Edytko jeśli masz słoneczny ogród, to bardzo namawiam na azalie wielkokwiatowe. Będą się świetnie czuły. One są równie piękne jak różaneczniki, a znacznie łatwiejsze w uprawie ... gubią liście na zimę i nie przemarzają. Jesienią przepięknie się przebarwiają na pomarańczowo-purpurowo. Ja bardzo ubolewam, że nie mam możliwości dosadzić ich w swoim ogródku, mam tylko 2 krzaczki...
Olu miło mi Cię gościć, cieszę sie, że zajrzałaś . Zapraszam ponownie
Jolu bardzo zapraszam na rododendronowy festiwal.... już pomalutku się zaczyna
Szkoda, że tak dużo jesteś poza domem i w tygodniu na ogród czasu pozostaje niewiele. Oby weekend był słoneczny i piękny i pozwolił popracować do woli
Agatko dziękuję
Żurawki potrafią oczarować....ja bardzo je lubię i sadzę w każdym wolnym kąciku
Może tez spróbuj się do nich przekonać
Moniś bardzo lubię żurawki, staram się mieć je we wszystkich zakątkach ogrodu. Wtykam w każdy wolny kącik
Teraz też chcę kilka rozmnożyć, ale czekam aż przekwitną....
Rh faktycznie zaczynają już kwitnąć, zawsze bardzo na to czekam
Kilka słonecznych dni i będzie kolorowo pięknie
Ja również bardzo pozdrawiam
Wandziuja na obu forach mam osoby które bardzo lubię i na kontakcie z którymi mi zależy. Więc czy byliby wszyscy na jednym, czy są czy na 2 forach, to tak samo do nich zaglądam.... Bardzo cieszą mnie Twoje odwiedziny w każdym miejscu
Super, że chabry ładnie Ci rosną i kwitną... one faktycznie należą do dosyć ekspansywnych roślin i jeśli się im pozwoli to rozprzestrzenią się wokół
Kochana pamiętam, że sporo pięknych azalii posadziłaś.... może daj im jeszcze szansę.... może muszą się zaadoptować i pięknie ruszą... Czasami roślinki potrzebują więcej czasu...
Buziaki
Aniu tak, u mnie tulipanki już zdecydowanie kończą kwitnienie...została już skromna resztka...
U mnie wiele różaneczników też jeszcze w pąkach, niektóre mają je mocno zaciśnięte, więc na kwiatuszki poczekam... pewnie i u Ciebie będzie tak samo...
Adrianie z odmianą trafiłeś w 10 .... azalia to właśnie Christopher Wren. Mój to jeszcze młodziutki krzaczek i skromnie kwitnie, ale mam nadzieję, że ładnie przyrośnie
Co do żurawek mam taką samą o nich opinię co Ty. Ulubione odmiany rozmnażam i rozprowadzam po całym ogródku , przeważnie z krótkopędów. Jak na razie szczęści mi się z ukorzenianiem i wszystkie się przyjmują
Dario
Bardzo ciekawa jestem Twojego rh... bywają niestety pomyłki, ale mam nadzieję, że będziesz zadowolona.... one wszystkie takie piękne
Buziaki