TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 12:17 #274063

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Witaj Aguniu!
Czerwiec obfituje w intensywność zajęć i pilnych spraw do załatwienia. Odczuwam to również na własnej skórze. Mam nadzieję, że lipiec przyniesie nieco wytchnienia.
Portrety róż przepiękne, podoba mi się taki zestaw kolorystyczny.
Pozdrawiam, życząc jednocześnie więcej relaksujących chwil :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 14:44 #274098

• Marzka35
  • Marzka35's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4
Agnieszko, wspaniała relacja z OB, jednak zdjęcia z Twojego ogrodu równie doskonałe. Róże u Ciebie bardzo zdrowe i podobnie jak Ty uważam, że jednak najlepiej wyglądają na rabatach z innymi kwiatami, które dają im tło i uwypuklają ich piękno
pozdrawiam z trochę usłanego rózami siedliska. Moje 2-latki w tym roku zaczęły się popisywać ;)

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 17:39 #274127

• gajowa
  • gajowa's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Wśród Twoich róż poczułam się całkiem swojsko :) prawie ten sam zestaw króluje i u mnie. To wspaniały rok dla róż, prawda?

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 19:00 #274142

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aguniu ależ Ty piękne zdjęcia robisz..... od Twoich różanych portretów nie mogę oderwać wzroku. Wszystkie królewny piękne, ale najbardziej zachwyca mnie Golden Celebration... żałuję , że nie mam na nią miejsca.... Muszę dokupić sobie jedną w różowym kolorze, ale kompletnie nie mam pomysłu na odmianę, bo to zdecydowanie nie moja bajka kolorystyczna :oops: W ciepłych odcieniach to bym wiedziała co wybrać, bo lista różanych marzeń długa ;) :happy:
Ja też mam ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach. Głównie odpowiadam w swoich wątkach, do innych ogródków tylko zaglądam i czytam co słychać, czasu na pisanie już nie starcza. Od wczoraj staram się pomalutku nadrabiać, ale woooolno mi to idzie :blink: :happy: Pogoda taka piękna, że każdą wolną chwilkę staram się spędzać na powietrzu :P
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wielu wolnych, miłych chwil :kiss3:

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 22:10 #274200

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Janusz, dzisiejsze mecze to mega emocje!
Pierwszy mecz rewelacja - szkoda ze Australia przegrala, byli wielcy!
Teraz Chile pokazuje rewelacyjny football, bez kompleksow.
Jak tak dalej pojdzie, to Hiszpanie beda za burta!

Ogrodowe odpowiedzi musza poczekac ;-)

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 22:17 #274204

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj tak...popieram....dzisiejsze mecze to mega emocje :woohoo:
Australii było mi żal bo zasługiwali na remis, a nie na przegraną zaś teraz Hiszpania....... :supr3:
będzie sensacja jeśli tfu tfu przegrają :dazed:

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 22:52 #274222

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
oj tak.....a szkoda bo im kibicowałam ale jeszcze pozostają Niemcy :wink4:

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 23:00 #274227

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Brawa, wielkie brawa dla Chile!
Ciesze sie jak nie wiem co :D

Ogród Aguniady 18 Cze 2014 23:04 #274229

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no ja już mniej bo za Hiszpanią to przepadam ale dziś....totalne dno :sick: :angry:
nawet im się za taką beznadziejną grę to należy.....bo Chile grało fantastycznie i dla nich wielkie brawa :bravo:

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 17:39 #274510

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Januszu, Urugwaj to mój ulubiony zespół - byłam bardzo rozczarowana, że przegrali z Kostaryką.
Dzisiaj liczę na świeżość zespołu i właśnie dokopanie Anglikom :)
Wietrznie dziś u nas... ale całkiem ładnie! Byliśmy na długim spacerze, ja na kijach :)

Ogrodowe odpowiedzi wciąż muszą poczekać... kończę prace do szkoły i po pierwszym meczu napiszę - wybaczcie!

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 18:33 #274535

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
Nie jestem wielka fanką piłki nożnej tylko siatkówki, ale chcąc nie chcąc trochę oglądam i kibicuję, życzę wszystkim fanom futbolu wielu wrażeń, bo patrząc na dotychczasowe wyniki nie powinno Wam ich zabraknąć. Ja się będę emocjonować jutro i w niedzielę :)
Agnieszko, piękne relacje foto ze szkółki i z Ogrodu Botanicznego, ta biała fontanna kwiecia na pergoli z ziemią usłaną płatkami jak śniegiem to miód dla oczu :woohoo: Twoje róże równie piękne, portrety obejrzałam i tu i na blogu. Pięknie :bravo:

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 21:50 #274654

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Tak! Ulubiony Urugwaj gra cudowna pilke :)
Oby tak dalej!

Ogrodowe odpowiedzi beda... Beda! :)

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 22:49 #274701

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- triumf meczowy- chyba jesteś pełna emocji.. :woohoo: P siedzi na krześle z nosem w telewizorze i przeżywa.. Mnie też porwały emocje mundialowe- lubię takie pełne dynamiki emocje sportowe!
O ile pamiętam, najbliższe dni spędzasz na uczelni.. oby czas na zajęciach mijał szybko i niezwykle ciekawie :hug:

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 23:14 #274721

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
MUNDIALOWO:

Moi drodzy, jestem w mega kosmicznych emocjach. Dzisiaj były naprawdę świetne mecze. Pierwszy między Kolumbią a Wybrzeżem Kości Słoniowej już był niezwykle efektowny, ale kolejny, między Anglią a Urugwajem dostarczył emocji nieporównywalnych z niczym innym. Januszu, pytasz skąd moja sympatia do Urugwaju. Otóż, jak wiesz, lubię niespodzianki. W World Cup w RPA Urugwaj pokazał się z fantastycznej strony: nie dość, że świetnie przygotowani technicznie i fizycznie, to do tego niespotykana finezja, tak charakterystyczna dla futbolu Południowej Ameryki. Z przeogromną przyjemnościa ich oglądałam, a duet Forlan - Suarez pozostał na długo w pamięci. Ich przegrana z Kostaryką teraz, w Brazylii, mnie mocno zasmuciła, jednak nie straciłam wiary - dziś wyszli tak zmotywowani, że po prostu wiedziałam, że Anglicy zostaną pokonani. Wynik cieszy ogromnie, jestem też pozytywnie nastawiona przed meczem z Włochami. Takie zaangażowanie i walka o każdy centymetr pola gry, musi przynosić efekt.
To był znakomity mecz, creme de la creme piłki nożnej :)
Moniko, ależ emocje, prawda? :) P. kibicował Urugwajowi czy przeciwnikom?
Tak, spędzam weekend w szkole, ale to już ostatni i wakacje!
Marto, Hiszpanie nic nie pokazali... jeśli mówić o sprawiedliwości, to słusznie jadą do domu.

OGRODOWO:

Iwonko, ja też oglądam siatkówkę :) W ogóle, uwielbiam sporty drużynowe i nie tylko - uważam, że sport i rywalizacja dostarcza najpiękniejszych emocji :)
W ogrodzie botanicznym i w szkółce było super. Mogłaby być lepsza pogoda, ale dużo udało się obejrzeć i zainspirować.
Co ciekawe, różanka była bardzo zdrowa - widać, że ogrodnicy bardzo dużo uwagi poświęcają różom.
Dziękuję za przesympatyczne odwiedziny!
Marzka, jestem bardzo ciekawa, jak spisują się u Ciebie ukochane różyczki... tak dawno nie widziałam zdjęć z siedliska, że chyba złamię zasadę i zajrzę...
Pozdrawiam Cię ciepło!
Eda, nie ma czasu na nic, zauważyłaś?
Życie pochłania i o ile znajdujemy chwilę by zajrzeć do zaprzyjaźnionych ogrodów, to już nie zawsze jest czas na zostawienie komentarza... na jesieni będziemy nadrabiać :)
Póki co, przesyłam serdeczności!
Ewo, bardzo się cieszę, że zajrzałaś!
To prawda, rok bardzo łaskawy, jeśli chodzi o obfitość kwitnienia róż... jest też mankament w postaci chorób, ale u mnie nieco się wyciszyły...
Dobrego weekendu!
Aguś, różyczki bardzo obficie kwitną!
Widziałam także Twoje - cudowne, w charakterystycznych dla Twojego ogrodu ciepłych tonacjach. Piękny efekt!
Co do zaległości, to już widać, że latem nie damy rady być wszędzie na bieżąco, ale jesienią i zimą nadrobimy :)
Gorąco pozdrawiam!
Ostatnio zmieniany: 19 Cze 2014 23:15 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 23:25 #274727

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Piotrek cieszy się, że Urugwaj wygrał, a z tej grupy kibicuje Urugwajowi i Kostaryce. W ogóle jest zachwycony poziomem obecnego mudnialu i tym, jak drużyny są przygotowane kondycyjnie- jak biegają, walczą, ile pada bramek i generalnie ile jest walki i "gryzienia trawy" w każdej minucie..

Więc jeszcze 3 dni i wakacje.. :dance: Oby szybko minęły! Dni..a nie wakacje :P

Ogród Aguniady 19 Cze 2014 23:57 #274739

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moniko, z przekasem dodam tylko: dobrze, ze nas tam nie ma... :/

Dni w szkole przeleca... Jutro ciezko, bo do 20ej, ale dam rade - dzieki! :*

Ogród Aguniady 20 Cze 2014 20:24 #274951

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no Kostaryka sprawiła niezłą niespodziankę i powinno być 2:0 - karnego nie było :evil:
a dziś jeszcze Szwajcaria - Francja......oj będzie się działo :devil1:

Ogród Aguniady 20 Cze 2014 22:46 #275048

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Agnieszko- nie masz czasu na forum, bo zapewne po powrocie do domu szybki posiłak i TV.. Oj działo się dziś.. teraz Vive la France !

Piotrek zachwycony Kostaryką i oburzony brakiem podyktowanego karnego.

Odnośnie naszej reprezentacji, to już u koś napisałam, że dobrze, że naszych nie ma i całkowicie się z Tobą zgadzam- chociaż wstydu sobie nie robimy. Widząc, jak tu wszystkie drużyny biegają, walczą, podejmują grę- to byłaby masakra i żenada jednocześnie..

Dziś dłuuuuugi dzień- po powrocie ze szkoły zdążyłaś zrobić obchód ogródka..? Ciekawa jestem, jak radzi sobie powojnik w donicy.. i chyba nie doczytałam- jaka to odmiana? Moje w miarę- zależnie które i gdzie rosną. 3 sztuki ładnie kwitną i przyrastają, a biedactwa na największym wygwizdowie bardziej walczą niż żyją i juz rozmyślam, gdzie je przesadzić..

Pozdrawiam- jeszcze 2 dni i wakacje- fajnie będzie mieć wszystkie weekendy wolne!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.594 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum