Już dobry wieczór!
Przetrwałam weekend w szkole, ale padłam i jak dziecko spałam dwie godziny, co do mnie w ciągu dnia niepodobne.
Bardzo ciekawy dziś temat mieliśmy: o stylach i o zieleni we wnętrzach.
Na wrzesień mam całe mnóstwo pracy do zrobienia: od kosztorysu wykonawczego projektu małego ogrodu (do policzenia głównie nawierzchnie, przeliczenie na jednostki, ceny etc, chyba ze 200 pozycji); przez projekt techniczny małej budowli ogrodowej (gabion, murek, etc.); projekt rabaty bylinowej z rzutami, widokami i doborem roślin; duży projekt ogrodu-symbolu, z rzutami, przekrojami, widokami, doborem roślin, określeniem wielkości pojemników oraz cen; makietę 60x100cm na piance z architektury z wbudowaniem domu, drogi, ogrodzenia, zbiornika wodnego, miejsca do siedzenia wraz z rysunkami; oraz projekt tarasów z architektury wnętrz - pojemniki, dobór roślin, ilości, rysunki. Zapewne jest coś jeszcze, czego już nie pamiętam. Generalnie pracy tyle, że aż mnie to przerasta - chyba przez całe wakacje będę to robić. W tzw. międzyczasie muszę odbyć obowiązkowe praktyki 60h oraz toczyć normalne życie, pracując zawodowo
Tak się chciałam pożalić
A na serio, ciekawie, prawda?
Ino, przeżyjesz - jeszcze tylko parę tygodni mundialu
Ewo, mecz wczorajszy był doskonały!
U nas też dziś popadało, a nawet burza była... Wieczór już ładny. Nie wiem, co prognozują na przyszły tydzień, ale oby było ładnie, bo po dwóch tygodniach muszę w końcu skosić trawnik.
Kasik, ano mundialowo, bo jak wiesz, ja żyję piłką podczas takich świąt sportu jak Euro czy Mundial. Wspólnie z kilkoma zapaleńcami przeżywamy i tu bieżące rozgrywki.
Jest przeciekawie, a przede wszystkim, widać mega zaangażowanie zdecydowanej większości zespołów.
Z róż w tym roku jestem zadowolona, bo większość z nich bardzo obficie kwitnie. Choroby jakoś odpuściły, chociaż na kilku krzakach widać oznaki plamistości.
Projekty będę teraz robić przez wakacje - jeśli będę zadowolona z efektu, pokażę
Miłego nowego tygodnia!
Martuś, były emocje!
Zostawiam parę dzisiejszych zdjęć... chyba zmęczenie mnie przerosło, bo jakość bardzo średnia, ale trudno: