TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 19 Lip 2013 20:26 #180248

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Tort ekstra - ale widzę, że z przecudną lilią :bravo:
To jeszcze na chwilę nawiążę do lilii - wiesz, że może masz rację - pąki brązowiały i opadały. Teraz będę wiedziała, że trzeba je obrywac i wyrzucac. Dzięki! :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 20 Lip 2013 16:50 #180416

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Zakwitły kolejne lilie.... prawie same różowe :roll: :lol:

Kasiu mam nadzieję, że pokonasz tę paskudę niszczącą Ci lilie... To takie wspaniałe kwiaty, każdego zniszczonego pąka żal.....

Ogródek AGNESS 20 Lip 2013 17:21 #180423

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Agusia - u mnie prawdziwe spustoszenie wśród lilii sieją nornce. One się liliami zapewne delektują nie mniej niż my , tylko, że w aspekcie kulinarnym :crazy: . Oby Twoje lilie przetrwały wszystkie podchody nornic.Przepiękne je masz :woohoo:

Ogródek AGNESS 20 Lip 2013 20:35 #180468

• lukos1983
  • lukos1983's Avatar
ciekawa jest żółta pieguska :funnyface:

Ogródek AGNESS 21 Lip 2013 10:28 #180581

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Agniesiu jak patrze na Twoje cudne lilie to stwierdzam że zdecydowanie mam ich za mało w ogrodzie, pięknie wyglądają dodaja kolorku w ogrodzie w momencie kiedy odpoczywają róże, a jesli róże kwitną są dla nich wspaniałym uzupełnieniem w kompozycji :)
Ostatnio zmieniany: 21 Lip 2013 10:29 przez Isia.

Ogródek AGNESS 05 Sie 2013 22:42 #184324

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś po liliach już raczej wspomnienie wkrótce :cry3:
Nic nie piszesz, wszystko w porządku aby :hug:

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 14:56 #184433

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
Piękne te Twoje lilie wszystkie ;)
Ja jej kocham wszystkie nie zależnie od koloru czy to azjatki,czy orientalne :hearts:
może tych drzewiastych mam jeszcze mało,,,,ale wszystko przede mną :P

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 15:37 #184439

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Liliowe królestwo Aga,wszystko doskonałe w kształcie,najbardziej zadziwia mnie soczystość zieleni,bardzo przyjemnie u Ciebie,chciałoby sie pochodzic miedzy rabatami a potem taki mniam torcik,równie śliczny jak rabaty,smak nie do opowiedzenia.Jestem lewa w kuchni tym bardziej lubię napatrzeć się,pomyśleć,że dobrze byłoby zrobić taki,ot i na tym koniec.Taka ze mnie gospodyni :rotfl1: .

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 16:16 #184450

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolciu dziękuję :kiss3:
Współczuję nornic i spustoszeń jakie czynią w roślinach.... u mnie na szczęście nie ma z nimi problemów.... wokoło jest mnóstwo kotów, które robią dobrą robotę. Tak, ze moje kwiatuszki rosną sobie spokojnie..... teraz niestety wykańcza je straszna susza.... Mimo, ze jeszcze wcześnie, już włączyłam w cieniu podlewanie ....

Łukaszu faktycznie fajny piegusek :P Jak przekwitnie będę ją przesadzała, bo rośnie wciśnięta między siatkę a iglak....

Isiu faktycznie lilie wspaniale ubarwiają ogród.... u mnie róż po poprzedniej zimie pozostało niewiele.... około 30 krzaczków i w tej chwili większość już odpoczywa..... królują lilie.... chociaż już też powolutku kończą kwitnienie....

Jolu dziękuję kochana za troskę :kiss3: U mnie wszystko ok, tylko czasu ,,jak na lekarstwo,, :huh: Moja Ola wyjechała do Warszawy, tam będzie studiowała, ale pojechała wcześniej , żeby znaleźć jakąś pracę , mieszkanie, zaklimatyzować się.... No i pakowanie, urządzanie mieszkanka..... jeździłam do Niej na weekend.... robiłam też wianuszki do mieszkanka, żeby od razu miała miło i przyjemnie ;) Tak, że czas wypełniony po brzegi..... ogród zarasta....w te upały nawet tam nie wychodzę :blink:
Lilijki faktycznie już przekwitają.... już tylko kilka odmian kwitnie..... myślę, że jeszcze tydzień i koniec cieszenia się tymi pięknymi kwiatami.....

Aniu ja też kocham lilie..... najbardziej ze wszystkich kwiatów B) i bardzo żałuję, że już kończą kwitnienie. Czeka mnie sporo przesadzania, bo już nadmiernie się rozrosły i mają ciasno.... a nowe miejsca ciężko znaleźć w tym gąszczu.....

Pokażę wianuszki, które zrobiłam córci do nowego mieszkanka :P

Za tę wiadomość podziękował(a): Grzesik, Margolka

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 16:20 #184451

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuniu każdy lubi coś innego :P nie każdy musi lubić ,,pichcenie,, :P Szkoda, że tak daleko mieszkasz , bo z przyjemnością zaprosiłabym Cię na torcik do siebie :P
Dziękuję za miłe słowa o ogródku, cieszę się bardzo, że podoba Ci się :P
Ostatnio zmieniany: 06 Sie 2013 16:20 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 17:00 #184457

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Wianuszki w moich, sypialnianych kolorach :hearts: Cudne :)
Współczuję rozstania ... na chwilę choćby :hug:
Mam podobnie, choć moje dziecię starsze w Lublinie zaledwie :silly:
Młodsze za chwilę wyfrunie ... namawiam na Kraków i nie chce :crazy:

Przydałoby się kolejne spotkanko, nawet krótkie, ale kiedy :think:
Wciąż spotykamy forumowiczów z Polski, albo do nich jeździmy :dance:
Ostatnio zmieniany: 06 Sie 2013 17:01 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 21:08 #184496

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
A moje dziecię starsze juz 11 rok poza domem,10 lat w Warszawie,teraz jeszce dalej,młodsze chwilowo w domu,takie życie,ale nie narzekam mam swoje pasje,swoje zainteresowania,wreszcie czas dla mnie.Wianuszki śliczne Ci wyszły,naprawdę,kiedys też lubiłam bawić się,tworzyc różne stroiki,bukieciki.Właśnie spisałam składniki na tort P. i sernik jagodowy,mam borówki w ogrodzie więc trzeba skorzystać,z działki do spiżarki i na stół,mam książkę pod tym tytułem. :)

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 21:17 #184501

• klakierowa
  • klakierowa's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 346
Piękne te wianuszki, ta podstawa wiklinowa to własnoręcznie zrobiona przez Ciebie Agness czy kupiona?
Miernota gorsza od niczego!

Ogródek AGNESS 06 Sie 2013 21:26 #184504

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Wianuszki niesamowite. :woohoo: Wiem, że czas rozstania z dziecięciem trudny jest. Przechodziłam to już trzy razy . Oczywiśce przy pierworodnym było njtrudniej :tongue2: Właśnie on studiował w Warszawie pozostali chłopcy w Krakowie więc już bez porównania częściej w domku.

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 00:33 #185427

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu moja Ola marzyła o Krakowie, ale jak przyszło do wyjazdu, to stwierdziła, że zbyt daleko i jedzie do Warszawy..... też niezbyt blisko, bo 4 godziny jazdy, ale jednak mimo wszystko bliżej.....
Kochana ja na spotkanie zawsze chętna i bardzo do siebie zapraszam , zawsze, kiedy tylko masz ochotę i okazję :kiss3: U mnie teraz jak Ola wyjechała, oddaliła sie łatwość wyjazdów ;)

Sierko ja też w sezonie letnim staram się jak najwięcej potraw robić z sezonowymi owocami i warzywami :P Na stole ostatnio króluje cukinia w przeróżnych postaciach, a ciasta to wszystkie z owocami :happy:
Tak to jest, że dzieciaczki póki małe to są w domku, jak dorastają, to wyfruwają w świat....

Klakierowa z podstawami to jest różnie...... ponieważ używam różnych materiałów, te wiklinowe kupuję :P

Margolciu
bardzo się cieszę, ze wianuszki podobają Ci się :P
To wypuszczenie dziecka spod skrzydeł nie jest łatwe, ale każdy musi to przejść..... pomalutku się przyzwyczaimy :cry3:

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 08:46 #185444

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
Ja tez to znam,mój synek studiował w Białej Podlasce,,,także pustawo było, ale on na każdy weekend przyjeżdżał ,bo jak mówił,nie wyobraża sobie bez domu i nas ;)
A te młodsze jeszcze trochę mam,,, za dwa lataka dopiero będzie córcia coś myślała dalej,na razie 2 kl,średnia ;)
Wianuszki piękne, :bravo: :bravo: zawsze mowiłam,że zdola z Ciebie dziewczyna :)
Tak lilie jeszcze kwitną i aż szkoda,że juz nie długo znikna z rabat.Moje jeszcze młode,,małe lilie,,,,chciałabym aby tak sie rozrosły jak Twoje :) Ja widzę,że jeszcze mogę sporo zmieścić i dokupić :hammer:

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 09:14 #185449

• lucy09
  • lucy09's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 445
Wianki piękne. Bardzo eleganckie. Sama z chęcią bym takie u siebie widziała. Muszę pomysleć i zrobić...

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 11:47 #185479

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Lucynko namawiam bardzo na zrobienie wianuszków..... teraz zbliża się czas, kiedy robię wianuszki w dużych ilościach.... jesienią jest mnóstwo materiału z którego wychodzą przepiękne twory..... tylko wymyślać i działać :P

Aniubardzo smutna to chwila jak dzieci wyfruwają z gniazd, ale czeka to nas wszystkich :(
Ciesze się bardzo, że wianuszki podobają Ci się, tworzenie takich ozdób to moja prawdziwa pasja i bardzo jest mi miło, jeśli komuś się podobają :kiss3:
U mnie lilie to już tylko niedobitki, kwitnie dosłownie kila sztuk, lada dzień będzie po nich tylko wspomnienie.....
W ogóle te upały strasznie przyspieszyły przekwitanie kwiatów..... bardzo żal mi np floksów..... przekwitły błyskawicznie....dosłownie usmażyły się na brązowo :cry3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.719 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum