TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 11:52 #138238

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Dorotko, Aniu, Lucynko, Margolciu, Geniu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa :kiss3: Cieszę się niezmiernie, że wianuszki podobają się. Mam nadzieję, że te kolorki i jajeczka przywołają baaaardzo ociągającą się wiosnę....

A teraz w kwestii przywoływania wiosny B)

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 12:24 #138246

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Nie wiem dlaczego, ale jak dla mnie, to kwiat jabłoni jest najbardziej wiosenny... piękny!!! Chyba to i kolor i jego delikatność, a poza tym jesteśmy teraz tak zalewani z wszystkich stron podpędzonymi cebulowymi, że nie kojarzą mi się one z wiosną w ogrodzie.

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 13:18 #138261

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Agnieszko przyszłam z rewizytą. :flower1:
Obejrzałam fotki na kilku pierwszych stronach i widziałam piękny ogród. Wspaniałe lilie. :hearts:
Potem zajrzałam do kilku ostatnich stron no i tam moje ulubione powojniki. Ciekawa czy moje bidule kiedyś tak zakwitną jak u Ciebie?

Storczyki Ciebie kochają. Akurat ten gatunek za nic nie chce ze mną współpracować. :angry:

Ostatnie fotki wiosenne są na nasze spragnione oczy jak balsam. :)

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 17:56 #138295

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Sama piękna kwitnąca wiosna :hearts: I migdałek kwitnący,masz krzewik czy drzewko,ja mam drzewko?? :)I chyba jabłoń kwitnąca,śliczne żółciaczki tulipanowe, :P szachownice pierwiosnki śliczne,cuuudne kolorki :flower2: może ta wiosna się w końcu zawstydzi i przyjdzie do nas :flower1:

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 19:35 #138332

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Agusiu kiedy tak będzie wyglądać w realu .Jestem ciekawa jak przezimowały rośliny przy tych mrozach bez śniegu .Wszystkie wiosenne kwiaty są piękne a szczególnie migdałek z tymi różyczkami na łodyżkach
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 20:45 #138355

• xMonia
  • xMonia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Witaj ,
Agnieszko bardzo ładne wianuszki wielkanocne ,czy są na sprzedaż ,czy będą ozdobami w domu .

Ogródek AGNESS 25 Mar 2013 22:48 #138410

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Magduś i dla mnie kwitnące drzewa owocowe są kwintesencją wiosny , to chyba najpiękniejszy czas w roku.... chociaż dla mnie chyba równie piękny jest okres, kiedy drzewa przybierają ogniste barwy jesieni :P

Joasiu bardzo się ciesze, że widoki mojego ogródka sprawiły Ci przyjemność. Już nie mogę się doczekać, kiedy znów będzie można usiąść z kawką na huśtawce i napawać się pięknem kwiatów ...
Ze storczykami nie mam najmniejszych problemów.... ale to tylko dlatego, że jestem leniuch i prawie się nimi nie zajmuję.... to kwiaty dla leniwych właśnie ;) :happy:

Aniu mój migdałek to krzew. To dziecko wielkiego i starego migdałka, którego musiałam wykopać z ogródka.... teraz też jest już wielki, chociaż jeszcze nie stary B) :happy:

Jadziu współczuję Ci braku śniegu, to naprawdę bardzo źle dla roślin, oby nie było powtórki z zeszłego roku.... U mnie na szczęście jest go bardzo dużo...

Moniko witaj :bye:
Wianuszki jak najbardziej są na sprzedaż :P chociaż i w domku kilka zostanie :P Wianki to mój ukochany motyw dekoracyjny :P

Ogródek AGNESS 26 Mar 2013 08:55 #138462

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Ja też chętnie wypiłabym kawkę na zewnątrz, wsłuchując się w śpiew ptaków. :happy:
Jeśli chodzi o storczyki to mam od kilku lat, a dobrze rosną mi Sabotki i większość bulwiastych, a te nie chcą u mnie rosnąć. Ile już mi padło to nie wspomnę. Dlatego ten rodzaj podziwiam u innych. :flower2:

Ogródek AGNESS 26 Mar 2013 18:51 #138642

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
No cóż Aguś nic na to nie poradzimy .Teraz tylko czekać aż wszystko porządnie odmarznie i oglądać straty ,a te na pewno bedą ,chociaż zaglądałam na łodyżki róż to są na razie zielone .W ubiegłym roku było to samo :placze:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 28 Mar 2013 18:40 #139147

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Agniesiu ślicznie baaaardzo wiosennie, a ile tulipanków chyba tarda, o ile dobrze pamiętam bardzo je lubię, cudny ogródeczek. :thanks: :bravo: :)
Wszystkiego dobrego na święta. :hearts:

Ogródek AGNESS 28 Mar 2013 19:40 #139163

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Aguś, to ostatnie zamówienie urokliwe, dopracowane, dopieszczone. Oj, będą chwalili :bravo:

Patrzę na tą serię zdjęć i aż mnie w dołku ściska... Tak już będzie... niedługo, prawda?

A szachownica... Elektryzująca :)

Ślę świąteczne całusy :hearts:

Ogródek AGNESS 29 Mar 2013 04:08 #139273

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joasiu, czyli u Ciebie pięknie rosną te wszystkie trudniejsze w obsłudze i bardziej niespotykane odmiany storczyków :P sabotki są przepiękne, bardzo mi się podobają, ja niestety nie mam....
Mam nadzieję, ze już niedługo pogoda pozwoli nam na kawkę na tarasie :P

Jagódko mam nadzieję, że w końcu będzie ciepło i nic już naszym roślinkom nie zaszkodzi.... jeszcze tylko oby majowi ogrodnicy byli łagodni, bo z tym też bardzo różnie bywa...
U mnie też te kilka różyczek , które widziałam w niezłym stanie, reszty nie wiem, bo tyle śniegu, że na ogródek wejść nie mogę.....

Tak Małgosiu to tulipanki Tarda, ja również bardzo je lubię.... w ogóle uwielbiam wszystkie niewielkie botaniczne tulipany :P Nie mam ich zbyt wiele, ale muszę koniecznie posadzić :P
Tobie również wszystkiego co najlepsze z okazji świąt :kiss3:

Izuniu , cieszę się bardzo, że wianuszek podoba Ci się, dziękuję za miłe słowa :kiss3:
Mam nadzieję, że faktycznie to już bardzo, bardzo bliziutko takie kolorowe widoczki, zima w tym roku baaardzo zajadła, trzyma się pazurami :blink: Ale musi w końcu dać za wygraną....
Szachownice bardzo lubię, muszę poszukać jeszcze innych odmian tych maluszków. Bo te różne które kupowałam okazały się wszystkie Michajłowskiego :huh:
Tobie również serdeczne życzenia świąteczne, wszystkiego naj :kiss3:

Ogródek AGNESS 30 Mar 2013 17:49 #139596

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder

KOCHANI WSZYSTKIM MOIM GOŚCIOM ŻYCZĘ

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja"

Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta, Małgorzata124

Ogródek AGNESS 04 Kwi 2013 16:21 #140894

• Jatra
  • Jatra's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Puk, Puk , Agnieszko czy wiosenka już do ciebie delikatnie zagląda .?
Ja takim widokom bym się nie oparła, cudowne :flower2:

Ogródek AGNESS 05 Kwi 2013 10:39 #141135

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Teresko :kiss3:
Niestety wiosny w ogródku ani widu ani słychu :( ...... a mnie ogarnęło takie zniechęcenia, ani pisać nie mam ochoty, ani odgrzewanych fotek wstawiać.... Za oknami biała breja, mokro, brzydko.... na przemian deszcz i śnieg :dry: Wędruję tylko po po forumowych ogródkach, oglądam fotki, czytam..... ale się nie odzywam..... jakiś taki marazm mnie ogarnął..... tylko myśli w głowie mi się kłębią i energia rozsadza, bo już bym chciała coś robić..... a nawet dodatków na taras nie moge zamówić, bo nie ma na razie gdzie postawić :dry:
Dziękuję , że zaglądasz do mnie :kiss3:

Ogródek AGNESS 05 Kwi 2013 10:47 #141141

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
AGNESS wrote:
..... jakiś taki marazm mnie ogarnął.....
To tak, jak mnie ;)
Nic się nie martw :hug: po niedzieli ma być lepiej

Ogródek AGNESS 05 Kwi 2013 12:04 #141186

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu :kiss3:
Mam nadzieje,że faktycznie już po niedzieli ociepli się, bo już naprawdę apatia ogarnia.... człowiek niedotleniony, zmęczony tą przedłużającą się szarzyzną, brakiem słońca , kolorów..... nawet te święta, były jakieś takie.... nieświąteczne....

Ogródek AGNESS 05 Kwi 2013 14:37 #141220

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
To prawda dziewczyny,,,pogoda depresyjna,chlapa,ciapa :angry: wszędzie mokro,szaro,buro,słoneczka nie ma, :sick: wiosny tym bardziej nie widać :mad2: :hammer: ,to już stanowczo za długo ta zima u nas gości,czas już na nią sobie pójść w siną dal :drool:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.555 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum