Dorcia, no w naszych stronach tak się buduje!
Obie nitki już połączone i nawet się zbiegły!
Jolu, brukowanie jest super! Bardzo mi się podoba od momentu, kiedy mam już w taczce wymieszaną zaprawę i wykopany rów
Czynności przygotowawcze są najgorsze... A mi się bardziej Goldelse podoba, tak się cieszę, że jednak przezimowała! Wiało, ale za to chłodziło!
Ula, ja nie sądzę, byś musiała ten dodatkowy drenaż dawać... Tu chyba nie ma znaczenia, czy to piasek czy glina, jak cement zwiąże, to nic go nie ruszy... Ale na budowlance
to ja się nie znam...
Roma, ja kiedyś też tak robiłam jak Ty... I to fajnie wygląda, jak się zrobi... Tylko potem, gdy trzeba to utrzymać w jako takim porządku jest już gorzej... Kosiarką nie podjedziesz, musisz działać ręcznie... Nożyce do trawy to najbardziej znienawidzone przeze mnie narzędzie!
A tu kosiarką jedziesz i spokój...
Gosia, jeśli już, to dwie d...
Że też ja mam takie ładne skojarzenia ogrodnicze, dzban jest ogrodniczy?
, a inni mają inne!
Znów nieostra? Bo to taka łagodna róża jest!
Widać nie potrafi być ostra!
Małgoś, z lotu ptaka nie dałam rady
, zrobiłam z odwróconej doniczki! Zaraz będzie! Oczywiście, zapraszamy!
Aguś, też mi się moja obwodnica podoba!
A róże tegoroczne z kolei mi się nie podobają! Coś tam się rusza na różowej, pomarańczową rabatę powoli odbudowuję...
Mirka, no otwarcie właściwie już było... I konieczne będą poprawki, bo mój pies w dwóch miejscach po świeżym się przeleciał!
Ewa, miotła? Miotła? Tak o moim najwyższym drzewie?
A kamyczki nie do zdjęć polewam, tylko w ogóle polewam na zakończenie układania... Ale takie polane ładniejsze, fakt... Pamiętam, kiedyś smarowałam kamienie na skalniaku pokostem lniany, żeby były błyszczące...
Nie był to dobry pomysł...
Obwodnica czego... Dzbana?
I co wynika z tego oglądania floksów? może jakieś "machniom" wyniknie?
Ula, dlaczego nikt nie widzi dzbana!
Ula z tym serduchem dla roślin to tak spokojnie...
To są moje najstarsze nasadzenia...Desant ze starej działki... Dziękuję za "pięknie"!
Iwa, jak zwykle materiałów! Tym razem zarówno piasku, jak i cementu... Ale są miniaturowe metasekwoje! Moja to akurat Matthaeii Broom i ona prawie w ogóle nie przyrasta... Po zimie końcówki jej przemarzają, odbudowuje się do kolejnej i tym sposobem od trzech lat taka sama!
Śmiało kupuj!
Pawle i Ewo, ja mam jeszcze wiele obwodnic do wykonania, więc o żadnych dwupasmówkach nie ma mowy! Obie nitki zbiec się musiały, projekt i wykonawstwo tego samego autorstwa
, inaczej być nie mogło!
Kasiu, bardzo kolorowo! A najmniej do tych kolorów wkładają róże, których prawie nie widać! Ja mam takie specyficzne podejście do pogody... Uwielbiam własnie taką... Mnie przygnębiają upały...
Roma, dopiero dzisiaj, znaczy wczoraj?
Ja wysłałam w poniedziałek z samego rana, czyli ok.10-tej
One były spryskane, więc coś z nich pewnie będzie... Nie dziękuj, ukorzeniaj!
Siberko, jak stanęłam w odpowiednim miejscu, ten "dzban" zobaczyłam
Małą ilością? Ja podlewam!
Kolejne zawijasy w planach!
Roma, piękne im miejsce dałaś! I jaką śliczną ogrodniczkę! One nie mają wyjścia, muszą rosnąć!
Wczoraj odbył się spontaniczny szkółking, w ogrodzie wiele nie zdziałam, na szkółkingu też nie...
To cudeńko
asarum maximum ”Giant”ponoć ma zimować...
Abraham Darby ledwie odrósł od ziemi...
Widoczki przypłotowe...
I inne...
I zamknięcie Dzbana!
I rozpoczęcie kolejnej obwodnicy...