TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 17:59 #185547

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Śliczne wianuszki :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 20:26 #185570

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Bożenko bardzo się cieszę, że podobają Ci się :kiss3: :kiss3:

Lato w pełni, a ja jeszcze nie pokazywałam miejsca, które jest dla mnie i mojej rodzinki chyba najważniejszym miejscem od wiosny do późnej jesieni ..... a mianowicie chodzi o taras..... przebywamy na nim od świtu do późnej nocy ( no chyba, że upał, albo komary nas wygonią) przyjmujemy tu goścli, jemy posiłki, delektujemy się kawką, czytamy książki.... i wreszcie błogo leniuchujemy..... Zapraszam serdecznie na mój taras :bye:

Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2013 20:27 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 20:39 #185571

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, na takim tarasie to aż się chce przebywać! Wcale się nie dziwię, że w sezonie spędzacie tam tak dużo czasu :) Jest pięknie, przytulnie, a donice z kwiatami stanowią wspaniałą ozdobę. Pięknie kwiaty, stylowe donice :bravo: Zwłaszcza spodobały mi się różne koleusy - jakież one mają różnorodne w formie i kolorze liście!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 22:38 #185606

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ masz odmian koleusów :ohmy: . Jakim cudem udaje Ci się utrzymać je w takiej kompaktowej wielkości? U mnie porosły krzaczory :jeez: , zagłuszyły begonie, pelargonie i goździki :supr:
A może ja złe odmiany wybrałam :think: , ale się nie znam na koleusach, mam je po raz pierwszy :dry:

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 22:47 #185612

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Agusia - jak przetrzymujesz koleusy do następnego sezonu - to mnie najbardziej nurtuje bo też mam kilka ładnych odmian.

Ogródek AGNESS 11 Sie 2013 22:49 #185613

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Czy to możliwe, że nie wyraziłam zachwytu nad wianuszkami :eek3: . Ogólnie nie przepadam za takimi bibelotami, ale te zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie :lol: .
Patrze na Twój taras Agness i zastanawiam się, jak Wy dziewczyny znajdujecie jeszcze czas i siły na podlewanie tylu doniczek :eek3: .

Ogródek AGNESS 12 Sie 2013 07:14 #185639

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
A ja lubię wszelkie bibelociki,,,, nadają charakter wybranemu miejscu :)
Taraz bardzo ładny,estetyczny ,,masę kompozycji pięknych, zwłaszcza coleuski masz śliczne,,,te pomarańczowe i różowe :)
Ja na taki taras nie mogę sobie pozwolić z kwiatami,,,bo w skrzynkach trzeba co dzienie podlewać,,,albo i 2 razy dziennie,a mnie czasmi nie ma na działce kilka dni.Balkon mam w Chełmie,.To nie to samo co taras,,,ale też nie wyobrażam sobie,żeby na nin nie było kwiatów :hearts:

Ogródek AGNESS 12 Sie 2013 20:51 #185766

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A ja na tarasie byłam :lol: i kawusię piłam ;) i jadłam Agusiowe wypieki :woohoo:
Ale miło się spadza czas na takim tarasie :hug:

Ogródek AGNESS 12 Sie 2013 22:36 #185803

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Aj jakbym chciała poleżeć u Ciebie na tym leżaczku

Ogródek AGNESS 14 Sie 2013 21:10 #186106

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Dołączam do zachwytów,zazdroszczę umiejętnosci wypoczynku ale.....ja nie potrafię korzystać z tarasów,ławek,hustawek,leżaków,cos mnie podrywa do góry......moja rodzinka też,nie umiemy korzystać z uroków ogrodu i innych dobrodziejstw,tyle lat harowałam jak wół w ogrodzie i tak mi zostało :cry2:,z początku nawet siadałam w niedzielę ale sąsiedztwo skutecznie mnie od tego odciagnęło,jak wypocząć mając za płotem rozwrzeszczanych nastolatków czy maluchy? Kawy nie piję ale Agusiowe wypieki.....mniammmmmmmmmmmmmmm skosztować,córka zrobiła ten tort P.pycha,nawet M chwalił :kiss3:

Ogródek AGNESS 15 Sie 2013 19:25 #186251

• jadwiga1
  • jadwiga1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • miłośniczka wszystkich kwiatów
  • Otrzymane dziękuję: 774
WITAJ takich kobiet wszechstronnie zakręconych jest mało dlatego chylę przed Tobą głowę :thanks: pieczenie: wicie wianków:uprawa ogrodu.piękne a taras to tylko pozazdrościć :ohmy:
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
ogród Jadwigi i Henryka

Ogródek AGNESS 16 Sie 2013 00:02 #186338

• Roma
  • Roma's Avatar
Cudowny taras :thanks: nie wiem czy miałabym tyle cierpliwości aby utrzymać tyle kwiatów doniczkowych w tak doskonałej kondycji :bravo:

Ogródek AGNESS 16 Sie 2013 13:16 #186375

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś witaj na moim tarasie :kiss3: Miło mi bardzo, że podoba Ci się.... ja jestem zakochana w Twoich kącikach wypoczynkowych i słonecznym i cienistym :P
Koleuski wróciły do moich łask w zeszłym roku B) wcześniej sadziłam je i sadziłam.... aż chyba mi się znudziły i na kilka lat z nich zrezygnowałam.... teraz znów sadzę i namiętnie wyszukuję odmiany jakich nie mam..... podobają mi się bardzo i w tym roku razem z pelargoniami grają pierwsze skrzypce w moich donicach :P

Martusiu to chyba tak na zdjęciach wygląda, że one są niewielkie.... tak naprawdę są ogromne i też zagłuszają mi inne kwity.... w przyszłym roku po prostu będę sadziła roślinki dalej od siebie, mając na uwadze to, ze i koleusy i begonie są byyyyyczych rozmiarów.....
Oczywiście są takie bujniej rosnące i takie mniejszych rozmiarów.... ale które są które, to dopiero widzę w trakcie sezonu ;) :happy:

Margolciu ja niestety nie mam dobrych warunków do przechowywania roślin przez zimę i po prostu wszystkie przechowuj na parapetach w domu.....

Edytko nie każdy lubi takie różne ozdobne pierdółki...... ja wianuszki uwielbiam.... i robić i mieć jako dekorację mieszkania.... zawsze jak u kogoś widzę takie dekoracje, to aż mnie podpieka z zachwytu B) :happy:
Teraz jestem cała w skowronkach, bo jesień to cudowna pora na robienie wszelkiego typu wianków.... jest mnóstwo materiału roślinnego nadającego sie do tego celu.... a mnie wprost ogarnia szaleństwo twórcze....i pomysły aż się kotłują w głowie....nie wiem który wybrać B) :rotfl1:
Z podlewaniem doniczkowców to faktycznie jest trochę pracy... ale nieco sprawę ułatwiają duże donice.... dłużej trzymają wilgoć i wystarcz podlać raz dziennie.... a przy mniejszym upale nawet raz na 2 dni :P

Aniu podobnie jak Ty uważam, że oryginalne i niespotykane ozdoby nadają nietuzinkowy charakter miejscom, które zdobią :P
Aniu doniczkowce to faktycznie tylko w miejscu, gdzie ciągle ktoś przebywa....w takie upały kwiaty kilka dni nie wytrzymałyby bez wody..... Ale doniczkowce masz na balkoniku i jest super.... mam nadzieję, ze pokażesz swoje balkonowe kompozycje :kiss3:
Koleuski bardzo lubię, wspaniale zdobią donice, nawet wtedy, kiedy nic nie kwitnie :P

Jolu ja mam nadzieję, ze jeszcze w tym sezonie uda nam się wypić wspólną kawkę i zjeść ciasteczko na tarasie :kiss3:

Ula leżaczek wygodny, uwielbiam spędzać na nim wczesne ranki, kiedy się obudzę, a jeszcze cały dom śpi.... Kocyk, podusia, gorąca herbatka i błogie ,,nicnierobienie,, ....czas tylko dla siebie B) :happy:

Ewa namawiam bardzo, żebyś spróbowała poleniuchować wśród zieleni..... ogród musi też służyć do odpoczynku i błogiego leniuchowania..... to nie tylko praca :kiss3: Wtedy cieszy jeszcze bardziej.... Ja też tak mam, że jak tylko siądę, to zaraz widzę jakieś zielko do wyrwania, przekwitłe kwiaty do wycięcia, czy obrzeże do wyrównania i zaraz się podrywam i biegnę to zrobić, ale staram się też spędzać czas na relaksie z książką, czy siedzę na ławeczce i pozwalam myślom płynąć daleko.....
Współczuję, że masz takie hałaśliwe sąsiedztwo.... że nie pozwolą Ci się zrelaksować.... powinni bardziej zważać na innych ludzi....
Cieszę sie bardzo, ze torcik smakował :kiss3:

Jadziu dziękuje za takie cieplutkie słowa :kiss3: Ja lubię coś robić.... mam mnóstwo pasji, które staram sie realizować i cieszyć się nimi :P

Romciu bardzo się cieszę, że podoba Ci się moje ukochane miejsce :kiss3:
Na codzienne podlanie kwiatów faktycznie trochę wody idzie.... ale donice duże, więc tak szybko nie wysycha.... czasami nawet wystarczy podlać co 2 dni ;) :happy:

Ogródek AGNESS 29 Sie 2013 20:54 #189528

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Wciąż sucho w ogródku, na szczęście nie ma już takich upałów, ale roślinki spragnione wody..... w lasach też grzybków brak.... mam nadzieję, ze wreszcie popada.
Ja ostatnio mnóstwo czasu spędzam w kuchni.....zamykam w słoiczki smaki lata B) .... no i namiętnie wianuszkuję :P
Ogródek już zdecydowanie późnoletni...... już pachnie nadchodzącą jesienią.....

Ostatnio zmieniany: 29 Sie 2013 20:56 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 29 Sie 2013 21:34 #189554

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gdyby nie to, że mieszkamy w tym samym regionie i sama wiem najlepiej jak jest sucho :sick: , to patrząc na Twoje zdjęcia nigdy bym w to nie uwierzyła :eek3: , chyba podlewasz cały czas :ohmy:

Ogródek AGNESS 29 Sie 2013 22:03 #189563

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Koleuski śliczne wszystkie razem i każdy z osobna .Zauważyłam też takiego mającego listki jakby dębowe takie powycinane .Zresztą wszystkie są piękne .Porobiłam dzisiaj fotki ,ale na razie nie wygląda to imponująco tak jak u Ciebie .Agusiu przytulne miejsce stworzyłaś na werandzie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 29 Sie 2013 23:29 #189597

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
U Ciebie soczysta zieleń,,,u mnie upały trochę podlaiły niektóre :cry3:
A żółta jeżówka śliczna :P Mi właśnie brakuje jeszcze żótej :hammer:

Ogródek AGNESS 30 Sie 2013 13:04 #189659

• grazynarosa22
  • grazynarosa22's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Aga....piekny masz taras....siedziałabym na nim non stop....cudnie,klimatycznie i ze smakiem.
Ale i w ogrodzie wszystko ładnie Ci rośnie,piękne kępy wrzosu widzę....mój został tylko w dwu kepach,reszta wyginęła.... :(
Pozdrowionka.....Grażyna

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.570 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum