TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 13:29 #256871

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aguś, piękny ogród w podeszczowej odsłonie - nabrał takich żywych (o ile to jeszcze u Ciebie możliwe) barw i soczystości. U Ciebie już kwitną bodziszki :whistle: Iryski masz cudne :thanks:
pozdrawiam niedzielnie :bye:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 13:35 #256873

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
Lubię te Twój kolorowy busz :)
Żurawki masz śliczne,pięknie kontrastują z zielenią, :hearts:
Ja swoje 3 przedobrzyłam nawozem i padły, :tongue1: reszta jakoś żyje.
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 13:35 przez anabuko1.

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 14:24 #256892

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
100- tna strona galerii gratuluję pędzisz szybciutko :flower1:

piękne kąciki zurawkowe.. :)

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 14:29 #256895

• colli28
  • colli28's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Agness jak ty to wszystko tak proporcjonalnie pokładałaś rewelacja pięknie to wszystko wygląda miło oglądać takie kolorki.Mam nadzieje że kiedyś i ja dojdę do takiego ładu i składu :devil1:

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 15:24 #256928

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Ula jeśli u Ciebie słonecznie, to może lepiej zainwestuj w azalie, one na słońcu się świetnie czują , to dla nich lepsze warunki. A są równie piękne jak różaneczniki....i zdecydowanie łatwiejsze w uprawie.

Moniś dziękuję :kiss3:
Bodziszki dopiero zaczynają.... żałobny zakwitł już jakiś czas temu, teraz pomalutku gonią go kolejne... ale są i takie, u których nie widać jeszcze pąków.... tak, ze wszystko rozciąga się w czasie :P
Ja również bardzo pozdrawiam :bye:

Aniu dziękuję :hug:
Ja jestem bardzo oszczędna z nawozami, głównie bazuję na naturalnych.... ściółkuję trawą i korą, które rozkładając się zapewniają roślinkom wartościowych składników i nie ma ryzyka przenawożenia.... ale najważniejsze , że pozostałe Twoje żurawki żyją :hug:

Daruniu dziękuję :kiss3:
Żurawki to jedne z moich ulubionych roślin, bardzo je cenię za to, że są prawdziwą ozdobą ogrodu o każdej porze roku.... nawet zimą..... no chyba, że śnieg je przykryje ;) :happy:

Olu bardzo Ci dziękuję, miło mi, że podoba Ci się. Zaraz odwiedzę Twój ogródek i jestem pewna, że jest ślicznie :P

Zapraszam na niedzielny spacer :bye:

Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 15:39 #256933

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Ten rododendron z liliowymi kwiatami :hearts: Lepiej gonie pokazuj, bo się skuszę. A koncepcji na to, gdzie go posadzić - brak :(

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 15:45 #256937

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Setna strona wątku, Agusia, w pięknej odsłonie cudownych różaneczników i azalii - gratuluję :kiss3:
Kolory oszałamiające, układ płateczków takowoż... Uwielbiamy maj, właśnie za ten festiwal kwiecia, nieprawdaż? :)
Pozdrawiam serdecznie!

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 16:29 #256961

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu no właśnie..... wszystko się rozbija o ten brak miejsca.... mnie się marzy posadzenie kilku azalii wielkokwiatowych, bo je uwielbiam, ale niestety nie mam miejsca.... choć już wykombinowałam, co mogę wykopać, żeby posadzić 3 krzaczki :whistle: Chyba pójdą pod łopatę 2 tuje książkowe i ogromna wajgela B)

Aguniu ciesze się bardzo, że zajrzałaś :kiss3:
Faktycznie zaczyna się wspaniały okres, kiedy to w naszych ogrodach zakwitają najpiękniejsze krzewy :P
Zdjęcia okropne, zamazane, bo robione w padającym deszczu.... ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie pokazać tej soczystości i intensywności barw :P
Ja również pozdrawiam, miłego niedzielnego wieczoru :kiss3:

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 20:44 #257171

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No hehe właśnie w tym rzecz, ze już są te rodki u mnie.

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 20:46 #257178

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula wiem B) ... ale chodzi mi o kolejne zakupy ;) :happy:

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 20:50 #257181

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No coś ty, nie mam w planie bo nie byłoby miejsca. Ale chorobcia... może by eksmitować Rodki za domek........Mało reprezentacyjne tam miejsce ale... dla rodka byłoby mało słońca własnie tam.... i pewnie więcej wilgoci. Na hostowisku już miejsca nie ma by coś tam w przyszłości sporego wsadzić. (zaraz u siebie wstawię kilka fot z komórki)No chyba że na boczną rabatę obecnie opanowana przez... poziomki. Można by je nawet trochę ograniczyć bo rozrosły się megaaaaaaaaaaaaaa.

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 21:57 #257261

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Azalie na tle iglastych różnej maści prezentują się bardzo ładnie... Takie przerywniki zielone wśród kolorów...
Choć ja na ekstrema kolorystyczne w postaci całych grup azalii jestem otwarta ;) W końcu długo się na takie cuda nie patrzy ;)
Konewka? Kolekcjonerstwo konewkowe się szerzy? ;)

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 22:19 #257290

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula na poziomkową rabatę, jeśli jeśli ma trochę cienia jak najbardziej.... a poziomki na słoneczko B) :happy:

Martusiu i ja lubię duże grupy azalii, niestety jak wiesz, u mnie ogród nie największy i muszą się wpasować w ogół ;) :happy: Ale marzy mi się dosadzić jeszcze kilka krzaczków.... i chyba już wymyśliłam co wyrzucić, żeby je wcisnąć :happy:
Konewka jest u mnie ,,od zawsze,, :happy: kiedyś służyła mojej mamie do podlewania ogrodu, a od kilku lat jako eksponat muzealny ozdabia rabatę z rodkami ;)

Ogródek AGNESS 11 Maj 2014 23:50 #257357

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Agness, przecudne azalie! Niesamowite kolorki i te obłoczki kwiatów :hearts:
Idealne kompozycje na setną, jubileuszową stronę wątku, gratuluję :dance:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogródek AGNESS 12 Maj 2014 08:17 #257428

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu dziękuję :kiss3:
Azalie zaczynają coraz piękniej kwitnąć. Przyznam, że do tej pory nie przepadałam za japońskimi, ponieważ u mnie bardzo przemarzały.... ale ostatnie sezony jakoś się to zmieniło.... każdej wiosny pięknie, niesamowicie bujnie zakwitają.... Mam wrażenie, że ma to związek z tym , że zaprzestałam okrywania ich na zimę.... one się musiały po prostu zaparzać od włókniną ...

Ogródek AGNESS 12 Maj 2014 08:30 #257432

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Piękne iryski i bodziszki :hearts: Te drugie u mnie jeszcze w pączkach. Przestałam okrywać magnolię, bo miałam podobne odczucia jak Ty-że się zaparza. Bez okrywania jakoś zdrowiej wygląda.
:hug:

Ogródek AGNESS 12 Maj 2014 10:50 #257543

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Agness, :)
bardzo ładnie kwitną u Ciebie azalie. Z tego co piszesz wynika, że zarówno ostre zimy, jak i przegrzanie/zaparzenie tych roślin im szkodzi. Niestety dla mnie problem jest z tym, że w przypadku roślin na działce trudno reagować na niektóre kaprysy pogody i wszystko przewidzieć. Ostatnie przymrozki zniszczyły szanse na rozwinięcie się kolejnej azalii. Dobrze, że mogę choć u innych podziwiać.

Ogródek AGNESS 12 Maj 2014 13:36 #257642

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Agnisiu ale cudne te rodki i azalie :supr3: wiedziałam kiedy do Ciebie zaglądnąć :drool:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.748 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum