TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 13:36 #146531

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, fajnie, że u Ciebie już wiosenny porządeczek! Ja jakoś w tym roku nie mogę się wyrobić :( Chyba sił już troszkę mniej...
Ale temperatura jest u mnie iście letnia i życie przeniosło się już do ogrodu :dance: Chyba wezmę z Ciebie przykład i zamówię dzisiaj pizzę, bo nawet mi się nie chce wracać do domku i obiad gotować :oops: Szkoda czasu :whistle:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 14:15 #146549

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
No, porządki pełną parą :woohoo: :bravo:
Ja nie wiedziałam, że Ty masz tyle fajnych kamieni :silly: , jak ten Twój busz się rozrośnie, to je całkiem zasłania :wink4:

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 14:25 #146557

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu, Dalu witajcie kochane :kiss3: Właśnie przyszłam do domku na chwilę odpoczynku.....a przy okazji podrobię obiadek..... taki szybciutki gulasz, sam się prawie robi, więcej czasu dla ogrodu B) :happy:
Dziewczynki gdzie u mnie porządeczek....ogródek wygląda jak po przejściu tajfunu .... fakt, bardzo dużo już zrobiłam...... ale jeszcze taka masa pracy przede mną, że nie wiem kiedy się wyrobię.... Rabaty faktycznie już wyczyszczone z zeszłorocznych liści, badyli, wszystkie krzewy poprzycinane, róże i clematisy również. Bukszpany i część tuj przystrzyżone. Mam nadzieję, że eM jak wróci z pracy to mi zbierze te wszystkie badyle i zeszłoroczne śmieci, które malowniczo rozłożyłam na trawniku.... co widać na fotkach B) :happy:
Ja dziś wzięłam się za obrzeża rabat, odcinam darń moim ulubionym szpadelkiem i pazurkami wyrywam trawę..... pewnie ze 3-4 dni mi przy tym zejdzie, bo mój ogród cały się składa z takich granic :rotfl1:
Powolutku również przygotowuję taras do użytku :P Wczoraj zrobiłam 2 wielkie wianki, które mają być elementem umilającym spędzanie na nim czasu :P
Bardzo Was pozdrawiam i życzę miłego dnia :kiss3:

Oto wianuszki, które wczoraj zrobiłam na taras. Mam nadzieję, że będą atrakcyjną ozdobą przez cały sezon :P

Za tę wiadomość podziękował(a): Grzesik

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 14:28 #146560

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś oj to prawda.... kamieni ci u mnie dostatek :rotfl1: Uwielbiam kamienie i ściągałam je do ogrodu bez opamiętania..... w pewnym momencie najbliżsi stwierdzili że robię kamieniołom i na roślinki miejsca nie będzie :happy: Ale pomieściły się i roślinki i kamienie :happy:

Ogródek AGNESS 17 Kwi 2013 23:03 #146721

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Kobieto droga :hug: jeszcze siły miałaś wianki robić :woohoo: szalona jesteś :happy4:
Masz rację efekty pracy najlepiej widać na trawniku :lol:

Ogródek AGNESS 19 Kwi 2013 19:32 #147287

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Agusiu praca wre i efekty są widoczne na każdym kroku :thanks: Zdolniacha z Ciebie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 12:09 #147492

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu :kiss3: ...... a bo ja taka wiankowo zakręcona B) :happy: Cały czas w wolnej chwili wiję B) teraz do doniczek z kwiatami tarasowymi .... już kilka leży i całkiem ciekawie wygląda :P
Trawniczek uprzątnięty ....rączkami eMa B) ..... troszkę pomarudził....ponarzekał...ale wszystko zebrał i wywiózł B) Już jest czyściutko i śliczniutko..... a ja ryję granice pomiędzy rabatami i trawnikowymi ścieżkami .... ale teraz darń już grzecznie od razu do taczki ląduje :happy:

Jadziu dziękuję :hug:
Najważniejsze i najbrudniejsze rzeczy już w ogródku zrobione, teraz już tylko kosmetyka..... i tak jak wcześniej pisałam, nic już nie zamawiam i nie dosadzam i w związku z tym czekam na ....dostawę przesyłki z hortensjami i berberysami :oops: :crazy:

Tulipanki Fashion.... jedne z moich ulubionych ...Wybaczcie, że tak dużo fotek, ale tak mi się podobają, że nie umiem wybrać :hearts:

Ciemierniki coraz ładniejsze

Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2013 12:09 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 13:54 #147501

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
Podziwiam Cię za te wianuszki. Zachwycił mnie też ten ostatni , bordowy ciemiernik. Cudo! :flower1:

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 16:58 #147508

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
U mnie bialy ciemiernik ma tylko 1 kwiatek ale bordowe szaleją .Tulipanki śliczne w takiej kępie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 18:38 #147521

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Aguś :hug:
Piękne te ciemierniki - dlaczego ich jeszcze nie mam :think: - czy są łatwe w pielęgnacji?

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 19:58 #147542

• Roma
  • Roma's Avatar
Widzę,że teraz wszędzie praca wre :ouch: Aguś ,wianki śliczne i bardzo dekoracyjne,ja też chcę takie :)

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 20:41 #147567

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Zaczyna się Twój wiosenny pokaz :woohoo: jak ja lubię te nasycone kolorami fotki :bravo:
Dzisiaj zmęczenie chyba położy mnie do łóżka, różane szkółki znowu były na tapecie :happy4:

Ogródek AGNESS 20 Kwi 2013 23:57 #147683

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Elżuniu dziękuję :kiss3:
Bordowy ciemiernik faktycznie jest bardzo atrakcyjny i kwitnie każdego roku niezawodnie :P

Jagódko u mnie też biały ciemiernik jest marniejszy niż bordowy.... ale na szczęście każdego roku kwitnie :P

Małgosiu pielęgnacja ciemierników jest bardzo łatwa..... potrzebują wapiennego podłoża i najlepiej czują się w półcieniu. Dobrze je na zimę okryć stroiszem z gałązek iglaczków, lub suchymi liśćmi, bo czasami przemarzają do poziomu gleby..... później odbijają, ale same listeczki, nie kwitną....

Romciu, faktycznie pracy wszędzie mnóstwo :P Cieszę się bardzo, że wianuszki podobają Ci się, to moje pasja, robienie ozdób..... a głównie wianuszków :P

Jolu dziękuję, bardzo się cieszę, że moje zdjątka podobają Ci się :kiss3:
Szalejesz w szkółkach :woohoo: już biegnę do Ciebie zobaczyć efekty tych wędrówek :whistle:
Za tę wiadomość podziękował(a): Margolka

Ogródek AGNESS 22 Kwi 2013 13:19 #148243

• piterek
  • piterek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 108
Zaintrygował mnie ten drugi ciemiernik, czy znasz jego nazwę? :supr3:

Ogródek AGNESS 22 Kwi 2013 15:26 #148255

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Piotrek niestety nie znam nazwy ciemiernika...... ale to jakaś zmienna bestia, bo wcześniej kwitł inaczej :woohoo: był bardziej biały i miał kropeczki...... aż trudno mi uwierzyć .....

Ogródek AGNESS 23 Kwi 2013 08:21 #148443

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie mogłam się oprzeć i zrobiłam sesję zdjęciową rozkwitającej sasance..... uwielbiam te cudne puchate pąki i wyłaniające się powolutku kolorki.... mam nadzieję, ze fotki Was nie znudzą :D

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

Ogródek AGNESS 23 Kwi 2013 08:27 #148447

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Piękna ,kolorowa wiosna :) To lubię :) Ten ciemny bordowy ciemiernik jest bardzo ładny :wink2:
I te fotogeniczne ,śliczne,puchate sasanki :hearts:
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2013 08:27 przez anabuko1.

Ogródek AGNESS 23 Kwi 2013 11:08 #148479

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Sasanki nigdy się nie nudzą, mają w sobie jakąś taką słodką baśniowość. :flower2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.708 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum