TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 11:47 #19684

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Andrzejku dzięki za fotkę......Mafi pięknie prezentuje się na zdjęciu B) ....dziś już tak pięknie nie wygląda, bo wieczorkiem były postrzyżyny i wygląda jak owca strzyżona niezbyt wprawną ręką :rotfl1: ...ale dziś będą poprawki i mam nadzieję, ze znów zacznie wyglądać jak poważny pies :silly:

Aniu u mnie też wiosny nie widać......co chwila sypie śnieg....rano było biało....i jaka to wiosna???....a miała być taka ciepła :huh:

Joluś
u mnie rano było biało.....później padał deszcz i śnieg stopił....teraz znów sypie.....obrzydliwość......ja się nie zgadzam na taką wiosnę :angry:
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2012 11:48 przez AGNESS.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 11:57 #19691

• majorowa
  • majorowa's Avatar
  • Junior Boarder
Aga aż poczułam zazdrość na te kolorki które kupiłaś :eek3:
Pozdrawiam cieplutko :-))))))))

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 15:57 #19773

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Bratki elegancko wyglądają w tych pojemniczkach .Szczególnie w koszyczkach :)

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 17:41 #19803

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Aga :bye: jak tak patrzę na te bratki,to troszkę żałuję,że nie jestem zwolenniczką takich malych kwiatków,a przecież większa ilość na rabacie bardzo ładnie wygląda.Prawie codziennie przejeżdżam obok bazaru i się wgapiam w te bratki,może bym wzięla jakieś jasne,nie wiem,a jak one długo kwitną,bo tego niestety nie wiem :hammer:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 17:45 #19804

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Oj z bratkami to poszalałaś :woohoo: - będzie kolorowo :flower2: :flower2:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 02 Kwi 2012 19:57 #19860

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Agnieszko piękne kompozycje bratkowe porobiłaś...tak wiosennie.... pachnie Świętami...

Odp: Ogródek AGNESS 07 Kwi 2012 11:57 #21673

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu to są praktycznie jedyne kolorki w ogródku....wszystkie kwiaty postulane od zimna....nawet krokusy, które rozkwitły są zwinięte w pąki i nie bardzo widoczne....

Andrzejku
ja uwielbiam wiklinę i pomalutku dokupuję sobie kolejne osłonki i pojemniczki do ogródka :P

Witaj Zosiu :) ja uwielbiam wszelkie roślinne maluszki, dla nich właśnie zrobiłam skalniaczek, żeby były wyeksponowane....ale wiadomo w dużym ogrodzie takie maleństwa giną i są praktycznie niewidoczne....Duże dorodne rośliny przyciągają wzrok z daleka :P
Bratki kwitną bardzo długo....aż do jesieni :P

Witaj Dorotko :) W ogródku szaro i ponuro , dobrze, ze chociaż brateczki robią troszkę kolorku, inaczej święta byłyby całkowicie smutne ....

Alinko, faktycznie bez bratków nie było byż żadnych kolorków....a cóż to za święta bez wiosennych barw....nawet słoneczka nie ma :angry:

Kochani wszystkim moim miłym gościom najserdeczniejsze życzenia świąteczne :kiss3:

Niech Wam mili będzie wiosennie,
słonecznie i świątecznie.
Niech cieszą Wasze oczy
kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus-Dyngus woda na Was leje,
A zając przyniesie radość, pokój i nadzieję.

Odp: Ogródek AGNESS 08 Kwi 2012 20:37 #22096

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Wesołych Świąt Agnieś :)
Wiosna w ogrodzie troszkę nieśmiała... Świerki wycięte... Ale bratki bosssskieeeee. I ta ilość - w sam raz, żeby ocieplić chłody za oknem :bravo:

Odp: Ogródek AGNESS 08 Kwi 2012 22:40 #22209

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aguś, ja też trochę niespodziewanie dla siebie zabratkowałam... ;) Mam sentyment do bratków z dzieciństwa...Czy ktoś wie, na czym polega zabawa w "sekrety"? Wygrzebuje się dołek w ziemi, robi płaskie dno, tam układa się kompozycje z kwiatów przeróżnych i dociska kawałkiem szyby...Potem się ziemią przysypuje ten dołek...A potem co parę dni się do tej szybki ziemię rozgarnia a kwiaty są jak żywe! I tak do dwóch, trzech tygodni, z tego, co pamiętam!
Sentyment mój stąd, że tam, gdzie te "sekrety" robiłam, rosły głównie bratki! :)
Polecam tę zabawę wszystkim mamom chcącym zainteresować swe dzieci ogrodnictwem! Ja próbowałam! :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 09:13 #22285

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja pamiętam tą zabawę, tylko my mówiłyśmy na to "widoczki" :woohoo:

Muszę sprzedać mojej córce, bo ogrodem nie za bardzo zainteresowana :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 09:58 #22293

• Ania
  • Ania's Avatar
Śliczna kompozycja świąteczna Aguś :)
A ja zapomniałam o tej zabawie w kwiatki...a dzieci już duuuże ;)

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 10:11 #22298

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aguś witaj świątecznie :kiss3: Moje bratki m wywiózł na cmentarze w wielką sobotę został tylko 1 wsadzony w ziemię Dopóki nie dokupię będę podziwiała u ciebie.

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 11:46 #22316

• Poll
  • Poll's Avatar
Witaj Agness, dziś wraz z forumowiczami zwiedzamy Twój ogród na Facebook'u :) , jest piękny... gratulujemy.

Widzę śliczne stroiki przed domem , może weźmiesz udział w konkursie : forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/6...ekoracja-wielkanocna :search:

Pozdrawiam. :bye:
Ostatnio zmieniany: 09 Kwi 2012 11:47 przez Poll.

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 15:59 #22371

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Piękne bratkowe kompozycje :) oj wiosna na całego w ogrodzie :)

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 17:18 #22399

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś mam nadzieję, ze świeta upływają w serdecznej i rodzinnej atmosferze :kiss3: Na szczęście dużo słoneczka dzisiaj, to i humor inny :silly:
Bratków jeszcze nie kupowałam, a warto, bo to piękna i dosyć wytrzymała ogrodowa ozdoba.

Odp: Ogródek AGNESS 09 Kwi 2012 18:38 #22435

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Izuś tak, ze świerkami sprawa załatwiona i naprawdę jestem bardzo zadowolona....jeden kłopot z głowy :) Bratki dają mi wiele wiosennej radości, bo tak naprawdę to na razie tylko na ich kolorki mogę liczyć....w ogródku nadal kwitowy zastój.....

O tak Martuś.....zabawa w sekrety to jest to co małe dziewczynki bardzo lubią.....bawiłam się w to z kuzynkami, a później robiłam swoim dziewczynom :P

Markitko koniecznie sprzedaj pomysł zabawy swoim dziewczynkom....na pewno będą zachwycone :P

Aniu dzieci duże, ale powspominać fajnie :P Nas z córą ostatnio właśnie wzięło na wspominki z jej dzieciństwa :P

Gosiu już niedługo i inne kwiatuszki będą cieszyły swoimi kolorkami, podobno od środy ma się ocieplić, więc i roślinki powinny ruszyć......wreszcie :P

Polu dziękuję, bardzo mi miło, że mój ogródek zasłużył na pokazanie szerszej widowni :P
Oglądałam Wasze stroiki świąteczne, są super, kolorowe i piękne :P
Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Celinko ta wiosna, to właśnie dzięki bratkom, inne kwiatuchy nie kwapią się, żeby pojawiać się na takim zimnie...ale mam nadzieję, ze to już koniec takich niskich temperatur....

Joluś święta minęły bardzo przyjemnie....rodzinnie i gwarnie jak zawsze.Teraz sobie siedzimy i relaksujemy się . Ale pewnie wieczorem jeszcze odwiedzi nas rodzinka :P

Odp: Ogródek AGNESS 12 Kwi 2012 08:06 #23671

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Wczoraj wreszcie pięknie zaświeciło słoneczko i wreszcie można było spędzić dzień w ogródku :P Zakwitają wciąż kolejne kwiatuszki, jest coraz bardziej wiosennie, kolorowo....wesoło :P Radość tylko psuje ogrom strat jakie są po zimie w ogródkach....jak nigdy :placze: Naprawdę bardzo dużo roślinek wypadło....i to takich, ze nigdy bym się tego nie spodziewała...np ,,żelazne,, prymulki czy krokusy- zdziesiątkowane.....straciłam wszystkie wrzośce, widzę, że z wielu wrzosów nic nie będzie,a były takie piękne już kilkuletnie krzaczki....róże wyglądają bardzo, bardzo źle....do kopców czarne....aż się boję rozgarniać.....szczególnie żal mi sadzonych w zeszłym roku moich wymarzonych odmian.....posadziłam kilka odmian piwonii.....żadna nie daje znaków życia......ja już nie chce takiej zimy :jeez:

Kilka widoczków na pocieszenie

Fiołek

Pierwiosnek

Sasanka

Krokusy

Tulipany
Ostatnio zmieniany: 28 Lip 2012 08:05 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 12 Kwi 2012 08:40 #23691

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko u mnie to samo , serce pęka , ale staram się o tym nie myśleć tylko cieszyć się tym co zostało ,przezimowały prymulki ale tylko na tej rabacie okrytej reszta zmarzła za to miejsca mam znowu dużo na nowe nasadzenia .

Róże sprawdzałam pod kopczykami też czarne , nie wiem czy na 50-60 szt które miałam coś żyje , brunery,żurawki, jeżówki ,chyba chryzantemy, lilia himalajska, część krokusów ,koron cesarskich, hiacynty, żonkile rozchodnik z bordowymi liśćmi i sporo irysów ,nawet liliowce te najnowsze :jeez: naprawdę pogrom, jak długo mam ogród nigdy czegoś takiego nie było .

Oj nie będzie się czym dzielić w tym roku :jeez:
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2012 08:40 przez e-genia.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.522 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum