TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 09:02 #114348

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta zupełnie przespałam Twoje kolejne telewizyjne wejście, dobrze, że syn się sprawił :lol:
Jedno krótkie zdanie z morałem i będę nmnieustępliwa :angry: malowanie, malowaniem, ale 'ło...' najważniejsze :hammer: :hammer: :hammer:
Domyślasz się chyba brzmienia wyrazu, wpisywać nie będę, bo znów skojarzenia medyczne sie pojawią :happy3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 09:29 #114354

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Łodpoczynek? :woohoo: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 09:35 #114357

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Co by tu napisać, żeby do medialnego tematu nie nawiązać :whistle: ? :happy3:

To może o kulkach :think: ... całe już pod śniegiem, odśnieżać nie trzeba, nowego odcinka w TV nie będzie :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 09:38 #114359

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
gorzata wrote:
Łodpoczynek? :woohoo: :rotfl1:
Nie jest to 'Łodpoczynek' :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 17:38 #114496

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
No przecież ,że "łogród" ! :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2013 17:39 przez magdala.

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sty 2013 18:41 #114517

• Grzesiu
  • Grzesiu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Życie jest piękne
  • Otrzymane dziękuję: 213
Łopata w łapy i do łogrodu, a potem łodpoczynek :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 12:56 #115217

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Grzesiu, bardzo mądrze zagaiłeś, pewnie będę w łikend tąż łopatą śniegiem łobrzucać badyle, co to jeszcze są bez osłony :happy:

A na razie, dopóki bardziej konstruktywnych zastosowań łopaty nie ma (poza zastępowaniem kamery - rzecz oczywista), :happy4: trzeba się ponapawać łanami liliowców, a gdzież najpiękniejsze te łany, tylko u Marty. :search:
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2013 12:57 przez Hiacynta.

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 21:31 #115456

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Grzesiu wrote:
Łopata w łapy i do łogrodu, a potem łodpoczynek :rotfl1:
I tak na łokrągło! :lol:
Nemo, gdybym to ja taki dar posiadała, to zrobiłabym z niego dużo lepszy użytek niż pożal się Boże występy w telewizji! ;)
Izulu, no popatrz, a jednak nie pomyślałam, żeby się uczesać chociaż... :lol:
Danielo, przełknę z godnością i tę prześmiewczą uwagę! ;) Uwierz mi, nie jest być łatwo być znaną z... odśnieżania! :rotfl1:
Romku, dziękuję i zapewniam, że nie masz czego żałować! ;)
Jolu, ja tylko mam nadzieję, że panowie z wiadomej stacji nakręcili już jakiś nowy materiał i przestaną się mną wyręczać na okoliczność zimy... ;) Dziękuję za troskę!

A wszystkim, którzy zdecydowali się wziąć udział w tej zgaduj-zgaduli, powiem "pudło!" Najważniejsze, według Joli, jest ło...żysko! :rotfl1: Otóż mój Czesław ma łożysko! Od jakiegoś czasu już podejrzewałam, że z niego to jakiś wybryk natury! :lol: No i chyba mu się odkleiło czy cuś, bo się tłucze! :rotfl1: Co Jola swym wytrawnym uchem melomana wyłowiła, kiedy z nią jechałam! :hug: I teraz mnie straszy! ;)

Dorciu, rzeczywiście nie nawiązałaś, dziękuję! :rotfl1: A na działeczce to ja bym już inaczej z takimi najeźdźcami rozmawiała! ;) Tam zresztą Dżoncia by w 10 sekund sprawę załatwił! :)
Alinko, jakże to jeszcze badyle niezabezpieczone? ;) Cieszę się, że Ty również nie nawiązałaś! :lol: Moje łany puchną z dumy, że sama Pani Administrator zechciała tak pochlebną opinię wyrazić i nie napisała przy tym, żeby brać się do roboty w dziale liliowcowym! :rotfl1: Igor by napisał! :rotfl1:

Ponoć tu i ówdzie zaświeciło dziś słońce, u nas jeszcze nie... To może tak na zachętę... Żółte kwiatki! Ja chyba nie lubię za bardzo, ale cóż, względy kolekcjonerskie! Trudno o niektóre gatunki w innych kolorach! ;) Takie miłki na przykład... Nie, no zły przykład... :lol: Ale coś takiego na pewno jest! :lol:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 21:44 #115463

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Od razu słoneczniej się zrobiło od tych złotopłatkowych skarbów :flower1: Martuś, niech te liliowce puchną wszerz i wzdłuż, a kłącza ich niech się rozrastają z energią perzu :P
A co trzeba przysypać :lol: Jeszcze kawałki pnącej róży zostały bez niczego, biedne na tym zimnie :lol:
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2013 22:01 przez Hiacynta.

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 21:44 #115465

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Marta a kto powiedział że nie byłaś uczesana? Miałaś twórczego fryzjera i już:)
A jeśli chodzi o odśnieżanie to spoko, ja też nieraz robię popis odśnieżając półmetrową miejscami warstwę śniegu by móc wyjechać, przedwczoraj odśnieżyłam auto w dzień a wieczór wyglądało dosłownie tak samo. Za to jutro będzie bardziej twórczo, skoczę sobie na działkę i odśnieżę ścieżkę od furtki a róże pewnie mi za to podziękują bo.....wszystko na nie zsypię :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 21:48 #115468

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
A ja żółty lubię :woohoo: - choć raczej mało mam go w ogrodzie. Choć z drugiej strony, mam łajzę :think: , muszę pomyśleć, czy ten żółty powinien się u mnie tak panoszyć :rotfl1: ... nawet zimą :blink: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sty 2013 21:50 #115469

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Przykładem na żółte, bo nie występujące w innych kolorach ;) są na przykład narcyzy.
W ten sposób u osoby, która żółtego unika jak może ( czyli u mnie :rotfl1: ) rośnie sobie całkiem sporo odmian narcyzów i wszystkie one są żółte :woohoo: , nawet te, które rzekomo miały być różowe :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 00:22 #115551

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Żółte w sm raz na taką zimnicę. Zgodnie z prognozami mrozi, że hej :angry: Niech by mroziło, ale czemu tak mocno? Więcej zółtego proszę ;)

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 09:16 #115584

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Ja też nie przepadam za żółtym w ogrodzie. No może nie jest tak, że go nie lubię, ale kiepsko mi się komponuje z innymi kolorami :dry: . A szczególnie z powszechnie dominującym różem róż :whistle: .
A co do kwitków w tym kolorze, to aksamitki są właściwie tylko żółte i pomarańczowe (wiem, wiem jakiś czas temu na rynku pokazały się białe i nawet je wysiałam, ale urosły mi takie wysokie badyle - nic szczególnego :dry: ).
Chyba jednak ten brak słoneczka coś robi z nami, bo właśnie siedzę i wybieram róże w kolorze... żółtym :eek3: .

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 09:26 #115589

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Ciekawe ,czy mój miłek amurski wyrośnie tej wiosny ..? Nowy nabytek.
Tylko, że mąż tak go jakoś niechcący ...wypełł (jeszcze trzy dni temu powiedziałabym wypielił :rotfl1: )

Mam nadzieję ,że część podziemna jest ,bo wystawały takie kikutki :supr:

Co do żółtego ,okazuje się ,że nie lubią go osoby ,które są typem lata- chodzi mi o określanie
typu urody (włosy ,oczy ,cera i dobór najodpowiedniejszych kolorów ubrań).
Ja od dawna typowałam siebie na lato , po wieloletnich eksperymentach z kolorami ,chyba znalazłam te,
w których czuję się dobrze.
A ostatnio moja bratowa, która uczy się tzw. wizażu i stylizacji :) powiedziała mi właśnie o tym żółtym ..
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2013 09:27 przez magdala.

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 10:23 #115606

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja jestem zdecydowanie jestem typem zimy ( nie mylić z lubieniem zimy :evil: ) i to się dokładnie przekłada na ogród. Stąd fiolety, róże, biały, niebieski. Żadne ciepłe kolory :sick: . Tak samo wybieram kosmetyki i ciuchy. No, może w ciuchach tego różu jest najmniej ;) ale jednak jest :P

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 10:57 #115615

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
markita wrote:
Tak samo wybieram kosmetyki ....
Jak to kosmetyki :think: znaczy czerwony flakon nie wchodzi w grę? Bo kremy z reguły są białe :lol:
... kiedyś nawet nosiłam żółte żakieciki :silly: ... taka była moda, słoneczna i chyba mi się to podobało :funnyface:
Żółte róże :woohoo: - Graham Thomas :lol: słoneczny.

Odp: Martowy prawie ogród 26 Sty 2013 11:24 #115620

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Miałam na myśli tak zwaną "kolorówkę" ;) , czyli szminki, cienie, itp.
A jeśli obok siebie będzie stał czerwony flakon i liliowy, to na pewno sięgnę po ten drugi :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.596 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum