TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 11 Cze 2012 18:36 #46090

• lora
  • lora's Avatar
...śliczne gozdziki...

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 12 Cze 2012 06:46 #46267

• Aleksanderk
  • Aleksanderk's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 27
Ale ślicznie u Cibie :thanks: .Najładniejsze części to oczywiście te z kamieniami ,goździk różowy pięknie zakwitł -mój podmarzł chyba i ma dwa kwiatki .Najlepsza pora -piękna świeża zieleń i tyle kwitnie .
ALEKSANDER

Bieżący

Odp: Ogródek AGNESS 13 Cze 2012 00:24 #46515

• Roma
  • Roma's Avatar
O matko :eek3: jakiś czas mnie u Ciebie nie było to teraz nie mogę oczu oderwać od tych wszystkich pięknie kwitnących kwiatów. Nawet nie wiem co pochwalić bo jestem w szoku :bravo:

Odp: Ogródek AGNESS 14 Cze 2012 11:47 #46992

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Daluś dziękuję,bardzo sie cieszę, że miło Ci się u mnie spacerowało. U mnie kolorków coraz mniej, zaczynają przekwitać pierwsze goździki . Teraz będzie przeważała zieloność dopóki nie zakwitną liliowce...

Misiu cieszę się, że podobają Ci się :P

Olku ja też bardzo lubię kamienie i roślinki w nie wkomponowane :P
Goździki w przyszłym roku na pewno pięknie Ci zakwitną :P

Romciu naprawdę bardzo się cieszę, ze podoba Ci się mój ogródek :P Już większość kwiatów przekwita, robi się bardziej zielono, ale już zaczynają kwitnąć różne dzwoneczki, a już niedługo liliowce i lilie :P

Odp: Ogródek AGNESS 14 Cze 2012 13:08 #47031

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Agnieszko ..każdy z widoczków zasługuje na pochwałę....mnie wpadł w oko widoczek białego kwiatka nad Dyptanem i obok Dyptanu..bardzo ładnie się prezentuje ...

Odp: Ogródek AGNESS 14 Cze 2012 14:57 #47061

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Twoje soczyste zielenie i te bajeczne kolory niezmiennie powalają mnie na kolana :thanks:
A krzewuszka...ech... i pachnący jaśmin... moja krzewuszka, zdeptana przez psisko ma jakieś 50 cm, a jaśmin to dopiero w zamyśle...

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 09:26 #47378

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Alinko dziękuję :P biały kwiatuszek to wielosił . :P

Andziu dzięki :P Twoja krzewuszka szybciutko wystrzeli w górę i pięknie się rozgałęzi :P A jaśmin warto posadzić....ten jego zapach jest obłędny :P

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 19:40 #47482

• Aleksanderk
  • Aleksanderk's Avatar
  • Gold Boarder
Poprzednio czytałem niezbyt uważnie -Storczyki .
Zachęcony przez koleżankę z innego forum , nabyłem dwie roślinki .
W/g jej zaleceń nie podlewam tylko co 10 dni wstawiam do pojemnika z przegotowaną i odstałą wodą na 30 min. Dodatkowo widoczne korzenie co kilka dni spryskuję odzywką dla storczyków ,mam sukcesy ,jeden kwitnie już dwa miesiące .
Spotkałem hodowcę amatora ma kilkanaście -on sie nie pitpli i co 10 dni wstawia do wanny i leje je prysznicem . Twierdzi że najważniejsza jest zmiana temperatury ,dzień - noc . Trzyma je przy oknie balkonowym i na noc uchyla okno . To ma sens , zbliżenie do naturalnych warunków . Podobno przez cały rok ma jakieś kwitnace .

Każdy sposób dobry -jak jest sukces KWIATY

Ale się rozpisałem :woohoo:
ALEKSANDER

Bieżący

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 19:59 #47486

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Olku masz rację, najważniejsze jest własne doświadczenie i obranie dla roślin i dla siebie najlepszej metody. Ja swoje traktuję po macoszemu, przestałam się nad nimi trząść.....na początku pielęgnowałam je książkowo, ale po pewnym czasie było ich zbyt dużo, żeby wszystkie moczyć, więc zaczęłam podlewać od góry i musiały po prostu wchłonąć to co wypłynęły w podstawkę.....kwitną po pół roku i dłużej.... u mnie w tej chwili większość kwitnie od października , kilka już przekwitło. Odpoczną ze 2 miesiące i znów wypuszczają pędy kwiatowe.....najważniejsze jest to, żeby nie podlewać zbyt często, bo to dla nich zabójcze :P

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 20:33 #47491

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, piękny masz ten skalniak :ohmy: . Wszystko takie porozrastane :woohoo: . Cudna hosta - takie lubię najbardziej :woohoo: .
A zapach jaśminu to prawie poczułam :oops:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 20:34 #47492

• Aleksanderk
  • Aleksanderk's Avatar
  • Gold Boarder
W naturze nie mają za dużo wilgoci .
ALEKSANDER

Bieżący

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 21:37 #47515

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia :bravo: , cudnie i kolorowo przez cały czas.

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 21:46 #47522

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko dzięki :kiss3: Muszę temperować skalniaczkowce bo najchętniej powłaziłyby jedne na drugie :happy:
Jaśmin po ostatnich deszczach niestety już brzydki , większość kwiatów opadło, ale nic nie trwa wiecznie, z tym większą radością powitam jego kwitnienie za rok :P

Olku zgadza się, w naturze ile uda im się wyłapać wiszącymi korzonkami , tyle mają, dlatego nie są przyzwyczajone do nadmiaru wody i po prostu gniją....

Geniu dziękuję :kiss3: Teraz jest niewiele kolorków, przeważa zieleń. Ale już niedługo zakwitną lilie, liliowce i hortensje i znów będzie bardziej kolorowo. Nie narzekam absolutnie, bo lubię taką różnorodność, gdy pomiędzy barwnymi okresami następuje chwilowy okres zielonego wyciszenia :P

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 22:13 #47532

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka Wam życzę :kiss3: :hug:
Buziaki dla dziewczynek :kiss3: :hug:

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 23:05 #47556

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Agnieszko u ciebie taki zestaw kolorów że napatrzeć się nie mogę aż wychodzić się nie che, a Ty masz oko i pstrykasz zachwycające zdjęcia ech jak ktoś zauważył nadają się na widokówki :)

Odp: Ogródek AGNESS 15 Cze 2012 23:23 #47564

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś bardzo dziękuję :kiss3: My już w domku :P

Celinko, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogródek i fotki, już wiele kwiatów przekwita, jeszcze kilka dni i trzeba będzie obcinać pierwsze goździki , aż szkoda, bo uwielbiam je ...

Odp: Ogródek AGNESS 16 Cze 2012 18:38 #47686

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Aga normalnie czuję zapach Twoich gozdzików,serio :kiss3:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek AGNESS 16 Cze 2012 21:03 #47710

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuś niestety goździki już przekwitają, pewnie w poniedziałek, wtorek będę musiała już je poobcinać.....ale to nic, taka jest kolej rzeczy...teraz szykują się różyczki..... marniutkie, to marniutkie ale troszkę kwiatuszków będzie, no i lilie i liliowce :P

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.520 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum