TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 05 Cze 2014 21:36 #269115

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
weekend coraz bliżej, pogoda robi się coraz lepsza.....tylko jeszcze jutro i koniec :whistle:
ale za to jaki dzień.......najpierw w pracy od 11 do 17 a potem 2 godziny festynu i malowanie twarzy......dzieciaki jeszcze dziś do mnie przybiegały czy to ja i na pewno ja maluję twarze na festynie.....no a ja że tak - już widzę te kolejki :dazed: :crazy: obejrzałam chyba z kilkadziesiąt różnych filmików na temat malowania twarzy i wybrałam kilka najprostszych ale najfajniejszych wzorów - mam nadzieję, że nie zwariuję :crazy:
ale za to potem weekend i tylko ja, działka i słonko B)

a dziś byłyśmy z mamą na działce tylko na chwilkę i miałyśmy problem z wyjściem........tyle kwiatów i takie zapachy......sąsiedzi już się zatrzymują i podziwiają i chwalą a ja.....no :oops:
no bo jak przejść obojętnie kiedy nad furtką zaczyna kwitnąć i pachnie nieziemsko takie oto cuuudo - Lykkefund i gdzieniegdzie nagle pokazuje się piękna, czerwona Sympathie :whistle:

no i inne nowości.....
Charles de Gaulle

Julia

Pink Panther - mama uwielbia tę różę, jak dla niej jest to wzór idealnej róży bo te liście, ta wyniosłość, no dzisiaj się nad nią rozpływała :rotfl1:

Peter Pan

Moriah

Kosmos

HoneyMilk

Gloria Dei

Rosarium Uetersen

Grand Mogul
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulkaa, chester633, Bozi

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 05 Cze 2014 21:40 #269118

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Rzeczywiście - furtka robi wrażenie! :)
Udanego festynu (tylko nie duś i nie morduj tych biednych dzieciątek! :silly: )
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 05 Cze 2014 21:56 #269134

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
...I nie daj się udusić i zamordować :rotfl1: .
"Odrzwia" imponujące :woohoo: !
Ostatnio zmieniany: 05 Cze 2014 21:58 przez asia2.

Moja działka :) 05 Cze 2014 21:58 #269137

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Hmmm... ja myślę, że takie kredki do twarzy, w rękach Marty, też mogą stanowić niebezpieczeństwo... dla niej samej :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 05 Cze 2014 22:07 #269145

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu :kiss3:
hehe dzięki, spoko dusić nie będę, mam nową broń - łaskotki :devil1: :rotfl1:

Asiu :rotfl1:
postaram się i jak na razie mi się udaje ale jak mnie dopadnie grupa dzieciaków i zacznie się przytulać, oj może być cieżko :rotfl1:
no nieprawdaż, że imponujące? :woohoo: a to dopiero początek :woohoo:

Gosiu :rotfl1: spoko one są miękkie, nic sobie nie zrobię, chyba :rotfl1:

Moja działka :) 06 Cze 2014 21:39 #269465

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Marta...ojejciu.... :woohoo: Taka furteczka z różanym łukiem to moje marzenie...deczko je już spełniłam bo posadziłam dwie laguny.....brakuje pergoli :happy4:
Och nie dziwie się ,że sąsiady Cię komplementują....jest cudnie zielony maniaku :kiss3:
Hej...a Ty na festynie dzieciaki malujesz? uwielbiam to :dance:
Ostatnio zmieniany: 06 Cze 2014 21:40 przez Keetee.

Moja działka :) 06 Cze 2014 21:46 #269469

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko :oops: :kiss3:
no malowałam, malowałam.....od 17 do 19:25 z małą przerwą by zjeść hot-doga i aby kupić sobie watę cukrową :drool:
nie wiem ile pomalowałam bo przy 30-tym straciłam rachubę :rotfl1:
ale za to po boisku latały pieski, kotki, motylki, batmany, jeden Joaker, gepardy, tygryski itd :rotfl1:

Moja działka :) 06 Cze 2014 22:38 #269509

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta ja strasznie to lubię....a motylków nie malowałaś.... :happy4: ....dzieciaki są fajne, jeden wymyślił rekina...i miałam zagwózdkę :happy3: :happy3:

Moja działka :) 06 Cze 2014 22:42 #269512

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hehe no motylko malowałam bo nawet dziewczynki mówiły jaki mają mieć kolor skrzydełek i najczęściej wybierany był niebieski o dziwo ale skoro temat festynu to Błękit Nieba to czemu się dziwić :rotfl1:
heeh mi jedna dziewczynka oznajmiła, że chciałaby buldoga....minę musiałam mieć niezłą bo zaraz podleciał do mnie tata tej dziewczynki i oznajmił, że zaraz mi pokaże o co jego córce chodzi - wyciągnął telefon i tam było zdjęcia psiaka tej dziewczynki z jęzorem na wierzchu :rotfl1: no to namalowałam jej taki pyszczek, rajciu jaką miała radochę :oops:

Moja działka :) 07 Cze 2014 22:31 #269829

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Marta, lykkefund mnie powalił na kolana - piękny okaz. Inne róże u Ciebie też szaleją :eek3: ale musiałaś mieć frajdę z tym malowaniem :dance:

Moja działka :) 07 Cze 2014 22:40 #269834

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moni :oops: :kiss3:
hehe no frajdę owszem miałam ale po skończeniu ostatniego dziecka i zamknięciu stoiska - i tak musiałyśmy z koleżankami kilkoro dzieci odesłać bo już był koniec, jak wstałam z krzesła to nie mogłam się wyprostować i palce miałam zdrętwiałe :rotfl1:
no Lykke robi wrażenie ale dziś......coraz więcej kwiatów się pojawia a ile pszczół i bąków się koło niego kręci :woohoo:

Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Moja działka :) 07 Cze 2014 23:04 #269851

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
A cóż to za biała olbrzymia piękność?

Moja działka :) 07 Cze 2014 23:07 #269853

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Ulcia no to właśnie Lykkefund - różany Frankestein :kiss3:
kwitnie raz w sezonie ale za to jak! :woohoo:

Moja działka :) 08 Cze 2014 09:25 #269937

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Lykkefund faktycznie imponująca i pięknie obrosła i to szybko łuk nad furtką :dance: Ja też mam dwie i mam nadzieję, ze w przyszłym roku moje pergole będą wyglądać jak Twój łuk. Sadziłam je w sierpniu zeszłego roku, a i tak sporo urosły :D

Moja działka :) 08 Cze 2014 19:01 #270094

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Dzisiaj miałem przyjemność spędzić ok 2 godzin u Marty na działce
(poznałem też osławionego "Szkodnika" czyli jej fajną Mamę) - DZIĘKUJĘ MARTA!!

Wprawdzie zaczęło się niefortunnie - zamyśliłem się w tramwaju i gdy zobaczyłem kątem oka ogródki przy ul. Hetmańskiej to wyskoczyłem z pojazdu (na przystanku oczywiście ;) i... to było za wcześnie :oops: - ale w końcu dotarłem do celu.
Upał dał mi się we znaki choć Panie były zadowolone a
Marta nawet tu i ówdzie ładną opaleniznę złapała :kiss3:

Trafiłem na grila - to się nazywa szczęście... (mięsko w marynacie, kiełbaski, boski domowy bigos)
i do tego skosztowałem nalewki grejpfrutowo-waniliowej --> oryginalny, świetny smak!!
Miałem też "wkupne" - dżemik i powidło domowej roboty oraz pysznogłówkę do ziołowej kolekcji Marty :D

Z daleka witał mnie i zapraszał różany łuk nad furtką - Lykkefund i Sympatia zrobiły na mnie duże wrażenie! Na tej niedużej przecież powierzchni Marta zaaranżowała kilka rabatek z różami (między którymi mnie oprowadzała przedstawiając kolejne ślicznotki) w roli głównej ("Wampirza", "Baśniowa", "Legendarna" i chyba jeszcze kolorowy miszung ;)), na których róże walczyły o uwagę jak nie pięknym kształtem lub kolorem kwiatu to przyjemnym zapachem :) - do najbardziej osobliwych zaliczyłbym Sekel z różowo-żółtymi kwiatami. Do tego różne bylinki - wyróżniały się zwłaszcza kwitnące szałwie lekarskie. Uwagę zwrócił ok 2-metrowy okaz Rosarium U. obok której rośnie młoda Louise Odier - obie pachnące róże są przy kąciku wypoczynkowym. Jest też kilka ciekawych powojników a najbardziej imponujący jest bez wątpienia Edward vel Ernest Markham. Do ciekawostek zaliczę też budleję wyprowadzoną rękoma Marty na drzewko! Smakowicie zapowiadają się krzewy owocowe - maliny, porzeczki, aronie jagody oraz okazałe, kilkudziesięcioletnie drzewa obsypane owocami (kolosy!), które w dodatku zapewniały przyjemny półcień na działce. Jest też aromatyczna rabata ziołowa oraz zadbany warzywnik :)
Czas bardzo szybko minął na przyjemnej pogawędce - nawet nie myślałem, że można robić tyle różnorodnych nalewek a zioła mają tak szerokie zastosowanie (niestety w tej kwestii się po prostu nie znam).
Bardzo miło będę wspominać wizytę u Ciebie Marto, myślę, że jeszcze nie raz wpadnę :P
Zapraszam też oczywiście do mnie!
Pa pa :D

Moja działka :) 08 Cze 2014 19:04 #270097

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Jakie fajne spotkanie!
Adrian, świetnie opisałeś zastane okoliczności przyrody i właścicielkę działki :)
Same smakołyki zajadaliście, w dodatku w towarzystwie obficie kwitnących róż.
Szkoda, że mam do Was tak daleko!
Pozdrawiam serdecznie!

Moja działka :) 08 Cze 2014 21:07 #270191

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no i kończy się weekend i jutro do pracy.....chlip a taka pogoda :cry3:
ale aż tak źle nie będzie bo jutro i we wtorek do pracy na 13:30 to na działkę zdążę wpaść i sobie troszkę posiedzieć i się naładować :wink4: całe 2 dni na działce, od 9 do 19 oczywiście był ze mną Szkodnik a dziś nareszcie zrobiłyśmy sobie grilla i najważniejsze - miałam dziś gościa - Adriana :kiss3: :hug:
Adrian, ojej.....aż się zarumieniłam :oops:
wpadaj kiedy chcesz bo weekendy na pewno na działce spędzam, zaś jak zaczną się wakacje to mnie nie będzie można do domu wygonić, zresztą mamę też :rotfl1: tata będzie musiał nas ciągnąć :rotfl1:
a ja na pewno się wybiorę jeszcze nie raz :kiss3:

Aniu :kiss3: znając tego potwora to na pewno, mój zaczyna teraz 3 rok i już ma niezłe gabaryty a to jeszcze nie koniec :rotfl1:

Aguś :oops: :kiss3: jedzonko i nalewki to dzieło mamy B)
no szkoda, ale jakby co to zapraszam bo ja na pewno jak dziewczyny się będą się do Ciebie wybierać to się z nimi zabiorę :kiss3:

Elfe

Novalis

Lady Mary Fitzwilliam

Pahmina
Ostatnio zmieniany: 08 Cze 2014 21:11 przez Shirall. Powód: problem ze zdjęciami
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Adrian

Moja działka :) 08 Cze 2014 21:27 #270207

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale spotkanko :wink2:
W taki cudny dzień....super, a naleweczka mnie zaintrygowała , liczę na przepisik :yummi:
Martuś...foty mie sie nie otwierajo :sad2:
O :happy4: już się otwierają....ale Novalis :supr3: czekam na mojego strasznie ...ale ma jeszcze zaciśnięty pączek :wink2:
Ostatnio zmieniany: 08 Cze 2014 21:30 przez Keetee.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.763 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum