TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 20 Cze 2012 10:01 #48708

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga pięknie kwitnie krzewuszka Strawberry Fields :bravo: U mojej jakieś bruntane plamy na listkach, grzyb?
A jaśminowiec juz u Ciebie przekwitł? Jak nisko go cięłaś?

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 20 Cze 2012 10:21 #48720

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Joluś może faktycznie jakieś grzybisko przyplątało się...
Jaśminowiec u mnie już przekwitł, miałam go w formie krzaczora, strasznie zagłuszał rosnące obok tuje, więc obgoliłam go na drzewko. Powycinałam większość gałęzi przy ziemi, pozostawiłam tylko kilka najgrubszych i zostawiłam wysoko koronę......ognisko będzie po niebo B) :happy:

Odp: Ogródek AGNESS 20 Cze 2012 20:09 #48831

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
I ktoś tu narzekał na brak kwiatów :hammer:
Mój supermarketowy :crazy: żylistek sadzony wiosną ma jakieś 15 cm :rotfl1: . Ciekawe ile przyjdzie mi poczekać na kwiaty, o ile w ogóle przeżyje zimę :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 20 Cze 2012 20:12 #48834

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jak super, że wstawiłaś fotki skalniaka, bo właśnie jestem w trakcie robienia swojego i wszelkie podpowiedzi są mile widziane :drool: . Lilie przepiękne :ohmy: - i jakie cudne foty robisz... mi przy zmniejszaniu ostrość ucieka :oops: .

A gdzie te nowe clemki? - jeszcze nie przyszły pewnie :bad-idea: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 21:00 #49268

• ankha
  • ankha's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Agnieszko, przyszłam na twoje dzwonki :kiss3: dziękuję moje kwitna, ale jakoś przez tę pogodę nie mogę się nimi nacieszyć.
Cudnie - moje liliowce - nawet Stella jeszcze w pąkach :dazed:
pozdrawiam
ankha

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 21:03 #49273

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś żylistek na pewno przezimuje Ci, to bardzo silny krzaczorek :P

Dorotko
jutro postaram się cyknąć troszkę skalniaczkowych fotek, najbardziej lubię go wiosną, kiedy jest taki uboższy w roślinki, jeszcze większość nie jest porozrastanych po zimie i jest tak trochę,,skromniej,, teraz robi się gąszcz....mam sporo sasanek, które teraz wypuszczają duże liściory i robi się buszowato.....
Clematisy już dziś przyszły :dance:.....cudne są :lol:

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 21:12 #49279

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
bardzo sie cieszę, że zaczynają kwitnąc tawułki. Uwielbiam te miotełki :)
Pochwal się co przyszło?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 21:43 #49304

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu dzwoneczki to takie słodziaki, u mnie cały czas upał, nawet nie ma siły do ogrodu wychodzić. Dziś po południu była burza, wreszcie popadało i fajnie się ochłodziło.....dziś był chyba najgorszy dzień :blink:
U mnie też większość liliowców w pąkach, jedynie Stella kwitnie już od dłuższego czasu :P

Dorotko ja też bardzo lubię tawułki, są takie delikatne i zwiewne :P
Już wrzucam fotki zamówionych clematisów . Niestety są trochę zmęczone po podróży, ale mam nadzieję, ze szybko dojdą do siebie :P Są to: Doctor Ruppel, Andromeda, Kacper, Kiri Te Kanawa, Patricia Ann Fretwell ,,Pafar,, Westerplatte, Regina, Betty Ridson.

Ostatnio zmieniany: 21 Cze 2012 21:47 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 21:58 #49313

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękne, dorodne krzaczki :woohoo: , w sklepach takich nie ma.
Dobry moment na kupowanie, przychodzą kwitnące i od razu weryfikacja pozytywna :P

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 22:12 #49325

• alana
  • alana's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 80
Witaj Aga :)

U Ciebie jak zawsze, harmonia :) Lilie, to coś co tygrysy lubią najbardziej :D Już nie mogę się doczekać aż zaczną swój kwiatowy koncert, tylko potem w miarę przekwitania robi się smutno. Cudownie pachnąca żółta to Yelloween?
Dzwonki, goździki (zwłaszcza brodate), piwonie to taka kwintesencja czerwca, początku lata, no i kochane wiejskie klimaty ;) Czego chcieć więcej.
Pozdrawiam, Ala :)

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 22:13 #49327

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Agnieszko ..lilie pięknie już kwitną a dzwoneczki są naprawdę piękne i tyle gatunków....klemki ładne kolory ...a te zapakowane to naprawdę krzaczory gdzie je kupujesz i u kogo ..ja kupiłam dwa na wiosnę..... jeden ładnie rośnie a drugi zaczął więdnąć i powoli się wykończył...ładnie i kolorowo jest u ciebie..

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 22:13 #49328

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga - piękności :bravo: . Jednak ta firma jest bardzo godna polecenia. :bravo: . Moje wiosną przyszły z pięknymi pączkami. Bardzo ładnie się przyjęły. Wszystkie zgodne odmianowo :woohoo: . I bardzo dorodne roślinki. Ja w ogrodniczych takich nie widuję... nawet w moim ulubionym najlepszejszym :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 21 Cze 2012 22:44 #49343

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
WOW piękne odmiany i wcale nie ;) zmęczone :whistle: zobaczyłabyś dzisiaj mnie po tych upałach :silly:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 08:31 #49409

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś faktycznie krzaczorki śliczne, rozrośnięte i takie zwarte, bardzo jestem zadowolona......aż żałowałam, ze jeszcze kilku nie kupiłam.....bałam się, ze nie będę miała gdzie posadzić ale już dla wszystkich znalazłam miejsca B) :happy:

Witaj Alu :bye:
Lilie to moje ukochane kwiaty, też zawsze czekam na nie z niecierpliwością, już nie mam na nie miejsca, ale co zobaczę nową odmianę to bym chciała :woohoo: Sporo mam do przesadzenia, ale nie mam pojęcia gdzie je wcisnę :unsure: Nazwy żółtej nie znam.....w tym roku kupiłam trochę cebul bez nazw, to właśnie jedna z nich.....pachnie niesamowicie, cały taras zasłany jej zapachem :P
Moje goździczki już przekwitły, właśnie wczoraj obcinałam, dziś dokończę dzieła....brodatych niestety w tym roku nie mam, tak, że nie przedłużają goździkowego spektaklu...

Alinko clematisy kupiłam w e-clematis i naprawdę jestem zadowolona, piękne, rozrośnięte krzaczki. W ogrodniczych nie widziałam takich okazów :P
Lilii będzie z dnia na dzień więcej....a ja nie mogę doczekać się na rozkwit każdej kolejnej odmiany :happy:

Dorotko zgadza się, sadzonki mają naprawdę świetne, warto tam zamawiać :P Mam nadzieję, że moje też będą dobrze rosły....wczoraj wędrowałam po ogrodzie i szukałam im miejsc.....i w pewnym momencie nawet zaczęłam żałować, że nie kupiłam jeszcze kilku :happy:

Jolu ja też wczoraj byłam ledwie żywa z duchoty....nawet zdrzemnęłam się na leżaczku na tarasie, a dla mnie zasnąć w dzień to nie lada wyczyn :blink: :happy: Na szczęście po południu wspaniale lunęło, ogródek podlany a i powietrze wspaniale się ochłodziło. Zrobiło się rześko i przyjemnie :P

Lilijki zaczynają swój spektakl :P

Ostatnio zmieniany: 22 Cze 2012 08:40 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Andzia1

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 09:19 #49424

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Zasnęłaś :silly: ja takze po powrocie z pracy ... głowa do poduszki i już, już miałm się zdrzemnać :whistle: a tu zza drzwi; 'mamo, jedziemy?'
Tyle snu było :rotfl1:
Lilie już rozkwitły u Ciebie :eek3: pięknie :bravo:
Moje jeszcze w pąkach, kolorów nabierają :blink:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 09:52 #49441

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Brak fotek różanych będziesz nadrabiać liliowymi ;)
Zwłaszcza, że masz bardzo wyrywne te lilijki :P , u mnie ledwo jedna coś zaczęła pokazywać :whistle:
Mnie najbardziej w oko wpadły te z dwóch ostatnich fotek. Pachną?
Ja to chyba głównie na ten zapach czekam :fly:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 10:03 #49444

• lora
  • lora's Avatar
Aga piękne lilie ...miałaś rację co do róż spod okna... powiedziałam im aut...

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 12:29 #49480

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
No Jolu to się naspałaś B) :happy: Ale dzieciaczki mają zawsze pierwszeństwo :lol:
U mnie w ogródku tylko Diabora zakwitła, pozostałe to doniczkowe tarasowce , wcześnie posadzone więc już kwitną :P

Martuś to w większości doniczkowe lilijki, dlatego takie wyrywne :happy: Ogrodowe to tylko jedna kępka kwitnie......no druga już zaczyna :dance:
Te z ostatnich fotek pachną bajecznie....zresztą wszystkie pachną....a najpiękniej obie żółte....cały taras spowity zapachem :P

Misiu szkoda różyczek....bardzo szkoda....wiele ogródków jest dużo uboższych w tym roku....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.641 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum