TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 19:29 #268247

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Drugie zdjęcie niesamowite. :woohoo: Widzę ,że w ogrodzie oprócz cudnych kwiatów masz brylanciki na roślinach.
Też jestem dzisiaj mega zmęczona. Wróciłam rano z nocki i tak dosypiam na raty. Jednak na obejrzenie ogrodów zawsze mam siły. Od razu bateryjki doładowane. :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 19:35 #268251

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ina, nie widziałam, że pracujesz na noce. Pewnie nie zawsze, ale wiem, że to duże obciążenie dla organizmu kobiety.
Sama w swojej pierwszej pracy miałam taki tryb. Wytrzymałam sporo, bo trzy lata, ale byłam wtedy młodą dziewczyną, jeszcze bez rodziny i zobowiązań. Teraz byłoby mi ciężko do tego wrócisz. Dajesz jakoś radę?
W ogrodzie codziennie odkrywam coś nowego. Dziś moją uwagę przyciągnęły tawułki Arendsa i tawuły - za chwilę ucieszą kwitnieniem.
To zdjęcie Goldflame i mnie się bardzo podoba! :)
Muszę znaleźć siły, by odwiedzić zaprzyjaźnione wątki i coś sensownego napisać.
Czasem zmęczenie skutecznie w tym przeszkadza, ale... taki los :)
Miłego wieczoru!

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 19:37 #268253

• iwonaPM
  • iwonaPM's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1
Aga :kiss3: u nas ostatnio deficyt opadów , dziś cieszyłam się ,bo zapowiadali opady - jedynie pokropiło
i będę śmigać z konewką bo upały idą !
czekam zatem na resztę piwonii :) moje nadal bez kwiecia , ale mam zamiar podziałać z nimi jesienią

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 19:52 #268258

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej Aguś, zdjęcia cuudowne :hearts:
i te kropelki deszczu na roślinkach.....wyglądają jak diamenciki.....uwielbiam :hearts:

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 20:15 #268269

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aga, Twoje zdjęcia są niesamowite. I to nie tylko o techniczną stronę mi chodzi....masz to oko :)

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 21:23 #268305

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ty się cieszysz nową pracą, a ja jestem zła na moją starą, ciągle tą samą.
Powoli mam dość.
Podziwiam kwitnienie ogników. U mnie ciągle przemarzały. Prawie nie kwitły.
W końcu wyrzuciłam.

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 21:29 #268311

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Wpadłam by sprawdzić czy ducha nie wyzionęłaś, no i chcę usłyszeć, że jesteś zadowolona z pracy, a najlepiej - bardzo zadowolona :teach: ;)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 03 Cze 2014 22:11 #268354

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Serdeczne pozdrowienia dla zabieganej Kobietki :hug: Nie dawaj się pogodzie..weekendzik zapowiada się piękny, tak więc odliczamy dni do lata sobotnio-niedzielnego :)
u nas dziś też aura iście listopadowa- ani grama słońca i deszcz w różnym natężeniu. Wieczorny powrót do domu w oparach mgły.. jesień idzie.. :teach:

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 09:11 #268489

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Aguniu pozdrawiam Cię serdecznie na wstępie :kiss3: Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania :oops: Oglądam obrazki ,zachwycam sie każdym kolejnym kwitnieniem i siedzę cichutko pod Twoimi brzozami .Byle do piątku ma być piękna pogoda oby ,bo mam już dość ostatniej aury :angry: Mokro i zimno ...wstrętnie !
Buziaki!!

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 16:53 #268596

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Hej Aga :flower1:
to chyba i mnie się ta niemoc udzieliła ;) chwilowo mam nadzieję bo też jakoś pisać się nie chce..w ogóle na necie siedzieć też się nie chce, teraz mam książkomanię :P
zostawiam pozdrowienia i mykam dalej.. :bye:

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 19:09 #268649

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry wieczór!

Popołudnie dziś bardzo ładne, aż chce się żyć!
Obudziłam się co prawda z bólem głowy, ale tłumaczę sobie, że musi poboleć, żeby pogoda mogła się zmienić na tę słoneczną i bardzo ciepłą :) Trochę przechodzi.

Mega robotę dziś odwaliłam, jestem zadowolona. Czas leci nie wiadomo kiedy.

Dario, wcale się nie dziwię, że wolisz pomilczeć - mam dokładnie tak samo.
Jakoś tak się eksploatuję w ciągu dnia, że po powrocie zamykam się w sobie.
Pochodzić, popatrzeć, popodziwiać, ale po cichu - też mi to odpowiada.
Spokojnie jednak - niedługo znowu się rozgadamy!
Danusiu, łączę się we współodczuwaniu. Czasami potrzebujemy wyciszenia, odsunięcia się na margines, obserwacji czy przysłuchiwania się, ale z bezpiecznego dystansu. Myślę, że nie ma w tym nic złego.
U mnie dziś się wypogodziło... idzie ciepełko!
Pozdrawiam Cię serdecznie! :kiss3:
Moniko, pozdrowienia odwzajemniam :)
Ostatnio życie daje w kość, ale może to właśnie jest prawdziwe egzystowanie?
Prawda jest taka, że do dobrego szybko się przyzwyczajamy i trudno przestawić się na inny tryb - ale ten nowy, nie znaczy gorszy! Wszystko ma swoje plusy i minusy, długo by o tym gadać.
Słońce wyszło - od razu człowiekowi lepiej. Chociaż głowa na tą zmianę pogody mogłaby mniej doskwierać.
Jak dziś nastrój u Ciebie? :)
Aguśka, ducha nie wyzionęłam, ale lekko nie jest ;-)
Jasne, że jestem zadowolona!
Gosiu, może czas pomyśleć o zmianach? Nigdy nie jest na nie za późno. Zmiany zwykle wychodzą nam na lepsze.
Są u Ciebie jakieś szanse na nowe?
Ogniki zachowywały się u mnie tak samo, jak opisujesz. Niejednokrotnie zamierzałam je wyrzucić.
W tym roku drgnęło i to tak, że aż jestem zaskoczona, że może być tak pięknie.
Krzewy całe obsypane kwieciem. Wygląda to niesamowicie i jak pomyślę, że to wszystko zamieni się w pełne uroku owoce, doczekać się nie mogę!
One chyba potrzebują czasu i z pewnością naszej cierpliwości...
Małgosiu, bardzo, bardzo mi miło, że Ci się podoba moje spojrzenie na zielony świat!
Martuś, ja też uwielbiam mokre zdjęcia! Cieszę się, że przypadły Ci do gustu :)
Iwonko, zdecydowanie piwonie lubią słońce. Też swoje dwa niefortunnie posadzone krzewy przesadzę.
Upały idą? :) To super, bo do nas też (subiektywnie bardzo mnie to cieszy :D)

Dla Was zostawiam dziś przecudowną rosa gallica, którą mam u siebie dzięki szczodrości Magorzatki :hearts:
Cudowna, obsypana kwieciem róża, o subtelnym, ale jednak wyraźnie wyczuwalnym aromacie, pięknym kolorze, misternych płateczkach. Zobaczcie sami, jaka to perełka:

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 19:27 #268655

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Galica prześliczna i domyślam się, że przecudnie pachnie :D
Wreszcie zrobiło się cieplej, a przede wszystkim wyszło słonko :lol: Poszalałam nieco w ogrodzie. I zaraz samopoczucie zwyżkowało :D

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 20:59 #268706

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Aga , daję radę na nockach. W tym systemie pracuję już siedem lat. :lol: Jak mam dobrze ustawiony grafik ,to udaje mi się mieć parę dni wolnego. Np. jutro idę na dniówkę a następna zmiana w następną sobotę ( jak nie zmienią grafiku ;) ) . Tyle dni wolnych a tu zapowiadają upały . Okazja się opalić. :)
Cieszę się, że jesteś zadowolona ze swojej pracy. To jest bardzo ważne ,żeby chodzić do niej z przyjemnością a nie dlatego że trzeba.
Lubię do Ciebie zaglądać. Robisz kapitalne zdjęcia. Też uwielbiam mokry ogród a ty bardzo ładnie go uchwyciłaś na zdjęciach. :flower2:

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 21:23 #268728

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
W przeciwieństwie do większości cieszę się dzisiejszym deszczem :) To pierwszy porządny opad od ponad 20 dni. Marzyłam o tym, żeby spadło choć trochę-i spadło. Trochę :unsure: Drobno rosiło przez 7 godzin, pod większymi krzakami nadal sucho, ale dobre i to. Mam nadzieję, że jeszcze w nocy popada.
Ognik dobrze wygląda, kiedy temperatura nie spada poniżej -25 zimą. Mój obsypał się kwiatami :) Mimo że przez kilka lat był okazem płożącym, teraz zdobył się na jakieś pionowe pędy.

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 22:01 #268751

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Agnieszko, dziękuję za poświęcenie, że wzięłaś na siebie ten ból głowy, żeby pogoda się zmieniła ;)
Bo u nas, podobnie jak u Ciebie zmieniła się na zdecydowanie lepszą dla ogrodników, nie pada!
Twoje piwonie nie wyglądają na jakieś strasznie biedne od naporu innych roślin, wyglądają pięknie i zdrowo, ale jak już przesadzać, to lepiej młodsze, skoro to i tak nieuniknione...
Ale na razie zobaczyłam chyba jedną, bo to ta sama na tych zdjęciach?
Czekam na następne :)
A czy będą jeszcze jakieś następne, nowe?

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 22:29 #268770

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Marto, poświęcenie duże, przyznaję, ale czego się nie robi dla słońca ;-)
Piwonii mam w sumie cztery krzewy - dwie posadzone od południowego wschodu i te kwitną (jedną z nich pokazywałam na zdjęciu - tu nie ma żadnego tłoku), a dwie od południa, ale między krzakami dereni, które mocno się rozrosły i zacieniają okolicę. Te właśnie są do przesadzenia. Zrobię to na jesieni, bo frustruje mnie, że ulubione rośliny nie kwitną.
Jutro postaram się pokazać drugą odmianę - tę ciemno-purpurową, z żółtym środkiem... niestety, nie znam nazw.
Pozdrawiam!
Ewo, cieszę się, że się doczekałaś deszczu. U nas ostatnio go sporo, więc bez żalu się z nim żegnam, na rzecz panowania słonecznej, ciepłej aury. Było naprawdę chłodno i nieprzyjemnie.
Jak widać, to jest dobry rok dla ogników!
Ina, cieszę się, że zaglądasz! Ja wciąż do Ciebie nie dotarłam, ale to dlatego, że mam za dużo spraw na głowie. W dodatku, mam do szkoły do wykonania bodaj 6 plansz :( Cały weekend chyba na to poświęcę. Na życie niemal czasu nie wystarcza ;-)
Co do robienia zdjęć, to sporo ląduje w koszu. Ja mam hopla na punkcie ostrości, więc nieakceptowalne od razu wyrzucam. Twoje fotografie są bardzo, bardzo dobre.
Długo już ciągniesz na te noce, ale organizm chyba się przyzwyczaił i przestawił.
Życzę wspaniałych pogodowo i nie tylko najbliższych wolnych dni!
Aniu, gallica jest przeurocza i cudnie pachnie.
Poszalałaś w ogrodzie? Ja od soboty nic nie zrobiłam :crazy:

Ogród Aguniady 04 Cze 2014 22:42 #268779

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- już prawie weekend ;) ale czytam, że praca domowa Cię czeka.. o ile pamiętam, to na uczelni czerwiec intensywny, ale za chwilę wakacje- więc złapiesz odrobinę oddechu..
Oby weekendowe prognozy się spełniły- pracę domową może uda sie chociaż w części realizować na stole tarasowym..?

Śliczna różyczka :hug:

Ogród Aguniady 05 Cze 2014 11:07 #268939

• Lisi Ogon
  • Lisi Ogon's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13
Witaj Aguniu!

Wpadam, żeby pogratulować Ci zdobycia pracy.
Bardzo podoba mi się Twoja ambicja, konsekwencja, zapał do tworzenia czegoś ciekawego i wartościowego.
Nasze drogi trochę się rozeszły, ale duchowo nadal jest blisko...

Jagi dziękuje za pamięć, więcej szczegółów na str. 10 Zielonych Pokoi.
Pozdrawiam serdecznie, życzę energii i radości życia.
:evil: :evil:
Tylko błękit wciąga nas

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.624 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum