TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 27 Cze 2012 21:20 #50800

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Augusty też nie lubię hihi chociaż ma piekne płatki i wygląda slicznie w czasie rozkwitu ,ale potem brrr.Już dostałam opiernicz jak może mi się taka piękna róża nie podobać :happy4: to samo jest z Edenem też mi sie nie podoba natomiast czerwone, lila [jak to moja przyjaciółka mówi trupie ],żółcie ,ciemno różowe i magenty są wszystkie piękne jak jedna .Kolorowe są teraz nasze ogrody
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 28 Cze 2012 21:18 #50978

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu naprawde....bo te sosny nieźle mi nerwów napsuły.....już oczami wyobraźni widziałam, ogromne drzewa rosnące w połowie na mojej działce....a pod nimi klepisko :mad2:

Jagódko każdy ma prawo do swojego gustu i właśnie świetne jest to, ze podoba nam się co innego....jest ciekawiej B) :happy: Ja wszystkie przez Ciebie wymienione bardzo lubię......poza lila :blink: :happy:

Chopin

Augusta Luise

Nina Weibull

Lilijki
Daiabora

Sorbet

Patricia,s Pride

Sorbonne

Yelloween

NN

NN
Ostatnio zmieniany: 28 Cze 2012 21:33 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Andzia1

Odp: Ogródek AGNESS 28 Cze 2012 21:27 #50986

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
To różyczki się starają pomimo mroźnej zimy ;) Lilie pięknie kwitną i nazwane większości :whistle: :bravo:
Mam gdzieś znaczniki , ale nie mam czasu zaglądać :jeez:

Odp: Ogródek AGNESS 28 Cze 2012 22:05 #51015

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aguś sąsiedzi w końcu ustąpili i nie ma drzew no to już nie musisz się martwić :) Pamiętam jak mi je pokazywałaś.Lilie śliczne a i róże a ty tak narzekałaś :club2:

Odp: Ogródek AGNESS 28 Cze 2012 22:10 #51018

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Aguś piękne róże i lilie :bravo: , róż prawie nie mam , za to nie mogę doczekać się do kwitnienia tej nowej rabaty lilii OT.

Odp: Ogródek AGNESS 29 Cze 2012 23:16 #51299

• Roma
  • Roma's Avatar
Jak długo jeszcze będę oglądać te cudeńka w cudzych ogrodach :angry: jeszcze żadna lilia u mnie nie zakwitła a z liliowców dopiero te żółte, które mam od kilku lat a inne jeszcze sobie śpią :crazy:

Odp: Ogródek AGNESS 30 Cze 2012 10:30 #51360

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Romciu, moje też w pąkach :-) Cierpliwości :rotfl1:

Daiabora piękna :supr3:

Odp: Ogródek AGNESS 30 Cze 2012 16:37 #51413

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś jest i kilka lilijek bezimiennych, ale mam nadzieję, ze uda się wszystkie nazwać :P Codziennie zakwitają kolejne, kocham ten czas w ogrodzie :P

Gosiu bardzo się cieszę, bo mam prawdziwy problem rozwiązany :P Różyczki są naprawdę marne, krzaczki mikrutkie, nie ma nawet porównania do zeszłego roku....ale i tak się cieszę, ze część przetrwała i kwitnie...

Geniu
ja też nie mogę doczekać się kwitnienia Twójej liliowej rabaty....ależ będzie widok....i zapach :P

Romciu lada chwila i u Ciebie kwiatuszki ruszą pełną parą, nacieszysz sie ich urodą i zapachem :P
Ja każdego ranka tylko wstanę robię obchód sprawdzając, czy coś nowego zakwitło :happy:

Siberko już niedługo lilie we wszystkich rejonach będą pięknie kwitły :P
Diabora jest naprawdę ładna....piękny głęboki kolor....no i u mnie jest najwcześniejsza ze wszystkich odmian, co też nie jest bez znaczenia B) :P

Dzis dla odmiany liliowce :P

Odp: Ogródek AGNESS 02 Lip 2012 13:49 #51839

• lora
  • lora's Avatar
Aguś te liliowce masz śliczne czekam na moje...jeszcze nie widziałam jak kwitły... :)
..oj nie wiem gdzie zaglądać tu i tam mam przyjaciół -czy zawsze muszą być zawirowania... :(
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2012 13:49 przez lora.

Odp: Ogródek AGNESS 02 Lip 2012 17:37 #51891

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, Chopina podziwiałam w zaprzyjaźnionych ogrodach od dłuższego czasu :flower2: Uwielbiam białe kwiaty, a ten jest wyjątkowej urody, co widać na Twojej fotce!W końcu kupiłam sobie malutki krzaczek i mam nadzieję cieszyć się jego kwiatkami może... w przyszłym roku?
Czas lilii to też jeden z moich ulubionych, a Diabora czaruje głęboką czerwienią :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 02 Lip 2012 20:33 #51905

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Wow, dałaś po oczach :thanks: . Przepiękne lilie, liliowce, no po prostu nie wiadomo której wręczyć I nagrodę i tytuł miss ogrodu :silly:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Ogródek AGNESS 02 Lip 2012 21:26 #51931

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Tyle pięknych lilii i w dodatku każda oznaczona, no prawie ;) Na szczęście pojawiły się i NN ;), bo już byłam zaniepokojona własnym bałaganem! :rotfl1:
Aguś, a tak z innej beczki...Czy są w okolicach Twoich kurki? W sensie grzyby ;) Bo mnie zew wzywa, ale nie wiem, czy słusznie... ;)

Odp: Ogródek AGNESS 02 Lip 2012 22:14 #51966

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
artam wrote:
Bo mnie zew wzywa, ale nie wiem, czy słusznie... ;)
:rotfl1: okrężną drogą :happy4: U nas się mówi, że z grzybkami posucha :blink:

Odp: Ogródek AGNESS 04 Lip 2012 12:44 #52400

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Misiu lada chwila Twoje liliowce zakwitną, fajnie czekać na taką niespodziankę . Ja zawsze nie mogę się odczekać , kiedy nie wiem jak roślinka wygląda :happy: ...czasami nawet zaglądam w pąk :whistle: :happy4:

Daluś Chopin to moje ukochana róża...... posadziłam ją w zeszłym roku wiosną i od razu w tym samym sezonie rozrosła się w wielki piękny krzaczor obsypany wspaniałymi szlachetnymi kwiatami.....podbiła moje serce momentalnie.....gdybym tylko miała miejsce, to posadziłabym jeszcze kilka krzaczków w różnych częściach ogrodu. Ale niestety muszę się nacieszyć jednym krzakiem. Kwitnie naprawdę zjawiskowo i Ciebie jako wielbicielkę białych kwiatów na pewno zauroczy....chociaż tak naprawdę ona nie jest biała......jest tak bajecznie, delikatnie kremowa....no dla mnie cudo :P Myślę, że ona Ciebie uraczy kwiatuszkami już w tym sezonie :P

Marysiu kwiaty faktycznie walczą o palmę pierwszeństwa, ale to prawie nierealne wybrać zwycięzcę. Wszystkie są piękne, każdy w swoim rodzaju :P

Martuś ależ są NN, jak najbardziej są B) :happy:
Trudno mi powiedzieć czy są kurki, tak 2 tygodnie temu widziałam sprzedających....teraz już nie. Wszędzie przy drogach jagody....dziś właśnie muszę przerobić 10 kg ....ależ mi się nie chce w taki upał stać przy garach :blink:

Joluś tak mi się wydaje, jest bardzo sucho, wszystko mdleje od upału...pewnie trzeba będzie poczekać na deszcze, zeby pojawiły się grzybki......niech wreszcie popada, bo nie ma czym oddychać ....

Dziś sesja Chopina.....nie mogę się oprzeć B)

Ostatnio zmieniany: 04 Lip 2012 12:53 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 04 Lip 2012 13:49 #52410

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Mój też obfotografowany ze wszystkich stron :rotfl1: Wspaniały okaz, ale zdjęcia też piękne :bravo:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Ogródek AGNESS 04 Lip 2012 14:48 #52419

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Aguś, a jak Twoja walka z przędziorkiem?
Bo ja właśnie zauważyłam, że zaatakował mi większość róż :placze: :placze:
Pogoda mu sprzyja niestety :mad2: :mad2:

Odp: Ogródek AGNESS 04 Lip 2012 15:38 #52431

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, dzięki za Chopina - jest rzeczywiście zjawiskowy! Mój krzaczorek coś na razie mizerny i chyba kwiatków się w tym roku nie doczekam :( Ale na pewno warty jest czekania, jeśli miałby być taki piękny i elegancki jak u Ciebie :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 04 Lip 2012 15:55 #52433

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu dosłownie ciągnie mnie do Chopina z aparatem....nie mogę się mu oprzeć :happy: ...to u mnie najczęściej fotografowany kwiat w ogrodzie :lol: U Ciebie widziałam cudne portrety Chopina :P

Martuś....jaka walka???....nawet się nie zaczęła :jeez: ...ale muszę się wreszcie za niego wziąć, bo szkoda roślin....tylko tak bardzo szkoda mi biedroneczek, jest ich taka masa....ogrom...i dorosłych osobników i żarłocznych larw....i wciąż nie mogę się zmusić do pryskania....

Daluś mam nadzieję, ze krzaczek pięknie Ci się wzmocni i rozrośnie. Będzie wspaniale się prezentował w Twoim pięknym ogrodzie :P

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.486 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum