TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 15:13 #49511

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Szczęka opada, Lilje są cudne, muszę jesienią zasadzić, póki co rośnie .. .jedna :search:
Ostatnio zmieniany: 22 Cze 2012 15:13 przez AGP-ON.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 18:38 #49539

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku jakie piękne lilie! :woohoo: też musze posadzić kilka ale jak już altanę postawię, to wokół posadze lilie! :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 20:36 #49578

• Roma
  • Roma's Avatar
U Ciebie Ago można tylko oglądać i podziwiać :thanks: nawet trudno skupić się nad konkretnym kwiatem bo co jeden to ładniejszy.Twoje lilie bij po oczach a róże no cóż ,pewnie w przyszłym roku odwdzięczą Ci się w dwójnasób. :hug:
Ostatnio zmieniany: 22 Cze 2012 20:37 przez Roma.

Odp: Ogródek AGNESS 22 Cze 2012 21:16 #49599

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
To, że zakwitły azjatyckie, mnie nie dziwi...ale orientalne też już? :eek3: Ten tydzień upałów chyba zrobił swoje! Jak dobrze, ze juz koniec! To i lilie dłużej pokwitną! A ja tak lubię ostatnio zbierać takie informacje ;) , wymarzły Ci jakieś tej zimy?

Odp: Ogródek AGNESS 24 Cze 2012 19:35 #49979

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Grzesiu lilie to moje ukochane kwiaty, ciągle jest mi ich mało....sadziłabym każdą jaką tylko spotkam B) .....ale nie mam gdzie :blink: :happy:

Martuś będzie pięknie.....a jak pachnąco B) :lol:

Romciu dzięki :P Róż niestety wiele odmian mi nie zostało, ale trudno, będę się cieszyła tymi co są....mam nadzieję , że ładnie się zregenerują....

Martuś w ogródku tylko azjatyckie, a te pozostałe to w donicach na tarasie :P One już w marcu były w ciepłym domku i dlatego już kwitną :P
Lilie przetrwały mi wyjątkowo dobrze, nawet orientalne, mimo, ze są najdelikatniejsze. Wypadły tylko 4 odmiany Saltarello ( moja ulubiona, niestety) El Condor, Friso i Dolcetto i częściowo wypadła Szeherezada, Garden Affaire i Tryumphator, nie wiem jeszcze jak Big Brother.....coś rośnie, ale nie jestem pewna czy to on....Pozostałe w świetnej kondycji, krzaczory ogromne i piękne....piękniejsze i większe niż zwykle :woohoo:

Różyczki ...marnizny jedne :mad2:
The Yellow Fairy

Falstaf

Mandarinen

Nina Weibul

Rumba

Arthur Bell

Chippendale

Augusta Luise

William Morris

The Red Fairy
Ostatnio zmieniany: 25 Cze 2012 08:22 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 24 Cze 2012 20:21 #49993

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Pierwsza różyczka to rzeczywiście jakaś miniaturka, ale czemu się czepiasz pozostałych ;) :rotfl1: .
Przecież pięknie kwitną :woohoo:
Jeszcze jakbyś podpisała, to w ogóle miodzio :P

Odp: Ogródek AGNESS 25 Cze 2012 08:17 #50120

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś pierwsza to The Yellow Fairy :P ....a już będę grzeczną dziewczynką i podpiszę wszystkie ;) :happy:

Odp: Ogródek AGNESS 25 Cze 2012 08:55 #50128

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Czytałam gdzieś o tych zielonych chrząszczach :whistle: nie były to pochlebne opinie, ale jakie ... nie pamiętam :jeez:
Z moich róż zawsze zrzucam te szkodniki :hammer:
Agielki zaczynają sobie pięknie poczynać ;)

Odp: Ogródek AGNESS 25 Cze 2012 09:04 #50130

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś u mnie na Arturku co roku pojawia się taki żuczek ....ale to praktycznie pojedynczy osobnik i nie widzę szkód.....więc nich sobie mieszka....jak zacznie za bardzo rozrabiać to się pożegnamy B) :happy:
Różyczki zaczynają kwitnąć, nie będą to zbyt bogate kwitnienia, ale po takich stratach to cieszy każdy kwiatuszek :P

Odp: Ogródek AGNESS 25 Cze 2012 12:57 #50202

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
AgnieszkoRumba przecudna , chyba też rozejrzę się za nią do mojego ogrodu .

Odp: Ogródek AGNESS 26 Cze 2012 19:53 #50504

• kasia
  • kasia's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Witaj, nie mogę się napatrzyć na Twoje rabatki, są cudne. Jestem pełna podziwu. :) Piękne róże a lilie .... :hearts: Marzenie.
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...32091-ogrod-w-gorach

Pozdrawiam serdecznie i cieplutko. Kasia.

Odp: Ogródek AGNESS 26 Cze 2012 21:15 #50539

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
William Morris jest jednak ładny i pomarańczowy! Jakimś takim bladawcem się zasugerowałam przekwitającym i nie kupiłam...I może dobrze! ;)
Marnizny? Chcesz zobaczyć prawdziwe marnizny? Zapraszam! :)
Lilie cudne! Jesteś specjalistką od lilii! Zatem proszę mi powiedzieć, jakie szanse mają lilie, które dziś kupiłam... Na targu pan wyjmował je ze skrzynek, w których rosły, rozdzierając korzenie... Że przeżyją, to wiem, tylko czy zakwitną po takim brutalnym rozstaniu się z podłożem... Dodam, że leżą w bagażniku i na sadzenie szansę mają dopiero jutro w godzinach popołudniowych! :garden1:

Odp: Ogródek AGNESS 26 Cze 2012 21:39 #50549

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dla mnie Rumba to najgorsza róża świata chociaż zdrowa ,ale na mnie działa jak płachta na byka. Wcale sie nie zmartwiłam jak mi zmarzła w tym roku .Agusiu dzwonki już zadołowane w doniczce czekają tylko na PW .Jeśli chcesz nasionka niebieskich ogrodowych to mogę też dorzucić tylko bedziesz musiała je przesuszyć Temu zuczkowi nic nie robię gozej jak pojawia sie niszczylistka tę to tępie bo wygryza dziury w płatkach i liściach pl.wikipedia.org/wiki/Ogrodnica_niszczylistka
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Ogródek AGNESS 26 Cze 2012 22:36 #50586

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Niektórym marzenia się spełniają :happy4: :happy4: :happy4:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Cze 2012 09:44 #50674

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu Rumbę bardzo lubię w momencie rozkwitania i w pełni kwitnienia ma piękne ogniste kolory :P I co ważne jest bardzo zdrową, wytrzymałą różą :P

Witaj Kasiu :bye: Dziękuję za miłe słowa, bardzo się cieszę , że podoba Ci się i zapraszam :P

Martuś
....no z tym Williamem to różnie jest ......jednak on to taki trochę bladawiec :blink: ....wprawdzie jest piękny, ale tego pomarańczu na który liczyłam zbyt dużo nie ma.....ale mam ciągle nadzieję, ze to pierwsze marniutkie kwiatuszki, a kolejne będą już żywsze B) :happy:
Martuś do specjalistki od lilii to mi daleko....ale ciągle się uczę B) :happy: Twoje lilijki na pewno przeżyją i myślę, że bez problemu zakwitną, może po prostu słabiej...jeśli tylko nie mają uszkodzonego wierzchołka to będą kwiaty :P Ale zobaczysz jakie piękne kwitnienia będą w przyszłym roku :P

Jagódko
Rumba to bardzo kontrowersyjna różyczka...jedni ja kochają inni nienawidzą....podobnie jak Nostalgia i Augusta Luise :P :happy: Ja Rumbę bardzo lubię, uwielbiam ją w fazie otwierania pąków i w pełni kwitnienia, nie lubię jak zaczyna przekwitać i różowieje....ale wtedy uskubuję różowe kwiatuchy :happy:
Jagódko już piszę PW :kiss3:
Ta brązowa paskuda u mnie na początku czerwca lata chmarami :blink:

Siberko.....trzeba w to wierzyć ....i marzyć B) :P

Troszkę świeżych obrazków :P
Oto nowa pergolka zamontowana przy tarasie na winorośl ...teraz pozostało tylko rozpiąć na niej gałązki ...i czekać na owoce :lol:

i troszkę widoczków...

Odp: Ogródek AGNESS 27 Cze 2012 09:53 #50675

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga, a ja mogę potwierdzić, że Rumby w Twoim ogrodzie wygladają bardzo dobrze :lol:
Odgradzamy się od ciekawskich sąsiedzkich oczu ;) A jak się mają sosenki za siatką :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Cze 2012 10:19 #50679

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś już ich nie ma :dance: Sąsiedzi wykopali a na ich miejsce posadzili niskopienne drzewka owocowe :P Została tylko jedna, ale około pół metra od śliweczki, więc mam nadzieję, ze z czasem też wyleci :lol:
Pergolowy parawan jest tylko na kawałeczku......w pobliżu okna córy....może w końcu przestanie zasłaniać rolety na całe dni :search: :happy:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Cze 2012 12:48 #50708

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
No to problem z głowy :hug: dobrze, że w porę zmądrzeli :rotfl1:
Masz rację parawan moze być alternatywa dla rolet ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.706 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum