TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 09:55 #248361

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Agusiu,

Jabłonie lubię i też mam Royalty :dance: ale jako totalni laicy na początku swojej przygody nabyliśmy ją przez net i trochę taki pokurcz u nas tzn. jest bardzo nisko zaszczepiona i praktycznie od razu się rozgałęzia. Nie wyprowadziliśmy jej od razu na jakie takie drzewko i jest teraz bardziej krzaczasta. Trochę ją wczesną wiosną przycięliśmy żeby się ładniej rozkrzewiała i zobaczymy co z tego będzie. Tam sobie po cichu kombinuję żeby dokupić jeszcze jakieś ozdobne bo ich kwitnienie jest obłędne ale najpierw muszę grunt urobić w domu urobić na kolejne drzewka ..już nad tym pracuję :coffe:

Zostawiłam Ci taki ogólny wpis u siebie ale przekleję tutaj bo w sumie to u Ciebie powinnam była to wpisać:
jestem zachwycona Twoim ogrodem - taki właśnie klimat jak masz mi się marzy. Ta cudna gra światła i cienia, przepiękne nasadzenia tworzące zachwycające kompozycje, przenikanie się roślin, te pokoje ogrodowe i czego najbardziej u mnie brakuje ...ramy ogrodu ...szum brzóz ..uwielbiam brzozy ...
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 10:16 #248380

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Masz rację, deszczykiem nie pogardzę w każdej ilości :P . Po wczorajszym zachmurzeniu dziś już żadnego śladu, słońce świeci, już mam prawie 20* w cieniu :dazed: . Zaraz jadę na targi ogrodnicze, które właśnie odbywają się w Lublinie :lol: . Nie spodziewam się tam co prawda żadnych rarytasków, jak uczy doświadczenie z poprzednich lat ;) , ale może jakieś ładne balkonowe :silly:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 13:07 #248451

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aguś, co to się wyrabia...Nie było mnie troszkę w kraju, wszelkie media zostały w domku, żeby nie kusiło i nie zabierało czasu. Wracam, a tu..Znalazłam Ciebie i jestem, czy chcesz tego czy nie. Brakowało mi Twojego ogrodu.Pozdrawiam serdecznie.

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 13:42 #248466

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś noc miałam koszmarną bo wszystko mnie bolało z przemęczenia więc dzisiaj leniuchuję. Jak pogoda pozwoli to wybiorę się po obiedzie na spacer a jak popada to spędzę popołudnie zapoznając się z Oazą :comp:

No i muszę zobaczyć ten odcinek z Mają w takim cudownym ogrodzie :supr:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 13:42 #248467

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Aga dzień dobry :flower1:

u nas nie pada :P
a wczoraj jak wyjeżdżałam z miasta na wieś to po moim wyjeżdzie w mieście się rozpadało a na wieś to nie dotarło z czego się cieszyłam bo planowo się z pracą wyrobiliśmy.. :)
Właśnie zjadłam obiad i chwilę odpoczywam a potem może rowerek.. ;)

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 13:44 #248468

• emienta
  • emienta's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6
Hej Agus
Miałąm podobne odczucia po porannej "Mai" - ogród ogroooomny i prawie bazobsługowy - można? Można!
I też mnie urzekł ten wilczomlecz, w ubiegłym sezonie doskonale komponował sie w donicy z przetacznikiem. Będę szukała go w sprzedaży, ale u mnie chyba na te nowe odmiany jeszcze nie ma co liczyć. Miłej niedzieli.
Serdecznie pozdrawiam Ewa

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 14:38 #248489

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Kusicie tym ogrodem, muszę i ja obejrzeć Maję.
Podczas ferii zimowych byłam w Poznaniu i widziałam na żywo jak relacjonowała pogodę z rynku, na którym robiono rzeźby lodowe.

Z prognozy dla naszego regionu zniknęły na razie wróżby przymrozków na przyszły weekend. Oby tak było!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 15:13 #248509

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Padało w nocy i rano, podlane wszystko. Ale mi chwasty fajnie urosną :rotfl1: Teraz się rozpogodziło, ale nie wybieram się do ogrodu po nic poza spacerem i ogólną kontrolą wzrostu.
Dziecko mi tłumaczy, że obecnej matury nie sposób nie zdać-chyba że ktoś głąb, a on głąbem nie jest. To się jeszcze okaże B)

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:31 #248577

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ewo, i u nas wczoraj mocno padało, dosłownie cały dzień. Prace w ogrodzie odłożyłam na przyszły tydzień. Wszystko rośnie w oczach... za chwilę wszystkie azalie i różaneczniki rozpoczną spektakl.
Tak mówi Twój młody? Oby matura okazała się dla niech nietrudna!
Aguśka, program wart obejrzenia. Nie lubię za bardzo ogrodów prowadzonych przez fachowców - brak w nich duszy i pasji właścicieli. Dzisiejszy naprawdę imponujący.
Wróżby przymrozków? O, nie przewiduję - mam już jednoroczne w donicach!
Ewo-emiento, ogród super, prawda? I te zakątki w różnych stylach - jak przystało na ogród krajobrazowy! Z przyjemnością oglądało się program, odkrywając różne zakątki.
Diamond Star będę szukać. W razie czego, wyślę Ci!
Dario, pogoda wczoraj była do bani... dziś mam jeszcze w planie spacer! Byłaś na rowerze?
Majutek, program koniecznie obejrzyj :) Ogromny, ale przepięknie utrzymany teren.
Odpoczęłaś po wczorajszym? Ja dziś leniuchuję, chociaż przez chwilę pochwastowałam.
Małgosiu-pepsi, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że jesteś! :)
Zapraszam... super, że nie stracimy kontaktu!
Marto, widać na deszcz jeszcze musicie poczekać... u mnie grzmi w oddali!
Co przytargałaś z kiermaszu?
Moniko, myślę, że fajnie przemyśleć dosadzenie jabłoni ozdobnej i prowadzenie jej w formie drzewka. Ja ogromnie lubię kwitnienie Royalty i gdybym miała miejsce, dosadziłabym jeszcze ze dwie.
Kochana, bardzo mi miło, że tak pozytywnie odbierasz mój ogród... Muszę Ci powiedzieć, że nie mogę się doczekać kwitnienia hortensji.. posadziłam ich naprawdę dużo i liczę już teraz na spektakularny efekt.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie!

Dzień w zapowiedziach deszczowy, okazał się bardzo przyjemnym, ze zdecydowaną przewagą słońca. To lubię!
Pokażę Wam wśród poniższych zdjęć, jaką łąkę mniszków mam za płotem...
Dziś nasz trawnik znowu kwitnie :/

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:50 #248588

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Oooo... jakie zacne źródło desantu za płotem :devil1:
Mam ostatnio podobne, choć może nie tak imponujące...
Pogoda znośna? U nas tylko przez chwilkę padało, ale generalnie jest całkiem - całkiem... no i ciepło!
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:50 #248590

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej fotki śliczne....te kolory, ta zieleń.....ach...... :hearts:
no a ten trawnik z kwitnącymi mleczami to całkiem fajna sprawa.....ile można by miodku z tego zrobić :yummi:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:53 #248591

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Gorzato, źródło desantu przyprawia mnie o omdlenie... wciąż nie wybrałam się do sąsiada z błagalną prośbą o skoszenie, a dziś po deszczach pyłek mniszkowy zaczyna unosić się w powietrzu!
Jak to wszystko przekwitnie, to chyba strzelę sobie prosto w głowę ;-)

Pogoda? Jest super, aż nie do wiary, że kropla deszczu nie spadła i cudnie słonko przyświeca...

Marta, to ja Cię zapraszam na miodobranie mniszka ;-)
Jak wszystko wyzbierasz, przeznaczę dla Ciebie nagrodę specjalną :)
Musisz mi jednak dać gwarancję, że za rok już tej łąki nie będzie :D
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2014 18:03 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:55 #248593

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
eeeeeee....gwarancji nie ma....bo ja u siebie zbieram co roku i co roku kwitnie :whistle:
ale zawsze możesz sobie, Aguś, sama taki miodek zrobić....najlepsza rzecz na przeziębienie i osłabienie organizmu :hearts:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:57 #248594

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Witaj Agula ,nie mogę Cię nie odwiedzić w Twoim wychuchanym ogrodzie .Pięknie i zielono ,cudownie .Trochę sie zdziwiłam ,że tu jest tyle znajomych osób .Jak ostatnio zaglądałam ,to Ciebie nie było Ale cieszę się ,że jesteś :dance:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 17:59 #248597

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Martuś, to nie moja łąka niestety, a bardzo bym chciała mieć takie 2600m2 powierzchni ogrodu!
Ewuś, przykre perturbacje za mną, a Oaza okazała się być bezpieczną przystanią. Zostałam tu już na stałe, ciesząc się nowymi i starymi znajomościami :)
Dziękuję za serdeczne słowo i cieszę się, że pozostaniemy w kontakcie!

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 18:01 #248601

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
lubelskie targi "ogrodnicze" :evil: , to niestety z roku na rok coraz większa żenada :jeez: . Kupiłam tylko dwie surfinie na taras, o takich pięknych jak Twoje to mogę jedynie pomarzyć :dry: . Nie wiem, czy pół godziny tam spędziłam :unsure:
Ty masz za płotem mniszki, ja morze nawłoci :happy4: , a z drugiej strony podagrycznik podchodzi :jeez:
Ale masz już kwiaty na rodkach :ohmy: i jakie pąki na azaliach :ohmy:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 18:30 #248625

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Pięknie witam z zesłania na wieś. Cisza spokój, w nocy to w ogóle głucha cisza- tylko Zak popłakiwał w legowisku, żeby przenieść się do sypialni, jak zaśniemy- przez sen poczułam mokry nos na ręce :P
Oj zlało nas wczoraj dokładnie- przeprowadzka nie była przyjemna- raz, że serce rozdarte i jakoś tak smutno mi było.. no i jeszcze ta obrzydła pooda. Nie pamiętam takiego dnia, żeby od 8 do 20 tak zaciekle padało.. :mad2:
Dziś u nas słonecznie i całkiem ciepło. Czeka mnie jeszcze małe sprzątanie ostatniej łazienki, ale zaraz idziemy na spacer, aby choć trochę skorzystać z ciepłej i słonecznej pogody. Oj, żeby majówka była fajna- tak bym się cieszyła!!

Pozdrawiam i jak zawsze wzdycham do zdjęć ogrodu. Pięknie, bujnie i soczyście. :hearts:
Podziwiam kompozycje w donicach- pełnia sezonu od razu nasuwa się na myśl. Trawnik sąsiada wygląda znajomo- mam to za oknem, z tym że nie u sąsiada :happy3:

Ogród Aguniady 27 Kwi 2014 19:19 #248670

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś tak sobie leniwie leniuchuję :happy3: ale ręce ciągle mnie bolą, niestety.

Mniszki w trawniku przestały mnie wkurzać choć miodku nie robię, za to wkurzają mnie mniszki i inne chwaściory między kostkami chodnikowymi, ani to wyplewić ale zniszczyć chemicznie, no czarna rozpacz :mad2: a jutro pewnie na kolanach będę chodzić po parkingu i chodniczku, jak jakiś pokutnik bo żółtego chodniczka nie strawię :mad2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.432 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum