TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 05 Kwi 2013 21:43 #141399

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Agnieś nie daj się zmylić... Wiosna tuż- tuż... Bądź czujna, rób zamówienie tarasowe, później czasu zbraknie :)
Tak sobie myślę, że przed nami ekscytujący czas w ogrodach. Na trzy-cztery zakwitną jaśminowce, lilaki, piwonie, róże i .... długo by wymieniać. Wszystko na raz zawładnie ogrodem. Będzie cieszyć, jak mało kiedy :)
Jeszcze tylko chwilka... jeszcze ciut, ciut :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 18:06 #142191

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu u mnie dziś cudne słoneczko, po prostu pachnie wiosną..... ale tłumią radość zwały śniegu zalegające w ogródku :dry: cała rabata kwiatowa, na którą zrzucany był śnieg z podjazdu, ma na sobie śniegu po uda :mad2: A na całym ogródku jest go powyżej łydek..... dziś po nim troszkę pochodziłam, z uporem maniaka szukając wiosny, niestety nie udało mi się jej dojrzeć :blink: Ale za to kozaczki miałam pełne śniegu :blink:

Izuniu chyba już jutro pomyślę o zamówieniu klamocików na taras.... zanim dotrą kilka dni minie, więc pewnie już najwyższy czas :) I już jutro raniutko wybiorę się do ogrodnika i na przekór zimie posadzę w donice brateczki :P Ciekawie będą wyglądały kolorowe wesołe pyszczki na tle leżącego śniegu ;) :happy:

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 18:09 #142195

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Słońce u Ciebie :lol: u mnie ani grama :jeez:
Teraz dopiero zaczęło się przecierać.
Śniegu zaś ilości podobne :sick:

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 18:13 #142198

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Witaj Aguś - miałam dokładnie taki sam pomysł z bratkami. Przeczesałam okoliczne ogrodnicze i...nic. Nie ma . Nic dziwnego - u nas wszędzie jeszcze biało to i sklepy wstrzymały się z ofertą - ciekawe czy Ty gdzieś dostaniesz . Życzę wiosny :flower2:

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 19:48 #142288

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu niby tak niedaleko a taka różna aura. Ja dziś korzystając z pięknej pogody wypiłam pierwszą kawkę na tarasie. Udawałam, że śniegu nie widzę B) ..... i co mnie bardzo ucieszyło..... tak, tak.... ucieszyło..... widziałam pierwsza muchę, którą słoneczko wywabiło z ukrycia :rotfl1:
I coś bardziej spektakularnego..... dziś przeleciał nad moim domkiem ogromny klucz żurawi.... od tamtej pory cały czas pycho mi się śmieje :P..... poczułam wiosnę :woohoo:

Małgoś u mnie w ogrodniczych też kompletna posucha....ja bratki i inne takie różności jednoroczne, jak i podhodowane warzywka, kupuję u zaprzyjaźnionego ogrodnika. One tam sobie rosną w tunelach. Już kupiliśmy i brat posadził w swojej szklarence 100 krzaczków sałaty, ja będę sadziła w przyszłym tygodniu. Takie śliczniusie zieloniutkie, cudnie wyglądają przez okna na tle zwałów śniegu :P

Żeby nie było tak szaro w wątku, pokażę moją domową wiosnę.... tulipanki już przekwitły i wymienione na nowe, bielutkie z zielonymi smugami, niestety nowej fotki brak :cool3: :happy:

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 21:38 #142430

• lora
  • lora's Avatar
Hej Aguś u mnie też było słonko a zwały śniegu nie chciały się stopić... :)

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 22:39 #142493

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Misiu :kiss3: mam nadzieje, że już teraz z dnia na dzień będzie coraz piękniej i cieplej i po śniegu szybko pozostanie tylko wspomnienie.....

Ogródek AGNESS 07 Kwi 2013 23:50 #142524

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Śnieg po mału zaczyna topnieć,czyli nadzieja na wiosnę jest :lol: a tulipanki mają śliczny ciepły kolorek :)

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 08:54 #144075

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu śnieg topnieje bardzo szybko, już pojawiło się troszkę miejsc całkowicie bez śniegu, jeszcze ze 2 dni i będzie można wyjść coś działać w ogródku :P

U mnie od kilku dni brateczki już wysadzone na dwór w donice. Zrobiło się od razu kolorowo i wiosennie. A wczoraj widziałam pierwszego motyla :hearts: A tu moja bratkowa wiosna jeszcze przed posadzeniem , dziś czekam na dostawę moich ukochanych z drobnymi kwiatuszkami :P

Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2013 08:55 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 08:57 #144078

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
A ja widziałam już TWoje bratki :funnyface: Wiesz gdzie ;)
Cudne są i mamy podobny problem, trudno się zdecydować, ktore wybrać :rotfl1:
A jak tam różyczki?
Wydaje się, że całkiem nieźle chyba, będą kwitły pnące?
Aga zdejmowalaś już kopce, u mnie róże rosną juz pod :supr:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 08:59 #144080

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Agness, piękna bratkowa wiosna u Ciebie. :bravo:
Ja motyli wprawdzie jeszcze nie widziałam, ale u mnie już komary się pokazują. :jeez:
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 09:14 #144093

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu wiem gdzie :kiss3:
Ja już chyba przestaną planować zakup jednobarwnych, mimo, że tak bardzo podobają mi się takie eleganckie jednokolorowe nasadzenia.... jestem sroka co do kwiatów i chyba potrzebuję takiego energetycznego, kolorystycznego dynamizmu.... a po długiej i szarej zimie to szczególnie :happy: Cieszy mnie widok tych kolorowych uśmiechniętych pyszczków, dziś jeśli dotrą te drobniutkie, to dosadzę i pokażę moją donicową - ogrodową wiosnę :P
Joluś różyczki wyglądają baaardzo, baaardzo dobrze :hearts: nawet Alchymist, o którego tak się bałam, wydaje się w świetnej kondycji i mam wielką nadzieję na kwiaty :P
Kopców jeszcze nie usuwałam, u mnie jeszcze w większości ogrodu leży śnieg, ale mam nadzieję jeszcze ze 2 dni i będę mogła zaczęć coś działać....

Witaj Małgosiu :bye:
Bratki to jedne z moich ukochanych wiosennych roślinek, szczególnie lubię te z drobnymi kwiatuszkami . Zawsze witają wiosnę w moim ogródku :P W tym roku wyszło to bardzo późno..... praktycznie miesiąc później niż zawsze, bo co roku już w marcu czarują swoimi wesołymi kolorkami. Ale ważne że już są i cieszą :P
Komarów jeszcze u mnie nie widziałam, ale wczoraj już całe rodziny much wygrzewały się na nasłonecznionych ścianach domu :happy:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 09:18 #144099

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Zdjęłam wczoraj osłonę z mojego, niewielkiego co prawda Alchymista i ... zieloniutki do samej góry :dance: Oj będą nam kwitły, jeśli pogod nie spłata figla majowego :crazy:
Tyle śniegu az u Ciebie :supr3: U mnie systematycznie spływa tworząc pogrodowe błocko na rabatach. Pracować mogę, że tak powiem z trawnika :rotfl1:
Ale powiem Ci, ze moje psisko zadowolone chyba jeszcze bardziej ode mnie :happy3: do domu zupełnie nie chce, tylko hasa sobie w tę i z powrtem, a czasem po rabatach :club2:

Dzisiaj jadę po służbowe zakupy w okolice centrum ogrodniczego ... to może i u mnie bratki będą ;)
Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2013 09:19 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 09:28 #144106

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś psinka też wymęczona tą ciągnącą się jak guma zimą , teraz wreszcie może się wyhasać do woli :P
Wyobrażam sobie jak u Ciebie musi być mokro, ziemię masz gliniastą, słabo przepuszcza wodę.....u mnie piaseczek, więc wszystko błyskawicznie wsiąka i za chwile znów jest sucho :blink:
U mnie śniegu miejscami jeszcze dużo, szczególnie tam, gdzie odrzucało się go z podjazdu i tarasu.... ale topnieje ,,w oczach,, :P
Ciekawa jestem bardzo Twojego wyjazdu ,, w okolice centrum ogrodniczego ,, :whistle: :rotfl1:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 09:32 #144110

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Właśnie wyjażdżam, odezwe się po powrocie.

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 09:56 #144122

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
U mnie też dużo śniegu... na szczęście szybko znika :) Z przyjemnością obejrzałam Twoje fotki - bratki są śliczniutkie, ale fotka z tulipanami - przepiękna.

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 10:49 #144149

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja już dziś ogrodniczy zaliczyłam :P
Bratki też były, ale tę przyjemność odłożyłam sobie jeszcze na momencik, bo musiałam dokupić sporo ziemi, żeby skończyć uziemiać sadzonki Od MP :blink:

Ogródek AGNESS 11 Kwi 2013 10:56 #144154

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu bardzo się cieszę, ze fotki które pokazuję podobają Ci się :P MAm nadzieję, ze niedługo będzie można pokazać już coś ciekawego z ogródka :P

Martusiu sadzenia masz całe mnóstwo, zakupy były bogate :P Czytałam, że nie do końca jesteś zadowolona ze wszystkich roślinek jakie dostałaś, że sporo jest w kiepskiej kondycji..... Czasami nastawieni jesteśmy na wspaniały zakup, a przychodzi rozczarowanie....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.696 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum