TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 28 Maj 2012 09:36 #40769

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Witaj Marysiu :bye:
Irysków i ja mam tylko kilka kolorów, może jeszcze ze 2-3 odmiany gdzieś wcisnę, ale ogródek niewielki i ciasnota okrutna....a tyle by się jeszcze chciało :oops:
Białe goździki są naprawdę warte polecenia....uwielbiam podziwiać je o zmroku.....wyglądają jakby świeciły ....no i pachną najpiękniej :P

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 28 Maj 2012 18:22 #40879

• FRAGOLA
  • FRAGOLA's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 39
Najpierw zapachniało gpożdzikami teraz piękna sesyjka irysów...u Ciebie zawsze jest co podziwiac :)

Odp: Ogródek AGNESS 29 Maj 2012 09:52 #41090

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Agness, goździki są przepiękne! takie ładne kępki, jak malowane! podpowiedz jaka to odmiana? U mnie wyglądają zupełnie inaczej...a chciałam takie niziutkie do kompozycji na taras, zwłaszcza, że tak pięknie pachną :kiss:
Irysy również wspaniałe..moje holenderskie jakoś zawiodły w tym roku..przemarzły chyba.. :sad2:
Czy różyczki już startują u Ciebie? Nie mogę się doczekać różanego szaleństwa :wink4:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Odp: Ogródek AGNESS 29 Maj 2012 13:52 #41177

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Grażynko dziękuję :P Cieszę się, ze podobają Ci się moje ogrodowe obrazki :P

Kasiu
niestety nie znam odmian swoich goździków....
Moje różyczki jeszcze nie kwitną.....w ogóle ten rok pod względem róż będzie u mnie bardzo ubogi. Wiele mi przemarzło i wypadło. Część odbiło, niektóre dopiero teraz odbijają, ale są marne. Z wielkich krzaczorów pozostało po 2, 3 badylki....nie będzie co podziwiać :dry:

Odp: Ogródek AGNESS 29 Maj 2012 23:38 #41406

• Roma
  • Roma's Avatar
Ago- bajecznie kolorowo jest w Twoim ogrodzie, nie wiem czy doczekam dnia kiedy u mnie nie będzie widać gołej ziemi.
Trudno jest zachwycić się konkretną roślinką bo wszystko jest jak z obrazka.Widać masz dobrą rękę do roślin :thanks:

Odp: Ogródek AGNESS 31 Maj 2012 23:48 #42209

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu dziękuję za miłe słowa :) Zobaczysz, ze i u Ciebie szybko się zrobi busz....roślinki naprawdę szybko się rozrastają i za 2-3 latka zapomnisz , ze gdzieś kiedyś była goła ziemia B) :happy:

Zaczynają kwitnąć dzwoneczki :D

Pierwsza lilia

Pierwsza róża....niestety nieudana fotka, w rzeczywistości kolor to taka biskupia purpura....

Bodziszki

Wielosił

Przetacznik

Dyptam

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 06:10 #42245

• Aleksanderk
  • Aleksanderk's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 27
Masz się czym pochwalić ,tyle kolorowego kwiecia . Irysy u mnie też "wywrotki " Ładnie zakwitł dyptam ,a nad pierwszą lilią to chyba dzwonek dalmatyński . Ładny kolorowy ogród . :flower1:
ALEKSANDER

Bieżący
Ostatnio zmieniany: 01 Cze 2012 06:11 przez Aleksanderk.

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 07:03 #42251

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga zawsze podziwiałam Twoją dzwonkową kolekcję ;) Kolorowo bardzo teraz u Ciebie i ... lilia już kwitnie :supr3:
Moje wszystkie /ktore przezimowały :silly: / w pąkach dopiero :think: podobnie, jak przetaczniki :think:
Za to ostrożki zaraz zakwitną i naparstnice :happy4:

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 09:13 #42300

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Olku dziękuję :bye: Mam jedną odmianę irysków, która nie chce ustać....wykładają się niesamowicie, nawet podpórki do końca nie pomagają....pozostałe na szczęście stoją w karnym szeregu :P

Joluś jakby co to dzwoneczki bardzo lubię wędrować po innych ogródkach :kiss3:
Lilia to z tych tarasowo-donicowych. Długo stały w domku na parapecie i są podpędzone...w ogródku wiele już ma pąki, ale jeszcze na kwitnienie trzeba będzie poczekać....na pewno ponad 2 tygodnie....albo i więcej...

Widoczki :bye:

Ostatnio zmieniany: 01 Cze 2012 09:13 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 09:30 #42311

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Och jak pięknie wygląda ten liliowiec z chabrem górskim :bravo: :bravo: przesadzę swój chaber pod liliowca :fly: :fly: ( zrobiłabym to juz ........... ale leje :unsure: :unsure: )
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 10:15 #42343

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Aguś, kompozycje kolorystyczne pierwsza klasa :thanks:
Nawet od tych w "nie moich" kolorach nie mogę oczu oderwać :ouch:
I takie dorodne kępy, gęsto, bogato i w ogóle same achy i ochy się cisną na usta :supr3: :tongue2:

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 10:22 #42348

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Boziu ile Ci tego kwitnie :ohmy: . Kolorowy szał :woohoo: . Krzewuszka powalająca :eek3: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 01 Cze 2012 10:31 #42354

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Widoczki Aguś zachwycające, niezwykle kolorowo jest w twoim ogrodzie.
Bardzo lubie tego zwykłego żółtego liliowca. Niezawodnie kwitnie, nie choruje i do tego pięknie pachnie.
Wielosiła mam w ogrodzie błękitnego. Nie myślałam, ze to taka zaraza. Nie dość, że sie bardzo rozrósł to jeszcze się niesamowicie sieje. trzeba będzie pomyśleć nad jakimś miejscem zesłania dla niego, bo niedługo zaanektuje mi całe miejsce przeznaczone dla róz i powojników na rabacie przy studni. :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 10:19 #42750

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Mirkocieszę sie, że podoba Ci się :P To jedna z moich ulubionych kompozycji....aż mi żal, że niedługo przekwitnie....

Martuś dzięki :P Faktycznie miejscami jest bardzo gęsto, tak jak lubię. Jeszcze niektóre, młodsze zakątki muszą sie rozrosnąć, ale są i takie które potrzebują sekatora B) :happy:

Dorotko krzewuszki to naprawdę wdzięczne krzaczorki, mam 2 tej samej bodrowo-kwitnącej odmiany.

Dorotko ja miałam tego niebieskiego wielosiła, był śliczny, ale bardzo u mnie łapał mączniaka, zarażając inne rośliny wokół i musiałam się go pozbyć....ten biały na razie jakoś ok.....mam nadzieję, ze nie będzie taki chorowity...U mnie w ogóle ogródek podatny na po paskudne choróbsko, nawet surfinii nie mogę sadzić, bo już od sierpnia wygląda jak obrzydliwy zasuszony badyl z bukietami kwitów na końcach gałązek...
U Ciebie taka niebieska rozrośnięta kępa musi wyglądać przepięknie :P

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 10:31 #42754

• lora
  • lora's Avatar
Aguś krzewuszka boska...kolorowo ...już tak Ci dużo kwitnie...muszę zobaczyć osobiście może uda się namówić pewne osoby... :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2012 22:54 przez lora.

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 10:31 #42755

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Stella d'Oro /de Oro :whistle: / zachwyca kolorem, to chyba teraz takie słoneczko :silly: w ogródku :bravo:
Mówisz wędujące dzwoneczki :woohoo: ja bardzo chętnie, a w zamian może goździczki ;) Widziałaś u mnie z tych wyższych odmian :)
Popadało, ochłodziło się, więc u mnie dzisiaj dzień dobroci dla domu :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 10:52 #42767

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Misiunamawiaj, namawiaj :kiss3: U mnie teraz najbardziej kolorowy okres w ogrodzie, później tych barw jest zdecydowanie mniej....Już za chwilę przekwitną różaneczniki, irysy, najwcześniejsze liliowce, które są w wielkich kępach, chabry, goździki i będą kwitły tylko jakieś pojedyncze roślinki.....

Jolu mam kilka sporych kęp takich wczesnych, popularnych, żółtych liliowców. Bardzo je lubię, bo to takie duże przyciągające wzrok plamy :P Odmian nie znam, jest ich 3, jedna z nich przepięknie pachnie :P
Po dzwoneczki i wszystko co zechcesz bardzo zapraszam....łopatka czeka na tarasie :kiss3: Goździki bardzo , bardzo chętnie :P ten różowy pierzasty mam....ale pozostałe :whistle:
Ja dziś też nie mam ochoty wychodzić do ogrodu.....wieje niemiłosiernie. Ale mam nadzieję, ze później troszke się uciszy, muszę wyjść posadzić miniaturowe dalie na rabatki...
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2012 10:53 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 13:01 #42796

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziękuję za 'łopatkową ofertę' :kiss3: Masz rację wieje, jak ... u nas się mówi 'w kieleckim' :rotfl1:
Proszę o n-ry fotek i ja będę kopała :dance: , bo w czerwcu wyjazd nad jeziorko planujemy i wizytę u Ciebie oczywiście :lol:
Zaproszenie do mnie po ustaleniu terminu nastąpi :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.739 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum