały śnieg i sporo pracy zrobiłam :P Aż inny nastrój..... i przy okazji została wypita kawka na huśtawce .... świat pojaśniał :P

Dziś wreszcie mogłam popracować w ogrodzie. Śnieg w większości stopniał, można działać :D
Kwiatuszki pchają się na świat na wyścigi.... wczoraj zszedł śnieg, a dziś już zakwitły kwiaty :D Oto pierwsze kolorki w moim ogródku :D

Ogródek AGNESS 12 Kwi 2013 16:58 #144742

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, cuda :woohoo: . Masz rację, jak człowiek popracuje, kawkę w ogrodzie wypije, to świat jakby piękniejszy :dance: :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 12 Kwi 2013 20:30 #144837

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
ja też dzisiaj byłam na działce,i Pierwsze prace mam za sobą,śniegu nie mam juz ale gdzie woda ,trawnik nawet nasiąknięty jak gąbka :ohmy: a krokusiki śliczne :)

Ogródek AGNESS 12 Kwi 2013 21:07 #144851

• tadzik59
  • tadzik59's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Hej Aguś
Foty jak z mojej działki. Napstrykałem i u siebie , ale ''bazuję '' nie na swoim kompie , a tu nie ma jakiegoś programu. :hammer: :hammer:
Bez kawy pracowałem ;) Nie zauważyłem nawet :rotfl1:
Pozdrówka . Tadek

Ogródek AGNESS 12 Kwi 2013 22:12 #144890

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś twoje wiosenne fotki, jak zwykle cudne są :hug:
Miałam nadzieję na kilka moich, ale pogoda zawiodła :supr:
Cieszę sie, że i u Ciebie już można było popracować.
M w weekend nad jeiorko sie wybiera oporządzić trawnik, a ja na spotkanko :happy4:
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2013 22:12 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 13 Kwi 2013 22:08 #145181

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, czy u Ciebie krokusy się jakoś dzielą, sieją, nie wiem, rozrastają? Bo tak dorodnie niektóre kępy wyglądają... Ja mam wrażenie, że moje mają jakieś tendencje do zanikania... Zamiast więcej, jest ich mniej... Nornice chyba nie jedzą krokusów?

Ogródek AGNESS 13 Kwi 2013 22:59 #145202

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko oj tak :P Od razu jakoś pełniej się oddycha i tak radośniej jest :P Ja dziś większość dnia w ogródku, a pomiędzy pracą odpoczywałam albo na tarasie alb na huśtawce. Do domku prawie nie wchodziłam.... nawet obiadu nie robiłam, zamówiliśmy pizzę :rotfl1:

Aniu na moim piaseczku woda wsiąka momentalnie, wcale nie jest mokro. Wypróbwałam kolankami, bo niejednokrotnie zdarzyło mi się klęknąć, bez żadnej podściółki :happy:

Tadziu
ja musiałam robić czasami przerwy na rozprostowanie kręgosłupa, bo mięśnie takie zastałe po zimie, że aż wstyd B) :happy: I wtedy bardzo przydawała się kawka lub herbatka ;)

Jolu cieszę się, że podobają Ci się :kiss3:
Dziś cały dzień spędziłam w ogródku, mnóstwo pracy zrobiłam....ale całe mnóstwo jeszcze przede mną.... dziś zamówiłam sobie kilka narzędzi ogrodniczych z allegro. Mam nadzieję, ze na początku tygodnia dotrą , bo mam braki w tym temacie :happy:
Miłego spotkania :kiss3:

Martuś witaj :kiss3:
U mnie krokusiki niestety zdziesiątkowane po poprzedniej zimie.... zostało mi naprawdę garstka tego, co było wcześniej.... Ale co do rozrastania, tak, one się mnożą poprzez powstawianie cebul potomnych. Z jednej cebulki powstaje kilka i kwitną całymi bukiecikami :P
Czy nornice jedzą krokusy nie mam pojęcia..... ale one chyba wszystko jedzą , te zębate paskudy ( prawdopodobnie poza szachownicami) :angry: ale możliwe , że część wymarzła Ci poprzedniej zimy, tak było u mnie. Podobnie jak wiele innych cebulowych zaczęły wegetacje już w styczniu , a później ostre mrozy je zniszczyły...
Ostatnio zmieniany: 14 Kwi 2013 10:06 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 13 Kwi 2013 23:10 #145204

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś a ja się ledwo ruszam po ogodowych pracach :supr: po kolejnym przysiadzie przy róży ... ledwo się podniosałam :wink4:
Ale co tam, o to nam przeciez chodzi :happy4:
Najważniejsze, że nieco ogarnięte. Teraz wiosna juz może rozkwitać kolejne roślinki :lol:
Ostatnio zmieniany: 13 Kwi 2013 23:11 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 14 Kwi 2013 21:34 #145550

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
U mnie krokusy pokazują się we wszystkich miejscach ,ale pojedyncze sztuki .Ciekawe jak tam zawędrowały .Po kwitnieniu muszę te pojedyncze okazy pogrupować .Już teraz parę wykopałam z cebulkami i przeniosłam w inne miejsce .Nawet na ścieżce sie pokazały :bad-idea:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 10:39 #146478

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu u mnie tabletka przeciwbólowa musiała wejść do akcji, bo sforsowałam sobie ramiona i z bólu spać nie mogłam.... ale to tylko chwilowa niedogodność :happy: Moje różyczki już poprzycinane.... na forsycję nie czekam, bo..... wydaje mi się, że w tym roku znów nie zakwitnie :angry: chyba znów pąki przemarzły.... jak tak dalej będzie to po prostu ją wywalę :dry:

Jadziu może ptaszorki je rozniosły po całym ogródku :P Ale cudnie tak wyglądają w wielu miejscach, a z czasem się rozrosną :P Ja po zeszłej zimie straciłam większość krokusów. Jesienią będzie wielkie dosadzanie :happy:

A taki śliczny i czyściutkie jest teraz mój ogródek :whistle: :rotfl1:

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 11:53 #146501

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
No to jesteś do przodu,Aguś wszystko juz uporządkowałaś,poprzycinałaś :bravo: A ja jeszcze nie wszystko :(

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.556 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum