TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 09:04 #55886

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Martuś fajnie to wygląda , bardzo podoba mi się podoba panorama z liliowcami piękna ...tylko jakaś miotła wlazła w kadr :angry: i popsuła całe zdjęcie .
Obwodnica prezentuje się rewelacyjnie ...a te kamyczki to zawsze będą takie błyszczące czy będziesz je polewać do zdjęć ;) dzban ...jakoś nie pasuje nich zostanie obwodnica ...tylko czego ???
A w środku zrobił się niesamowity busz .
Oglądam floksy ...warte grzechu .
Podziwiam ...Ty to masz zdrowie obrabiać takie hektary :thanks: :thanks:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 10:01 #55905

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
dzbanu nie widziałam ale serducho widziałam, takie serducho dla roślinek się należy za takie szybkie wzrosty. Marta nie spodziewałam się takiego buszu zobaczyć, pogoda sprzyja, podlewa codziennie, rośnie Ci wszystko jakoś szybciej niż u mnie i kwitnie wcześniej. Pięknie będzie, co ja mówię :) już jest pięknie

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 10:41 #55919

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
"Naprawdę niewiele zabrakło, by dwie nitki obwodnicy się połączyły!"

Ciekawam czego zabrakło - materiału, czy chęci ;) Wyszło szykownie - też widzę serduszko.

Czy ja dobrze widzę na jednym z twoich zdjęć - masz Metasekwoję? Myślę o niej, ale powstrzymują mnie rozmiary do jakich dorasta

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 11:07 #55928

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Marto - całe szczęście, że obydwie nitki mają szansę trafić na siebie i nie miną się tworząc autostradę :lol:
Wygląda bardzo profesjonalnie :cool3:

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 12:13 #55944

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł ja bym nie była taka pewna czy te "nitki " się nie miną ...a jak Marcie zachce się zrobić ucho do dzbana ...jak nic będzie dwupasmówka :happy4:

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 22:11 #56067

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Marta, piękne liliowce :woohoo: i te floksy...cudowne. Bardzo kolorowo i optymistycznie u Ciebie, w takim ogrodzie pewnie nawet pogoda nie przygnębia..? U mnie leje non stop, moje baterie słoneczne już rozładowane :lev:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Odp: Martowy prawie ogród 19 Lip 2012 22:23 #56074

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś- dzisiaj przyszły żurawki. w życiu nie spodziewałam się takiej ilości :eek3: dzisiaj są w wodzie a jutro z rana ukorzeniacz i do doniczek.Ślicznie Ci dziękuję za przesyłkę (za kwiaty nie) :kiss3: Jestem Twoim dłużnikiem.

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 13:01 #56236

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Czyli od teraz iglaki, hosty i żurawki trzymasz w dzbanku z małą ilością wody ;-) Koniec świata :-)
A na poważnie - dobra robota :-) i... pięknie :bravo:

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 15:29 #56256

• Roma
  • Roma's Avatar
Iwono- a dlaczego iglaki i hosty? przeca tylko o żurawkach pisałam ;) w wodzie dlatego, iż były nieco przesuszone, trzeba było dać im troszkę pić.
Ostatnio zmieniany: 20 Lip 2012 21:48 przez Roma.

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 21:51 #56348

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- melduję posłusznie, że roślinki ukorzenione i zadomowione w doniczkach,teraz nie mają nic innego do roboty tylko rosnąc :garden1: :kiss3:

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 22:23 #56353

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dorcia, no w naszych stronach tak się buduje! ;) Obie nitki już połączone i nawet się zbiegły! :P
Jolu, brukowanie jest super! Bardzo mi się podoba od momentu, kiedy mam już w taczce wymieszaną zaprawę i wykopany rów ;) Czynności przygotowawcze są najgorsze... A mi się bardziej Goldelse podoba, tak się cieszę, że jednak przezimowała! Wiało, ale za to chłodziło! :)
Ula, ja nie sądzę, byś musiała ten dodatkowy drenaż dawać... Tu chyba nie ma znaczenia, czy to piasek czy glina, jak cement zwiąże, to nic go nie ruszy... Ale na budowlance ;) to ja się nie znam...
Roma, ja kiedyś też tak robiłam jak Ty... I to fajnie wygląda, jak się zrobi... Tylko potem, gdy trzeba to utrzymać w jako takim porządku jest już gorzej... Kosiarką nie podjedziesz, musisz działać ręcznie... Nożyce do trawy to najbardziej znienawidzone przeze mnie narzędzie! :P A tu kosiarką jedziesz i spokój...
Gosia, jeśli już, to dwie d... :rotfl1: Że też ja mam takie ładne skojarzenia ogrodnicze, dzban jest ogrodniczy? ;), a inni mają inne! :rotfl1: Znów nieostra? Bo to taka łagodna róża jest! :rotfl1: Widać nie potrafi być ostra! :rotfl1:
Małgoś, z lotu ptaka nie dałam rady ;) , zrobiłam z odwróconej doniczki! Zaraz będzie! Oczywiście, zapraszamy! :hug:
Aguś, też mi się moja obwodnica podoba! :) A róże tegoroczne z kolei mi się nie podobają! Coś tam się rusza na różowej, pomarańczową rabatę powoli odbudowuję...
Mirka, no otwarcie właściwie już było... I konieczne będą poprawki, bo mój pies w dwóch miejscach po świeżym się przeleciał! :evil:
Ewa, miotła? Miotła? Tak o moim najwyższym drzewie? :hammer: :rotfl1: A kamyczki nie do zdjęć polewam, tylko w ogóle polewam na zakończenie układania... Ale takie polane ładniejsze, fakt... Pamiętam, kiedyś smarowałam kamienie na skalniaku pokostem lniany, żeby były błyszczące... :rotfl1: Nie był to dobry pomysł... ;) Obwodnica czego... Dzbana? ;) I co wynika z tego oglądania floksów? może jakieś "machniom" wyniknie?
Ula, dlaczego nikt nie widzi dzbana! :silly: Ula z tym serduchem dla roślin to tak spokojnie... ;) To są moje najstarsze nasadzenia...Desant ze starej działki... Dziękuję za "pięknie"! :hug:
Iwa, jak zwykle materiałów! Tym razem zarówno piasku, jak i cementu... Ale są miniaturowe metasekwoje! Moja to akurat Matthaeii Broom i ona prawie w ogóle nie przyrasta... Po zimie końcówki jej przemarzają, odbudowuje się do kolejnej i tym sposobem od trzech lat taka sama! :rotfl1: Śmiało kupuj! :)
Pawle i Ewo, ja mam jeszcze wiele obwodnic do wykonania, więc o żadnych dwupasmówkach nie ma mowy! Obie nitki zbiec się musiały, projekt i wykonawstwo tego samego autorstwa ;) , inaczej być nie mogło! :rotfl1:
Kasiu, bardzo kolorowo! A najmniej do tych kolorów wkładają róże, których prawie nie widać! Ja mam takie specyficzne podejście do pogody... Uwielbiam własnie taką... Mnie przygnębiają upały...
Roma, dopiero dzisiaj, znaczy wczoraj? :angry: Ja wysłałam w poniedziałek z samego rana, czyli ok.10-tej ;)
One były spryskane, więc coś z nich pewnie będzie... Nie dziękuj, ukorzeniaj! ;)
Siberko, jak stanęłam w odpowiednim miejscu, ten "dzban" zobaczyłam ;) Małą ilością? Ja podlewam! ;) Kolejne zawijasy w planach! :)
Roma, piękne im miejsce dałaś! I jaką śliczną ogrodniczkę! One nie mają wyjścia, muszą rosnąć!

Wczoraj odbył się spontaniczny szkółking, w ogrodzie wiele nie zdziałam, na szkółkingu też nie...

To cudeńko asarum maximum ”Giant”ponoć ma zimować...

Abraham Darby ledwie odrósł od ziemi...

Widoczki przypłotowe...

:woohoo:

I inne...

I zamknięcie Dzbana! :)

I rozpoczęcie kolejnej obwodnicy...

Ostatnio zmieniany: 20 Lip 2012 22:24 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 22:44 #56361

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:rotfl1: Ja podobnie jak Ewa, te łany liliowców podziwiałam, a nie.."Rudbeckia maxima:" :rotfl1: , ale mnie ta jej miotła rozśmieszyła.
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 22:45 #56363

• Roma
  • Roma's Avatar
Ta obwodnica dokąd prowadzić będzie :eek3: Jaką masz szeroką tę ścieżkę?

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 23:01 #56371

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Marta widoczki cudne ale liliowce masz I liga te łososiowe z pomarańczowymi środkami (masz nazwę?) są prześliczne, Martuś na 99 % to nie Goldenka zajrzyj do mnie pare stron wczesniej pokazałam Goldenkę

Odp: Martowy prawie ogród 20 Lip 2012 23:01 #56373

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Rewelacyjne widoczki, tyle liliowców, a każdy inny. piękne floksy, fioletowe z białym oczkiem, niebieskie ...
Nie wiadomo co najpierw podziwiać. O :eek3: bwódki kamienne równiutko ułożone ... :bravo: Pięknie jest u Ciebie :flower1:

Odp: Martowy prawie ogród 21 Lip 2012 07:48 #56397

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś ...miotła to rudbekia ...no patrz wcale go nie zauważyłam ...rudbekia go zasłoniła ...jakieś strasznie malutkie ;)

Odp: Martowy prawie ogród 21 Lip 2012 11:15 #56417

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Piękny ten liliowiec pod lilijkami, choć zupełnie nie w moich kolorach :P
Czy on był w ofercie :think:

Ukończony dzban z perspektywy wygląda super :bravo: . I widzę, że idziesz za ciosem :rotfl1: . Musimy się spieszyć z robotami, bo znów upały nadchodzą :evil: . I jakoś jestem dziwnie spokojna, że te prognozy się sprawdzą :mad2: ( w odróżnieniu o tych deszczowych :angry: ).

Odp: Martowy prawie ogród 21 Lip 2012 13:09 #56431

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Rany następna obwodnica... A1 tym razem :rotfl1: . Czaderska :bravo: . Może popapuguję :think: :whistle:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.458 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum