TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 13:16 #42801

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, u mnie też wieje... a właściwie łepetynę urywa :pinch: . Dziś trzymałam w ręku krzewuszkę... ale odstawiłam znów :ouch: i wróciłam do domu z kolejną tawułą :rotfl1: i nie tylko :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 02 Cze 2012 16:04 #42865

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ślicznie kolorowo,krzewuszki u mnie też zabierają się powoli do kwitnienia,i białą zobaczę z jesieni :drool:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek AGNESS 04 Cze 2012 12:51 #43658

• aptenia
  • aptenia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 44
Ależ ślicznie Agnieszkou Ciebie :woohoo:
Wspaniałe zadbany masz ogród :thanks:
Bardzo ładny ten biały dzwoneczek , a białe gożdziki to cudo,
Czy biały wielosił tak samo łatwo się rozsiewa jak niebieski, bo ja mam niebieskii uznała bym go za roślinkę ekspansywną,
bardzo lubię białe kwatki, a w moim powijakowym ogródku dominujągłównie różowe, chyba roślinki o rózowych kwiatkach są najłatwiej dostępne...
Pozdrawiam gorąco bożena

Odp: Ogródek AGNESS 04 Cze 2012 14:53 #43687

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, piękne widoczki pokazujesz z Twojego czerwcowego ogrodu :bravo:
I mnie również zachwyciło połączenie liliowców z chabrami, a także ślicznie, obficie kwitnące piwonie!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 04 Cze 2012 21:03 #43788

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Oj, zadbany, zadbany, to prawda! Trawnik wzorcowy, żaden chwast się nie przeciśnie na zdjęcie!
Iryski pokładające się to wada odmiany, niestety, są takie...
Za to piwonia pięknie wyważyła, jaką łodygę ma wypuścić, by utrzymać te kwiaty! ;) Takie piwonie mi się podobają, tych wylegających, podwiązywanych nie lubię! Ciekawe, jakie będą moje! :silly:

Odp: Ogródek AGNESS 04 Cze 2012 21:35 #43814

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Agnieszko ...pokazujesz obrazki jak z bajki pięknie kolorystycznie ..Liliowiec, hosta,chabry , pięknie się komponują ....piękny ten widok..jest u ciebie co oglądać..

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 09:28 #43921

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu więc czekam :kiss3:

Dorotko tawuły też są piękne, gdybym miała więcej miejsca to też chętnie posadziłabym jeszcze.....moja z huśtawką już bardzo jest ściśnięta przez sąsiadów....no właśnie....muszę przyciąć forsycję ;)

Ewuś ja mam tylko bordową krzewuszkę....2 krzaczki....ale one wszystkie są piękne....cóż, gdy miejsca brak....

cdn...

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 09:32 #43924

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga a Ty masz trawkę Red Baron? Także będę kopała ;)

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 10:50 #43943

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu sadziłam w zeszłym roku , ale niestety nie przetrwała zimy :angry: Jeśli masz na zbyciu, to będzie mi bardzo miło , bo jest piękna :kiss3:

Alinko dziękuję :P Niestety mój ulubiony zestaw-chabry i liliowiec już przekwita...ale i tak długo cieszył oczy :P

Martuś to chyba tylko tak na fotkach wygląda....w rzeczywistości to są miejsca na trawniku niesamowicie zachwaszczone....czasami wydaje mi się, ze jeszcze trochę a mniszek i babka całkowicie wyprą trawę i pozostanie samo chwastowisko :angry: Chciałam nawet pryskać ,,Mniszkiem,, ale boję się o rabaty i poprzestaję na koszeniu :dry:
U mnie przeważnie piwonie majowe, one mają krótsze i grubsze łodygi z kwiatami i tak bardzo się nie wykładają, ale podobają mi sie wszystkie....bardzo, cóż z tego....w zeszłym roku posadziłam sporo, ale większość nie przetrwała zimy....najbardziej mi żal białej, bo o niej marzyłam.....

Daluś
już po piwoniach pozostało tylko wspomnienie, a i chabry i liliowiec zaczynają przekwitać....chociaż cieszę się, bo dzięki ochłodzeniu i tak długo kwitły...teraz będzie u mnie coraz bardziej zielono...

Aptenio bardzo dziękuję Ci za miłe słowa :P U mnie w tej chwili bardzo różowy jest skalniak....teraz dominuje na nim róż i biel....jak będę wysłała Ci paczuszkę to wrzucę dzwoneczka, goździki i wielosił. Nie potrafię powiedzieć czy się rozsiewa , bo mam go dopiero 2 rok a i zawsze przekwitające kwity obcinam, więc moje roślinki nie mają szans na wysiewanie się....a później narzekam, ze nie mam siewek :blink: :happy:

Dziś pokażę moją domowa wiosnę :P

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 10:54 #43945

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A wiesz, ze bedę miała ;)

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 11:13 #43951

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga - domowa wiosna baaardzo, baaardzo w moim guście :woohoo: . Wracając do krzewuszek - już nadrabiam zaległości :wink4: - dwie na początek są :whistle: . W temacie forsycji ... wczoraj przywiozłam krzaczora ze sklepu :woohoo: - dostałam w ramach reklamacji za tą co u mnie się nie przyjęła :woohoo: . Wyobrażacie sobie, że wymienili mi na podstawie zdjęcia w telefonie i paragonu :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 11:28 #43963

• lora
  • lora's Avatar
Aga :woohoo: cudne cudne coTy robisz ze tak pięknie kwitną mam jedynaka i jeszcze nie kwitnie...

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 11:30 #43965

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko wielkie brawa dla Twoich storczyków :bravo: u mnie coś nie chcą rosnąc więc sobie odpuściłam .

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 11:56 #43980

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu :kiss3:

Dorotko podziwiałam Twoje krzewuszki....a i pozostałe zakupy również :whistle: Jestem pewna, że będziesz zadowolona :P Sklep zachował się na poziomie.....ale jak dobrze, że miałaś paragon....ja zawsze wywalam, zanim sie zastanowię :blink:

Misiu przesusz go troszeczkę.....przestaw w jakiś kącik, żeby nie korciło Cię podlewać i nie zaczepiaj przez co najmniej 3 tygodnie......później z powrotem na okno i zacznij podlewanie, ale nie częściej niż co 10-14 dni z odżywką do storczyków, ale niewielką dawką...

Geniu , bo pewnie z bardzo się o nie troszczyłaś.....o nich trzeba zapomnieć , co 2 tygodnie przypominać sobie i podlać, a potem znów zapomnieć B) :happy:

Kolorowe widoczki

Ostatnio zmieniany: 05 Cze 2012 11:59 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 12:17 #43986

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Twoje kolorowe widoczki mogłabyś na pocztówkach wydawać :thanks:
Bez końca można do nich wracać i ciągle coś nowego odnaleźć :P

Odp: Ogródek AGNESS 05 Cze 2012 18:57 #44102

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Agnieszko ..piękną wiosnę masz w domu...uwielbiam storczyki ale nie mam do nich szczęścia...nie mogę się doczekać drugiego kwitnienia i padają..więc odpuściłam......

Odp: Ogródek AGNESS 10 Cze 2012 15:26 #45607

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa :kiss3: cieszę sie, ze podoba Ci się :P

Alinko storczyki to są naprawdę bardzo łatwe do uprawy kwiatuszki.....nie wolno ich nadmiernie rozpieszczać, bo tego nie lubią.....najlepiej o nich po prostu zapomnieć i tylko raz na 2 tygodnie podlać i podziwiać :P

różności...

Ostatnio zmieniany: 10 Cze 2012 15:27 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Andzia1

Odp: Ogródek AGNESS 10 Cze 2012 16:36 #45633

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, dziękuję za miły, niedzielny spacer po Twoim pięknym, czerwcowym ogrodzie :kiss3:
Ślicznie, kolorowe, wesołe rabatki, bogactwo gatunków i odmian!
I niezmiennie zachwyca mnie Twój skalniaczek z tyloma odmianami goździków :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.619 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum